Μεγάλα παιχνίδια σε Βέροια, Συκιές και ΧΑΝΘ - Δηλώσεις για την αγωνιστική - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μεγάλα παιχνίδια σε Βέροια, Συκιές και ΧΑΝΘ - Δηλώσεις για την αγωνιστική

Μεγάλα παιχνίδια σε Βέροια, Συκιές και ΧΑΝΘ που κρίνουν τα πλασαρίσματα ενόψει πλέι οφ και πλέι άουτ

ΦΙΛΙΠΠΟΣ- ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑΣ (6/2, 15:00)
Χωρίς τον Γιώργο Μαστορογιάννη, που στον πρώτο γύρο σημείωσε στην εκπνοή το γκολ που έκρινε το αποτέλεσμα (29-29), θα παραταχθεί ο Φίλιππος Βέροιας κόντρα στον ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ. Οι γηπεδούχοι δεν θα έχουν στον πάγκο τους τον Κώστα Τούτση, ο οποίος παραιτήθηκε και στη θέση του θα είναι ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του Κώστας Δεληγιάννης. Σε δηλώσεις του οι Νίκος Βουτσάς και Φάνης Δεληγιάννης τόνισε ότι ο Φίλιππος πρέπει να προσέξει την άμυνά του για να μην έχει προβλήματα. «Είναι ένα δύσκολο ματς με μια αξιόλογη ομάδα. Πιστεύω αν είμαστε σοβαροί, αν δώσουμε μεγάλο
βάρος στην άμυνα και δεν δεχθούμε εύκολα γκολ δεν θα έχουμε βασικό πρόβλημα. Είναι ένα ματς που θα μας βοηθήσει και στον ψυχολογικό τομέα. Μετά από αυτό ακολουθούν τα ματς με ΑΕΚ, Μπενφίκα. Η ομάδα είναι έτοιμη γι αυτό το ματς, ελπίζω να πάνω όλα καλά» σχολίασε ο Νίκος Βουτσάς.
«Θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα το αμυντικό μας κομμάτι. Η αντίπαλη ομάδα φεύγει γρήγορα στον αιφνιδιασμό και βγάζει γρήγορες αντεπιθέσεις. Πρέπει να γυρίζουμε πίσω γρήγορα και να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό για να μην τους δώσουμε την ευκαιρία να φύγουν στο σκορ και να τους κυνηγάμε» πρόσθεσε ο Φάνης Δεληγιάννης.
Ο αριστερός εξτρέμ του ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ Στάθης Ζαμπούνης είπε: «Είναι καθοριστικής σημασίας παιχνίδι για την πορεία μας στο πρωτάθλημα και για την σταθεροποίηση μας στην πρώτη τετράδα. Ο Φίλιππος είναι το φαβορί γιατί έχει παίκτες έμπειρους και πολύ ποιοτικούς. Παρόλα αυτά εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση ψυχολογική και αγωνιστική και θα παίξουμε στα ίσια για τη νίκη».

ΧΑΝΘ- ΑΕΚ (6/2, 16:30)
Από τις 12 Δεκεμβρίου (εκτός έδρας με τον Αρχέλαο) έχει να γευτεί τη χαρά της νίκης η ΧΑΝΘ που πλέον παίζει με την… πλάτη στον τοίχο την υπόθεση της παραμονής της. Η νίκη στο παιχνίδι με την ΑΕΚ αποτελεί μονόδρομο για τους θεσσαλονικείς αν θέλουν να μείνουν… ζωντανοί. Ο Ευριπίδης Ναουμίδης που έχει φορέσει και την κιτρινόμαυρη φανέλα την σεζόν του τίτλου της ΑΕΚ τη σεζόν 2012-2013 σχολίασε: «Η ΑΕΚ δεν είναι σε καλή κατάσταση και προέρχεται από ήττα σοκ, αλλά ξέρω ότι έχει μέταλλο σαν ομάδα και γι αυτό η αγωνιστική της πτώση δεν θα πρέπει να μας αποσυντονίσει. Ήμαστε και μείς σε δύσκολη βαθμολογική θέση γι αυτό πρέπει να… ματώσουμε στο γήπεδο για τη νίκη».
Από την πλευρά της «Ένωσης» μίλησε ο αριστερός ίντερ Παναγιώτης Νικολαϊδης: «Εννοείται ότι μετά από το σερί ήττων και την κακή ψυχολογία θέλουμε οπωσδήποτε τη νίκη. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και δεν επιτρέπεται να βρίσκεται σε αυτή την βαθμολογική θέση. Πήραμε τα μαθήματα μας και καταλάβαμε ότι καμία ομάδα δεν είναι εύκολη στην Handball Premier».

ΦΟΙΒΟΣ- ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ (6/2, 18:00)
Κομβικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες θα γίνει στις Συκιές. Ο Φοίβος μετά την εντυπωσιακή νίκη επί της ΑΕΚ βρίσκεται σε πολύ καλή ψυχολογική και αγωνιστική κατάσταση, ενώ η βαθμολογική του συγκομιδή είναι άκρως ικανοποιητική.
Στην έδρα του είναι αρκετά ισχυρός (3-1-3) και αν κερδίσει τον Δούκα θα αρχίσει να καλοβλέπει ακόμα και την αποφυγή των πλέι άουτ.
Από την άλλη ο Δούκας έχασε έναν βαθμό από τον Αερωπό και τώρα θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση, αφού εκτός έδρας δείχνει τρομερές αδυναμίες με 5 ήττες, μία ισοπαλία και μόλις μία νίκη!
Για την ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» το ματς αυτό μπορεί θα είναι ένα από αυτά που θα κρίνουν την συμμετοχή στα πλέι οφ ή στα πλέι άουτ.

ΑΕΡΩΠΟΣ- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (6/2, 18:00)
Σε καλή αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται ο Αερωπός Έδεσσας που προέρχεται από νίκη επί της ΑΕΚ και ισοπαλία στη δύσκολη έδρα του Δούκα. Πλέον το «όνειρο» των πλέι οφ έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά. Απέναντι στον Πανελλήνιο είναι το ξεκάθαρο φαβορί, ειδικότερα στην Έδεσσα. Από την άλλη πλευρά οι «Ολυμπιονίκες» είναι λαβωμένοι λόγω τραυματισμών, ενώ έχουν πολύ δύσκολο πρόγραμμα στον β’ γύρο.
Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι σε επτά εκτός έδρας παιχνίδια έχουν μόλις μία νίκη και έξι ήττες.

ΑΡΧΕΛΑΟΣ- ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ (7/2, 16:00)
Στην Κατερίνη θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο παιχνίδι της αγωνιστικής με τον Αρχέλαο Κατερίνης να υποδέχεται τον Ποσειδώνα.
Οι γηπεδούχοι ψάχνουν ακόμα τον πρώτο τους βαθμό στο πρωτάθλημα, ενώ οι φιλοξενούμενοι θέλουν πάση θυσία το «διπλό» για να συνεχίσουν να ελπίζουν σε συμμετοχή στα πλέι οφ.

No comments