Ο Σταμάτης Παπασταμάτης για όλους και για όλα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο Σταμάτης Παπασταμάτης για όλους και για όλα


Της Γιολάντας Ζύκα
Η ομάδα χάντμπολ έχει δώσει πολλές χαρές στον κόσμο της ΑΕΚ στο παρελθόν, ωστόσο φαίνεται πως τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμα. Τα τελευταία δύο χρόνια το τμήμα έχει μπει σε νέα …τροχιά θέτοντας γερές βάσεις για μια πιο λαμπρή πορεία.

Ο άνθρωπος που έχει μπει μπροστά για να στηρίξει αυτή τη νέα προσπάθεια είναι ο αντιπρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Σταμάτης Παπασταμάτης ο οποίος έδειξε με την παρουσία του κοντά στην ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια, πως μόνο …περαστικός δεν είναι από την ΑΕΚ.
Διέψευσε πανηγυρικά όσους πίστευαν στην αρχή πως  η ενασχόληση του με το χάντμπολ θα είχε σύντομη ημερομηνία λήξης. Σε απάντηση, φρόντισε να δώσει στο τμήμα αυτό που της έλειπε περισσότερο όλα αυτά τα χρόνια. Ένα «σπίτι». Με προσωπικές ενέργειες συνέβαλλε καθοριστικά στην «ανακαίνιση» της αίθουσας «Γ. Κασιμάτη» δίνοντας στην ομάδα την έδρα που χρειαζόταν. Πέρυσι έγινε το πρώτο βήμα αγωνιστικά και φέτος ο ίδιος θέλησε να κάνει το κάτι παραπάνω. Έχοντας στενή συνεργασία και με τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής. Αλέξη Αλεξίου, συμφώνησε με έναν από τους καλύτερους έλληνες προπονητές, τον Νίκο Γραμματικό, υλοποίησε όλες τις μεταγραφικές του εισηγήσεις φέρνοντας στην ΑΕΚ καταξιωμένους αθλητές αλλά και παίκτες με φιλοδοξίες και μέλλον. Πριν λίγες ημέρες πανηγύρισε την πρόκριση της ομάδας στους «4» του Τσάλεντ Καπ που αποτελεί μια πρώτη δικαίωση της δουλειάς που γίνεται όλους αυτούς τους μήνες. Ο Σταμάτης Παπασταμάτης είναι ένας άνθρωπος που μπήκε ξαφνικά στην «κιτρινόμαυρη» καθημερινότητα αλλά είναι σίγουρα αυτός που …χρωστούσε η μοίρα στην ομάδα χάντμπολ

Σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του ο διοικητικός ηγέτης του τμήματος χάντμπολ μίλησε στην «ΏΡΑ» για την πρόσφατη διάκριση με την πρόκριση στους «4» του Τσάλεντζ Καπ, για το …ταβάνι της φετινής ομάδας, τον στόχο του Ευρωπαϊκού ενώ αποκάλυψε και τις ενέργειες που έχουν ξεκινήσει για να αποκτήσει το τμήμα στο μέλλον ένα δικό του ιδιόκτητο γήπεδο χάντμπολ.

-Κύριε Παπασταμάτη πρόσφατα η ομάδα πανηγύρισε την πρόκριση στους 4 της Ευρώπης, τι σημαίνει για σας αυτή η επιτυχία;

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι μια ευρωπαϊκή επιτυχία έχει μεγάλη βαρύτητα και δίνει αίγλη στην ομάδα που το πετυχαίνει. Είναι μια τεράστια επιτυχία για το τμήμα χάντμπολ. Έτσι γράφεται η ιστορία της ομάδας και για μας είναι μια δικαίωση για την προσπάθεια που ξεκινήσαμε από την αρχή της σεζόν, θεωρώντας ότι το ταξίδι μόλις ξεκίνησε.

– Ποιο πιστεύετε πως είναι το ταβάνι αυτής της ομάδας;

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η ομάδα έχει μεγάλη ποιότητα και ένα δείγμα της το έχουμε δει στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ωστόσο για να φτάσει η απόδοσή της στο μέγιστο και να σταθεροποιηθεί σε αυτό  χρειάζεται λίγη ακόμη υπομονή και χρόνος. Φέτος ήρθαν πολλά νέα παιδιά που έχουν δίψα για διάκριση. Οι μεγάλες ομάδες χτίζονται σε βάθος χρόνου και το πιστεύω ακράδαντα αυτό. Δεν υπάρχει μαγικό ραβδάκι από τη μια μέρα στην άλλη να έρθουν οι τίτλοι. Όταν δουλεύεις και προσπαθείς, στο πρόγραμμα είναι και η αποτυχία, ενδεχομένως να έρθουν και άλλες, όμως μέσα από τις επιτυχίες και τις αποτυχίες χτίζονται οι μεγάλες ομάδες. Δεν είναι σωστό και δεν επιτρέπεται στην πρώτη στραβή να τα παρατάμε, ούτε στην πρώτη επιτυχία να πιστέψουμε πως τα πετύχαμε όλα.

 – Ένα ευρωπαϊκό πόσο κοντά πιστεύετε πως είναι;

Η επιθυμία μας, παικτών προπονητή αλλά και της διοίκησης, είναι να φτάσουμε στον τελικό.  Η ομάδα αυτή αν παίξει στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων της μπορεί να φτάσει στον τελικό και εκεί βέβαια όλα είναι πιθανά. Αν μάλιστα πιάσουμε την απόδοση που είχαμε στον επαναληπτικό με την Γκέζτεπε θεωρώ πως έχουμε πολλές πιθανότητες να το κατακτήσουμε.

-Δείχνετε απόλυτη εμπιστοσύνη στο έργο του Νίκου Γραμματικού από την αρχή της σεζόν, νιώθετε δικαιωμένος από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα;

 Οι μεγάλες ομάδες δεν χτίζονται όπως είπα από τη μια μέρα στην άλλη. Όμως επενδύεις σε έναν μεγάλο προπονητή, τον οποίο πρέπει να εμπιστευτείς, ικανοποιείς τα θέλω του εφοδιάζοντάς τον με τα απαραίτητα εργαλεία-παίκτες που πρέπει να έχει στα χέρια του, σχεδιάζεις και προσδιορίζεις μαζί του το πλάνο και τους στόχους της ομάδας και στη συνέχεια ξεκινάς την υλοποίηση. Πρέπει να του δώσεις και τον χρόνο που χρειάζεται για να πετύχει. Τα μόνα θαύματα που ξέρουμε ήταν τα επτά της αρχαιότητας και η ανάσταση του Κυρίου. Άλλα θαύματα δεν γίνονται, χρειάζεται δουλειά, κόπος, υπομονή κι επιμονή.

Ο Νίκος Γραμματικός είναι ένας καταπληκτικός προπονητής, ξέρει το χάντμπολ όσο ελάχιστοι στην Ελλάδα, είναι έντιμος κι ευθύς άνθρωπος, δουλευταράς, χαμηλών τόνων, οπότε ταιριάζει με την δική μου φιλοσοφία και λογική. Αυτό έχει ως συνέπεια την κοινή μας επιθυμία να συνεχίσουμε να πορευόμαστε μαζί για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ήδη έχουμε ανακοινώσει την ανανέωση της συνεργασίας μας για την επόμενη χρονιά και το θεωρώ δεδομένο πως θα είναι μαζί μας τουλάχιστον και την μεθεπόμενη σεζόν.

Έχουμε σχεδιάσει και συμφωνήσει ένα πολύ συγκεκριμένο πλάνο, την υλοποίηση του οποίου ξεκινήσαμε το περασμένο καλοκαίρι, συνεχίζουμε με πολύ συγκεκριμένες ενέργειες και κινήσεις, έχουμε άριστη επικοινωνία και συνεργασία, έχουμε όραμα, όνειρα, αλλά και διάθεση για να τα υλοποιήσουμε στο ακέραιο


«Ενα παλάτι για την ΑΕΚ»

Τα τελευταία δύο χρόνια η ΑΕΚ κατάφερε να αποκτήσει επιτέλους μια πραγματική έδρα. Η αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» έδωσε μια μεγάλη λύση στο χρόνιο πρόβλημα του τμήματος που βρισκόταν σε μια διαρκή αναζήτηση «κλειστού» για να αγωνιστεί αλλά και για προπονήσεις. Παρόλα αυτά ο Σταμάτης Παπασταμάτης αποκάλυψε πως το κλειστό του ΟΑΚΑ δεν θα αποτελέσει για πάντα έδρα της ΑΕΚ μιας και υπάρχει η πρόθεση να δημιουργηθεί ένα νέο ιδιόκτητο γήπεδο, καθαρά χαντμπολικό που παρόμοιο του δεν θα υπάρχει στην Αττική

 – Καταφέρατε και δώσατε στην ΑΕΚ μια έδρα για πρώτη φορά. Γνωρίζω όμως πως υπάρχει και μια σκέψη για ένα ιδιόκτητο γήπεδο. Μπορείτε να μας πείτε κάτι παραπάνω για αυτό;

Αυτή την στιγμή το ΟΑΚΑ είναι μια λύση που μας βοηθάει, ένα αξιοπρεπέστατο γήπεδο που το χρησιμοποιούμε σαν έδρα εμείς και οι ακαδημίες μας. Ωστόσο όμως το όνειρο μας και προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε είναι να αποκτήσει η ομάδα το δικό της ιδιόκτητο γήπεδο χάντμπολ. Ανάλογο του δεν θα υπάρχει. Ένα καθαρά χαντμπολικό γήπεδο που θα συμβάλλει σημαντικά στο να ανέβει το τμήμα σε υψηλότερο επίπεδο.

-Κάνατε και μια σημαντική κίνηση φέτος με την δημιουργία των ακαδημιών;

 Είναι όντως κάτι πολύ σημαντικό. Δεν νοείται μεγάλη ομάδα χωρίς να έχει τις δικές της ακαδημίες. Εμείς ξεκινήσαμε φέτος μετά την συμφωνία με τη Νέα Ιωνία με δύο τμήματα, το παιδικό και τους παμπαίδες β’ που τα πάνε πολύ καλά. Οι ακαδημίες μας προπονούνται και αυτές στο ΟΑΚΑ. Θα συνεχίσουμε όλες τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται για την περαιτέρω ανάπτυξη των υποδομών μας έτσι ώστε σε λίγα χρόνια να μπορούμε να έχουμε και δικά μας παιδιά στην πρώτη ομάδα.

– Ο στόχος του πρωταθλήματος είναι εφικτός φέτος;

 Βεβαίως. Αν δεν το πίστευα δεν θα ηγούμουν αυτής της προσπάθειας Η ΑΕΚ είναι τεράστιο σωματείο, το όνομά της έχει απίστευτο ειδικό βάρος, οπότε επιβάλλεται να πρωταγωνιστεί διαχρονικά. Ο στόχος του πρωταθλήματος είναι εφικτός και θα έλεγα ότι περνάει από τα χέρια μας. Από την ευρωπαϊκή πορεία φαίνεται ότι αυτή η ομάδα όταν αποδίδει σύμφωνα με τις δυνατότητες της δεν έχει αντίπαλο και σίγουρα στην Ελλάδα μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο.

«Μόνο ο Μελισσανίδης μπορούσε να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του γηπέδου»

Αν και αποφάσισε να ασχοληθεί με την Ερασιτεχνική, σαν ΑΕΚτζής ζούσε και αυτός τόσα χρόνια με την αγωνία για την ανέγερση του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Βλέποντας πλέον το όνειρο να γίνεται πραγματικότητα, δηλώνει πως αυτό μόνο ένας άνθρωπος θα μπορούσε να το πετύχει, ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

– Η ανέγερση του γηπέδου θα βοηθήσει και την Ερασιτεχνική;

Το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν και είναι όνειρο όλων των ΑΕΚτζήδων σε κάθε γωνιά της γης. Και αυτό το όνειρο μόνο ένας άνθρωπος θα μπορούσε να το κάνει πραγματικότητα. Ο κος Δημήτρης Μελισσανίδης. Η ανέγερση του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια θα συμβάλλει ακόμη περισσότερο στην αναγέννηση της Ερασιτεχνικής αλλά κυρίως θα βάλει σε διαφορετική τροχιά πλέον όλη την οντότητα και τον οργανισμό της ΑΕΚ.

-Σαν αντιπρόεδρος της Ερασιτεχνικής πιστεύετε πως το σωματείο μπορεί να συνεχίσει την πορεία εξυγίανσης και να στηρίξει τα τρία ομαδικά τμήματα να κάνουν πρωταθλητισμό;

Ο πρώτος στόχος θα πρέπει να είναι η παραμονή και σταθεροποίηση των δύο τμημάτων βόλεϊ στην Α1. Ήδη με τον πρόεδρο τον κ. Αλεξίου με τον οποίον έχουμε εξαιρετική σχέση και συνεργασία, δουλεύουμε το κομμάτι που αφορά την εξυγίανση, χρειάζεται όμως δουλειά και χρόνος. Είμαστε σε καλό δρόμο. Η Ερασιτεχνική έχει αρχίσει και λειτουργεί σωστά, υπάρχουν όμως αρκετά πράγματα που πρέπει ακόμη να διορθωθούν.  Ωστόσο βαδίζοντας  σε αυτό τον δρόμο, της ομόνοιας και της εξυγίανσης, θα μπορέσουμε να πετύχουμε τον σκοπό μας. Τα επόμενα χρόνια στόχος είναι η προσέλκυση σημαντικών χορηγιών που θα μας βοηθήσουν αυτές οι ομάδες σε σύντομο χρονικό διάστημα να μπορούν να κάνουν πρωταθλητισμό.

-Φέτος η Ερασιτεχνική πήρε μια σημαντική ανάσα από την κάρτα Φίλου;

Η κάρτα φίλου ΑΕΚ είναι ένα γεγονός που μας βοήθησε σημαντικά να κάνουμε αυτά τα βήματα και ο κόσμος της ΑΕΚ πρέπει να την αγκαλιάσει γιατί με αυτό τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία και στην ερασιτεχνική να έχει κάποια επιπρόσθετα έσοδα, τα οποία συμβάλλουν στην υλοποίηση όλων των απαραίτητων ενεργειών για την πρόοδο του ερασιτεχνικού σωματείου. Είναι κάτι που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια σε πολλά σωματεία. Με την υποστήριξη του κόσμου μας η ερασιτεχνική ΑΕΚ μπορεί να συνεχίσει να βαδίζει με σταθερά βήματα και σε λίγα χρόνια να πρωταγωνιστεί παντού εκπέμποντας υγεία σε όλα τα επίπεδα.

Πηγή Ώρα για Σπόρ

No comments