Πάμε γήπεδο το Σαββατοκύριακο. Τα νέα των ομάδων λίγο πριν τη σέντρα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πάμε γήπεδο το Σαββατοκύριακο. Τα νέα των ομάδων λίγο πριν τη σέντρα




Με πέντε παιχνίδια το Σάββατο και ένα την Κυριακή θα διεξαχθεί η 2η αγωνιστική της Handball Premier.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, αλλά και τρία παιχνίδια στα οποία υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί.

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018
Μελίνα Μερκούρη 17:00, Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή- ΑΣΕ Δούκα (ΕΡΤ3)
(Τσάκωνας- Φωκίτης, Μπεμπέτσος)
Νεάπολης 17:00, ΠΑΟΚ ΒΕΡΓΙΝΑ TV- Φίλιππος Βέροιας
(Σαπανίδης- Ηλιάδης, Αγγελίδης)
ΧΑΝΘ 18:00, ΧΑΝΘ- Άρης Νίκαιας
(Πατιός- Τσιάνας, Θεοδοσάκης)
Νέας Κίου 18:00, Διομήδης Άργους- Φοίβος Συκεών
(Συρεπίσιος- Μερτινιάν, Νικολίτσας)
Δ. Κραχτίδης, 18:00, Bianco Monte Δράμα 1986- Αερωπός Έδεσσας
(Μπέτμαν- Τζαφερόπουλος, Χατζηγεωργίου)
Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018
ΟΑΚΑ 16:00, ΑΕΚ- ΑΕΣΧ Πυλαίας (ΕΡΤ webTV)
(Σκλαβενίτης- Τόλιος, Κυριακούλιας)

Αναλυτικά

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ- ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ
Στο Ρέντη ο νταμπλούχος Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Δούκα με τους γηπεδούχους να έχουν τον πρώτο λόγο για την νίκη, έχοντας ως στόχο το 2/2 μετά το «διπλό» στην έδρα της Πυλαίας.
Η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» σίγουρα δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος, κάτι που φάνηκε και στα φιλικά παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες με τον Δούκα μάλιστα να επικρατεί στο τελευταίο χρονικά, ενώ προέρχεται από καλή εμφάνιση και νίκη κόντρα στην Δράμα.
Αγωνιστικά οι φιλοξενούμενοι θα στερηθούν –όπως και στην πρεμιέρα- των υπηρεσιών των Μπραουδάκη και Τζανιδάκη, ενώ για τους Πειραιώτες εκτός αποστολής έμεινε ο Κόντης.
Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ3.

Δηλώσεις
Γιώργος Ζαραβίνας (προπονητής Ολυμπιακού): «Θέλουμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα από την πρεμιέρα. Είναι το πρώτο στην έδρα μας και αυτό μας δίνει μεγάλο κίνητρο. Παράλληλα να αποκτήσουμε ακόμα καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό ενόψει του αγώνα στην Ουγγαρία. Επίσης είναι και ο πρώτος αγώνας στο Ρέντη για φέτος και περιμένουμε να αγωνιστούμε μπροστά στους φιλάθλους μας τους οποίους θέλουμε να ικανοποιήσουμε με την απόδοσή μας».

Μάριος Μωραΐτης (αθλητής Δούκα): «Θέλει μεγάλη προσοχή το παιχνίδι. Έχουμε δουλέψει σκληρά όλη την εβδομάδα και διαβάσαμε καλά τον αντίπαλο. Για να έχουμε ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα απαιτείται 100% συγκέντρωση και να περιορίσουμε την επίθεση τους που έχει πολλές. Με τον Ολυμπιακό γνωριζόμαστε από τα φιλικά, αλλά είναι εντελώς διαφορετικά παιχνίδια. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τον ενθουσιασμό μας, την όρεξη που έχουμε και φυσικά τις αντεπιθέσεις που θα μας δώσουν εύκολα γκολ».



ΠΑΟΚ ΒΕΡΓΙΝΑ TV- ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
Δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι εντός έδρας για τον ΠΑΟΚ που θα φιλοξενήσει στη Νεάπολη τον Φίλιππο Βέροιας.
Οι δύο ομάδες είχαν άνετες νίκες στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Οι στόχοι τους είναι σαφέστατα διαφορετικοί με τον «Δικέφαλο» του Βορρά να συγκαταλέγεται στους διεκδικητές των τίτλων και τους Βεροιώτες να ψάχνουν αρχικά μία άνετη παραμονή και στην συνέχεια το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην 8αδα των πλέι οφ.
Για τον ΠΑΟΚ ντεμπούτο θα κάνει όπως όλα δείχνουν ο Νταβόρ Τάσκοβιτς, ενώ αμφίβολος είναι ο Κωστακίδης

Δηλώσεις
Κώστας Κοτανίδης (τερματοφύλακας ΠΑΟΚ): «Μετά την καλή εμφάνιση επί του Διομήδη θέλουμε να συνεχίσουμε στο ίδιο τέμπο και να συνδυάσουμε τον αγώνα του Σαββάτου με νίκη έχοντας καλή απόδοση. Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμούμε τον Φίλιππο, πάντα οι ομάδες του είναι αξιόμαχες και ταλαντούχες. Για εμάς είναι θετικό ότι θα είμαστε πιο πλήρεις σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα. Εύχομαι να γεμίσει το γήπεδο και οι φίλαθλοι να παρακολουθήσουν έναν ωραίο αγώνα»

Τάσος Τσαμουρίδης (πίβοτ Φιλίππου): «Οι αγώνες με ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, σε κάθε περίπτωση μα βοηθούν ώστε να γινόμαστε καλύτεροι. Έχουμε ζητούμενα στο συγκεκριμένο ματς, θέλουμε να μειώσουμε τα λάθη και να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι μας. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και ό,τι προκύψει».



ΧΑΝΘ- ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΧΑΝΘ και Άρης Νίκαιας θα αναμετρηθούν στη Θεσσαλονίκη σε ένα παιχνίδι που αν και βρισκόμαστε στην αρχή του πρωταθλήματος, εντούτοις είναι σημαντικό γιατί θα δείξει την δυναμική των δύο ομάδων που έχουν ως στόχο την παραμονή στην κατηγορία.
Για τους γηπεδούχους ο Κώστας Τούτσης πονοκεφαλιάζει καθώς δεν θα έχει στα πλάνα του για σημαντικό διάστημα (έως αρχές Νοεμβρίου) τον βασικό και πολύπειρο πλέι μέικερ Γιάννη Βασιάδη που τραυματίστηκε στη μύτη απέναντι στον Φίλιππο. Απόντες θα είναι επίσης οι
Στίγγας, Τσαγκαράκης και Μουρατίδης που είναι στρατευμένοι. Από τους φιλοξενούμενους πρόβλημα τραυματισμού στον αστράγαλο αντιμετωπίζει ο πλέι μέικερ Δημήτρης Μελετάκος που θα… σφίξει τα δόντια για να παίξει.

Δηλώσεις
Σίμος Μπαϊρλής (αριστερός ίντερ ΧΑΝΘ): «Για εμάς το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι… must win. Δεν υπάρχει κάτι άλλο ως στόχος πέρα από τη νίκη. Είναι το πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας και παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε πρέπει να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Δημήτρης Μελετάκος (πλέι μέικερ Άρη Νίκαιας): «Δουλεύω καθημερινά για να ξεπεράσω τον τραυματισμό μου και να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα μου να πάρει το θετικό αποτέλεσμα. Προερχόμαστε από ένα κακό παιχνίδι με την ΑΕΚ. Φανήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων. Σίγουρα ο αγώνας με την ΧΑΝΘ θα είναι κάτι διαφορετικό, είναι ένα ντέρμπι. Και οι δύο ομάδες βρισκόμαστε πολύ κοντά και έχουμε τους ίδιους στόχους. Είμαστε μια νέα ομάδα και πρέπει να μάθουμε να παίρνουμε τέτοια αποτελέσματα. Για μένα προσωπικά κάθε αγώνας με την ΧΑΝΘ είναι πάντα ξεχωριστός καθώς προέρχομαι από τα τμήματα υποδομής της».



BIANCO MONTE ΔΡΑΜΑ 1986- ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ
Δυνατό παιχνίδι αναμένεται στη Δράμα με τους γηπεδούχους να αντιμετωπίζουν τον Αερωπό Έδεσσας.
Με μία πρώτη ματιά οι φιλοξενούμενοι έχουν το πάνω χέρι, καθότι ενισχυμένοι σε σχέση με την περσινή περίοδο, έχοντας πλέον αρκετά ποιοτικούς και έμπειρους παίκτες. Επίσης η εικόνα των ομάδων στην πρεμιέρα έδειξε πως ο Αερωπός έχει διαφορά από τις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή, μία εξ αυτών είναι και η Δράμα.
Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Σάκη Βαλαβάνη μεταμορφώνεται εντός έδρας και θέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μπροστά στο κοινό της έπειτα την κακή εμφάνιση απέναντι στον Δούκα στην πρεμιέρα.
Πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει ο Κράλλης για τους Εδεσσαίους, αλλά πιθανότατα θα αγωνιστεί.

Δηλώσεις
Σάκης Βαλαβάνης (προπονητής Δράμας): «Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που κάθε χρόνο πηγαίνει όλο και καλύτερα και σεβόμαστε τη δουλειά που κάνει. Σεβόμαστε, όμως δεν φοβόμαστε. Στόχος μας είναι να βγάλουμε αντίδραση και να ξεπεράσουμε την προηγούμενη κακή μας εμφάνιση. Για να κερδίσουμε θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 60 λεπτά καθώς ο Αερωπός είναι έμπειρη ομάδα και ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο. Θα είναι το πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας και με τη βοήθεια του κόσμου αλλά και την προσπάθεια των παιδιών θέλουμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Γιάννης Πηλαλίδης (προπονητής Αερωπού Έδεσσας): «Το αυριανό παιχνίδι έχει μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας. Η Δράμα είναι ενισχυμένη και ξέρουμε ότι στοχεύει στα εντός έδρας παιχνίδια της. Προέρχεται και από ένα κακό αποτέλεσμα οπότε θα έχουν έξτρα κίνητρο. Από την πλευρά μας θέλουμε να βασιστούμε στις αρχές μας και να είμαστε σοβαροί. Θα είναι ένα ντέρμπι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Ο πιο σοβαρός και ο πιο προετοιμασμένος στις ειδικές καταστάσεις του αγώνα θα κερδίσει»



ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ- ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ
Ξεκάθαρο φαβορί υπάρχει στην αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στη Νέα Κίου ανάμεσα σε Διομήδη Άργους και Φοίβο Συκεών. Οι γηπεδούχοι μπορεί να έχουν δημιουργήσει μία νέα ομάδα, ωστόσο υπερέχουν ποιοτικά και με την δύναμη της έδρας τους θα προσπαθήσουν να πάρουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα. Αμφίβολος είναι ο Χερουβείμ που είναι τραυματίας από το ματς με τον ΠΑΟΚ και θα αποφασιστεί αύριο αν θα αγωνιστεί. Οι φιλοξενούμενοι που έχουν ως στόχο την παραμονή προέρχονται από ήττα κόντρα στον Φίλιππο και σε πρώτη φάση θέλουν σε αυτό το ματς να είναι πιο ανταγωνιστικοί και να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Απόντες είναι οι Μπόσκος, Καρακεχαγιάς και Θανάσης Παπαδόπουλος.

Δηλώσεις

Χρήστος Δημήτρουλας (προπονητής Διομήδη Άργους): Έχουμε μπροστά μας τρία παιχνίδια στην σειρά που πρέπει να τα κερδίσουμε αν θέλουμε να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στο φετινό πρωτάθλημα».

Πάνος Χειβιδόπουλος (Πλέι-μέικερ Διομήδη): «Πρώτη εμφάνιση για φέτος μπροστά στο κοινό μας. Προερχόμαστε από ένα κακό αποτέλεσμά και μια κακή εμφάνιση. Η ομάδα του Φοίβου είναι μια έμπειρη και πάντα υπολογίσιμη ομάδα. Στόχος είναι η νίκη και η καλή εμφάνιση για εμάς. Καλή χρονιά εύχομαι, με υγεία και επιτυχίες στην ομάδα μας».

Γιάννης Χαντέλης (περιφερειακός Διομήδη Άργους): «Θέλω να ευχηθώ να έχουμε μια καλή χρονιά χωρίς τραυματισμούς. Ξεκινάμε τα εντός έδρας παιχνίδια αντιμετωπίζοντας τον Φοίβο. Ερχόμενοι από ένα αρνητικό αποτέλεσμα, ψάχνουμε τους πρώτους μας βαθμούς στο πρωτάθλημα, κάνοντας μια καλή εμφάνιση. Καλώ όλον τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο το Σάββατο και να γίνει ο όγδοος παίκτης μας».

Αντώνης Τσολάκος (προπονητής Φοίβου Συκεών): «Όπως είναι στημένη η ομάδα όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια μας θα είναι δύσκολα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αντιμετωπίζουμε κάθε τέτοιο παιχνίδι σαν χαμένο. Θέλουμε ό,τι μας αναλογεί με σκοπό να πάρουμε κάποιο βαθμό. Θα παίξουμε κόντρα σε μια παραδοσιακή δύναμη των τελευταίων ετών που φέτος έκανε μια ανανέωση. Έχει όμως παίκτες «κλειδιά» και νοοτροπία νικητή».



ΑΕΚ- ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ 
Την Κυριακή στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ υποδέχεται την ΑΕΣΧ Πυλαίας σε ένα ματς που θα μεταδοθεί από το WebTV της ΕΡΤ.
Η Ένωση έδειξε πολύ καλά στοιχεία κόντρα στον Άρη Νίκαιας και φυσικά είναι το ακλόνητο φαβορί απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία στην πρεμιέρα είχε θετική εικόνα απέναντι στον Ολυμπιακό.
Η ΑΕΣΧ Πυλαίας κατεβαίνει στην Αθήνα χωρίς τους Ανανιάδη, Καβουσανάκη και Μάτοβιτς.

Δηλώσεις
Διονύσης Γεωργιάδης (αριστερός εξτρέμ ΑΕΚ): «Όπως και στο ματς με τον Άρη που ήταν αντίστοιχης δυσκολίας, έτσι και σε αυτό με την ΑΕΣΧ Πυλαίας, στόχος είναι να δείξουμε ένα σοβαρό πρόσωπο. Θέλουμε να βγάλουμε στο παιχνίδι αυτά που δουλεύουμε στην προπόνηση. Η ομάδα έχει αναβαθμιστεί φέτος από άποψη ποιότητας, ωστόσο λόγω των αρκετών αλλαγών θα χρειαστεί χρόνος. Μπορεί να είναι… κλισέ, αλλά είναι η αλήθεια και πέρσι συνέβη αυτό που στο δεύτερο μισό της σεζόν είχαμε πολύ καλύτερες εμφανίσεις».

Παναγιώτης Αποστολίδης (πλέι μέικερ ΑΕΣΧ Πυλαίας):
«Είναι πολύ δύσκολο ματς, υπάρχει ξεκάθαρα μεγάλη διαφορά δυναμικότητας. Εμείς θέλουμε να βελτιωθούμε και αυτά τα ματς να μας βοηθήσουν, ώστε να προετοιμαστούμε καλύτερα για τα παιχνίδια που στοχεύουμε. Είδαμε ότι ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε σε σχέση με πέρσι και είναι καλύτερος, είναι μια γεμάτη ομάδα όπως και η ΑΕΚ. Είναι καλό που στην αρχή παίζουμε με τις δύο από τις τρεις ομάδες που είναι φαβορί για το πρωτάθλημα. Έχουμε μόνο να κερδίσουμε παίζοντας με τέτοιους αντιπάλους».

No comments