Handball Premier: Ντέρμπι στην Νέα Ιωνία, ενδιαφέροντα παιχνίδια σε Έδεσσα και Αίγιο - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Handball Premier: Ντέρμπι στην Νέα Ιωνία, ενδιαφέροντα παιχνίδια σε Έδεσσα και Αίγιο

Η προτελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Handball Premier θα διεξαχθεί αύριο με τις αναμετρήσεις που ξεχωρίζουν να είναι Αερωπός- ΑΕΚ, ΙΕΚ ΞΥΝΗ- Φίλιππος Βέροιας και Σεριφάτο- Πανελλήνιος

ΔΟΥΚΑΣ- ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (14:00)
Στο Δαϊς ο Δούκας θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο, υποδεχόμενος τον Άρη Νίκαιας.
Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να μην έχουν βαθμό και να βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, αλλά παλεύουν όλα τα παιχνίδια και όπως έδειξαν κόντρα στην ΑΕΚ είναι ικανοί να κάνουν ζημιά σε όποιον τους υποτιμήσει.

ΠΑΟΚ- ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ (15:00)

Στο Σπίτι του Χάντμπολ ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Φοίβο Συκεών, έχοντας ψυχολογία στα ύψη μετά την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται εξίσου σε πολύ καλή κατάσταση, αφού μετρούν τρεις συνεχόμενες νίκες σε πρωτάθλημα και κύπελλο και ανέβηκαν πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.

ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ- ΑΕΚ (18:00)
Στην Έδεσσα ο Αερωπός θα υποδεχθεί την ΑΕΚ σε ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της αγωνιστικής. Η παράδοση είναι μοιρασμένη, αφού σε 8 παιχνίδια στην πόλη των καταρρακτών οι δύο ομάδες έχουν από 4 νίκες.
Ο πλέι μέικερ του Αερωπού Λευτέρης Σεϊρεκίδης είπε: «Είναι ένα παιχνίδι στην έδρα μας. Θα έχει αρκετό κόσμο στο γήπεδο. Παραδοσιακά έχουμε καλά αποτελέσματα κόντρα στην ΑΕΚ και φέτος θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Αν είμαστε καλοί και συγκεντρωμένοι θα μπορούμε να φτάσουμε στο θετικό αποτέλεσμα».
Ο Εδεσσαίος αθλητής της ΑΕΚ Παναγιώτης Νικολαΐδης σχολίασε: «Πάμε για την νίκη. Είμαστε λίγο στενοχωρημένοι από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο. Πάντα ο Αερωπός παλεύει στην Έδεσσα για την νίκη και έχει δύσκολη έδρα. Θα δώσουμε τα πάντα για την νίκη. Στόχος μας είναι να κλείσουμε με νίκες τον α’ γύρο του πρωταθλήματος».

ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ- ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ (18:00)
Από το σοκ του αποκλεισμού κόντρα στη ΧΑΝΘ για το κύπελλο προσπαθεί να συνέλθει ο Διομήδης και μια καλή ευκαιρία είναι η αναμέτρηση με την ΑΕΣΧ Πυλαίας, αφού έχει σαν στόχο να διευρύνει το σερί του στο πρωτάθλημα στις πέντε νίκες. Η ομάδα της Πυλαίας πραγματοποιεί αξιοπρεπέστατη χρονιά, αφού έχει 5 πόντους στην βαθμολογία, ενώ βρίσκεται και στους «8» του κυπέλλου.
Ο τερματοφύλακάς του Διομήδη Κώστας Κοτανίδης δήλωσε: «Το Σάββατο έχουμε ένα παιχνίδι με την αξιόμαχη Πυλαία, το οποίο είναι μια καλή ευκαιρία να αντιστρέψουμε το κλίμα, μετά την κακή μας εμφάνιση και τον αποκλεισμό μας από τον θεσμό του Κυπέλλου. Το πάθος και το καθαρό μυαλό θα μας οδηγήσουν στους δύο πολυπόθητους βαθμούς, που θα μας κρατήσουν ψηλά στην βαθμολογία».

ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι.- ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (18:00)
Στο κλειστό της Νέας Ιωνίας ο ΙΕΚ ΞΥΝΗ θα φιλοξενήσει τον Φίλιππο Βέροιας, λίγες ημέρες μετά την πρόκριση και των δύο ομάδων στους «8» του κυπέλλου. Ο ΙΕΚ ΞΥΝΗ μετά την επιστροφή και του Παντελή Κωστακίδη στην ενεργό δράση, είναι σχεδόν πλήρης, αφού εκτός θα είναι μόνο ο Λεωνίδας, ο οποίος σιγά σιγά θα μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Ο Φίλιππος δεν θέλει να απομακρυνθεί και άλλο από την τετράδα και θα έχει ως οδηγό την εμφάνιση κόντρα στον ΠΑΟΚ.
Από πλευράς ΙΕΚ ΞΥΝΗ ο Θόδωρος Γκέρτσος σχολίασε: «Προερχόμαστε από καλό αποτέλεσμα και πρόκριση κόντρα στην ΑΕΚ. Έχουμε καλή ψυχολογία. Θέλουμε να πάρουμε δύο νίκες έως το τέλος του α’ γύρου. Αυτά τα ματς οφείλουμε να τα βλέπουμε με σοβαρότητα, διότι όπως έχουμε δει κρύβουν εκπλήξεις. Αν κάνουμε το παιχνίδι μας είναι στο χέρι μας η υπόθεση νίκη».
Από την πλευρά του Φιλίππου ο περιφερειακός Μπάμπης Δομπρής είπε: «Το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο. Ο αντίπαλος είναι πολύ ποιοτικός. Η αλήθεια είναι ότι δεν εκμεταλλευτήκαμε την ψυχολογία που είχαμε μετά την νίκη επί του ΠΑΟΚ. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να προσπαθήσουμε από την αρχή. Σίγουρα έχουμε μείνει πίσω από τους αρχικούς στόχους, όμως είμαστε καινούργια ομάδα και έχουμε πίστη στις ικανότητες μας».

ΣΕΡΙΦΑΤΟ ΑΙΓΙΟΥ- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (19:00)
Στο Αίγιο το Σεριφάτο θα κοντραριστεί με τον Πανελλήνιο σε ένα ματς που θα βρεθούν αντιμέτωπα τα αδέρφια Δημήτρης και Παναγιώτης Στούμπης. Οι γηπεδούχοι έχουν πολλά προβλήματα και πρέπει να υπερβάλλουν εαυτούς για να πάρουν θετικό αποτέλεσμα κόντρα στους «Ολυμπιονίκες». Συγκεκριμένα θα απουσιάσουν ο τιμωρημένος Στόσιτς, ο τραυματίας Βασιλόπουλος και οι Χατζηκωνσταντίνου, Βασιλειάδης, οι οποίοι και αποτελούν παρελθόν από την ομάδα.
Από την άλλη πλευρά ο Πανελλήνιος θέλει να συνεχίσει να έχει επαφή με την πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος.
Ο έμπειρος τερματοφύλακας του Σεριφάτου Νίκος Μαγκαφουράκης σχολίασε: «Θα είναι ένα απαιτητικό παιχνίδι. Παίζουμε με μία γρήγορη ομάδα που διαθέτει νέα παιδιά. Χρειαζόμαστε τους βαθμούς και θα παλέψουμε μέχρι το τέλους για να τους κατακτήσουμε».
Ο προπονητής του Πανελληνίου Γιώργος Ζαραβίνας είπε: «Είναι ένα ματς ιδιαίτερης σημασίας. Ο αντίπαλος κυνηγάει βαθμούς για να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις. Εμείς πρέπει να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί και να πάρουμε κάποιους έξτρα βαθμούς σε σχέση με πέρσι. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο».

Το πρόγραμμα
Δαϊς 14:00, ΑΣΕ Δούκα- Άρης Νίκαιας (Τόλιος- Ψύλλος, Νικολάου)
Σπίτι του Χάντμπολ 15:00, ΠΑΟΚ- Φοίβος Συκεών (Νάσκος- Χαρίτσος, Παρτεμιάν)
ΔΑΚ Έδεσσας 18:00, Αερωπός Έδεσσας- ΑΕΚ (Μπέτμαν- Τζαφερόπουλος, Αγγελίδης)
Νέα Κίος 18:00, Διομήδης Άργους- ΑΕΣΧ Πυλαίας (Μερτινιάν- Καραπάνος, Δημάκης)
Νέας Ιωνίας 18:00, ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι.- Φίλιππος Βέροιας (Τσάμος- Φωκίτης, Μίγκας)
Αιγίου 19:00, Σεριφάτο Αιγίου- Πανελλήνιος (Βήτας- Σκλαβενίτης, Νικολίτσας)

Βαθμολογία (σε 9 ματς)
Ομάδα Βαθμοί Γκολ
1. ΙΕΚ ΞΥΝΗ 16 234-199
2. ΑΕΚ 15 265-223
3. ΠΑΟΚ 13 255-200
4. ΑΣΕ Δούκα 12 206-207
----------------------------------------
5. Διομήδης Άργους 12 219-202
6. Πανελλήνιος 10 202-191
7. Φίλιππος Βέροιας 9 215-204
8. Σεριφάτο Αιγίου 6 240-261
9. Φοίβος Συκεών 6 193-213
10. ΑΕΣΧ Πυλαίας 5 210-261
-----------------------------------------
11. Αερωπός Έδεσσας 4 229-236
12. Αρης Νίκαιας 0 196-226

No comments