Λαμπρή εκδήλωση για τα 90 χρόνια του ΟΦ Νέας Ιωνίας (βίντεο) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Λαμπρή εκδήλωση για τα 90 χρόνια του ΟΦ Νέας Ιωνίας (βίντεο)

Λαμπρή εκδήλωση του ιστορικού συλλόγου της Νέας Ιωνίας και του Δήμου

Σε ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο στην Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας, πραγματοποιήθηκε η γιορτή για την συμπλήρωση των 90 χρόνων του Ομίλου Φιλάθλων Νέας Ιωνίας. Ένας σύλλογος- κόσμημα για την πόλη της Νέας Ιωνίας, ένα σωματείο που τιμάει το παρελθόν, σέβεται το παρόν και χτίζει το μέλλον.

Στα 90 χρόνια ιστορίας ο Όμιλος Φιλάθλων Νέας Ιωνίας έχει κατακτήσει περισσότερους από 50 Πανελλήνιους τίτλους. Έχει αναδείξει
Παγκόσμιο πρωταθλητή και Πρωταθλητή Ευρώπης, αθλητές που πήραν μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες, 29 Βαλκανιονίκες, 115 πρωταθλητές και πρωταθλήτριες Ελλάδος και περισσότερους από 50 διεθνείς αθλητές, οι οποίοι έχουν καταρρίψει 30 και πλέον Πανελλήνια ρεκόρ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Πανοσιολογιότατος, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας- Φιλαδέλφειας κου Γαβριήλ, ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Σταύρος Δουβής, ο πρώην Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Πέτρος Μπουρδούκος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος Κώστας Γκαντής, ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Σταματιάδης, ο πρώην Πρόεδρος της ΟΧΕ Γιώργος Χαλκίδης και πολλοί ακόμα άνθρωποι του αθλητισμού.

Πρώτος πήρε τον λόγο ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, ο οποίος τόνισε: «Εκφράζουμε τον σεβασμό μας και την αγάπη μας για όλους αυτούς τους ανθρώπους που 90 χρόνια πάλεψαν και αγωνίστηκαν για τον Σύλλογο, οδηγώντας τον σε αυτές τις μεγάλες επιτυχίες. Σαν Δήμος προσπαθούμε σε παράλληλο δρόμο να βοηθάμε με υποδομές και δράσεις για να αναπτυχθεί ο αθλητισμός στην πόλη. Καθοριστική δεκαετία για τον ΟΦΝΙ ήταν αυτή του ’80, όταν ξεκίνησε ο αθλητικός οργανισμός του Δήμου και δημιουργήθηκαν αθλητικοί χώροι. Είναι πολύ σημαντικό επίσης ότι μαζί με τον Δήμο Γαλατσίου μας παραχωρήθηκε για 4 χρόνια η Ολυμπιακή εγκατάσταση του Γαλατσίου και θεωρώ ότι για το τμήμα χάντμπολ του ΟΦΝΙ θα είναι ένας πολύ καλός χώρος για τους αγώνες του».

Ο Πρόεδρος του ΟΦΝΙ Θανάσης Κοντογεώργος είπε: «Πραγματικά είμαι πολύ συγκινημένος που ο Σύλλογος συμπλήρωσε τα 90 χρόνια. Είμαι Πρόεδρος του ΟΦΝΙ εδώ και 22 χρόνια και πολλά περισσότερα στην οικογένεια του και αυτό το οφείλω στον Παντελή Χατζηιωάννου γιατί αυτός με έφερε στον Σύλλογο. Ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας. Χρόνια πολλά σε όλους».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΦΝΙ Παντελής Χατζηιωάννου έκανε μία ιστορική αναδρομή στα πρώτα χρόνια του Συλλόγου, ενώ αναφέρθηκε και στο γηπεδικό ζήτημα, αφού το κλειστό της Νέας Ιωνίας είναι ακατάλληλο για να φιλοξενεί ευρωπαϊκούς αγώνες, αλλά ακόμα και παιχνίδια πρωταθλήματος. Επίσης ευχαρίστησε θερμά τον Θανάση Κοντογεώργο για την πολύτιμη προσφορά του στον Σύλλογο. Οι σημαντικότερες τοποθετήσεις του ήταν: «Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος γιατί έλαχε σε εμάς στο Δ.Σ. να γιορτάσουμε τα 90 χρόνια του ΟΦΝΙ. Είμαστε επίσης υπερήφανοι γιατί πραγματικά λίγοι είναι οι Σύλλογοι που έχουν καταφέρει να παραμείνουν τόσα χρόνια ενεργοί και μάλιστα έχοντας τέτοιες επιτυχίες. Δεν το έχουμε πετύχει ζώντας παρασιτικά στον αθλητισμό, αλλά προσφέροντας πραγματικά. Ο ΟΦΝΙ είναι ο πατέρας και η μάνα όλων των συλλόγων της Νέας Ιωνίας». Κλείνοντας ευχαρίστησε τους χορηγούς της ομάδας τον Τηνιακό, τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, την Κάβα Νέκταρ, την Power Health και τον Βίκο.

Από την πλευρά του ο οικοδεσπότης, Πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Χάρης Σαπουντζάκης υπογράμμισε: «Εδώ και 45 χρόνια με ξέρετε ως άνθρωπο που μιλάει για την Μικρά Ασία. Την δεκαετία 50 ήμουν ακόμα παιδί και με στιγμάτισε η παρουσία μου στην Αθλητική Ένωση Νέας Ιωνίας, η συνέχεια του ΟΦΝΙ. Αρχικά ως φίλαθλο, αφού δεν είχα λείψει από το 1954 έως το 1964 από κανένα παιχνίδι της ποδοσφαιρικής ομάδας. Ενεπλάκη και διοικητικά ως Γενικός Γραμματέας και είχαμε πάρει την πρωτοφανής πρωτοβουλία να συγχωνεύσουμε την Νέα Ιωνία με την Ελευθερούπολη που ήταν μεγάλοι αντίπαλοι και μάλιστα η νέα ομάδα που δημιουργήθηκε έπαιξε στην Β΄ Εθνική».

Τμήμα χάντμπολ από το 1930!
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι τιμητικές βραβεύσεις για την προσφορά στον Σύλλογο, ενώ οι διοργανωτές είχαν ετοιμάσει μία έκπληξη, αφού αποκάλυψαν μια ιστορική φωτογραφία της ομάδας χάντμπολ του 1930. Αυτή υπήρχε στο αφιέρωμα της Αθλητικής Φωνής στον ΟΦΝΙ, που δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Δευτέρας 20 Ιουνίου 1932. Ήταν τρισεβδομαδιαία αθλητική βαλκανική εφημερίδα που κόστιζε μία δραχμή. Ήταν το πρώτο έτος της κυκλοφορίας της και συγκεκριμένα το 6ο της φύλλο. Αναφέρει την αλματώδη εξέλιξη του συλλόγου και κάνει εκτενές ρεπορτάζ για την ομάδα χάντμπολ, η οποία πήρε μέρος στο πρωτάθλημα του 1930!
Αυτό το δημοσίευμα λοιπόν αποδεικνύει ότι ο Όμιλος Φιλάθλων Νέας Ιωνίας ήταν από τους πρώτους που καλλιέργησαν το άθλημα στην Ελλάδα και μάλιστα με την αρχική μορφή του 11 εναντίον 11.
Στην τότε ομάδα συμμετείχαν οι: Αμπατζόγλου, Μυστιλίδης, Κυριακίδης, Ελευθεριάδης, Γιαλιούρης, Σουγουλιτζόγλου, Φιλιππίδης, Γλύτσος, Μωυσιάδης, Ανθομελίδης, Σπυρίδης, Τορτοπίδης, Κοσμίδης, Βαρούτσης, Μαλαμάς, Πιόκος, Χατζηιωάννου, Μιτώφ, Καραιωσηφίδης, Αμανίτης και Τσαούσογλου.

Συγκριμένα τιμήθηκαν:

-Ο Πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας Χάρης Σαπουντζάκης
Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του ΟΦΝΙ, Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Νέας Ιωνίας, ενώ έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών και τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών για την πολύτιμη προσφορά του στην διατήρηση της μικρασιατικής παράδοσης.

- Ο παράγοντας Χρήστος Χριστοδουλάτος
Επί 26 χρόνια ήταν Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, ενώ διατέλεσε και Πρόεδρος της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος.

-Η προπονήτρια του ΟΦΝΙ Χριστίνα Έλενα Γκριγκοράς
Χρυσή Ολυμπιονίκης, Πρωταθλήτρια Ευρώπης της ενόργανης γυμναστικής και να κατακτήσει επίσης Αργυρό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες- όντας στην ίδια ομάδα με την Νάντια Κομανέτσι- και άλλα πέντε μετάλλια σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.

-Ο φυσιοθεραπευτής Νίκος Πανταζής
Ζωντανή ιστορία της ΑΕΚ αφού πέρασε 44 ολόκληρα χρόνια στον Σύλλογο. Ιωνιώτης και για ένα… φεγγάρι φόρεσε την φανέλα της Νέας Ιωνίας στο τμήμα μπάσκετ.

-Ο Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Ορθοπαιδικός Χειρούργος Δόκτωρ Νίκος Πισκοπάκης
Διατέλεσε Πρόεδρος του ΟΦΝΙ για δύο χρόνια και ήταν συντονιστής του 1ου Αθλητριατικού Συνεδρίου που διοργανώθηκε από τον Αθλητικό Οργανισμό της Νέας Ιωνίας το 2006 επί Προεδρίας Παντελή Χατζηιωάννου.

-Ο Ελπιδοφόρος Ποτουρίδης
Ο ποδηλάτης με τις περισσότερες επιτυχίες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο στην Ελλάδα. Έχει υπάρξει 28 φορές Πρωταθλητής Ελλάδος σε πίστα και δρόµο, 7 φορές Βαλκανιονίκης πίστας σε οµαδικό και πόντους, κατέχει 7 Πανελλήνια ρεκόρ, 3η θέση στο Παγκόσµιο Κύπελλο στο Σύδνεϋ. Μέλος της Εθνικής Ελλάδος µε περισσότερες από 100 συμμετοχές από το 1991 έως το 2005.

-Ο Βασίλης Σαββόπουλος
Από τους πρώτους εφόρους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και από τους παλαιότερους επιχειρηματίες στην περιοχή που βοήθησε σημαντικά τον σύλλογο.

-Η Μαρία Λουπέτη
Πρώτη έφορος της Κολύμβησης και πάντα κοντά στον Σύλλογο όπου και αν χρειαζόταν την βοήθεια της.

-Η κολυμβήτρια Ναταλία Δουβάρα
Στα 15 της έχει ήδη κατακτήσει 3 μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα μικρών ηλικιών, έχει συμμετοχές σε Πρωταθλήματα Ανδρών- Γυναικών, ενώ είναι μέλος της Προεθνικής Ομάδας από το 2015.

-Ο προπονητής Γιώργος Τσαγκαράκης
Έβαλε τις βάσεις για το μέλλον του τμήματος χάντμπολ. Δημιούργησε τις πρώτες ακαδημίες του ΟΦΝΙ, παράλληλα με την αθλητική του δραστηριότητα στην ανδρική ομάδα του συλλόγου. Οργάνωσε τα ηλικιακά τμήματα για δέκα χρόνια από το 1986 έως το 1996, ενώ πέρασε από αυτά και την τριετία 2003-2006.

Το πιο πετυχημένο τμήμα στον 21ο αιώνα
Η τελευταία βράβευση έγινε στην Γυναικεία ομάδα Χάντμπολ του ΟΦΝΙ από τον Δήμο Νέας Ιωνίας για την προσφορά της στον Σύλλογο και στην πόλη, αφού ήταν το πρώτο ομαδικό άθλημα της Νέας Ιωνίας που κατέκτησε Πανελλήνιο πρωτάθλημα.
Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για το πιο επιτυχημένο τμήμα του ΟΦΝΙ στον 21ο αιώνα, έχοντας προσφέρει στον σύλλογο 12 Πανελλήνιους τίτλους (3 πρωταθλήματα και 3 κύπελλα Ελλάδος Γυναικών, 4 πρωταθλήματα Ελλάδος Νεανίδων, ένα πρωτάθλημα Ελλάδος Παγκορασίδων και ένα πρωτάθλημα στο μπιτς χάντμπολ).
Παράλληλα, ωστόσο έχει διαφημίσει και προβάλλει το σωματείο και την πόλη της Νέας Ιωνίας σε όλη την Ευρώπη, αφού φέτος συμπλήρωσε 50 διεθνή παιχνίδια, ενώ είναι ο βασικός «αιμοδότης» των Εθνικών ομάδων Γυναικών και Νεανίδων.

Χρόνια πολλά ΟΦΝΙ, χρόνια πολλά Νέα Ιωνία!!

Γραφείο Τύπου ΟΦ Νέας Ιωνίας
Press Office OFNI
Website: www.niriides.gr
Εmail: niriides.swim@gmail.com, ofnipressoffice@gmail.com


No comments