Τι γίνεται με την ΤΕ Βορειανατολικού Αιγαίου; Σοβαρά τα πράγματα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τι γίνεται με την ΤΕ Βορειανατολικού Αιγαίου; Σοβαρά τα πράγματα

Επιστολή απάντηση στις αναφορές του προπονητή της ΑΕ Λήμνου, εξέδωσε η ΤΕ Βορειανατολικού Αιγαίου. Την επιστολή υπογράφουν ο Πρόεδρος της ΤΕ κ. Ανδριώτης και ο Γραμματέας κ. Λογοθέτης. Εκτός της επιστολής ο Πρόεδρος της ΤΕ κ. Ανδριώτης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί μας, προχώρησε σε σημαντικές αποκαλύψεις που εκθέτουν πολύ κόσμο, ιδιαίτερα στην ΟΧΕ, επιβεβαιώνοντας την πεποίθηση που υπήρχε για τους σκοπούς που εξυπηρετούν κάποια σωματεία της περιοχής. Να σημειωθεί ότι στον κ. Ανδριώτη έκανα γνωστό εκ των προτέρων ότι θα δημοσιεύσω αυτά τα σοβαρά τα οποία μου γνωστοποίησε και ότι ο κ. Παρούσης, για τους ίδιους λόγους, ζητά εδώ και δύο χρόνια η Λήμνος να συμμετέχει σε άλλον όμιλο κατά προτίμηση αυτόν με τις ομάδες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης . Ο κ. Ανδριώτης ανέφερε τα παρακάτω:


- Στην ουσία επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ρεβάνς των σπορ" και της ιστοσελίδας sportlesvos.gr -και όχι ισχυρισμούς του κ. Παρούση όπως προσχηματικά αναφέρεται στην επιστολή της ΤΕ- σχετικά με τη χρησιμοποίηση των φυλάκων του γηπέδου ή και αθλητών άλλης ομάδας, για την αποφυγή μηδενισμών. Μάλιστα τόνισε ότι έχει ειδοποιήσει επανειλημμένα τη διοίκηση της ΟΧΕ για αυτά τα περιστατικά από συγκεκριμένα σωματεία.

- Σχετικά με τους εκπροσώπους των σωματείων της ΤΕ στα όργανα και τις ΓΣ της ΟΧΕ και αν οι ομάδες της περιοχής έχουν από 20 αθλητές η καθεμιά, η απάντηση ήταν "κάνουμε ότι κάνουν και οι άλλοι" κι ότι "έχουμε από 50 αθλητές".

- Σχετικά με το πως χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα της τελευταίας τακτικής επιχορήγησης της ΓΓΑ το 2014, όπου σύλλογοι της περιοχής έλαβαν διπλάσια χρήματα από ομάδες όπως ο Διομήδης, Δούκας, ΠΓΣ κλπ, η απάντηση ήταν ότι κοστίζουν ακριβά οι ακτοπλοικές μετακινήσεις

- Για τη συμμετοχή των ομάδων της ΤΕ στα εθνικά πρωταθλήματα, επιβεβαίωσε ότι τις ώρες και τους ορισμούς των αγώνων, τις κάνουν η ΕΣΧ Κεντρικής Μακεδονίας (Βέροια) σε άνδρες και η ΕΣΧ ΒΔ Ελλάδας (Άρτα) σε γυναίκες, γεγονός που συνιστά κατάφορη παράβαση του καταστατικού της ΟΧΕ, του κανονισμού αγώνων ΟΧΕ και της Γενικής προκήρυξης των πρωταθλημάτων της ΟΧΕ.

- Ότι διατηρεί διαχρονικά την πρόθεση να ενώσει όλες τις δυνάμεις του αθλήματος στο νησί και να κάνει μια ομάδα με προοπτική για τη Λέσβο, αλλά δεν έχει καταστεί δυνατή αυτή η προσπάθεια, με αποτέλεσμα να συντηρείται αυτή η απαξιωτική για το άθλημα κατάσταση. Εξέφρασε μάλιστα την άποψη ότι δεν υπάρχει βοήθεια για να γίνει αυτό και ότι είναι αδύνατον να υπάρχει συνεχής αγωνιστική δραστηριότητα και έφερε για παράδειγμα το παιχνίδι της πρεμιέρας της Α2 γυναικών, όπου το Σεριφάτο -προφανως για οικονομικούς λόγους- δεν πήγε στη Λέσβο να αγωνιστεί με τον ΑΟ Μυτιλήνης και εξέφρασε δικαίως τους φόβους του ότι η τοπική ομάδα ενδέχεται να μην δώσει ούτε εναν αγώνα εντός έδρας, αφού οι αντίπαλοι θα κάνουν από εναν μηδενισμό και θα γλυτώσουν τεράστια έξοδα, σε αντίθεση με την ομάδα του ΑΟΜ που δεν μπορεί να κάνει το ίδιο.

Δεν ξέρω κατά πόσο έχει σημασία πλέον η επιστολή της ΤΕ, που κατά τη γνώμη μου εσφαλμένα καταφέρεται εναντίον του Γιώργου Παρούση που ζητά διαρκώς να αλλάξει όμιλο η Λήμνος λόγω αυτής της απαξιωτικής κατάστασης, αλλά για δεοντολογικούς λόγους την παραθέτω:

"Σε απάντηση της καταγγελίας του κ. Παρούση, η οποία θα είναι η πρώτη και η τελευταία που το κάνουμε, γιατί έχουμε πολύ πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθούμε,θα του πούμε ότι όταν μιλάει για τις ομάδες της Λέσβου θα πρέπει να πλένει το στόμα του.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουν συμμετάσχει κανονικά σε όλα τα πρωταθλήματα και όχι μόνο τα τελευταία χρόνια εξ αφορμής της ίδρυσης της Λήμνου και υπάρχουν τα αντίστοιχα φύλλα αγώνων, φωτογραφίες, βίντεο, που τα αποδεικνύουν, καθώς επίσης όλα αυτά τα χρόνια έχουμε συμμετέχει σε αγώνες στην Χίο, στην Σάμο και σε πολλά μέρη της Ελλάδος.

Κάθε χρόνο που τελείωνε το πρωτάθλημα, παρά το μεγάλο κόστος των μετακινήσεων δεν χρωστούσαμε ούτε ένα ευρώ. Να του θυμίσουμε ότι τα σωματεία της Λέσβου έχουν ανέβει σε εθνικές κατηγορίες και σε άνδρες και σε γυναίκες. Όσο για την αποχώρηση στο περσυνό πρωτάθλημα, ξέρει πολύ καλά το λόγο.

Όταν ο κ. Παρούσης αγωνίζεται, δεν πρέπει να τον ακουμπάει κανένας και όταν χτυπήσει το πόδι του πρέπει όλοι να περιμένουμε να αποθεραπευθεί για να ξαναγίνει ο επόμενος αγώνας, και αυτό ως δια μαγείας κάποιος το κανόνιζε. Για το αληθές να ρωτηθεί η γραμματέας της ΤΕ Βέροιας που είχε γνώση για όλα τα κωμικοτραγικά που γινόταν και για όλα αυτά βεβαίως είχαμε ενημερώσει την ΟΧΕμε έγγραφο.Να σημειώσουμε ότι η Τοπική Επιτροπή δεν έχει καμιά ανάμιξή με το Πρωτάθλημα αυτό, το οποίο διοργανώνεται από την ΟΧΕ.Όσο για την ανάπτυξη που λέει, με προσωπικό κόστος έχουμε όλα αυτά τα χρόνια προσθέσει εστίες σε Δημοτικά που δεν είχαν,γραμμοθετήσαμε περιοχές σε πολλά γήπεδα, διοργανώνουμε  μίνι τουρνουά, τουρνουά δημοτικών Σχολείων καθώς και τουρνουά BeachHandball.

Να τονίζουμε ότι επιχορηγήσεις τα τελευταία χρόνια έχουμε πάρει μόνο μια φορά, ενώ εκείνος μόλις σε δύο χρόνια παρουσίας, επιχορηγήθηκε από την Περιφέρεια μαζί με την Χίο.

Όσο για τους φύλακες που λέει, να του πούμε ότι αυτά δεν γίνονται, καθώς οι διαιτητές γνωρίζουν τους αθλητές με τα μικρά τους ονόματα και ας ψάξει προς Χίο μεριά. Τώρα αν θέλει να αναλάβει εκείνος την Τοπική Επιτροπή να την αναβαθμίσει, ξέρει τον τρόπο. Για παράδειγμα όταν για αγώνα του Πρωταθλήματος Ανδρών μεταξύ των ομάδων Λήμνος –Αίαντας, πριν δύο χρόνια, είχε γεμίσει με αφίσες την Λήμνο, ότι γινόταν ο τελικός κυπέλου Β. Αιγαίου και στο τέλος έκανε απονομές κυπέλου – μεταλλίων και αυτοορίστηκε κυπελλούχοςσε αγώνα πρωταθλήματος, χωρίς να έχει γίνει καμιά διοργάνωση κυπέλλου. Παγκόσμια πρωτοτυπία. Αυτός είναι ο Αρχιμάγειρας, εμείς μαθαίνουμε τώρα,αν και έχουμε ομάδες πολλά χρόνια.Εκείνος παρακαλεί κάθε καλοκαίρι τους αθλητές των ομάδων της Λέσβου να πάνε σε εκείνον με διάφορες απολαβές. Τέλος ας βγάλει βίντεο των αγώνων που γίνονται στην Λήμνο,σε όλη την διάρκεια του αγώνα για να γελάσει ο κάθε πικραμένος.

Τ.Ε. Χειροσφαίρισης Β. Αιγαίου'

No comments