Διαμαρτύρονται οι κριτές της Αττικής - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Διαμαρτύρονται οι κριτές της Αττικής

Με ανακοίνωση του, ο Σύνδεσμος Κριτών Χειροσφαίρισης Αττικής, εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για περιστατικά εις βάρος των μελών του. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Με την παρούσα ο Σύνδεσμος Κριτών Χειροσφαίρισης Αττικής θέλει να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του για όσα απαράδεκτα συνέβησαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (12-13/12/2015) στους αγωνιστικούς χώρους κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, εις βάρος των Κριτών του Συνδέσμου μας. Οι Κριτές στα πλαίσια του συνεργατικού κλίματος (τουλάχιστον από τη τη δική μας πλευρά) στο οποίο λειτουργούν με τους
Διαιτητές, είχαν μέχρι σήμερα την αίσθηση ότι συνεπικουρούν το έργο τους σε μία προσπάθεια να είμαστε αμφότεροι αποτελεσματικοί.

Δεν θα μπορούσαν όμως, να επιτελούν τα καθήκοντά τους οι Κριτές σε περιβάλλον όπου ο σεβασμός εκλείπει. Ως γνωστόν, τον σεβασμό τον κατακτάς, δεν τον απαιτείς. Τα μέλη του Συνδέσμου μας, έχουν κερδίσει τα τελευταία χρόνια το σεβασμό των ατόμων/παραγόντων του χώρου, μιας και έχουν επιδείξει συνέπεια, σταθερότητα και γνώση των αρμοδιοτήτων στις οποίες καλούνται να ανταπεξέλθουν.
Οι συνθήκες στα γήπεδα είναι πολλές φορές αντίξοες, όπως έλλειψη φωτεινού πίνακα, καμμένα λαμπάκια στο ταμπλό, χαλασμένη κόρνα, τραπέζι γραμματείας μεγέθους σχολικού θρανίου (!), ελλιπής γνώση των συνοδών των ομάδων γύρω από τη σωστή διαδικασία λήψης time out, μη αναγραφή του νούμερου και από τις δύο πλευρές της εμφάνισης κ.α. και παρόλα αυτά, προσπαθούμε και κάνουμε ότι είναι δυνατό ώστε η παρουσία μας να είναι μόνο θετική.
Αν κάποιοι αναζητούν εξιλαστήρια θύματα, είτε γιατί δεν συμφωνούν με τα σφυρίγματα, είτε για τη μη ικανοποιητική απόδοση των ιδίων ή της ομάδας τους, δεν θα πρέπει να αποδώσουν αυτό το ρόλο στους Κριτές!
Είναι απαίτησή μας όμως, στις εξαιρέσεις του κανόνα (γιατί έτσι θέλουμε να
βλέπουμε ορισμένους «αθλητές-προπονητές-συνοδούς»), όπου ακραίες συμπεριφορές εξελίσσονται, οι Διαιτητές να είναι σύμμαχοί μας και να τις καταδικάζουν, με το μοναδικό ίσως όπλο που έχουν και αυτό είναι η εφαρμογή των κανονισμών και η γραπτή αναφορά των πεπραγμένων στο φύλλο αγώνος.
Δυστυχώς είναι ο μόνος τρόπος ώστε οι «θερμόαιμοι» να συνετιστούν και να υπάρχει παραδειγματισμός για τους πιθανούς μιμητές τους.
Λυπούμεθα που φτάσαμε σε σημείο να κάνουμε λόγο για τα αυτονόητα. Θέλουμε να θεωρήσουμε τα γεγονότα του προηγούμενου Σαββατοκύριακου ατυχή και χωρίς προοπτική επανάληψής τους ώστε να συνεχιστεί η πολλή καλή μέχρι τώρα συνεργασία μας με τη Διαιτησία και τις Ομάδες όλων των κατηγοριών.

Το Δ.Σ. του ΣΥ.Κ.Χ.Α."

No comments