Danaon Cup: Καθήλωσε τους πάντες ο Xavi Sabate - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Danaon Cup: Καθήλωσε τους πάντες ο Xavi Sabate

Εντυπωσίασε ο Σαμπατέ στο Show me the way

«Είμαι σαν και εσάς, οποιοσδήποτε θα μπορούσε να είναι στη θέση μου» Απλός, ρεαλιστής και πολύ επικοινωνιακός. Ο Τσάβι Σαμπατέ έκλεψε τις εντυπώσεις με τα λόγια του στο Show me the way coach edition, που πραγματοποιήθηκε στο Τολό.

Η κεντρική ιδέα του προπονητικού forum ήταν: Πως ένας προπονητής από μία μεσαία ομάδα
(Αντεκέρα) του Ισπανικού πρωταθλήματος με οικονομικά προβλήματα, κατάφερε να αναλάβει την Βέζπρεμ, μία από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου και να αλλάξει η ζωή του;

Όπως εξήγησε ο 39χρονος προπονητής ήταν τυχερός, διότι μαζί με τον συμπατριώτη του Κάρλος Ορτέγκα τους… άνοιξε την πόρτα στην Ουγγαρία ο Λάσλο Νάγκι, τον οποίο γνώριζαν από την θητεία του στην Ισπανία. Ο Σαμπατέ τόνισε στους Έλληνες προπονητές ότι πρέπει να έχουν κίνητρο, να κυνηγούν τα όνειρά τους. «Οι διαφορές δεν είναι μεγάλες, απλά πίστεψε στον εαυτό σας και θα τα καταφέρετε», είπε. Ο Ισπανός ήταν ρεαλιστής, αφού επεσήμανε πως γνωρίζει ότι αυτό μπορεί να μην κρατήσει για πολύ, αλλά όσο κρατήσει θα το κάνει με πάθος. Ήταν χαρακτηριστική μάλιστα η ατάκα του: «Αν μου λέγατε πριν κάποιους μήνες ότι θα ήμουν πρώτος προπονητής στη Βέζπρεμ, στην Εθνική Ουγγαρίας, ότι θα συμμετείχα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, σίγουρα θα έβαζα τα γέλια»!!


Απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις, που αφορούσαν την Βέζπρεμ, το χάντμπολ σε Ουγγαρία, Ισπανία, αλλά και την ελληνική πραγματικότητα.

Για τους αναπτυξιακούς προπονητές τόνισε ότι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα (οι περισσότεροι δουλεύουν τα πρωινά σε άλλες δουλειές) είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Ωστόσο πρέπει να έχουν υπομονή και αγάπη για το άθλημα.

Για τις μικρές ηλικίες επέμενε ότι πρέπει ο προπονητής να είναι εφευρετικός να βάζει φαντασία και να κάνει τα παιδιά να χαίρονται και να περνούν καλά, ώστε να παραμείνουν στο άθλημα.

No comments