Βήματα εμπρός - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Βήματα εμπρός

Ολοκληρώθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, παρουσία εκπροσώπων από 42 σωματεία (εκ των 81 που είχαν δικαίωμα ψήφου).
Οι σημαντικότερες αποφάσεις που πήρε το Σώμα είναι:

-Η τροποποίηση Κανονισμού εγγραφών- μεταγραφών που αφορά την νέα μείωση του ορίου ηλικίας απελευθέρωσης των αθλητών στα 23 έτη (από 25 που ίσχυε) με 8 χρόνια παραμονής στον ίδιο σύλλογο.
-Η υποχρεωτική ασφάλιση των αθλητών από όλα τα Σωματεία.

- Η θέσπιση δεύτερης μεταγραφικής περιόδου για Έλληνες αθλητές (εκτός ηλικιακών) το διάστημα 20 Δεκεμβρίου- 10 Ιανουαρίου.
-Η Αύξηση ομάδων της Α1 Γυναικών από την περίοδο 2016-2017 σε 10 από 8 ομάδες.
-Η επαναφορά του θεσμού του φάιναλ φορ του Κυπέλλου σε Άνδρες και Γυναίκες.
-Δεν αλλάζει ο αριθμός (2 για κάθε ομάδα) των αλλοδαπών αθλητών που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωταθλήματα.
-Η καταβολή των οδοιπορικών στελεχών αγώνων (κόστος μετακίνησης) σε ποσοστό 50-50% από τα διαγωνιζόμενα σωματεία πριν την έναρξη του αγώνα.
-Καταργούνται οι ενστάσεις για λάθη διαιτητών. Οι αποφάσεις τους είναι τελεσίδικες. Ισχύουν ενστάσεις για ακαταλληλότητα γηπέδου, πλαστοπροσωπία, σοβαρή παράβαση ή κακή εφαρμογή κανονισμών παιδιάς, για αντικανονική συμμετοχή αθλητή κλπ.
-Βίντεο, φωτογραφίες, μαγνητοσκοπήσεις, δημοσιεύσεις κλπ θα λαμβάνονται υπόψη ως αποδεικτικά στοιχεία για την έκδοση απόφασης σε περίπτωση ένστασης.
Οι παραπάνω αποφάσεις εναρμονίζονται πλήρως με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.
-Η εκκαθάριση του μητρώου της ΟΧΕ με την διαγραφή 96 σωματείων που δεν είχαν δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια.
-Η τροποποίηση του καταστατικού σύμφωνα με τις πρόσφατες οδηγίες της ΓΓΑ και για λόγους εκσυγχρονισμού.
-Η τροποποίηση κανονισμών αγώνων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν καλύτερα πρακτικά θέματα κατά την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων.
-Η τροποποίηση του πειθαρχικού κανονισμού, καθώς και του κανονισμού διαιτησίας εναρμονίζοντας τους με την πρακτική και την σύγχρονη πραγματικότητα.
-Η Γ.Σ. ενέκρινε ψήφισμα προς την πολιτεία που περιέχει αίτημα για την μη ενσωμάτωση του αθλήματος του Ράγκμπυ στην ΟΧΕ, επειδή:
α) Δεν είναι δυνατόν με τις υπάρχουσες συνθήκες να επιβαρυνθεί η Ομοσπονδία με την καθημερινή διαχείριση ενός ακόμα Ολυμπιακού αθλήματος.
β) Δια του παρόντος ψηφίσματος ζητάει από την Πολιτεία την ανάκληση της Υπουργικής Απόφασης κατά το σκέλος που αφορά την υπαγωγή του αθλήματος Ράγκμπυ στην ΟΧΕ.

Τα αναλυτικά προσχέδια των τροποποιήσεων υπάρχουν στην ενότητα διακηρύξεις- ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ
http://www.handball.org.gr/index.php/el/federation/declarations-announcements

No comments