Ώρα Ευρώπης για τον Ολυμπιακό. Ζωντανά το παιχνίδι με Κόμλο - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ώρα Ευρώπης για τον Ολυμπιακό. Ζωντανά το παιχνίδι με Κόμλο




Στην Ουγγαρία βρίσκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης (4/10) η αποστολή της ομάδας Χάντμπολ του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π.-«Ομίλου Ξυνή» ενόψει της πρεμιέρας των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων. Οι Πειραιώτες προπονήθηκαν το βράδυ στο «Komlo Varosi Sportközpont», ολοκληρώνοντας την προετοιμασία τους και είναι έτοιμοι για την αναμέτρηση με την Κόμλο που θα διεξαχθεί την Παρασκευή (5/10) στις 20:30. Στο δύσκολο πρώτο παιχνίδι του β’ προκριματικού γύρου οι «ερυθρόλευκοι» θα διεκδικήσουν το θετικό αποτέλεσμα ενόψει του επαναληπτικού που θα πραγματοποιηθεί τη μεθεπόμενη Κυριακή (14/10) στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μ. Μερκούρη». Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Γιώργο Ζαραβίνα. Την αποψινή αναμέτρηση θα μεταδοσει ζωντανά το κανάλι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ.

Στην αποστολή του Ολυμπιακού βρίσκονται οι αθλητές: Τσίλης, Σανίκης, Κανδύλας, Λέμος, Δεληχρήστος, Λιάπης, Καραμπουρνιώτης, Αραπακόπουλος, Φελίπε Ρέινα, Πέταρ Μπούμπαλο, Τζηράς, Ασβεστάς, Κρητικός, Τσιλιμπάρης, Άρσιτς, Παπαδόπουλος, Τερλέσκι.

Ζαραβίνας: «Πρέπει να παίζουμε τέτοια παιχνίδια»
Ο προπονητής του Ολυμπιακού ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή Γιώργος Ζαραβίνας δήλωσε στο olympiacossfp.gr: «Για να βελτιωνόμαστε ως ομάδα πρέπει να παίζουμε τέτοια δυνατά ευρωπαϊκά παιχνίδια και μόνο για αυτό το λόγο θέλουμε να προχωρήσουμε όσο το δυνατό περισσότερο στην Ευρώπη και να φανούμε ανταγωνιστικοί. Καταρχάς η έδρα της αντιπάλου μας είναι δυνατή και με κόσμο και πάντα παρουσιάζεται ισχυρή και στο ουγγρικό πρωτάθλημα. Γνωρίζουμε πολλά στοιχεία για αυτή την ομάδα. Πηγαίνουμε διαβασμένοι και θέλουμε να αντέξουμε στην πίεση που θα ασκήσει ο αντίπαλος».

Τσιλιμπάρης: «Όλοι θέλουμε ένα παραπάνω βήμα στην Ευρώπη»
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κωνσταντίνος Τσιλιμπάρης επεσήμανε στο olympiacossfp.gr: «Από την εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής, με βάση το υλικό που έχουμε μελετήσει από τον αντίπαλό μας έχουμε καταλήξει ότι πρόκειται να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα υψηλού επιπέδου. Εμείς με τον προπονητή μας προσπαθούμε να οργανώσουμε ένα τρόπο παιχνιδιού για να αντιμετωπίσουμε τις αρετές τους. Έχουμε εντοπίσει κάποιες αδυναμίες και εκεί πέρα θα προσπαθήσουμε να χτυπήσουμε εμείς. Πάντα η εικόνα που μπορεί να συναντήσεις μέσα στο γήπεδο σε μια ευρωπαϊκή αναμέτρηση, μπορεί να διαφέρει από την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα στο εθνικό της πρωτάθλημα. Για αυτό το λόγο εμείς κρατάμε χαμηλά τον πήχη. Υπάρχει πάρα πολύ διάθεση στις τάξεις της ομάδας. Όλοι θέλουν να γίνει ένα παραπάνω βήμα στην Ευρώπη. Αυτά τα παιχνίδια, εκτός του ότι θα δώσουν την ευκαιρία στον κόσμο του Ολυμπιακού να έρθει να δει την ομάδα, δίνουν χαρά και στους αθλητές. Από κει και πέρα μετά το πρώτο παιχνίδι που θα γίνει την Παρασκευή στην Ουγγαρία θα είμαστε σε θέση να αξιολογήσουμε καλύτερα τις πιθανότητές μας για να διεκδικήσουμε την πρόκριση και ελπίζω να τα καταφέρουμε».


Ρέινα: «Να δείξουμε τις ικανότητές μας»
Ο Λουίζ Φελίπε Ρέινα δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Θέλουμε να δείξουμε τις ικανότητες μας σε αυτή τη διοργάνωση γνωρίζοντας ωστόσο ότι είναι μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας. Αντιμετωπίζουμε μια πολύ καλή ομάδα αλλά είμαστε έτοιμοι να παίξουμε στο EHF Cup. Ο στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε το θετικό αποτέλεσμα να πραγματοποιήσουμε καλή εμφάνιση και να αποδείξουμε ότι μπορούμε να αγωνιστούμε σε αυτό το επίπεδο».

Κόμλο: Ομάδα έδρας με 7 ξένους!
Η Ουγγρική Κόμλο κατέλαβε πέρσι την 5η θέση στο πρωτάθλημα της με 12 νίκες, 12 ήττες και 2 ισοπαλίες. Στην ίδια θέση βρίσκεται και αυτή την στιγμή στο νέο πρωτάθλημα με 6 πόντους (3 νίκες- 2 ήττες).
Εντός έδρας είναι πολύ ισχυρή έχοντας 3/3, ενώ και στην Ευρώπη όλα τα θετικά της αποτελέσματα σημειώθηκαν στο γήπεδο της.
Την περίοδο 2006-2007 (Κύπελλο Κυπελλούχων) αποκλείστηκε από την Σίλκεμποργκ με ισοπαλία 23-23 στην Ουγγαρία και ήττα 35-24 στη Δανία, ενώ τη σεζόν 2008-2009 (EHF Cup) έχασε 40-27 στο Ισραήλ από την Μακάμπι και έτσι δεν είχε αντίκρισμα η νίκη 36-35 στην Ουγγαρία.
Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι στο ρόστερ της υπάρχουν 7 ξένοι αθλητές, τρεις Κροάτες οι Γκράνιτς (Τ/Φ), Γέρκοβιτς (Α. ίντερ), Μάτιτς (Α. ίντερ), οι Σέρβοι Μανολιοβίτι (Πλέι μέικερ), Σουνάικο (Πλέι μέικερ), ο Μαυροβούνιος Μάρκοβιτς (Α. εξτρέμ) και ο Βόσνιος Ομπράντοβιτς (Δ. ίντερ).

No comments