Handball Premier: Η αγωνιστική των ντέρμπι - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Handball Premier: Η αγωνιστική των ντέρμπι

Ντέρμπι κορυφής στη Νέα Ιωνία, σπουδαία ματς σε Νέα Κίο, Αίγιο και Βέροια, Θεσσαλονίκη

Η αγωνιστική των ντέρμπι θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στην Handball Premier, αφού τα πέντε από τα έξι ματς, αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον και πιθανότατα θα κριθούν στις λεπτομέρειες.

ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι.- ΠΑΟΚ (17:30)
Στην Νέα Ιωνία θα διεξαχθεί το σούπερ ντέρμπι κορυφής της 5ης αγωνιστικής της Handball Premier ανάμεσα σε ΙΕΚ ΞΥΝΗ και ΠΑΟΚ, οι μοναδικές ομάδες που έχουν το απόλυτο έως τώρα στο πρωτάθλημα. Είναι οι σύλλογοι που κατά
γενική ομολογία θα είναι βασικοί διεκδικητές του τίτλου και θα κοντραριστούν σε ένα παιχνίδι- τεστ για τις δυνάμεις τους.
Από την πλευρά των γηπεδούχων, αμφίβολος είναι εκ νέου ο Παντελής Κωστακίδης, ενώ ο ΠΑΟΚ θα παραταχθεί πλήρης, ενώ θα μεταβεί αεροπορικώς αυθημερόν στην Αθήνα.
Ο δεξιός ίντερ του ΙΕΚ ΞΥΝΗ, Αλέξης Αλβανός που θα βρεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την ομάδα που αγωνιζόταν την περσινή σεζόν, είπε: «Μέχρι στιγμής και οι δύο ομάδες έχουν θετικά δείγματα. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε δύο ντέρμπι και τα μετέτρεψε σε εύκολα απογεύματα. Είναι πολύ ανταγωνιστικός και περιμένουμε δυνατό παιχνίδι. Εμείς έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για αυτό το ματς. Είμαστε σε καλή κατάσταση. Σίγουρα δεν μπορεί να κρίνει κάτι εκτός από την ψυχολογία και την μέτρηση δυνάμεων. Ο ΠΑΟΚ σαν ομάδα είναι πιο έμπειρη, αφού χρόνια έχει μάθει να διεκδικεί τίτλους».
Από την πλευρά του ο προπονητής του «δικεφάλου» Νίκος Γεωργιάδης επεσήμανε: «Είναι το δεύτερο σοβαρό εκτός έδρας παιχνίδι που δίνουμε. Παιχνίδια τέτοιου επιπέδου κρίνονται από την άμυνα. Από τις κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι, ξέραμε ότι υπήρχαν προοπτικές να παίξουμε ωραίο χάντμπολ. Τα πρώτα ματς αυτό επιβεβαιώνουν. Έχουμε καλό ρυθμό, αλλά σαφέστατα και περιθώρια βελτίωσης. Όλα τα παιχνίδια έχουν την σημασία τους, πολύ δε περισσότερο αυτό με τον ΙΕΚ ΞΥΝΗ που θα διεκδικήσει μέχρι τέλους τον τίτλο. Θα μας δώσει χαρά αν κερδίσουμε το ματς και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ- ΑΕΚ (18:00)
Το δεύτερο μεγάλο ματς της ημέρας θα διεξαχθεί στη Βέροια, όπου ο Φίλιππος θα υποδεχθεί την ΑΕΚ. Και οι δύο ομάδες προέρχονται από «γκέλες» κόντρα σε Φοίβο και Πανελλήνιο. Η «Ένωση» έχει τρομερή παράδοση στη Βέροια, αφού σε πρωτάθλημα και κύπελλο «τρέχει» σερί έξι νικών, εδώ και έξι χρόνια. Τελευταία νίκη του Φιλίππου ήταν στις 9/10/2010 με 34-28. Πέρσι ο Φίλιππος νίκησε την ΑΕΚ στη Βέροια, αλλά για την Ευρώπη.
Στην ΑΕΚ επιστρέφει στην αποστολή ο Γάλλος δεξιός εξτρέμ Χόγκας, που έλειψε αισθητά από το ματς κόντρα στον Πανελλήνιο.
«Είναι ντέρμπι. Το αβαντάζ λόγω έδρας το έχει ο Φίλιππος. Εμείς θα στηριχτούμε στην άμυνά μας γιατί στα εκτός έδρας παιχνίδια παίζει μεγάλο ρόλο το παθητικό. Παίζουμε με τον νταμπλούχο Ελλάδος, προερχόμαστε και οι δύο ομάδες από ισοπαλίες. Είναι παιχνίδια από τα οποία πρέπει να παίρνεις βαθμούς, όταν θέλεις να κάνεις υπέρβαση», σχολίασε ο πλέι μέικερ της ΑΕΚ Γιώργος Πέρρος.

ΣΕΡΙΦΑΤΟ ΑΙΓΙΟΥ- ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ (18:00)
Σπουδαίο παιχνίδι αναμένεται στο Αίγιο με το Σεριφάτο να φιλοξενεί τον Αερωπό. Οι γηπεδούχοι αισθάνονται πιο άνετα μετά τη νίκη τους επί του Άρη Νίκαιας με την οποία έφτασαν τους τέσσερις πόντους, αντίθετα με την ομάδα της Έδεσσας, η οποία βρίσκεται στην τελευταία θέση χωρίς βαθμό.
Ο Κώστας Χατζηκωνσταντίνου που θα έχει στην διάθεσή του για πρώτη φορά φέτος τον πίβοτ Παναγιώτη Βασιλόπουλο σχολίασε: «Σίγουρα είμαστε πιο απελευθερωμένοι μετά την δεύτερη νίκη μας. Είχαμε πει ότι κάποια παιχνίδια είναι κομβικά, όπως αυτό με τον Άρη και είναι σημαντικό ότι νικήσαμε. Μας έχει αγχώσει λίγο το ότι δεν έχουμε πάρει αποτέλεσμα στην έδρα μας, αλλά ελπίζω να τα καταφέρουμε αύριο. Ξέρουμε ότι ο Αερωπός θα έρθει να τα δώσει όλα και πως η θέση του είναι πλασματική. Είναι ένα ντέρμπι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες».
Από την πλευρά του ο προπονητής του Αερωπού Γιάννης Πηλαλίδης σχολίασε: «Παίζουμε σε δύσκολη έδρα. Σίγουρα έχουν το ενθουσιασμό και θα είναι επικίνδυνοι. Δεν τίθεται καν θέμα συζήτησης για το αν είναι σημαντικό το παιχνίδι για εμάς. Αν είμαστε προσεκτικοί και εκμεταλλευτούμε την εμπειρία μας, θα πάρουμε αυτό που θέλουμε».

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ- ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (18:30- websportstv.gr)
Στην Κυψέλη ο ανεβασμένος Πανελλήνιος μετά και την ισοπαλία κόντρα στην ΑΕΚ, θα αναμετρηθεί με τον Άρη Νίκαιας. Οι γηπεδούχοι είναι το μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης και αν τα καταφέρουν ενδεχομένως θα πλασαριστούν μέσα στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος.
Ο Άρης μετά την ήττα από το Σεριφάτο, παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, ψάχνοντας ακόμα τους πρώτους του πόντους. Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί σε live streaming από το websportstv.gr


ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ- ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ (19:00)
Στο κλειστό της Νέας Κίου θα πραγματοποιηθεί άλλο ένα ντέρμπι, καθώς ο Διομήδης Άργους θα κοντραριστεί με τον Δούκα. Οι δύο ομάδες έχουν σαν στόχο την εξάδα και τους χωρίζουν δύο βαθμούς με την ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» να υπερτερεί.
Από την άλλη πλευρά ωστόσο ο Διομήδης έχει υπέρ του μία εντυπωσιακή παράδοση, αφού έχει 9 συνεχόμενες νίκες εντός έδρας επί του Δούκα εδώ και τέσσερα χρόνια σε όλες τις διοργανώσεις και μάλιστα με διαφορά 54 τερμάτων (244-190)!
Τελευταία νίκη της ομάδας του Αμαρουσίου ήταν στις 2/4/2011 με 25-24 για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Ο παίκτης των «Λύκων» Νέναντ Τρουμπέτας σχολίασε: «Παίζουμε εναντίον του Δούκα, μιας ομάδας που σίγουρα δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε. Είδαμε και στους μέχρι τώρα αγώνες στο Πρωτάθλημα, αλλά και στα φιλικά μεταξύ μας, ότι είναι ένας πολύ σκληρός και δύσκολος αντίπαλος, γι’ αυτό θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ειδικά μετά από ένα κακό παιχνίδι που κάναμε στον ΠΑΟΚ. Πρέπει να εστιάσουμε στους εαυτούς μας και να βελτιωνόμαστε σε κάθε αγώνα σαν ομάδα. Ελπίζουμε στην θερμή υποστήριξη από τους φιλάθλους μας, όπως έκαναν στο προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι με τον Αερωπό».
Ο τερματοφύλακας του Δούκα, Γιώργος Μπάρμπας, μιλώντας για το ντέρμπι με τον Διομήδη Άργους ανέφερε: «Παίζουμε σε μια από τις δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος και αντιμετωπίζουμε τον Διομήδη Άργους. Είναι ένα παιχνίδι που θα το χαρακτηρίζαμε κομβικό και θέλουμε τη νίκη και για βαθμολογικούς λόγους, για να διατηρηθούμε στις πρώτες θέσεις του πίνακα, αλλά και για ψυχολογικούς λόγους αφού μπροστά μας έχουμε δύσκολη συνέχεια.
Όπως και στις προηγούμενες αναμετρήσεις, έτσι και σε αυτές, θα παραταχθούμε με σημαντικές απουσίες όμως στόχος μας είναι να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί, να δώσουμε έμφαση στην άμυνα μας και βγάζοντας ενέργεια και πάθος στο παιχνίδι μας να οδηγηθούμε στην επικράτηση».

ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ- ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ (23/10, 16:00)
Η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με ένα εξίσου μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα σε ΑΕΣΧ Πυλαίας και Φοίβο Συκεών. Οι γηπεδούχοι έχουν κάνει καλύτερο ξεκίνημα, αλλά και η ομάδα των Συκεών είναι ιδιαίτερα μαχητική και ιδιαίτερα μετά την ισοπαλία κόντρα στον Φίλιππο έχει ανεβασμένη ψυχολογία. Αν και αρκετά νωρίς, το παιχνίδι θεωρείται από τα κομβικά στην μάχη της παραμονής, αφού οι ομάδες έχουν ίδιους στόχους.

No comments