Αξιέπαινη προσπάθεια ανάπτυξης της χειροσφαίρισης στη Λάρισα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Αξιέπαινη προσπάθεια ανάπτυξης της χειροσφαίρισης στη Λάρισα

Κώστας Αγοραστός: «Συναρπαστικό σπορ η χειροσφαίριση, η Περιφέρεια στηρίζει τον αθλητισμό παρά τις δύσκολες συνθήκες»

Τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό βράβευσε για την προσφορά του στο άθλημα της χειροσφαίρισης (Handball) η ομάδα του «Larissa Handball Club». Η βράβευση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΟΥΗΛ όπου παρουσιάστηκαν και οι μελλοντικοί στόχοι της ομάδας. Η δράση του χάντμπολ στην πόλη της Λάρισας, εκφράζεται από τη μία και μοναδική ομάδα που υπάρχει το “Larissa Handball Club” που ιδρύθηκε το τελευταίο διάστημα στην Θεσσαλική πόλη και προσπαθεί με
μπροστάρη τον Βασίλη Γκουράβα να φέρει τα νέα παιδιά πιο κοντά σε αυτό το άθλημα, αλλά και στα αθλητικά ιδεώδη.

Στον χαιρετισμό του μετά τη βράβευση ο κ. Αγοραστός σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και για εμένα προσωπικά η αποψινή βράβευση. Αποτελεί μία ηθική δικαίωση για τις αδιάκοπες προσπάθειες που καταβάλλουμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μέσα σε δύσκολες συνθήκες και κακοτοπιές, να στηρίξουμε τον αθλητισμό στη Θεσσαλία με όλες μας τις δυνάμεις. Γιατί πιστεύουμε πως ο αθλητισμός μπορεί να αποτελέσει διέξοδο στην κρίση, δίνοντας χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια.

Αξίζουν διπλά συγχαρητήρια βέβαια σε όλους όσους με μεράκι, περισσή αγάπη και αυταπάρνηση εργάζονται για την ανάδειξη ενός αθλήματος που δεν ανήκει στα λεγόμενα διαδεδομένα στο ευρύ κοινό. Οφείλω να σταθώ ιδιαίτερα στο έργο του κ. Βασίλη Γκουράβα που πραγματικά έχει θέσει ως στόχο ζωής να αναδείξει το χάντμπολ στην περιοχή μας, φέρνοντας νέους στον αθλητισμό. Η χειροσφαίριση όμως είναι ένα συναρπαστικό σπορ που είμαι βέβαιος ότι σε μερικά χρόνια θα κάνει τη Λάρισα και τη Θεσσαλία γνωστή σε όλη την Ελλάδα μέσα από το  «LarissaHandballClub».

Συνεχίστε αυτό τον ωραίο αγώνα που δίνετε λοιπόν κι εμείς θα είμαστε δίπλα σας όπως πάντα. Εύχομαι όλοι οι αθλητές να δώσουν τον δικό τους ωραίο αγώνα με σεβασμό στον αντίπαλο και να αποδείξουν στην πράξη το «ευ αγωνίζεσθαι» και ότι ο αθλητισμός αποτελεί μία παγκόσμια έκφανση πολιτισμού, μία ενιαία γλώσσα επικοινωνίας που καλλιεργεί τον ανθρωπισμό ανάμεσα στα έθνη.

Καλώ όλους τους αθλητές να υιοθετήσετε το έμβλημα των ολυμπιακών αγώνων «citius – altius - fortius» ως το βασικότερο στοιχείο της αγωνιστικής σας πορείας, αναζητώντας την υπεροχή, υπερβαίνοντας τις ικανότητές σας πάντα με σεβασμό και υπευθυνότητα απέναντι στον αντίπαλο και τους κανόνες του παιχνιδιού.

Σας ευχαριστώ θερμά».

No comments