Διάκριση για την Προσοτσάνη σε τουρνουά στη Σερβία με αντίπαλο τη Βαρντάρ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Διάκριση για την Προσοτσάνη σε τουρνουά στη Σερβία με αντίπαλο τη Βαρντάρ

Το τριήμερο 10-12 Φεβρουαρίου ο Αθλητικός Όμιλος Προσοτσάνης συμμετείχε στο γνωστό διεθνές ηλικιακό τουρνουά χειροσφαίρισης το «Trofej Grada Zrenjanina 2017» στο Zrenjanin της Σερβίας. Ο σύλλογος της Προσοτσάνης πήρε μέρος σε τρεις κατηγορίες με τέσσερα αγωνιστικά τμήματα, ένα τμήμα παμπαίδων Α΄, δύο τμήματα παγκορασίδων Α΄ και ένα παγκορασίδων Β΄. Στους αγώνες συμμετείχαν οι καλύτερες ομάδες από την Σερβία, την Βοσνία, το Μαυροβούνιο, την Ρουμανία και τα Σκόπια.

Σκοπός του ταξιδιού ήταν να αποκτήσουν εμπειρίες τα παιδιά αγωνιζόμενα με παιδιά που προέρχονται από χώρες όπου η χειροσφαίριση είναι πιο αναπτυγμένη από ότι στην Ελλάδα. Το πρόσημο ήταν άκρως θετικό, πιστοποιώντας την πολύ
καλή δουλειά που γίνεται στην Προσοτσάνη, από τους προπονητές Πέτρο Δρανόβαλη, Γιώργο Κιάκο και Ηλία Καλαϊτζίδη. Σε ελάχιστα πράγματα υστερούν πλέον τα παιδιά του ΑΟΠ από τα αντίστοιχα των βαλκανικών χωρών.

Στην κατηγορία μάλιστα των παγκορασίδων Α΄, η πρώτη ομάδα έφτασε στον τελικό όπου και αντιμετώπισε την ομάδα της Vardar των Σκοπίων (όσοι ασχολούνται με το άθλημα γνωρίζουν την δυναμική της Vardar στον ευρωπαϊκό χώρο), χάνοντας στην διαδικασία των πέναλτι 25-24 (κανονικός αγώνας 21-21). Το πρώτο ημίχρονο έληξε με την ελληνική ομάδα να προηγείται με τέσσερα τέρματα. Η δεύτερη ομάδα κατετάγη 11η σε σύνολο 12 ομάδων.

Οι παγκορασίδες Β΄ πραγματοποιώντας και αυτές καταπληκτικές εμφανίσεις κατέλαβαν την 5η θέση με απολογισμό τρεις νίκες και δύο ήττες. Οι δυσκολία για της παγκορασίδες Β ήταν αυξημένες γιατί στις βαλκανικές χώρες σε αυτές τις ηλικίες επιτρέπεται η άμυνα ζώνης, ενώ στην Ελλάδα επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο το man to man. Παρόλα αυτά όμως κατάφεραν να ανταποκριθούν και με πάθος στο παιχνίδι τους να εντυπωσιάσουν τους ξένους προπονητές.

Δυστυχώς για τους παμπαίδες, χάθηκε μια καλή ευκαιρία να ανταγωνιστούν μερικές από τις καλύτερες ομάδες των Βαλκανίων καθώς κατεβήκαν με σοβαρές ελλείψεις. Τα παιδιά που αγωνίστηκαν έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και κατάφεραν να πάρουν την 11 η θέση μεταξύ 16 ομάδων, έχοντας απολογισμό δύο νίκες και τρεις ήττες.

Την αποστολή ακολούθησε και ο διαιτητής χειροσφαίρισης Γιάννης Φωτακίδης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να διαιτητεύσει σε μια σειρά σημαντικών αγώνων.No comments