Έτοιμη η Πάτρα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Έτοιμη η Πάτρα

Περισσότεροι από 800 αθλητές και αθλήτριες θα βρεθούν διάστημα 20-25 Ιουνίου στην Πάτρα

Η Πάτρα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει για πρώτη φορά το μεγάλο τουρνουά αναπτυξιακών ΟΠΕΝ πρωταθλημάτων Παμπαίδων Β', Παγκορασίδων Β' και Μίνι Αγοριών και Κοριτσιών με την επωνυμία «Λουξ Cup». Η διοργάνωση θα διεξαχθεί το διάστημα 20-25 Ιουνίου και για έξι ημέρες η πρωτεύουσα της Αχαϊας θα είναι στο προσκήνιο του χάντμπολ.
Η ελληνική κοινότητα του χάντμπολ έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμα των διοργανωτών, οι οποίοι βρίσκονται στο τελικό στάδιο προετοιμασίας του τουρνουά. Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 50 ομάδες –αριθμός ρεκόρ- από όλη την Ελλάδα, που ισοδυναμούν με περισσότερους από 800 αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι θα κατακλύσουν την Πάτρα για μία εβδομάδα μαζί με τους προπονητές, και συνοδούς τους. Η ανταπόκριση των ομάδων από κάθε γωνία της Ελλάδος είναι πραγματικά εντυπωσιακή, καθώς από την Πάτρα θα παρελάσουν το εξαήμερο αυτό αθλητές και αθλήτριες από την Αλεξανδρούπολη, την Προσοτσάνη, τη Δράμα, τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, την Κοζάνη, τη Λάρισα, την Αθήνα, τον Πειραιά, τα Χανιά, το Αίγιο, την Καστοριά, την Κέρκυρα, τη Φλώρινα, την Έδεσσα κ.ά.

Το «Λουξ Cup 2015» όμως, θα έχει και ευρωπαϊκό «αέρα», καθώς έχουν δηλώσει συμμετοχή η
πρωταθλήτρια ομάδα Παμπαίδων της Σερβίας RK Novi Beogrαd και η πρωταθλήτρια Παγκορασίδων της Σερβίας RK Taurunum Beograd, δύο ομάδες με σημαντικές διακρίσεις και επιτυχίες στο ευρωπαϊκό χάντμπολ από μία χώρα με μακρά παράδοση και σπουδαία πορεία στο άθλημα.
Η Πάτρα για έξι ημέρες θα ζει στους ρυθμούς της δυνατής χειροσφαίρισης, σ' ένα αγωνιστικό πρόγραμμα που θα προσφέρει πάθος, παλμό και μοναδικό θέαμα τόσο στους συμμετέχοντες, όσο και στον κόσμο που θα βρεθεί στα κλειστά γυμναστήρια «Τόφαλος», «Κουκούλι» και του Πανεπιστημίου που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες.
Στην πόλη που έχει αγαπήσει και αναδείξει το χάντμπολ, το «Λουξ Cup» αποκτά ιδιαίτερη σημασία, όχι μόνο σε αθλητικό επίπεδο, αλλά και σε πολιτιστικό, καθώς οι διοργανωτές έχουν προγραμματίσει και καλλιτεχνικές δράσεις, όπως επίσης, και ξενάγηση των συμμετεχόντων στα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής. Άλλωστε, στόχος των διοργανωτών εκτός από την άψογη προετοιμασία της αγωνιστικής δράσης είναι να δώσει «πνοή» στην τοπική κοινωνία και οικονομία με τη φιλοξενία των αθλητών-τριών που θα γνωρίσουν την Πάτρα και θα γίνουν «κήρυκες» της παράδοσής της σε πανελλαδικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κόγκας: «Να γίνει θεσμός»
Ο πρόεδρος της Ορμής Λουξ, Ανδρέας Κόγκας, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη μεγάλη συμμετοχή των ομάδων και των αθλητών και αθλητριών που θα πάρουν μέρος στο Λουξ Cup U13. Όταν ζητήσαμε να διεξαχθούν στην Πάτρα τα Πανελλήνια πρωταθλήματα, γνωρίζαμε ότι θα υπάρχει ανταπόκριση από τους ανθρώπους του handball, δεν φανταζόμασταν όμως ότι η συμμετοχή και η ανταπόκριση θα ήταν τόσο μεγάλη. Οργανωτικά θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι. Έχουμε επιλέξει που θα γίνει η Τελετή Έναρξης και η Τελετή Λήξης, όπως επίσης, και μια μεγάλη κεντρική εκδήλωση που πραγματοποιηθεί στο μέσον ακριβώς του τουρνουά. Στόχος μας είναι πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, τα παιδιά να διασκεδάσουν μέσα από events που έχουμε προγραμματίσει και να γνωρίσουν την πόλη μας. Ένα άλλο εντυπωσιακό στοιχείο είναι η μεγάλη προσέλευση γονέων. Μέχρι στιγμής πάνω από 200 γονείς έχουν κάνει κράτηση για τις ημέρες των αγώνων. Στόχος μας είναι αυτό το τουρνουά να γίνει θεσμός για την πόλη μας και να καταγραφεί στο διεθνές αναπτυξιακό καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας E.H.F. της επόμενης αγωνιστικής περιόδου».

No comments