Προπονήσεις κλιμακίων στην Αθήνα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Προπονήσεις κλιμακίων στην Αθήνα

Προπονήσεις Παμπαίδων Α΄ Νοτίου Ελλάδος και Κλιμακίου Παγκορασίδων Α΄ Νοτίου Ελλάδος

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ προπόνηση του Κλιμακίου των Παμπαίδων Α΄ Νοτίου Ελλάδος υπό την επίβλεψη του Τεχνικού υπεύθυνου Ανάπτυξης Παναγιώτη Ιατρούδη και του ΠΟΠ Νίκου Αγγελόπουλου. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε προπόνηση τερματοφυλάκων υπό την καθοδήγηση του Στέλιου Αλεπουδέα. Σκοπός της προπόνησης ήταν η Μεθοδολογική Εκμάθηση της Άμυνας μέσα από εξειδικευμένες ασκήσεις με βάση τον διετή αναπτυξιακό σχεδιασμό των ηλικιακών ομάδων των ανδρών.

Επίσης στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε η δεύτερη προπόνηση του Κλιμακίου των Παγκορασίδων
Α΄ Νοτίου Ελλάδος υπό την επίβλεψη του Δημήτρη Σκάρλου και του Τεχνικού υπεύθυνου Ανάπτυξης Γυναικών Γιάννη Βαρελτζή, ενώ έγινε προπόνηση τερματοφυλάκων υπό τις οδηγίες του Στέλιου Αλεπουδέα.

Σκοπός των συγκεντρώσεων αυτών οι οποίες πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα θα είναι η καταγραφή του δυναμικού στις ηλικίες αυτές για την προετοιμασία του Διακλιμακιακού Κάμπ και της περεταίρω αξιολόγησης με βάση τον διετή αναπτυξιακό σχεδιασμό των γυναικείων ομάδων στοχεύοντας στην μετέπειτα στελέχωση των Εθνικών ομάδων.

Οι παραπάνω προπονήσεις (Παμπαίδων και Παγκορασίδων) είναι χωρισμένες σε έξι (6) ενότητες με σκοπό την εκμάθηση και κατανόηση των στοιχείων της Τεχνικής και Τακτικής του παιχνιδιού της Χειροσφαίρισης ούτως ώστε να προετοιμάσουμε τις επόμενες γενιές των Εθνικών ομάδων. Οι προπονήσεις αυτές βιντεοσκοπούνται και στην συνέχεια αναλύονται και καταγράφονται ώστε να βελτιωθούν με σκοπό την ελαχιστοποίηση των Τεχνικών λαθών των αθλητριών με παράλληλη ενημέρωση των προπονητών.

Σε κάθε προπόνηση ζητείται η παρουσία των προπονητών των σωματείων για την παρακολούθηση και στη συνέχεια διεξοδική συζήτηση για την βελτίωση του τρόπου προπόνησης και των αδυναμιών των αθλητριών τους. Επίσης γίνετε ενημέρωση των γονέων για τις μελλοντικές δράσης των αντίστοιχων ηλικιακών ομάδων.
Οι προπονήσεις διεξάγονται πάντα παρουσία του φυσιοθεραπευτή των Εθνικών ομάδων Βασίλη Βερύκιου.

No comments