«Αγάπη, μεράκι και πίστη στην ελληνίδα αθλήτρια το μυστικό μας» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

«Αγάπη, μεράκι και πίστη στην ελληνίδα αθλήτρια το μυστικό μας»




 Το τρίτο νταμπλ της ιστορίας της και το 5ο συνεχόμενο Πρωτάθλημα στην Α1 Γυναικών του Χάντμπολ κατέκτησε πριν από λίγες ημέρες η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του Ο.Φ.Ν.Ι.(Όμιλος Φιλάθλων Νέας Ιωνίας), κόντρα στα προγνωστικά που έλεγαν το αντίθετο, νικώντας στο 4ο παιχνίδι της σειράς των τελικών των Play Off τον Π.Α.Ο.Κ. με σκορ 22-14 (επικρατώντας με 3-1 στις νίκες), σε έναν αγώνα για έναν ρόλο, στο κλειστό της Νέας Ιωνίας.

Για την τεράστια αυτή επιτυχία, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στη διάρκεια της αγωνιστικής χρονιάς, αλλά και για το μέλλον της ομάδας, μας μίλησαν οι προπονητές και ο γενικός γραμματέας του συλλόγου, καθώς και τρεις από τις πρωταγωνίστριες αθλήτριες, οι οποίες, μαζί με όλες τις συμπαίκτριές τους, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στη σημαντική αυτή διπλή επιτυχία τόσο για τον ιστορικό Ιωνιώτικο σύλλογο, όσο και για την πόλη της Νέας Ιωνίας.

ΣΥΝΟΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Απαντώντας στο ερώτημά μας σχετικά με «το πώς νιώθουν που όλες τους οι προσπάθειες στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία τη φετινή χρονιά», η προπονήτρια της νταμπλούχου γυναικείας ομάδας του Ο.Φ.Ν.Ι., κ. Σοφία Ναϊσίδου, απάντησε λέγοντας πως: «Νιώθω πολύ μεγάλη ικανοποίηση και μεγάλο θαυμασμό για τις αθλήτριές μου, που μου έδωσαν φέτος το καλύτερο κομμάτι του εαυτού τους. Νιώθω ικανοποίηση που είμαστε πολύ καλή ομάδα, όχι μόνο μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και έξω από αυτούς, στην κοινωνία, τόσο με τις αθλήτριές μας όσο και με τον Σάσα Ζιβούλοβιτς ο οποίος έχει κάνει εξαιρετική δουλειά μέσα στο γήπεδο, τον Κώστα Τσαβδαρίδη, που έχει αναλάβει την προετοιμασία της ομάδας, τον Κίμωνα Κουτρούλη, που έχει αναλάβει την ανάπτυξη των ακαδημιών μας, καθώς και με τον Γιώργο Τσαγκαράκη, ο οποίος ναι μεν ήρθε τώρα στον σύλλογο, αλλά είναι πολύ βασικό κομμάτι της δημιουργίας της Ομάδας μας, καθώς είναι ο πιο παλιός προπονητής, και, φυσικά, με την κ. Ερασμία Λάσκαρη. Όλοι μαζί είμαστε μια ομάδα, που ο καθένας κάνεις τις δουλειές του. Και οι δουλειές είναι πάρα πολλές και πολύ σημαντικές για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Όμως, πάνω από όλα θέλω να ευχαριστήσω τον σύλλογο, που ποτέ δεν μας πίεσε για αποτελέσματα, καθώς πάντα ήθελε να δημιουργούμε πρώτα από όλα πολύ καλές προσωπικότητες, τα παιδιά να αναπτύσσουν τις σπουδές τους και όταν θα ‘ρθουν τα αποτελέσματα να είναι αποτελέσματα που θα είναι υγιή και σωστά.».

Επίσης, ο έτερος εκ των προπονητών, κ. Σάσα Ζιβούλοβιτς, μας είπε πως: «Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι τα αποτελέσματα δείχνουν το πόσο σωστοί είμαστε στη δουλειά και στην οργάνωσή μας και το πόσο καλός είναι ο σύλλογος. Γιατί τα αποτελέσματα είναι που τα δείχνουν όλα αυτά. Και όταν αναφέρομαι στην ομάδα, δεν μιλώ μόνο για το αθλητικό επίπεδο, αλλά και για το γεγονός πως αποτελούμε μια σφιχτοδεμένη οικογένεια. Προσωπικά, τόσα χρόνια που βρίσκομαι στη Νέα Ιωνία, βλέπω μία πολύ καλή οικογένεια, που αποτελείται από τους παίκτες, τους προπονητές και τους παράγοντες, και όλοι μαζί φέρνουμε τα όποια θετικά αποτελέσματα για τον σύλλογο.».

Από τη δική του σκοπιά, ο γεν. γραμματέας και πρώην Πρόεδρος του συλλόγου, κ. Παντελής Χατζηιωάννου, μας είπε χαρακτηριστικά πως: «Περιττεύει να πω ότι είμαστε κατενθουσιασμένοι, ευτυχισμένοι, χαρούμενοι γι’ αυτή την ομάδα. Είναι γενικά μία ομάδα, η οποία δουλεύεται εδώ και δέκα χρόνια για να φτάσουμε σ’ αυτό το αποτέλεσμα. Ήταν συνειδητές οι επιλογές και των αθλητριών, αλλά και του τρόπου που θα έρθουν οι αθλήτριες εδώ και πώς θα συνεχίσουνε. Το ίδιο συνειδητές, βέβαια, ήτανε και οι επιλογές των προπονητών μας.

Ξεκινήσαμε την προσπάθειά μας να κατακτήσουμε την κορυφή στην Ελλάδα πριν από δέκα χρόνια. Και τότε είχαμε μία πάρα πολύ καλή ομάδα, αλλά περιμέναμε υπομονετικά να έρθουν και τα αποτελέσματα. Και τα αποτελέσματα ήρθανε και ήτανε απόλυτα: 5 συνεχόμενα πρωταθλήματα Ελλάδας, και στα τελευταία έξι χρόνια 5 κύπελλα Ελλάδας. Και το ακόμη πιο ενθαρρυντικό, που κρατάμε για τη συνέχεια, είναι ότι κι από κάτω, οι ακαδημίες μας, έχουν κατακτήσει τίτλους, όπως το τμήμα των νεανίδων μας, που έχει κερδίσει 4 κύπελλα Ελλάδας, αλλά και οι κορασίδες και οι πανκορασίδες παρουσιάζουν εξαιρετική και πολλά υποσχόμενη πορεία. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε χτίσει μία ομάδα, που έχει και συνέχεια και συνέπεια. Φυσικά, δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτό κατορθώθηκε σε μια-δύο σεζόν, αλλά έχει επιτευχθεί με σκληρή και μεθοδική δουλειά όλα αυτά τα χρόνια. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι διαρκώς χτίζουμε πάνω σε αυτή την ομάδα, νομίζω ότι γι’ αυτό θα έχει μέλλον.

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω τη δημιουργό της ομάδας, τη Σοφία Ναϊσίδου, τους προπονητές που ασχολούνται μέχρι τώρα, τους ανθρώπους που είναι γύρω από την ομάδα και βοηθάνε με οποιονδήποτε τρόπο όποτε τους ζητηθεί, αλλά και ακόμα παραπάνω από αυτά που τους ζητάμε, μα κυριότερα να ευχαριστήσω τις αθλήτριες, οι οποίες έχουν γίνει ένα με την ομάδα. Δηλαδή, έχουν γίνει υγιής ομάδα. Αυτό και μας χαροποιεί και μας φέρνει τους τίτλους. Άλλωστε, δεν είναι αυτοσκοπός μας το να κερδίζουμε τους τίτλους για τους τίτλους, αλλά το σημαντικότερο για όλες και όλους μας είναι ότι έχουμε κάνει μία εξαιρετική ομάδα, η οποία δημιούργησε και γράφει ιστορία στο άθλημα.».

Ακόμη, στο ερώτημά μας: «Ποιο είναι το μυστικό των διαχρονικών επιτυχιών του Γυναικείου Τμήματος Χάντμπολ του Ο.Φ.Ν.Ι.», η κ. Ναϊσίδου ξεκαθάρισε πως: «Το μυστικό κρύβεται στην πολλή μεγάλη αγάπη, που έχουμε συνολικά για τον αθλητισμό, αλλά και ειδικά για το γυναικείο χάντμπολ. Δηλαδή, πάντα το όνειρό μας ήταν να αναπτύξουμε το γυναικείο χάντμπολ. Στηριζόμασταν και στηριζόμαστε διαχρονικά στις Ελληνίδες αθλήτριες και η φιλοδοξία μας είναι το παράδειγμά μας να το ακολουθήσουν και άλλες ομάδες, έτσι ώστε το πρωτάθλημα να γίνει πιο ανταγωνιστικό, αλλά και να δυναμώσει ακόμη περισσότερο και η ελληνική εθνική ομάδα και να φέρνει κι αυτή νικηφόρα αποτελέσματα. Το μυστικό, δηλαδή, είναι η αγάπη και το μεράκι, αλλά και η πίστη στην ελληνίδα αθλήτρια.», επισήμανε πως: «Όλες οι αθλήτριές μας είναι φοιτήτριες. Και αυτό το επιδιώκουμε να συμβαίνει, γιατί το Χάντμπολ κάποια στιγμή τελειώνει.», κι ακόμη πρόσθεσε πως: «Το ταξίδι, βέβαια, είναι πολύ ιδιαίτερο, διαρκεί πάρα πολλά χρόνια, έχει πολλές χαρές, πολλή δουλειά, έχει όμως και πολλή μοναξιά, με την έννοια ότι προσπαθώντας να διατηρήσουμε όλη αυτή την ομάδα είμαστε πολλές φορές μόνοι μας. Δεν είχαμε βοήθεια από την Πολιτεία, ούτε κι από τον Δήμο, από τον οποίο θα θέλαμε πάρα πολύ να μας συμπαραστέκεται έμπρακτα, γιατί μέσα στις φιλοδοξίες που έχουμε και στα όνειρά μας είναι να προβάλουμε και την πόλη μας. Άλλωστε, ακόμη και το όνομά μας το λέμε ως «Νέα Ιωνία». Είμαστε πολύ περήφανοι που βγάζουμε αυτόν τον Δήμο προς τα έξω. Και θέλουμε αν μπορεί αυτή η πόλη λίγο να μας σταθεί, σε όποιο επίπεδο μπορεί.».

Στη συνέχεια, στο ερώτημα: «Τι άλλο να περιμένει στο μέλλον η Νέα Ιωνία από τον Ο.Φ.Ν.Ι.;», μας απάντησε η κ. Ναϊσίδου, λέγοντας πως: «Κατ’ αρχήν, ο Ο.Φ.Ν.Ι. είναι η Ιστορία της Νέας Ιωνίας. Είναι ένας σύλλογος που έχει ιδρυθεί δύο χρόνια πριν ιδρυθεί η Νέα Ιωνία. Στην ουσία είναι η Νέα Ιωνία. Αυτό που θέλουμε είναι να συνεχίσουμε πιστοί στις αρχές μας, χωρίς να μας πιάσει ο εγωισμός για τους τίτλους, να έχουμε την ίδια φιλοσοφία. Δηλαδή, να έχουμε την αγάπη για τον αθλητισμό και την αγάπη για τον συνάνθρωπο. Συνάνθρωποι είναι και οι αθλητές μας. Και πιστεύουμε ότι και αυτό το τμήμα, αλλά και τα υπόλοιπα τμήματα, θα δώσουν μεγάλες επιτυχίες στον Δήμο μας. Λίγη βοήθεια και στήριξη θέλουμε.»..


Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι δηλώσεις στην Εφημερίδα μας των θριαμβευτριών κοριτσιών, τρεις από τις οποίες μας είπαν χαρακτηριστικά:

Αγνή Ζυγούρα: «Ασχολούμαι 13 χρόνια με το Χάντμπολ, κατάγομαι από την Καστοριά και είμαι τέσσερα χρόνια στην ομάδα της Νέας Ιωνίας. Όλα αυτά τα χρόνια έχω κατακτήσει με αυτή την ομάδα επτά τίτλους, και άλλον έναν με τις νεανίδες. Με έχει «κακομάθει» αυτή η ομάδα. Νιώθω απίστευτη χαρά, γιατί τη φετινή κατάκτηση του πρωταθλήματος τη χάρηκα περισσότερο από όλες τις προηγούμενες, επειδή πραγματικά θεωρώ πως ήταν παλικαρίσια. Και το λέω αυτό επειδή από την αρχή της χρονιάς ένιωσα ότι αμφισβητηθήκαμε από αρκετούς ανθρώπους, αλλά εμείς ποτέ δεν αμφισβητήσαμε τον εαυτό μας και πιστεύαμε από την πρώτη κιόλας στιγμή, που μαζευτήκαμε για την προετοιμασία, ότι στο τέλος θα καταφέρουμε τους στόχους μας, που ήταν η κατάκτηση του νταμπλ.».

Μάγδα Πάπα: «Θα συμφωνήσω στα περισσότερα με αυτά που είπε η Αγνή, δηλαδή, ότι ήταν μια χρονιά δύσκολη για τον σύλλογο. Και ειδικά σε αυτή την εποχή που ζούμε δεν έχουμε πάρα πολλά να δώσουμε, αλλά ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι, όπως η Σοφία, ο Παντελής και οι προπονητές μας, οι οποίοι μας δίνουν τα πάντα κάθε μέρα και βρίσκονται διαρκώς δίπλα μας με τις αγάπη και τις πράξεις τους, προκειμένου να μη στερούμαστε τίποτα. Νιώθω πάρα πολύ περήφανη γι’ αυτή την ομάδα, γιατί είμαι πάρα πολλά χρόνια εδώ. Είναι ο έκτος μου χρόνος. Ποτέ μου δεν έπαψα να πιστεύω σε αυτή την ομάδα. Ήμουν σίγουρη για κάθε πορεία που είχαμε. Και ειδικά φέτος, που δείξαμε έναν χαρακτήρα όλες μας, κι από τις μικρές ηλικίες κι από τις μεγάλες, αποδεικνύοντας ότι μπορούμε όλες να παίξουμε χωρίς να διακρίνεται καμία, ότι όλες είμαστε το ίδιο, σεβόμαστε η μία την άλλη και πάνω από όλα υπάρχει αγάπη στο πρόσωπο της καθεμίας. Και έτσι έρχονται οι μεγάλες επιτυχίες.».

Άννα Μίλατσιτς: «Αυτός ήταν ο πιο γλυκός τίτλος, επειδή πιστεύω ότι ήταν και ο πιο δύσκολος από τους προηγούμενους.».


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ

Εν κατακλείδι, ολοκληρώνοντας τη σύντομη συνομιλία μας με τους παραπάνω εκπροσώπους της Πρωταθλήτριας και Κυπελλούχου Ελλάδας για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018, στο γυναικείο χάντμπολ, ο κ. Παντελής Χατζηιωάννου μάς ανέφερε πως: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας, οι οποίοι μας βοηθούν πάρα πολύ στο έργο μας. Βέβαια, θα θέλαμε να έχουμε πολλούς περισσότερους χορηγούς, γιατί πραγματικά το αξίζει αυτή η ομάδα. Είναι η μοναδική ομάδα της Νέας Ιωνίας, που γράφει πανελλήνιες νίκες με το Χάντμπολ Γυναικών. Είναι η μοναδική ομάδα στη Νέα Ιωνία, που έχει φέρει πρωταθλήματα και κύπελλα με το Χάντμπολ Γυναικών, αλλά να μην ξεχνάμε ότι σαν σύλλογος έχει διακριθεί σε πάρα πολλά αθλήματα, όπως της ποδηλασίας κ.ά., έχει κατακτήσει περισσότερους από 50 Πανελλήνιους τίτλους, κι ακόμη έχει αναδείξει παγκόσμιους πρωταθλητές, πρωταθλητές Ευρώπης και Βαλκανιονίκες.».

Αναμένουμε με ανυπομονησία να ζήσουμε τις επόμενες «χρυσές» σελίδες στην Ιστορία του Ο.Φ.Ν.Ι.

Πηγή ionianet.gr Παναγιώτα Σούγια










No comments