Τελευταία νέα

Υποχρεωτική η κάρτα υγείας αθλητή για αγώνες και προπονήσειςMε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπεγράφη από τον Υπουργό Υγείας Α. Ξανθό και τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη, καθιερώνεται η λειτουργία της Κάρτας Υγείας Αθλητή, με την εφαρμογή της να αρχίζει εντός Σεπτεμβρίου και ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Η κάρτα θα εκδίδεται από τις Αθλητικές Ομοσπονδίες χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των αθλητικών σωματείων και των αθλητών και θα είναι υποχρεωτική για τη συμμετοχή των αθλητών σε αγώνες και σε προπονήσεις.

Αναλυτικά:
Σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν.4479/2017 και την ΚΥΑ των Υπουργών Υγείας και Υφυπουργού Πολιτισμού , η διαδικασία τη πιστοποίησης της υγείας των αθλητών από την αγωνιστική περίοδο 2018-19 και εφεξής τροποποιείται ως ακολούθως :
1. Η πιστοποίηση υγείας των αθλητών καταγράφεται σε κάρτα υγείας, είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για την συμμετοχή τους σε προπονήσεις και σε αγώνες.
2. Η κάρτα αυτή συνιστά αυτοτελές έγγραφο και δεν συνδέεται με το δελτίο αθλητικής ιδιότητας. Αποτελεί προσωπικό έγγραφο του αθλητή και βρίσκεται στην κατοχή του.
3. Προσκομίζεται υποχρεωτικά στην Γραμματεία η στον αρμόδιο Διαιτητή και είναι βασική προϋπόθεση συμμετοχής στον αγώνα.
4. Η κάρτα Υγείας του αθλητή θεωρείται από ιατρούς μονάδων παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας , Νομαρχιακών, Περιφερειακών η Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων , υγειονομικών στρατιωτικών μονάδων η από ιατρούς έχοντας οποιαδήποτε σχέση με το Δημόσιο η με Ν.Π.Δ.Δ , καθώς και από ιατρούς του ιδιωτικού τομέα , κατέχοντες την καρδιολογική ιδιότητα.
5. Η αυτοκόλλητη ετικέτα ανανέωσης των δελτίων που εκδίδει η ΟΧΕ παραμένει σε ισχύ ως απαραίτητο στοιχείο πιστοποίησης των αθλητών που έχουν δικαίωμα συμμετοχής για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο , χωρίς να χρήζει πλέον ιατρικής θεώρησης.

Η κάρτα υγείας είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ (http://handball.org.gr/images/pdffiles/karta_ygeias_athliti.pdf) τις επόμενες ημέρες και αφορά στα Πρωταθλήματα Εθνικών και Τοπικών Κατηγοριών, όλων των ηλικιακών κατηγοριών, η μη προσκόμιση της στην Γραμματεία θα συνιστά απαγόρευση της συμμετοχής του αθλητή στον αγώνα.

No comments