Κύπελλο ανδρών: Τελικός μετά από 9 χρόνια για Πανελλήνιο (βίντεο) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Κύπελλο ανδρών: Τελικός μετά από 9 χρόνια για Πανελλήνιο (βίντεο)

Πρόκριση στον τελικό για τους «Ολυμπιονίκες»

Με κορυφαίους τους δύο ίντερ του, Μάτοβιτς (9 γκολ) και Κρητικό (8 γκολ) ο Πανελλήνιος νίκησε 27-23 τη ΧΑΝΘ στον 2ο ημιτελικό του 15ου Final Four του Κυπέλλου Ανδρών που πραγματοποιείται στο κλειστό Λευκόβρυσης Κοζάνης.

Ο Πανελλήνιος έτσι προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης για 7η φορά στην ιστορία του, όπου και θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ αύριο στις 19:00 (ζωντανό από ΕΡΤ3).
Οι «Ολυμπιονίκες» θα παίξουν σε τελικό κυπέλλου μετά από 9 χρόνια (2008 στη Βέροια κόντρα στον Δούκα), ενώ θα διεκδικήσουν το 4ο τρόπαιο τους, έχοντας να γευτούν την χαρά ενός τίτλου από
το 2007 (πρωτάθλημα) και κυπέλλου από το 2002!
Στο αγωνιστικό σκέλος ο Πανελλήνιος έλεγχε το ματς από την αρχή και ξέφυγε με 7 γκολ (6-13) στο 25’, ενώ άντεξε στην πίεση της ΧΑΝΘ, όταν μείωσε σε 11-14 στις αρχές του δευτέρου ημίχρονου.
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης από την άλλη πλευρά είχε πολύ άγχος και δεν κατάφερε να πιάσει τον ρυθμό που την οδήγησε δίκαια στο Final Four. Επίσης η αποτελεσματικότητα με αρκετά χαμένα σουτ από τα 6 μέτρα, αλλά και τα τρία πέναλτι που σταμάτησαν οι τερματοφύλακες του Πανελληνίου έπαιξαν τον ρόλο τους.

ΧΑΝΘ- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 23-27
Τα πεντάλεπτα: 2-2, 3-5, 4-6, 5-11, 6-13, 10-14 (ημχ.), 12-17, 14-20, 17-22, 17-24, 21-26, 23-27
ΧΑΝΘ (Αντώνης Τσολάκος): Ευαγγελόπουλος, Τσιρογιάννης, Μαυρόπουλος, Σαρηγιαννίδης 1, Παπαδόπουλος Ν. 1, Ρεμπελάκος, Δέσπος 1, Βασιάδης 6, Ιωαννίδης, Παπαδόπουλος Θ., Στίγγας 4, Τσαμήτρος 1, Αργυρίου 5, Τσαγκαράκης 2, Μπαϊρλής 1, Τσόγιας.
ΠΓΣ (Γιώργος Ζαραβίνας): Τζανακάκης, Παπαπούλιος 2, Κρητικός 8, Χελιώτης 1, Χειβιδόπουλος, Σαμαράς 1, Βλαχοθανάσης, Μάτοβιτς 9, Στούμπης 1, Τσακουρίδης 1, Ασβεστάς, Παπαδόπουλος, Μαντζόπουλος, Μούγιτς 3, Τσάτσας, Ζαχάρης 1.
Διαιτητές: Μπέτμαν- Τζαφερόπουλος, Πάρατηρητές: Μίγκας- Αγγελίδης, Κόκκινη: 46:18 Ζαραβίνας (για διαμαρτυρία), Δίλεπτα: 3-4, Πέναλτι: 3/6-4/4

Η συνέντευξη Τύπου

Αντώνης Τσολάκος (προπονητής ΧΑΝΘ): «Συγχαρητήρια στον Πανελλήνιο. Ήταν άξιος νικητής και του εύχομαι καλή επιτυχία. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου. Αποκλείσαμε τον Διομήδη και με 10 γκολ διαφορά τον Φοίβο Συκεώ, αλλά δεν είχαμε άλλη ενέργεια για να αποκλείσουμε και τον Πανελλήνιο. Όλοι είμαστε χαρούμενοι που φτάσαμε ως εδώ»

Γιώργος Ζαραβίνας (προπονητής Πανελληνίου): «Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες. Το παιχνίδι μπορεί να φαίνεται εύκολο, αλλά για εμάς που ξέρουμε δεν είναι. Τα αποτελέσματα της ΧΑΝΘ μιλούσαν από μόνα τους. Ήμασταν φαβορί, αλλά όλα αυτά είναι στη θεωρία. Ασχοληθήκαμε πολύ με τη ΧΑΝΘ και είχαμε προετοιμαστεί για τα πάντα. Είναι προφανές ότι αύριο θα παίζουμε... εκτός έδρας. Σίγουρα αυτό το κάνει δύσκολο, αλλά για τους νέους αθλητές είναι πολύ θετικό. Για τον τελικό αύριο και οι δύο ομάδες είναι διαβασμένες και δεν υπάρχουν μυστικά. Για τον ΠΑΟΚ επειδή έχει δύσκολη θέση στο πρωτάθλημα, αν και τον πιστεύω αρκετά σαν ρόστερ, ίσως είναι κάτι σαν λύτρωση το κύπελλο. Από τους παίκτες μου θέλω να μπουν στο γήπεδο, να τους κοιτάξουμε στα μάτια και να παίξουμε αυτό που μπορούμε και σχεδιάζουμε».

Μανώλης Ιωαννίδης (αρχηγός ΧΑΝΘ): «Συγχαρητήρια στους αντιπάλους. Ήταν άξιοι νικητές του ματς. Εμείς κάναμε την προσπάθεια μας, κάναμε κάποια λάθη. Καλή επιτυχία στον τελικό».

Μάριος Τζανακάκης (αρχηγός Πανελληνίου): «Περιμέναμε μία ανταγωνιστική ΧΑΝΘ, αλλά ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι. Δεν υποτιμήσαμε τον αντίπαλο, ο οποίος προέβαλε μεγάλη αντίσταση. Χτίσαμε μία διαφορά, έκανε την αντεπίθεση της η ΧΑΝΘ, αλλά παίξαμε με εμπειρία, πάθος και πήραμε δίκαιη πρόκριση. Στον τελικό ξέρουμε ότι θα είμαστε στην ουσία σαν... φιλοξενούμενοι. Αποτελεί τεράστια επιτυχία αυτή η πρόκριση».


No comments