Πρόωρος τελικός στο Βύρωνα (13:30) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πρόωρος τελικός στο Βύρωνα (13:30)

Μόνο ένας «δικέφαλος» θα συνεχίσει στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών

Το σπουδαίο ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, δεσπόζει στο σημερινό πρόγραμμα της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών. Μόλις τέσσερις ημέρες μετά την μεταξύ τους «μονομαχία» στο «Σπίτι του Χάντμπολ» για την 12η αγωνιστική της Handball Premier, οι δύο «δικέφαλοι» συναντιούνται ξανά, αυτή την φορά στο κλειστό του Βύρωνα (13:30) με φόντο την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού.

Το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν
ισόπαλες 25-25, ενώ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στον Βύρωνα η «Ένωση» είχε επικρατήσει 30-28.

Η εικόνα της ομάδας του Νίκου Γεωργιάδη στην διάρκεια της σεζόν είναι σαφέστατα πολύ καλύτερη, αλλά στα μεταξύ τους παιχνίδια είναι ξεκάθαρο ότι η ΑΕΚ έχει μέχρι στιγμής το πάνω χέρι.
Η ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη μετά την ήττα απέναντι στον Δούκα, έχει δείξει αγωνιστική ανάκαμψη και παίζει με περισσότερο πάθος, κάτι που φαίνεται στο γήπεδο. Το γεγονός δε ότι έχει μείνει αρκετά πίσω στο πρωτάθλημα (-6 από την κορυφή) της δίνει ένα επιπλέον κίνητρο.

Ο αριστερός ίντερ της ΑΕΚ Παναγιώτης Νικολαϊδης σχολίασε: «Είναι ένα ματς, θάνατος σου η ζωή μου. Μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, έχουμε μεγαλύτερο κίνητρο μέσα στην έδρα μας. Περιμένουμε την στήριξη του κόσμου σε αυτόν τον κρίσιμο αγώνα. Αν δείξουμε το ίδιο πάθος και την ίδια ενέργεια που είχαμε το Σάββατο, θα είμαστε νικητές. Σίγουρα κάθε χρόνο για την ΑΕΚ και το πρωτάθλημα και το κύπελλο είναι κίνητρο. Είχαμε βρεθεί σε κακή συγκυρία, αλλά ήταν η ευκαιρία μας στα ματς με Πανελλήνιο και ΠΑΟΚ να κάνουμε μία νέα αρχή».

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ, ο αρχηγός και πλέι μέικερ Θόδωρος Πετρίδης δήλωσε: «Σίγουρα θα είναι διαφορετικό παιχνίδι από αυτό του Σαββάτου, αφού ο χαμένος πάει σπίτι του. Ο χρόνος είναι περιορισμένος για να αλλάξουν οι ομάδες πολλά πράγματα, οπότε νομίζω θα κριθεί στο πάθος, στη διάθεση και το ποιος το θέλει περισσότερο».

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ απέναντι στην ΑΕΚ φέτος και το γεγονός ότι δεν την έχει κερδίσει είπε: «Όντως στην πρεμιέρα η ΑΕΚ ήταν καλύτερη, αλλά στο ματς του Σαββάτου νομίζω ότι οι δύο ομάδες είχαμε από ένα καλό ημίχρονο. Δεν έχουμε θέμα με την ΑΕΚ, αλλά μας στοίχισε το πρώτο ημίχρονο. Χειρότερη εικόνα από αυτή που είχαμε στα 30 πρώτα λεπτά του πρόσφατου αγώνα μας, δεν γίνεται να έχουμε. Στα αμυντικά μας καθήκοντα δεν είχαμε πρόβλημα, αλλά στην επίθεση δεν βρήκαμε λύσεις και σε αυτό πρέπει να σταθούμε περισσότερο αύριο».

Η προϊστορία
Αυτό θα είναι το 33ο παιχνίδι στην ιστορία των δύο ομάδων, σε 32 αγώνες ο ΠΑΟΚ έχει 16 νίκες, η ΑΕΚ 12, ενώ τέσσερα ματς έληξαν ισόπαλα.
Στην Αθήνα η ΑΕΚ έχει πολύ καλύτερη παράδοση, αφού σε 15 ματς έχει 9 νίκες, έναντι 5 του ΠΑΟΚ, ενώ ένα ματς έληξε ισόπαλο.

No comments