Α2 Ανδρών: Νίκη του Καματερού στη Νεα Φιλαδέλφεια. Δηλώσεις Φουντεδάκη, Μεσσήνη, Ιωάννου - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Α2 Ανδρών: Νίκη του Καματερού στη Νεα Φιλαδέλφεια. Δηλώσεις Φουντεδάκη, Μεσσήνη, Ιωάννου

Την τρίτη τους νίκη σε ισάριθμους αγώνες πέτυχε ο ΓΑΣ Καματερού που επικράτησε δύσκολα εκτός έδρας του Ιωνικού Νεας Φιλαδέλφειας με σκορ 26-27. Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Παναγιώτη Μεσσήνη ισοβαθμεί στην κορυφή με τα Βριλήσσια με τις δυο ομάδες να έχουν πετύχει τρείς νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Το παιχνίδι είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός ντέρμπι με ένταση και πάθος. Από
την αρχή του αγώνα οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ εως το 15' με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες με σκορ 8-8. Εκμεταλλευόμενοι την πολύ καλή απόδοση του τερματοφύλακα τους, οι
παίχτες των Φουντεδάκη Μαντζόπουλου πήραν κεφάλι στο σκορ μέχρι το 20΄όπου έφτασαν να προηγούνται με μια μικρή διαφορά που κυμαινόταν μεταξύ 2-3 τερμάτων, για να λήξει το ημίχρονο με τον Ιωνικό να κρατάει το προβάδισμα και να πηγαίνει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 15-13.

Στην επανάληψη οι παίχτες του Παναγιώτη Μεσσήνη ισορρόπησαν το παιχνίδι καλύπτοντας σχετικά σύντομα τη διαφορά παίρνοντας μάλιστα το προβάδισμα στο 40' με σκορ 18-19. Στο διάστημα που απέμενε για το τέλος οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ για να φτάσουμε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα με το σκορ να είναι 26-27 για τους φιλοξενούμενους, με τον Ιωνικό να έχει τη μπάλα και τη δυνατότητα να ισοφαρίσει, χωρίς να τα καταφέρει όμως, κάτι που δεν εκμεταλλεύτηκε και το Καματερό που έχασε κι εκεινο την επίθεση, όμως και πάλι ο Ιωνικός στα τελευταία 10 δεύτερα δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τελική προσπάθεια, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να πάρουν μια δύσκολη νίκη με 26-27, επι ενος πολύ αξιόμαχου Ιωνικού που διαμαρτύρεται για τα σφυρίγματα των διαιτητών στο Β ημίχρονο.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η παρουσία τσιρλιντερς στα διαλείμματα του αγώνα που ομόρφυναν την ατμόσφαιρα του αγώνα.

Δηλώσεις
Μάϊκ Φουντεδάκης - Προπονητής του Ιωνικού ΝΦ

"Το κυριότερο γεγονός είναι ότι πλέον έχουν αρχίσει να νιώθουν την παρουσία του Ιωνικού και της αντρικής ομάδας αλλά και της εφηβικής ομάδας. Η ομάδα μαζεύτηκε τον Αύγουστο μ' έναν σκοπό να φέρει τον Ιωνικό εκεί που έπρεπε να είναι. Ο Ιωνικός είναι ο αυτοκράτορας του χάντμπολ, είναι αυτός που έφερε και δίδαξε το πώς παίζετε ένα πραγματικό χάντμπολ, χάντμπολ με αξίες, χάντμπολ αθλητικό, αυτό το έχουμε δείξει σε όλα τα παιχνίδια.

Στο σημερινό παιχνίδι αν και δεν έχω συνηθίσει να αναφέρομαι στους διαιτητές, λυπάμαι για τον ποινικό κώδικα που εφήρμοσαν μόνο από την μια πλευρά, είτε αυτό ήταν στις ποινές με τις κίτρινες και στις δίλεπτες είτε αυτό ήταν με τις ποινές των πέναλτι. Ακόμα και τώρα που έχει τελειώσει ο αγώνας δεν έχω καταλάβει γιατί μας κυνηγούσαν οι διαιτητές να μας δώσουν δίλεπτο και πέναλτι. Όσο ήμασταν μπροστά στο σκορ στο δεύτερο ημίχρονο παίζαμε με παίχτη ή παίχτες λιγότερους. Δεν γίνεται σ' ένα παιχνίδι η μια ομάδα να σουτάρει 10 πέναλτι και να βάζει τα 7 και η άλλη να σουτάρει μόνο 3.

Στην συνέχεια εμείς θα προσπαθήσουμε καθώς δεν έχουμε εφησυχαστεί ότι παίζουμε καλό χάντμπολ να κάνουμε πιο δυνατή την παρουσία μας. Να συνεχίσουμε την καλή δουλειά στην προπόνηση ώστε η ομάδα να καταφέρει πριν τελειώσει ο πρώτος γύρος ή με το τέλος του να έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στην κατηγορία και την επομένη σεζόν και μετά βλέπουμε.

Στο σημερινό παιχνίδι για πρώτη φορά δεν αποφύγαμε κάποια λάθη που έχουν σχέση με την μη καλή παρουσία μας στο δεύτερο ημίχρονο στην επίθεση. Η άμυνα μας και στα δυο ημίχρονα ήταν καλή, πήγαν καλά και οι τερματοφύλακες μας και ειδικά ο Κώστας Σωτηρίου. Ο Νώντας Κρητικός ήταν ακριβώς αυτό που θέλαμε εκτελεστής μετά την προετοιμασία που είχαμε κάνει στην προπόνηση. Αυτό που με λυπεί είναι ότι όταν φτάνουμε για γκολ και ο παίκτης μας είναι καθαρά στα έξι μέτρα για να σκοράρει θα πρέπει να υπάρχει και ο κώδικας των ποινών και απέναντι στις άλλες ομάδες.

ΤΟΝ ΙΩΝΙΚΟ ΘΑ ΤΟΝ ΝΙΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΞΑΝΑ. ΘΑ ΤΟΝ ΝΙΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΙΩΝΙΚΟ."

Παναγιώτης Μεσσήνης - Προπονητής ΓΑΣ Καματερού
"Ήταν ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, με εναλλαγές στο σκορ, όπου πιστεύω πως το ευχαριστήθηκε ο κόσμος που ήρθε να το δει. Συγχαρητήρια στον Ιωνικό που επανήλθε στο άθλημα, ελπίζω η προσπάθεια αυτή να συνεχιστεί, γιατί τιμ χρειάζεται το Χάντμπολ. Όσο για εμάς, θέλουμε σε κάθε παιχνιδι να είμαστε καλύτεροι, αγωνιστικά και σε νοοτροπία. Ακόμα όμως έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας"

Ιωαννου Λεωνιδας - Πρόεδρος Καματερού
"Μεγαλη νικη οπως εξελιχθηκε το παιχνιδι 26-27  αφου η αποδοση δεν ηταν στα επιπεδα που θελουμε ακομα.Το ταξιδι συνεχιζετε ομως και κοιταμε μπροστα την επομενη αγωνιστικη.Η ομαδα αυτη φτιαχνει τωρα το μεταλλο της και το θετικο ειναι οτι κερδζει ακομα και οταν δεν παιζει αυτο που θελει ο προπονητης.Μπραβο σε ολα τα παλικαρια μας και στους προπονητες συνεχιστε να μας κανετε υπερηφανους!Ενα μεγαλο μπραβο στους ανθρωπους της ομαδας του ιστορικου Ιωνικου Ν.Φιλαδελφειας για την προσπαθεια που καταβαλουν και για την οργανωση που εχουν,και ευχομαι η μεγαλη ομαδα του Ιωνικου να βρει τον δρομο που τις αξιζει."


ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΦ - ΓΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ 26-27
Τα πεντάλεπτα: 3-4, 5-5, 8-8, 12-9, 15-12, 15-13 (ημχ.), 16-15, 18-19, 22-21, 23-24, 24-25, 26-27.

Ιωνικός ΝΦ (ΦΟΥΝΤΕΔΑΚΗΣ - ΜΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ): ΛΕΡΟΥΤΣΟΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΓΑΡΑΝΤΩΝΑΚΗΣ, ΚΡΗΤΙΚΟΣ (9), ΞΑΝΘΑΚΗΣ, ΜΠΙΤΟΠΟΥΛΟΣ (5), ΜΑΡΑΓΚΟΣ (4), ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗΣ (2), ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ (1), ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, ΤΣΑΓΚΟΓΕΩΡΓΑΣ (5), ΔΗΜΟΥΛΙΝΟΣ, ΣΩΤΗΡΙΟΥ, ΚΑΨΑΛΗΣ, ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ.

ΓΑΣ Καματερού (ΜΕΣΣΗΝΗΣ): ΣΚΟΔΡΙΑΝΟΣ, ΚΛΕΙΤΣΙΚΑΣ, ΜΠΟΥΤΟΣ, ΚΛΗΜΑΝΟΓΛΟΥ (3), ΑΚΑΛΕΣΤΟΣ (13), ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗΣ (3), ΤΟΤΟ, ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΟΡΥΛΛΑΣ, ΚΛΕΩΠΑΣ (1), ΣΗΜΙΣΑΚΑΚΗΣ, ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΟΤΣΙΡΑΣ, ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ (2), ΚΟΥΡΤΗΣ, ΜΠΟΥΤΟΣ (5).

Δίλεπτα : 7 – 4, Πέναλτi : 4 – 10
Διαιτητές: Ζήσης – Γιαβρούτας

No comments