Αυλαία με ζωντανές μεταδόσεις σε Βέροια, Κυψέλη, Νέα Ιωνία - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Αυλαία με ζωντανές μεταδόσεις σε Βέροια, Κυψέλη, Νέα Ιωνία

Ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος

Πολύ σημαντικά παιχνίδια που θα κρίνουν την κατάταξη των ομάδων, αλλά και τους πόντους με τους οποίους θα μπουν σε σε πλέι οφ και πλέι άουτ, περιλαμβάνει η 22η και τελευταία αγωνιστική της Handball Premier. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα έξι παιχνίδια της αγωνιστής τα πέντε είναι ντέρμπι στα χαρτιά. Υπενθυμίζεται ότι οι ομάδες στη Β΄ φάση (πλέι οφ 1-6, πλέι άουτ 7-12) θα συνεχίσουν με τους μισούς βαθμούς που συγκέντρωσαν στην κανονική διάρκεια και θα αγωνιστούν μεταξύ
τους σε μονό γύρο (5 αγωνιστικές). Ακολούθως οι δύο πρώτες των πλέι οφ θα παίξουν στον τελικό (στις 2 νίκες) και οι δύο τελευταίες ομάδες των πλέι άουτ θα υποβιβαστούν.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ- ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ (19/3, 14:00, ΕΡΤ3)
Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της αγωνιστικής ο Φίλιππος υποδέχεται τον Αερωπό, έχοντας διαχρονικά μόνο νίκες (7 στα 7) στη Βέροια επί του αντιπάλου του. Οι γηπεδούχοι θέλουν να κλείσουν με δύο βαθμούς την Α΄ φάση και μάλιστα (αν ο ΠΑΟΚ δεν νικήσει στην Νέα Ιωνία) μπορεί να μπουν με τέτοια βαθμολογία στη Β΄ φάση που να τους εξασφαλίζει πρόωρα πρόκριση στον τελικό!
Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη αν κερδίσουν θα είναι στην εξάδα των πλέι οφ, αφού έχουν την ισοβαθμία με τον Δούκα. Αμφίβολοι για τον Φίλιππο είναι οι Ζλατάνος, Καρυπίδης, ενώ ο Σανίκης θα παίξει με ενοχλήσεις. Ο τεχνικός του Φιλίππου Στέλιος Σεϊρεκίδης σχολίασε: «Βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Πρέπει να παρουσιαστούμε 100% έτοιμοι και συγκεντρωμένοι διότι δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος. Πρέπει να είμαστε πολύ καλοί σε όλους τους τομείς για να πάρουμε τη νίκη».
Ο προπονητής του Αερωπού Γιάννης Πηλαλίδης είπε: «Θα διεκδικήσουμε τις όποιες πιθανότητες προκειμένου να κερδίσουμε και να παίξουμε στα πλέι οφ. Στη χειρότερη περίπτωση θα είμαστε στην 7η θέση, που μας δίνει πλεονέκτημα ενόψει πλέι άουτ. Εκ του αποτελέσματος η ευκαιρία μας χάθηκε με τη ΧΑΝΘ. Όπως φαίνεται το ήθελαν περισσότερο το ματς και όχι μόνο αυτοί…»

ΑΕΚ- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (19/3, 16:30, websportstv.gr)
Με ανεβασμένη ψυχολογία από τις δύο σερί νίκες η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Πανελλήνιο. Η «Ένωση» θέλει να κρατήσει την 8η θέση (δεν έχει ελπίδες για ψηλότερα, αφού δεν έχει τις ισοβαθμίες με Δούκα και Αερωπό), αλλά πολύ περισσότερο θέλει τους δύο πόντους για να φτάσει τους 20 και να μπει με 10 πόντους στην Β’ φάση.
Αν το καταφέρει αυτό τότε θα είναι σε πλεονεκτική θέση ενόψει πλέι άουτ και φυσιολογικά δεν θα κινδυνέψει. Χαρακτηριστικό της κακής χρονιάς της ΑΕΚ είναι πως αν νικήσει αύριο, θα είναι η μοναδική φορά (εκτός του Αρχέλαου που είναι πολύ χαμηλής δυναμικότητας) που κόντρα σε έναν αντίπαλο θα έχει κάνει δύο νίκες στο πρωτάθλημα, αφού είχε επικρατήσει και στον πρώτο γύρο στην Κυψέλη.
Από την άλλη οι «Ολυμπιονίκες» θέλουν να ανακτήσουν πάλι την 8η θέση και να πάρουν εκείνοι το πλεονέκτημα ενόψει πλέι άουτ. Σε διαφορετική περίπτωση αν μπουν στην Β΄ φάση με 9 πόντους (με +0,5), τότε θα είναι πολύ κοντά σε Φοίβο και ΧΑΝΘ και θα μπλέξουν σε περιπέτειες.
Πάντως η ΑΕΚ θα έχει πιθανότατα μία σοβαρή απουσία, αφού ο
Παναγιώτης Νικολαϊδης υπέστη βαρύ διάστρεμμα απέναντι στον Δούκα και είναι ιδιαιτέρως αμφίβολος.
Ο αριστερός εξτρέμ της ΑΕΚ Διονύσης Γεωργιάδης είπε: «Θέλουμε να πάρουμε τους δύο βαθμούς για να έχουμε καλή διαφορά στα πλέι άουτ. Σίγουρα το ματς είναι δύσκολο, ειδικότερα μετά τον τραυματισμό του Νικολαϊδη. Η ψυχολογία μας έχει ανέβει μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες, αλλά από μόνο του αυτό δεν φτάνει. Απέναντι στον Πανελλήνιο χρειάζεται να παίξουμε καλή άμυνα και να συμβεί αυτό θα έχουμε τον πρώτο λόγο»

Ο πίβοτ του Πανελληνίου και πρώην παίκτης της ΑΕΚ Νίκος Κοκολοδημητράκης σχολίασε: «Θέλουμε να κλείσουμε θετικά την χρονιά. Η ΑΕΚ τις τελευταίες αγωνιστικές έχει ανέβει, αλλά και εμείς δείξαμε πολύ καλό πρόσωπο κόντρα στον Ποσειδώνα. Ουσιαστικά… φτάσαμε στην πηγή, αλλά δεν ήπιαμε νερό, αφού στο τελευταίο λεπτό χάσαμε. Στόχος μας στο πρωτάθλημα είναι η παραμονή. Το αξίζει η ομάδα με την εν γένει παρουσία της φέτος και πιστεύω θα τα καταφέρει».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράδοση ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι μοιρασμένη, αφού έχουν από τέσσερις νίκες, ενώ δύο ματς έληξαν ισόπαλα.
Ωστόσο η «Ένωση» τα τελευταία χρόνια διατηρεί ένα αήττητο σερί 5 αγώνων από το 2007 και 3 συνεχόμενων νικών.

ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑΣ- ΠΑΟΚ (19/3, 17:30, sportshero.gr)
Ίσως το σημαντικότερο ματς της αγωνιστικής θα διεξαχθεί στη Νέα Ιωνία. Οι δύο σερί ήττες του ΠΑΟΚ από Φίλιππο και Ποσειδώνα έδωσαν το δικαίωμα στον ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ να τον φτάσει στον πόντο και πλέον η 3η θέση θα κριθεί στο μεταξύ τους παιχνίδι.
Αυτή η θέση δίνει αβαντάζ ενόψει πλέι όφ με τον νικητή να έχει σοβαρές πιθανότητες να την κρατήσει μέχρι το τέλος της Β΄ φάσης και να πάρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ υπό προϋποθέσεις αφήνει κάποιες πιθανότητες διεκδίκησης της 2ης θέσης που οδηγεί στον τελικό.
Κατσίκης, Πρτσκάλο θα απουσιάσουν για τους γηπεδούχους, ενώ ο ΠΑΟΚ θα παραταχθεί πλήρης.
«Το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό εδώ που φτάσαμε. Είναι ευκαιρία να πάρουμε την 3η θέση και να διεκδικήσουμε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Πρέπει να προσέξουμε την εμπειρία του Αλβανού και να προσπαθήσουμε να τον βγάλουμε εκτός ρυθμού. Επίσης χρειάζεται να ελαττώσουμε τα λάθη μας και να δέσουμε καλά την άμυνα μας στο κέντρο, περιορίζοντας τα γκολ από τα πίβοτ», σχολίασε ο πλέι μέικερ των γηπεδούχων Θόδωρος Γκέρτσος.
O πίβοτ του ΠΑΟΚ Νίκος Κοκώνης επεσήμανε: «Δεν χρειάζονται πολλά λόγια και δεν υπάρχουν επιλογές. Σε αυτόν τον αγώνα, όπως και σε εκείνους που θα ακολουθήσουν στα πλέι οφ, πρέπει να τα δώσουμε όλα. Να… σκυλιάσουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να μην αφήσουμε να πάει χαμένη η χρονιά».

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ- ΔΙΟΜΗΔΗΣ (19/3, 18:00)
Ντέρμπι Πελοποννήσου θα γίνει στο Λουτράκι με τον ιδιαίτερα φορμαρισμένο Ποσειδώνα (4 σερί νίκες) να αντιμετωπίζει τον Διομήδη που… τρέχει ένα σερί 16 νικών στο πρωτάθλημα.
Οι φιλοξενούμενοι έχουν εξασφαλίσει την πρωτιά και το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ, αλλά δεν θέλουν να χάσουν βαθμούς και να διακινδυνεύσουν το πλεονέκτημα στον τελικό, αφού ο Φίλιππος… καραδοκεί (και με το 50%) στη Β’ φάση θα τους πλησιάσει.
Από την άλλη ο Ποσειδώνας κρατάει γερά την 5η θέση, την οποία θέλει να διατηρήσει μέχρι το φινάλε, ενώ ρίχνει… κρυφές ματιές σε 4η και 3η θέση. Σε κάθε περίπτωση η 3η σίγουρα, αλλά και η 4η (υπό προϋποθέσεις, αν αρνηθεί να παίξει στην Ευρώπη κάποια ομάδα) μπορεί να του δώσει ένα εισιτήριο για τα ευρωπαϊκά κύπελλα.
Πάντως ο Διομήδης μπορεί να παρουσιάζεται φαβορί, αλλά την περσινή σεζόν… μάτωσε δύο φορές (21-22, 19-20) για να περάσει από το Λουτράκι, ενώ την δεύτερη χρειάστηκε και παράταση!

Ο πίβοτ του Ποσειδώνα Λάμπης Βαμβακάς σχολίασε: «Περιμένουμε μια δυνατή αναμέτρηση. Έχουμε κάνει καλό σερί. Το φαβορί είναι ο Διομήδης, ωστόσο δείχνουμε μαχητικό πρόσωπο στα τελευταία παιχνίδια».

ΑΡΧΕΛΑΟΣ- ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ (19/3, 18:00)
Στην Κατερίνη θα διεξαχθεί ένα ματς με ακλόνητο φαβορί, αφού ο Αρχέλαος που δεν έχει πάρει ούτε βαθμό στο πρωτάθλημα φιλοξενεί τον Δούκα που διεκδικεί την 6η θέση και την είσοδο στα πλέι οφ.
Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα η ήττα από την ΑΕΚ μπορεί να μην στοιχίσει στην ομάδα των «εκπαιδευτηρίων», αφού με νίκη αύριο θα είναι στα πλέι οφ, εκτός αν ο Αερωπός (έχει το πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία) κάνει την σούπερ έκπληξη και κερδίσει στη Βέροια τον Φίλιππο.

ΧΑΝΘ- ΦΟΙΒΟΣ (20/3, 19:30)
Η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με ένα σουπερ ντέρμπι παραμονής στο κλειστό της ΧΑΝΘ. Η γηπεδούχος ομάδα αντιμετωπίσει την ομάδα των Συκεών και ο νικητής θα πάρει την 10η και ένα σοβαρό πλεονέκτημα για να μείνει και του χρόνου στην μεγάλη κατηγορία. Η ΧΑΝΘ με την μεγάλη νίκη της στην Έδεσσα την περασμένη εβδομάδα κρατάει την τύχη στα χέρια της, αλλά και ο Φοίβος θα έχει την δική του ευκαιρία, όχι μόνο να κρατήσει την 10η θέση, αλλά να φτάσει τους 15 πόντους και να μπει στα πλέι άουτ με αέρα δύο βαθμών από τον αντίπαλο του.

No comments