Ιστορικό πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ιστορικό πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό




Στο κατάμεστο κλειστό του Ρέντη ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την ανατροπή στους τελικούς κάνοτντας το 3-2 (από 0-2) επί της ΑΕΚ και σήκωσε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του, νικώντας με 24-23 στον 5ο τελικό του πρωταθλήματος χάντμπολ. Με την κατάκτηση του πρωταθλήματος ο σύλλογος του Πειραιά, ολοκλήρωσε μια ονειρεμένη πρώτη χρονιά από την είσοδο του στο άθλημα, πραγματοποιώντας το ντάμπλ, μαζί με την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας.

Σε ενα πρώτο ημίχρονο στο οποίο τα λάθη διαθέχονταν το ενα το άλλο και για τις δύο ομάδες (συνολικά 20, 8-12), ο Κώστας Τσιλιμπάρης ήταν το πρόσωπο του πρώτου ημιχρόνου για τον Ολυμπιακό. Ο έμπειρος τερματοφύλακας κατέβασε ρολά στο πρώτο μισό του αγώνα δίνοντας την κατάλληλη ώθηση και ψυχολογία στους συμπαίκτες του στην επίθεση για να πάρουν τα ηνμία του αγώνα.

Η ΑΕΚ αν και μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, οι γηπεδούχοι με τη βοήθεια του Τσιλιμπάρη, πήραν το προβάδισμα για πρώτη φορά (4-3) με τον Τζηρά στο 14ο λεπτό. Στο επόμενο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έδειχνε αφηνιασμένος και με σερί γκολ από Στούμπη, Αλβανό, Σανίκη και Τζηρά έφτασε στο 10-3 μέσα σε αποθέωση.

Η ΑΕΚ έδειξε σημάδια αντίδρασης με δύο σερί γκολ του Λόκκεν κατάφερε να μειώσει. Η ομάδα του Νίκου Γραμματικού δεν είχε συνέχεια και οι γηπεδούχοι με γκολ του Στούμπη διαμόρφωσαν το 13-7 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ΑΕΚ να δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Η ομάδα του Νίκου Γραμματικού με τον Ραντούλοβιτς να κατεβάζει ρολά σε πολλές περιπτώσεις κατάφερε να μειώσει σταδιακά την ψαλίδα φτάνοντας στο γκολ (22-21) τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, έχοντας μάλιστα την ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά το σουτ του Αργυρού κατέληξε άουτ. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι και την τρίτη δίλεπτη του Ζαμπούνη. Το πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Τζηράς και το επιθετικό φάουλ που χρεώθηκε ο Λόκκεν στην επόμενη φάση ξεσήκωσαν τον πάγκο της Ένωσης που πήρε κι άλλο δίλεπτο για διαμαρτυρία.

Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα το γκολ του Βαμβακά που διαμόρφωσε και το 24-22 έγινε η αφορμή για να ανάψουν τα αίματα μεταξύ των παικτών. Ο παίκτης της ΑΕΚ μάρκαρε έντονα τον Τζηρά, οι δύο παίκτες είχαν έντονη λογομαχία μεταξύ τους και οι παίκτες των δύο ομάδων έγιναν ένα κουβάρι. Τελικώς αποβλήθηκαν με κόκκινες κάρτες ο Βαμβακάς και ο Κρητικός για ναλήξει ομαλά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό να κατακτά το πρώτο ντάμπλ της ιστορίας του μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους φίλους του στο κατάμεστο κλειστό Μελίνα Μερκούρη του Ρέντη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ – ΑΕΚ 24-23
Τα πεντάλεπτα: 0-1, 3-3, 5-3, 7-3, 11-5, 13-7 (ημχ.), 14-10, 18-13, 21-16, 21-18, 22-21, 24-23
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ζαραβίνας): Κωστακίδης, Κρητικός, Πετρίτσεβιτς, Τζηράς 10, Καραμπουρνιώτης, Μισαηλίδης, Σκρόμπιτς, Στούμπης 4, Κανδύλας 2, Σανίκης 3, Τσακνής, Αλβανός 3, Παπαδιονυσίου, Λιάπης 2, Τσιλιμπάρης, Χάλαρης.
ΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός): Χρ. Νικολαΐδης, Τσικογιαννόπουλος, Πέρρος, Γεωργιάδης 1, Χόγκας 6, Ζαμπούνης 2, Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Χατσίκας, Λόκεν 3, Δομπρής 1, Βαμβακάς 1, Αργυρού 3, Μαντζόπουλος, Βραζάλιτσα 4, Μυλωνάς 2.
Διαιτητές;: Κατσίκης – Μιχαηλίδης, Δίλεπτα: 3-6, Πέναλτι: 4/6-1/2 Κόκκινη: 56:03 Ζαμπούνης (3 δίλεπτα), Μπλε κάρτα: 59:33 Κρητικός – 59:33 Βαμβακάς

Οι διαιτητές έγραψαν στο φύλλο αγώνα:
«Στο 49:35 υπήρξε μικρή διακοπή του αγώνα διότι οπαδοί του Ολυμπιακού αποκάλεσαν τον διαιτητή με το αντιαθλητικό σύνθημα ’’βούλγαρε”. Μετά από συστάσεις που έγιναν το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά.
Στο 59:33 αποβλήθηκαν με κόκκινη και μπλε κάρτα ο αθλητής της ΑΕΚ Βαμβακάς Χαράλαμπος και ο αθλητής του Ολυμπιακού Κρητικός Νικόλαος διότι συνεπλάκησαν μεταξύ τους και γρονθοκόπησε ο ένας τον άλλον. Τα δελτία των αθλητών κρατήθηκαν».

No comments