"Σελι(μ)νιασμένος" ο Δούκας πήρε σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ (βίντεο) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

"Σελι(μ)νιασμένος" ο Δούκας πήρε σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ (βίντεο)

Με οδηγό την άμυνα και έχοντας σε καταπληκτική ημέρα στην επίθεση τους Σελιμ Νταρσουλαντ, Ανδρέα Αραπακόπουλο και Χρήστο Μυλωνά ο Δούκας οδηγήθηκε στη νίκη επί της ΑΕΚ με 26-20, στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ.

Οι "μπλε" έκαναν το πρώτο από τα τρία βήματα που οδηγούν στους φετινούς τελικούς, πήραν ρυθμό από την άμυνα τους και δείχνοντας ψυχραιμία στην επίθεση κατέκτησαν δυο πολύτιμους βαθμούς βάζοντας τις βάσεις της πρόκρισης.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα με τον Δούκα να κρατάει για 12 ολόκληρα λεπτά, στο ξεκίνημα, την ΑΕΚ μακριά
από το γκολ και παράλληλα να "χτίζει" μια διαφορά ασφαλείας και να πηγαίνει στα αποδυτήρια προηγούμενος με 10-5.

Και στο δεύτερο ημίχρονο όμως ο Γιώργος Κρανάκης και οι παίκτες του είχαν τον απόλυτο έλεγχο, παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοση της στην επίθεση. Ο Δούκας ήταν ασταμάτητος. Το 13-18 του 46ου λεπτού έγινε 15-22 στο 52' με τους μπλε στο φινάλε να πανηγυρίζουν μαζί με τον κόσμο τους τη μεγάλη νίκη.

ΑΕΚ- ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ 20-26
Τα πεντάλεπτα: 0-2, 0-3, 1-5, 1-6, 3-9, 5-10 (ημχ.), 7-11, 9-13, 12-17, 15-20, 18-23, 20-26
ΑΕΚ (Κώστας Τούτσης): Χ. Νικολαΐδης 3, Τσικογιαννόπουλος, Πέρρος 5, Γεωργιάδης 3, Χόγκας 3, Μακρυγιάννης, Π. Νικολαΐδης 3, Συγγάρης, Καραστέργιος, Αντωνιάδης, Σταύρου, Βαμβακάς 3, Άντρεγιτς, Μπαλάσκας, Φίλιππας, Αλικάκος.

ΑΣΕΔ (Γιώργος Κρανάκης): Ζαλώνης, Μωραΐτης, Τόμπρος, Τζηράς 4, Ζαμπούνης 3, Μανουσέλης, Ντιντερέγγερ, Μπραουδάκης, Αποστολίδης 3, Μπάρμπας, Ντούνης, Μπάγιος, Ζιβούλοβιτς, Νταρσουλάντ 6, Αραπακόπουλος 6, Μυλωνάς 4.

Διαιτητές: Τσάκωνας- Τόλιος, Κόκκινη: 56:49 Τόμπρος (τρία δίλεπτα), Δίλεπτα: 3-8, Πέναλτι: 1/1-1/2

Δηλώσεις
Ανδρέας Αραπακόπουλος (αθλητής Δούκα): «Είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα αλλά δεν αρκεί για μπούμε στους τελικούς.
Θέλω να συγχαρώ τον κόσμο και τον δικό μας και της ΑΕΚ που γέμισε το γήπεδο. Το χάντμπολ χρειάζεται γεμάτα γήπεδα.
Οι δύο ήττες με την ΑΕΚ μας κόστισαν και αγωνιστικά και ψυχολογικά και έπρεπε να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι.
Έχουμε προβάδισμα για τον τελικό, αλλά στην ισοβαθμία με την ΑΕΚ, αυτή είναι που έχει το πλεονέκτημα. Οπότε όλα είναι ανοιχτά για το ποιος θα βρεθεί στον τελικό. Με αυτή την άμυνα δεν φοβόμαστε κανένα».

Γιάννης Αλικάκος (αθλητής ΑΕΚ): «Σε μεγάλο βαθμό φταίει και η διαιτησία για την ήττα. Τους δώσαμε κι εμείς το δικαίωμα γιατί μπήκαμε νωθρά. Πιστεύω όμως ότι η διαιτησία ήταν εχθρική απέναντι μας. Μένουν δύο παιχνίδια. Δύο τελικοί. Έχουμε την τύχη στα χέρια μας. Αν νικήσουμε και χάσει ο Δούκας ένα παιχνίδι τότε έχουμε το πάνω χέρι στην ισοβαθμία».


No comments