Πάνα Λάσκαρης, ο αναμορφωτής του ελληνικού χάντμπολ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πάνα Λάσκαρης, ο αναμορφωτής του ελληνικού χάντμπολ

Το χάντμπολ της Ρουμανίας αλλά και της Ελλάδας, πενθεί την απώλεια του Πάνα Λάσκαρη, του επονομαζόμενου "δάσκαλου"που έφυγε από τη ζωή στην ηλικία των 83 ετών.

Ο Πάνα Λάσκαρης, αυτή η σπουδαία προσωπικότητα Διατέλεσε Ομοσπονδιακός Προπονητής την περίοδο 1990-1995, οδηγώντας την Εθνική Ανδρών στην 4η θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες του 1991 στην Αθήνα, θέση που είναι η κορυφαία της μέχρι και σήμερα στην διοργάνωση, αλλά και σε τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα Νέων, το 1991 στην Αθήνα (Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας), το 1993 στην Αίγυπτο και το 1995 στην Αργεντινή. Το σημαντικότερο όμως, ήταν ότι αφησε σημαντική παρακαταθήκη πίσω του, με τις μικρές εθνικές μας ομάδες, να έχουν αδιάλλειπτές παρουσίες, μέχρι το 1999, στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα της IHF, διακρίσεις που
αποτέλεσαν τον προπομπό του 2004.

Σιχαινόταν την ήττα, όπως ο διάολος το λιβάνι, ακόμα κι αν ο αντίπαλος ήταν πανίσχυρος. Ζούσε και ανέπνεε για το χάντμπολ και ήταν πάντα πρωτοπόρος. Ακόμα μνημονεύεται στο παγκόσμιο χάντμπολ, η επινόηση του, για το μαν-του-μαν πάνω στον Ρίτσαρντσον, όταν έπαιζε άμυνα, σε εναν αξέχαστο αγώνα της εθνικής μας απέναντι στη Γαλλία.

Ο αείμνηστος "Δάσκαλος" υπήρξε ο αναμορφωτής του αθλήματος μας και η ελληνική χειροσφαίριση του οφείλει πολλά.




No comments