Ο Κώστας Γκαντής παίρνει θέση για τη διαμάχη ΔΙΑΣ και Δήμου Νεας Ιωνίας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο Κώστας Γκαντής παίρνει θέση για τη διαμάχη ΔΙΑΣ και Δήμου Νεας Ιωνίας

Τη θέση του προέδρου της ΟΧΕ Κώστα Γκαντή, παρουσιάζει το ΙΟΝΙΑΝΕΤ σχετικά με τη διένεξη που υπάρχει μεταξύ του Δήμου Νεας Ιωνίας και του σωματείου ΔΙΑΣ.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γκαντής μεταξύ άλλων ανέφερε πως: «Βεβαίως μίλησα με τον κ. Δήμαρχο. Δύο φορές μάλιστα. Το ίδιο και με τον κ. Αμανατίδη(πρόεδρος ΟΠΑΝ), πέντε με έξι φορές. Είχα βρεθεί και μία φορά με τον Δήμαρχο, πριν από πολύ καιρό, στο γραφείο του, στην αρχή του προβλήματος, μαζί με τον κ. Προδρομίδη και τον κ. Αμανατίδη. Εκεί πήρα ξεκάθαρα θέση σαν Ομοσπονδία και του εξήγησα ότι το μέλημα της Ομοσπονδίας και η δουλειά της είναι να υπερασπίσει την αγωνιστική παρουσία των παιδιών της. Δεν μπορεί τόσα πολλά παιδιά, που
είναι στις τάξεις αυτού του συλλόγου, να μην μπορούν να κάνουν προπόνηση. Οι περισσότεροι, από ό,τι πληροφορούμαι, είναι και κάτοικοι της Νέας Ιωνίας. Αυτό του είπα του κ. Δημάρχου. Εμένα, οι εσωτερικές διαδικασίες του Δήμου, ο τρόπος με τον οποίο παίρνεις ώρες, η κατανομή κ.τ.λ. δεν με αφορούν.».

Ακόμη, σχετικά με το ζήτημα του «ειδικού μεταγραφικού καθεστώτος», που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έναν σύλλογο σε οποιαδήποτε έκτακτη περίπτωση, ο κ. Γκαντής μας είπε πως: «Για να μην μείνουν τα παιδιά ενός συλλόγου χωρίς αγωνιστική δραστηριότητα, η Ομοσπονδία θα χρησιμοποιήσει όλους τους επιτρεπόμενους τρόπους. Δηλαδή, αν τα παιδιά δεν βρουν στέγη γηπέδου, υπάρχουν τρόποι συγκεκριμένοι, με βάση τον Αθλητικό Νόμο, να μπορούν να μεταγραφούν ή να επιλέξουν άλλο σωματείο. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι, ας πούμε το σωματείο να στείλει έγγραφο ότι δεν θέλει να παίξει. Και να μείνουν αυτόματα ελεύθερα τα παιδιά να επιλέξουν όποιο σωματείο θέλουν. Αυτό έχει γίνει στο παρελθόν με κάποιες ομάδες. Ένας άλλος τρόπος είναι να αλλάξουν τα παιδιά σωματείο έγκαιρα, σε ημερομηνίες που προβλέπει για τις μεταγραφές. Αυτή, όμως, πέρασε η ημερομηνία, τώρα που συζητάμε. Θα μπορούσαμε, λοιπόν, να το κάνουμε ως εξαίρεση, πέραν της εγκυκλίου. Όχι ότι περιλαμβάνεται σε κάποια προκήρυξη δική μας. Τελείωσε η ημερομηνία των μεταγραφών. Είναι ξεκάθαρο. Δεν αφήνεις, όμως, κάποια παιδιά στον δρόμο. Πρέπει να δώσεις μία λύση. Συνεπώς, οι αθλητές μας μπορούν να αλλάξουν σωματείο είτε με τον αυτόματο τρόπο, είτε με δυνητικό. Μπορεί, δηλαδή, κατ’ εξαίρεση η Ομοσπονδία να πάρει μια απόφαση και να πει ότι αυτά τα 77 παιδιά να επιλέξουν τα σωματεία που θέλουν να πάνε, να μη μείνουν στον δρόμο, να μη μείνουν χωρίς γήπεδο να κάνουν προπόνηση. Στην περίπτωση του «ΔΙΑΣ», σας λέω πως μπορεί να συνεχίσει αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Μπορεί να βρει ένα γήπεδο και να κάνει προπόνηση. Δεν καταργείται ένα σωματείο. Σήμερα που μιλάμε, ο «ΔΙΑΣ» ισχύει σαν σωματείο. Μπορεί να αλλάξει έδρα προπόνησης και αγώνων και τελείωσε. Πολλά σωματεία το κάνουν αυτό. Δεν μιλάμε για το αν υφίσταται ο «ΔΙΑΣ». Ο Δίας υφίσταται! Έχει αναγνωριστεί επίσημα από την Ομοσπονδία, έχει παρουσιάσει τα Δελτία του, έχουν εκδοθεί επίσημα Δελτία, άρα μπορεί να πάει να παίξει. Αν δεν πάει στη Νέα Ιωνία, θα μπορεί να πάει να παίξει, ας πούμε, στη Μεταμόρφωση. Θα πάει να παίξει σε ένα άλλο γήπεδο, που πληροί τις προδιαγραφές. Το πού θα παίξει είναι δικό του θέμα. Δηλώνει έδρα και πάει και παίζει. Μπορεί να παίξει οπουδήποτε.».

Τέλος, απαντώντας στο ερώτημά μας αν ο Αθλητικός Νόμος προβλέπει πως: «Για να δικαιούνται οι αθλητές μιας ομάδας μοριοδότηση, θα πρέπει να υπάρχει αθλητική αναγνώριση, η οποία αποκτάται μετά από δύο ή τρία χρόνια συμμετοχής του συλλόγου σε αγωνιστικό πρωτάθλημα;», ο κ. Γκαντής μας απάντησε πως: «Κάθε σωματείο, με βάση τον Αθλητικό Νόμο, για να δικαιούται προνόμια από το Κράτος, όπως είναι τα μόρια, θα πρέπει να έχει αθλητική αναγνώριση. Αθλητική αναγνώριση δεν παρέχει η Ομοσπονδία. Παρέχει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Το Κράτος, δηλαδή. Συμπληρώνεται, λοιπόν, ένας φάκελος, στέλνεται από την Ομοσπονδία στη Γ.Γ.Α., και η Γ.Γ.Α. δίνει την αθλητική αναγνώριση. Είναι αναρμόδια η Ομοσπονδία γι’ αυτό. Ξέρουμε, όμως, με βάση τα ισχύοντα, και με βάση μια τροπολογία του Αθλητικού Νόμου νεώτερη, ότι επιταχύνονται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, που παλαιότερα καθυστερούσαν πολύ, όπως, για παράδειγμα, στο παρελθόν υπήρξε σωματείο που έκανε δυόμισι χρόνια να πάρει. Ξέρω, όμως, και σωματείο που την πήρε σε έναν μήνα. Είπα, λοιπόν, του κ. Δημάρχου, ότι αυτό είναι θέμα της Γ.Γ.Α., ότι μπορεί να δοθεί αθλητική αναγνώριση σε έναν-δύο μήνες, μπορεί και σε τρία χρόνια. Δεν υπάρχει, δηλαδή, χρονοδιάγραμμα συγκεκριμένο, που να σου πει την παίρνεις τότε. Αυτός ο φάκελος κρίνεται από μία συγκεκριμένη Επιτροπή της Γ.Γ.Α., από το αρμόδιο τμήμα, και αποστέλλεται κατευθείαν στο σωματείο. Η βασική προϋπόθεση μοριοδότησης αθλητών είναι το σωματείο τους να έχει αθλητική αναγνώριση. Όμως, πουθενά δεν προβλέπεται στον ισχύοντα Αθλητικό Νόμο πως για να δοθεί από τη Γ.Γ.Α. «αθλητική αναγνώριση», πρέπει το σωματείο να συμμετέχει σε αγωνιστικό πρωτάθλημα δύο έως τρία χρόνια.».

Ιστορικό Α Μέρος , Β μέρος , Γ μέρος

Πηγή ΙΟΝΙΑΝΕΤ

No comments