Τίμησαν τον Γιάνους Τσερβίνσκι - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τίμησαν τον Γιάνους Τσερβίνσκι

Χρήστος Κοτζαμανίδης, Χρήστος Γεροδήμος, Νίκος Σωτηρίου, Γιάννης Βαρελτζής και Νίκος Γραμματικός βρίσκονται στην Βαρσοβία για τα 80α γενέθλια του σπουδαίου Πολωνού προπονητή

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Πολωνίας διοργάνωσε μία ξεχωριστή εκδήλωση για να γιορτάσει τα 80 χρόνια ζωής του μεγάλου «δασκάλου» του Πολωνικού χάντμπολ, Γιάννους Τσερβίνσκι, παρουσία του Υπουργού των Σπορ της Πολωνίας.

Σύσσωμο το Ευρωπαϊκό Χάντμπολ τίμησε αυτόν τον σπουδαίο προπονητή, αφού παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της EHF Zαν Μπριό, ο μοναδικός υποψήφιος για τον Προεδρικό θώκο στις επερχόμενες
εκλογές, Μίκαελ Βίντερερ, αλλά και αντιπροσωπείες από πολλές χώρες, όπως της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Σουηδίας, της Σλοβενίας κ.α. Ανάμεσά τους και οι δικοί μας Χρήστος Κοτζαμανίδης, Χρήστος Γεροδήμος, Νίκος Σωτηρίου, Γιάννης Βαρελτζής και Νίκος Γραμματικός, οι οποίοι έλαβαν προσωπική πρόσκληση από τον Γιάννους Τσερβίνσκι.

Ο Πολωνός τεχνικός διατέλεσε Ομοσπονδιακός της Εθνική Ανδρών και Νέων το διάστημα 1984-1987, καθώς και Τεχνικός Σύμβουλος Εθνικής Ανδρών και Εθνικής Γυναικών από το 1997 έως το 2000. Ο ίδιος μάλιστα στην ομιλία του έκανε ιδιαίτερη μνεία για τα χρόνια που πέρασε στην Ελλάδα.
Ο Χρήστος Κοτζαμανίδης από την πλευρά του εξήρε την προσφορά του Τσερβίσκι στην Ελλάδα και το Παγκόσμιο Χάντμπολ, ενώ του προσέφερε την προτομή του Έλληνα Εφήβου.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ανδρών Νίκος Γραμματικός σχολίασε: «Ο Τσερβίσκι επηρέασε μεγάλες γενιές του ελληνικού χάντμπολ. Ήταν όλοι εδώ για να τιμήσουν αυτόν σπουδαίο άνθρωπο. Πρόκειται για μια κορυφαία ευρωπαϊκή προσωπικότητα και εμείς είχαμε την τιμή να δουλέψουμε μαζί του».

No comments