Φινάλε του πρώτου γύρου - Τα νέα των ομάδων πριν τη σέντρα - Ζωντανά ο Ολυμπιακός - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Φινάλε του πρώτου γύρου - Τα νέα των ομάδων πριν τη σέντρα - Ζωντανά ο Ολυμπιακός



Τα τελευταία παιχνίδια για το 2018 στο χάντμπολ θα διεξαχθούν το προσεχές Σαββατοκύριακο. Η διεξαγωγή της 11ης αγωνιστικής ολοκληρώνει τον πρώτο γύρο της Handball Premier με τον Ολυμπιακό ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή να είναι και μαθηματικά πρωταθλητής χειμώνα από την περασμένη εβδομάδα.

AEK- Φίλιππος Βέροιας (16:00)
Στο φινάλε του πρώτου γύρου της Handball Premier η ΑΕΚ υποδέχεται τον Φίλιππο Βέροιας, λίγες ημέρες μετά την πρόκριση της στα ημιτελικά του κυπέλλου Ανδρών.
Οι γηπεδούχοι είναι στο -3 από την κορυφή που βρίσκεται ο Ολυμπιακός και δεν θέλουν να κλείσουν χωρίς απώλειες το 2018, ενώ οι Βεροιώτες ψάχνουν τους βαθμούς, καθότι συγκαταλέγονται στις ομάδες που διεκδικούν την παραμονή στην κατηγορία.
Η Ένωση υπερτερεί με 16-11 νίκες επί του Φιλίππου στα μεταξύ τους παιχνίδια, ενώ στα 28 ματς, υπάρχει και μία ισοπαλία. Στην Αθήνα επίσης η ΑΕΚ έχει καλύτερη παράδοση με 8-5 νίκες και μία ισοπαλία σε 14 αγώνες.
Η ομάδα της Βέροιας δεν θα έχει στην διάθεση της τον πίβοτ Τσαμουρίδη, ενώ η ΑΕΚ θα παραταχθεί πλήρης.

Δηλώσεις
Στάθης Ζαμπούνης (αριστερός εξτρέμ ΑΕΚ): «Η ομάδα έδειξε στον αγώνα με τον Δούκα ότι ξεπέρασε το σοκ της ήττας και της κακής εμφάνισης με τον ΠΑΟΚ. Σε αυτό το πλαίσιο θέλουμε όλοι να συνεχίσουμε και κόντρα στον Φίλιππο Βέροιας, σε έναν αγώνα που αποτελεί τον τελευταίο της χρονιάς. Γνωρίζουμε ότι θεωρητικά είμαστε το φαβορί της αναμέτρησης, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα αν δεν το αποδείξουμε στο γήπεδο. Η ομάδα μας με τις δύο εμφανίσεις κόντρα σε Διομήδη και ΠΑΟΚ αδίκησε τον εαυτό της, καθώς συνολικά με τα αποτελέσματα που πραγματοποίησε και στην Ελλάδα, όπως και στην Ευρώπη, έδειξε τη δυναμική της. Ωστόσο, κάθε μέρα που περνάει είναι υπέρ για την ομάδα μας και πιστεύω ότι στο τέλος που κρίνονται οι τίτλοι θα είμαστε όπως πρέπει για να πρωταγωνιστήσουμε».

Ευθύμης Πιπελίδης (τεχνικός Φιλίππου): «Παίζουμε μία επαγγελματική ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Θέλω να αγωνιστούμε ελεύθερα μεν, ανταγωνιστικά δε, απολαμβάνοντας το παιχνίδι».

Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή- Άρης Νίκαιας (17:00)
Μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Άρη Νίκαιας, στο Κλειστό του Ρέντη, στις 17:00, το απόγευμα του Σαββάτου. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Ζαραβίνας, υπολογίζει στις υπηρεσίες όλων των παικτών του εκτός του Θοδωρή Δεληχρήστου, που τραυματίστηκε στον αγώνα με τον Νηρέα.
Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί ζωντανά από το OSFPTV, το επίσημο κανάλι του Ολυμπιακού στο Youtube.
Η αποστολή του Ολυμπιακού αποτελείται από τους: Άγγελος Τσίλης, Γρηγόρης Σανίκης, Πέτρος Κανδύλας, Πάτρικ Λέμος, Παναγιώτης Καραμπουρνιώτης, Ανδρέας Αραπακόπουλος, Πέταρ Μπούμπαλο, Δημήτρης Τζηράς, Στέλιος Ασβεστάς, Λουίς Φελίπε Ρέινα Νίκος Κρητικός, Κωνσταντίνος Τσιλιμπάρης, Ιγκόρ Άρσιτς, Νίκος Λιάπης, Αργύρης Παπαδόπουλος, Αντώνης Κόντης.
Από την άλλη μεριά, ο Άρης Νίκαιας, που έρχεται από μια βαριά ήττα με τη Δράμα, προσπαθεί να ανακτήσει τις δυνάμεις του έχοντας όμως αρκετές ελλείψεις καθώς τραυματίες είναι οι Χρηματόπουλος, Καμπουράκης και ο πλέι μέικερ Δημήτρης Μελετάκος.
«Παίζουμε με τον Ολυμπιακό και ξέρουμε ότι έχουμε να κάνουμε με μία από τις καλύτερες ομάδες του ελληνικού χάντμπολ. Άσχετα με το αποτέλεσμα, εμείς θέλουμε να κερδίσουμε εμπειρίες. Δυστυχώς έχουμε αρκετές ελλείψεις καθώς χάσαμε για το υπόλοιπο της χρονιάς τον τερματοφύλακα Γιάννη Χρηματόπουλο ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστού. Τραυματίες είναι επίσης ο Δημήτρης Μελετάκος αλλά και ο Γιώργος Καμπουράκης. Γνωρίζομε ότι είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το χάντμπολ που ξέρουμε και να πάρουμε όσα περισσότερα μπορούμε από τον συγκεκριμένο αγώνα», δήλωσε ο προπονητής του Άρη, Τάκης Μελετάκος.

Φοίβος Συκεών- ΑΣΕ Δούκα (18:00)
Στο στρατόπεδο του Φοίβου, η ψυχολογία που είχε βελτιωθεί μετά τη νίκη επί του Άρη Νίκαιας, εξανεμίστηκε μετά τη βαριά ήττα της προηγούμενης Κυριακής από την Πυλαία. Και πάλι ο Γιώργος Παπαγεωργίου είναι αμφίβολος λόγω της θλάσης που τον ταλαιπωρεί στο γαστροκνήμιο, ενώ επέστρεψε στις προπονήσεις ο Θοδωρής Μπόσκος. Ο Δούκας θέλει να κλείσει με νίκη τη σεζόν, ώστε αν είναι δυνατόν να παραμείνει μόνος στην τέταρτη θέση και αν είναι δυνατόν να αυξήσει τη διαφορά του από τις ομάδες που ακολουθούν.

Δηλώσεις
Τάσος Δέσπος (περιφερειακός Φοίβου): «Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Πρέπει να βγάλουμε στο γήπεδο τον καλύτερο εαυτό μας και να δώσουμε ότι έχουμε, ώστε να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες μας για ένα θετικό αποτέλεσμα»
Βασίλης Λιόλιος (πλέι μέικερ Δούκα): «Το Σάββατο μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι μέσα στις Συκιές με αντίπαλο τον Φοίβο. Θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο για να μπορέσουμε να κλείσουμε με νίκη τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και τη χρονιά. Προερχόμαστε από ένα αρνητικό αποτέλεσμα στο Κύπελλο όμως αυτό δεν μας πτοεί σε καμία περίπτωση. Κόντρα στην ΑΕΚ, την περασμένη Τετάρτη, μπήκαμε δυνατά στο πρώτο ημίχρονο, βγάλαμε φάσεις και ήμασταν ανταγωνιστικοί ωστόσο το ίδιο δεν συνέβη και στο δεύτερο όπου ήμασταν νωθροί και κάναμε αρκετά λάθη τα οποία εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΚ και πήρε την πρόκριση».

Bianco Monte Δραμα- ΑΕΣΧ Πυλαίας (18:00)
Με ένα σπουδαίο παιχνίδι στη Δράμα θα ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος καθώς η τοπική ομάδα θα υποδεχθεί τον ΑΕΣΧ Πυλαίας. Το παιχνίδι παρουσιάζει και έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς οι δύο ομάδες έχουν μόλις ένα βαθμό διαφορά, με την Πυλαία να έχει το μικρό αυτό προβάδισμα.
Οι Δραμινοί ένοντας αρκετά ανεβασμένη ψυχολογία μετά την εκτός έδρας νίκη επι του Άρη Νίκαιας θέλουν να επιβεβαιώσουν την αγωνιστική τους άνοδο και να πάρουν ακομη μια νίκη που θα τους απομακρύνει ακόμη περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού. Για τους γηπεδούχους σε θεραπεία αποκατάστασης βρίσκονται οι Τουνγκελίδης, Κουρτίδης και Κοβογλανίδης και η συμμετοχή τους είναι αμφίβολη.
Από την άλλη πλευρά, η Πυλαία μετά τον μεσοβδόμαδο αγώνα κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ όπου λίγο έλειψε να πάρει σπουδαία πρόκριση, θέλει να κι αυτή με τη σειρά της τη νίκη έτσι ώστε να έχει την καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή της στον πρώτο γύρο και να μπει στο παιχνίδι της 6ης θέσης ακόμα περισσότερο.

Δηλώσεις:
Κώστας Γουργούμης (τερματοφύλακας Δράμας): «Σε αυτό το παιχνίδι θέλουμε τους Δραμινούς όλους δίπλα μας. Κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες να πάμε την ομάδα ψηλά και ελπίζουμε ότι το Σάββατο θα πάνε όλα καλά. Νιώθω υπέροχα όταν βλέπω τόσο κόσμο στο Κραχτίδης».
Πάνος Αποστολίδης (πλέι-μέικερ Πυλαίας): «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι καθώς αν κερδίσουμε αποκτάμε καλό προβάδισμα αν και υπάρχει ακόμη ένα ολόκληρος γύρος. Έχουμε μα καλή συγκομιδή βαθμών για να είμαστε στην 6αδα. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι μέσα στη Δράμα αλλά και ωραίο με αρκετό κόσμο. Έχουμε παίξει αρκετά φιλικά με τη Δράμα και μπορούμε να πούμε ότι γνωριζόμαστε».

ΧΑΝΘ- ΠΑΟΚ ΒΕΡΓΙΝΑ TV (18:00)
ΧΑΝΘ και ΠΑΟΚ θα αναμετρηθούν το απόγευμα του Σαββάτου για την 11η αγωνιστική της Handball Premier.
Η ΧΑΝΘ με δύο νίκες έως τώρα στο πρωτάθλημα είναι το αουτσάιντερ της αναμέτρησης. Για τον ΠΑΟΚ αυτός θα είναι ο πέμπτος αγώνες σε διάστημα 14 ημερών, μετά τα ντέρμπι με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και τους νοκ άουτ αγώνες του Κυπέλλου.

Δηλώσεις
Αλέξανδρος Αγαθόνικος (περιφερειακός ΧΑΝΘ): «Για εμάς είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και δουλεύει επαγγελματικά. Αυτό αποτελεί και πρόκληση, όμως, ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί και δυνατοί. Θα παίξουμε χωρίς άγχος και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».
Κώστας Κοτανίδης (τερματοφύλακας ΠΑΟΚ): «Ολοκληρώνουμε μία σειρά διαδοχικών αγώνων σε μικρό χρονικό διάστημα, που περιελάμβανε ματς με μεγάλη σημασία, ντέρμπι για το πρωτάθλημα και παιχνίδια που έκριναν προκρίσεις στο Κύπελλο. Θέλουμε να κλείσουμε τη χρονιά με μια καλή εμφάνιση που θα συνδυαστεί με νίκη, ώστε να ξεκουραστούμε για λίγο και μετά να επιστρέψουμε στη σκληρή δουλειά».

No comments