Μάχες για τα πλέι οφ σε Έδεσσα, Μίκρα, Κυψέλη και Δαΐς - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μάχες για τα πλέι οφ σε Έδεσσα, Μίκρα, Κυψέλη και Δαΐς

Μία αγωνιστική απέμεινε για το τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της Handball Premier και οι «μάχες» για τα πλέι οφ έχουν μπει στην τελική ευθεία, αφού Ποσειδώνας, Αερωπός, Δούκας αλλά και ο Πανελλήνιος, διεκδικούν ακόμα τις δυο θέσεις που έχουν απομείνει.

ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ- ΧΑΝΘ (12/3, 14:00)
Κομβικό παιχνίδι μεγάλης βαθμολογικής σημασίας θα διεξαχθεί στην Έδεσσα. Από την μία πλευρά ο Αερωπός έχει κάνει μια εξαιρετική σεζόν και με 20 βαθμούς διεκδικεί την συμμετοχή του στα πλέι οφ μαζί με Ποσειδώνα και Δούκα. Από την άλλη η ΧΑΝΘ ψάχνει επειγόντως βαθμούς για να καταφέρει να μπει με καλύτερες προϋποθέσεις στα πλέι οφ και να διεκδικήσει εκεί την παραμονή της. Την τελευταία φορά που οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν στην Έδεσσα η ΧΑΝΘ νίκησε 23-22 (2013-2014), αλλά συνολικά στην Πέλλα οι γηπεδούχοι υπερτερούν με 4 νίκες σε 5 παιχνίδια.

ΠΑΟΚ- ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ (12/3, 18:00)

Πολύ σημαντικό είναι το παιχνίδι στο «Σπίτι του Χάντμπολ» μεταξύ ΠΑΟΚ και Ποσειδώνα όπως εξελίχθηκαν τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής. Ο «δικέφαλος» του Βορρά έχει μείνει πίσω στην διεκδίκηση μιας θέσης στον τελικό και σε περίπτωση νέας απώλειας βαθμών θα χάσει και αυτές τις μικρές ελπίδες που έχει.
Ο Ποσειδώνας από την άλλη παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα στα τελευταία ματς και έχει αρκετές πιθανότητες να μπει στην εξάδα.
Ο Νίκος Νικολαΐδης μίλησε για την αυριανή αναμέτρηση και στάθηκε στα στοιχεία που πρέπει να έχει ο ΠΑΟΚ: «Προερχόμαστε από ένα αρνητικό αποτέλεσμα με τον Φίλιππο στη Βέροια. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε πλέον είναι να κλείσουμε με δύο νίκες την κανονική περίοδο και να διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την πρόκριση στους τελικούς μέσα από τη διαδικασία των play off. Ο αγώνας με τον Ποσειδώνα δεν θα είναι εύκολος, η ομάδα του Λουτρακίου δείχνει ότι βρίσκει ρυθμό στις τελευταίες αγωνιστικές και έχει βαθμολογικό κίνητρο. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε καλά αυτά που ξέρουμε. Με πάθος και καθαρό μυαλό μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας»

ΦΟΙΒΟΣ- ΑΡΧΕΛΑΟΣ (12/3, 18:00)
Εύκολο απόγευμα αναμένεται να έχει ο Φοίβος Συκεών απέναντι στον ουραγό και καταδικασμένο σε υποβιβασμό Αρχέλαο. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θέλει να ξεκολλήσει από τους 11 βαθμούς και μετά από 5 σερί ήττες, να φτάσει σε μία επικράτηση.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ- ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑΣ (12/3, 18:30, websportstv)
Στην Κυψέλη ο Πανελλήνιος υποδέχεται τον ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ που στα τελευταία παιχνίδια παρουσιάζεται ανεβασμένος και ιδιαίτερα δυνατός αμυντικά. Οι γηπεδούχοι θέλουν να κρατήσουν την 8η θέση, με την ΑΕΚ να τους έχει πλησιάσει πλέον στον πόντο, ενώ διατηρούν ακόμα μαθηματικές ελπίδες για την είσοδο στα πλέι οφς εφόσον πετύχουν τρείς νίκες. Από την άλλη ο ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ θέλει το απόλυτο μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας, ελπίζοντας σε στραβοπατήματα του ΠΑΟΚ στην προσπάθεια κατάληψης της 3ης θέσης στην τελική κατάταξη. Το παιχνίδι θα μεταδοθεί σε live streaming από το websportstv.gr και μπορείτε να το παρακολουθήσετε μέσα και από την ειδική εφαρμογή για κινητά.

ΑΣΕΔ - ΑΕΚ (Κυριακή 14/3 16:00)
Με "τελικό" μοιάζει και το ματς της ανδρικής ομάδας Χάντμπολ του ΑΣΕΔ καθώς απομένουν 2 αγωνιστικές για τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και χρειάζεται οπωσδήποτε βαθμούς για να επιστρέψει στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας (και επομένως να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα play off για τις θέσεις 1-6). Έτσι, η νίκη κόντρα στην ΑΕΚ αποτελεί "μονόδρομο" για την ομάδα του Γιώργου Κρανάκη η οποία θέλει να βάλει τέλος στο πρόσφατο σερί των τριών ηττών που έχει στο πρωτάθλημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τραυματίες (Τόμπρος, Μπάγιος, Μισαηλίδης) αναμένεται να βρίσκονται κανονικά στη διάθεση της ομάδας έστω και αν δεν είναι 100% έτοιμοι.
Στο στρατόπεδο της ΑΕΚ δεν υπάρχουν προβλήματα, με τον Γιαννη Αρβανίτη να έχει τους παίχτες στη διάθεση του. Η Ένωση, αν και μαθηματικά σίγουρα θα παίξει στα πλέι άουτ, θα προσπαθήσει να πάρει τους δύο βαθμούς για να πλασαριστεί όσο το δυνατόν καλύτερα στους αγώνες της Β φάσης του πρωταθλήματος.

Handball Premier
Βαθμολογία (σε 20 ματς)
Ομάδα Βαθμοί
1. Διομήδης Άργους 36
2. Φίλιππος Βέροιας 33
3. ΠΑΟΚ 29
4. ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ 26
5. Ποσειδών Λουτρακίου 20
6. Αερωπός Έδεσσας 20
-----------------------------------------------------------------------
7. ΑΣΕ Δούκα 20
8. Πανελλήνιος 17
9. ΑΕΚ 16
10. Φοίβος Συκεών 11
11. ΧΑΝΘ 10
12. Αρχέλαος Κατερίνης -1

*Ποσειδώνας και Πανελλήνιος έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο

No comments