Της κακομοίρας..... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Της κακομοίρας.....

του Ηλία Τάταλα iltatalas@yahoo.gr
Ένταση στη συνάντηση των σωματείων της Θεσσαλονίκης με τους επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου της ΟΧΕ.
Η συνάντηση των σωματείων, στην οποία θεωρητικά θα γινόταν συζήτηση για το «στρατηγικό σχεδιασμό» του αθλήματος, ξεκίνησε επεισοδιακά με αντεγκλήσεις μεταξύ των ανθρώπων που την συγκάλεσαν. Ο πρόεδρος της ΟΧΕ, Παντελής Χατζηιωάννου κατονόμασε τον απόντα πρώην πρόεδρο και νυν εκπρόσωπο του αθλήματος στην ΕΟΕ, Στέλιο Αγγελούδη ως «υποκινητή των 11 που οδηγούν το άθλημα σε μία εκλογική διαδικασία που πληγώνει το χάντμπολ». Ο γενικός γραμματέας Κώστας Γκαντής του υπενθύμισε ότι «ο Αγγελούδης σε έκανε πρόεδρο στην ομοσπονδία», ενώ νωρίτερα του είπε ότι «δεν έχεις καμία πρόταση για το χάντμπολ».

Για λίγες στιγμές η κατάσταση ξέφυγε και ακούστηκαν βαριές κουβέντες που προκάλεσαν την
αμηχανία των εκπροσώπων των σωματείων. Μάλιστα ο πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας Σίμος Λαζαρίδης αποχώρησε γρήγορα από τη διαδικασία επικρίνοντας την εικόνα που παρουσίαζαν οι δύο παράγοντες. Στη συνέχεια αποχώρησε πρισωρινά από την αίθουσα ο κ. Γκαντής.

Όπως επισήμανε ο παράγοντας του ΓΑΣ Κιλκίς, Κώστας Βιολιτζής και η σημερινή ήταν μία συνάντηση χωρίς ατζέντα, παρόλο που συμμετείχαν πολλοί εκπρόσωποι σωματείων από τη Βόρειο Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, το πρώην μέλος του δ.σ. της ΟΧΕ, Λευτέρης Σαρηγιαννίδης τόνισε ότι «το συγκεκριμένο μοντέλο διοίκησης είναι ξεπερασμένο από τη στιγμή που μειώθηκαν στο ελάχιστο οι επιχορηγήσεις» και πρότεινε το νέο διοικητικό συμβούλιο να αναθέσει τη διαχείριση του αθλήματος σε εξειδικευμένους μάνατζερ, που θα αντιμετωπίσουν το χάντμπολ ως προϊόν.

Ο έφορος του ΠΑΟΚ, Γρηγόρης Πετρίδης μίλησε για την ανάγκη μεγαλύτερης προβολής στο άθλημα αναφορικά με την ανάπτυξη, ενώ ο κ. Γκαντής, πριν αποχωρήσει, τόνισε ότι είναι αδύνατον να υπάρξουν μεγάλοι στόχοι, λόγω της οικονομικής συγκυρίας και ότι πρέπει να υποστηριχθεί η βάση του αθλήματος για να υπάρξει μέλλον.

Ο πρόεδρος του Φοίβου Συκεών Αντώνης Σαουλίδης τόνισε ότι από τη στιγμή που το νυν διοικητικό συμβούλιο ψηφίστηκε ομόφωνα στις προηγούμενες εκλογές και δεν τα κατάφερε, θα πρέπει στο νέο συμβούλιο να μπουν δεκαπέντε νέα πρόσωπα με τον ίδιο να εξαιρεί τον εαυτό του. Επίσης, στάθηκε στο θέμα της λίγκας με τη συμμετοχή υγειών σωματείων, στην προβολή και στην ανάγκη δημιουργίας προτύπων για τους νέους αθλητές και στην ανάγκη συνεργασίας με στελέχη που θα φέρουν έσοδα στο άθλημα και στους συλλόγους, όπου μπορεί να υπάρξει κεντρική διαχείριση (π.χ. διαφημιστικός τηλεοπτικός χρόνος).

Ποιος άκουσε και πώς θα αξιοποιηθούν αυτές οι προτάσεις ενόψει της γενικής εκλογικής συνέλευσης του Οκτωβρίου, παραμένει άγνωστο. Η είδηση που προέκυψε είναι ότι υπογράφτηκε απόφαση για καταβολή 81.000 ευρώ προς τους διαιτητές και έτσι το χρέος της ΟΧΕ πλέον μειώνεται στις 160.000 ευρώ όπως τόνισε ο κ. Χατζηιωάννου. Επίσης την Τρίτη θα υπάρξει συνάντηση με τους διαιτητές της Αθήνας για να συζητηθούν ζητήματα ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος.

Πηγή: www.sportsfeed.gr

8 comments

Anonymous said...

Μεταξύ άλλων, το πρώην μέλος του δ.σ. της ΟΧΕ, Λευτέρης Σαρηγιαννίδης τόνισε ότι «το συγκεκριμένο μοντέλο διοίκησης είναι ξεπερασμένο από τη στιγμή που μειώθηκαν στο ελάχιστο οι επιχορηγήσεις» και πρότεινε το νέο διοικητικό συμβούλιο να αναθέσει τη διαχείριση του αθλήματος σε εξειδικευμένους μάνατζερ, που θα αντιμετωπίσουν το χάντμπολ ως προϊόν.
Που ζεί αυτός !!!
Αυτός δεν είναι τόσα χρόνια στο ΔΣ ?
Εφερε κάποια σοβαρή πρόταση?
Μια ζωή μ@λ@.....

Anonymous said...

Ήταν στραβό το κλίμα βλέπω να το τρώει κι ο γαϊδαρος.Όπου ανακατεύονται τα πασόκια καλό μην περιμένεις! Εδώ διαλύσανε τη χώρα, στο άθλημα θα κολώσουν;Με λίγη βοήθεια κι από τη σαμαρονουδού, είναι τελειωμένη η δουλειά.

Anonymous said...

Για τους διςιτητες υπογράφτηκε οτι θα πάρουν 81.000 Ευρώ και κατι...Για τα σωματεία τα οποία προσπαθούν να μείνουν ανοιχτά και χάρι σε αυτά οι διαιτητές θα βγάζουν μαύρο χαρτιλίκι ...τι θα γίνει ρε άχρηστοι?? Που θέλετε να κάνετε κουμάντο με ξένα κόλυβα..ούστ απο εδω..Θα τα ακούσετε όμως πολύ καλα σύντομα στις εκλογές!

Anonymous said...

και που θα τα ακούσουν στις εκλογές τι θα γίνει ρε φίλε? Το χαντμπολ τελειώνει και κύριος υπεύθυνος γιαυτό είναι Ο Στέλιος ο κοντός με το πράσινο σκουφάκι και κάτι γιουσουφάκια κρατικοδίαιτα, αντε γειά...

Anonymous said...

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ
ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Α) Αποζημίωση ανά χλμ: 0,18€ βάσει πίνακα+ αποδείξεις διοδίων
θα καταβάλλεται μόνο σε όποιον προσκομίζει όλα τα παραστατικά διοδίων
Εφόσον η διαδρομή δεν περιλαμβάνει διόδια και οι διαιτητές προέρχονται από τον ίδιο σύνδεσμο θα καταβάλλεται μόνο στον έναν.
Εφόσον η διαδρομή δεν περιλαμβάνει διόδια και οι διαιτητές προέρχονται από διαφορετικό σύνδεσμο θα καταβάλλεται και στους δύο.
Β) Έξοδα διατροφής με απόδειξη ισχύουν για οδική μετακίνηση (απόσταση: έδρα διαιτητή- γήπεδο- έδρα διαιτητή):
101-500 χλμ: μάξιμουμ 15€/ατομο (π.χ Αθήνα-Λουτράκι, Αθήνα-Πάτρα , Αθήνα- Χαλκίδα)
501- 1200χλμ: μάξιμουμ 30€/άτομο
1201 και ανω: μάξιμουμ 45€/ατομο
Γ) Έξοδα Διανυκτέρευσης με απόδειξη:
Μόνο για αποστάσεις από 400 χλμ και άνω (μονή διαδρομή), ή εάν προβλέπεται αγώνας και την άλλη μέρα:
έως 80€ ανά δίκλινο δωμάτιο ή έως 40€ μονόκλινο
Για αεροπορική μετακίνηση:
Χιλιομετρική απόσταση μέχρι και από αεροδρόμιο (με παραστατικά) ή απόκομμα εισιτηρίου τρένου/προαστιακού/μετρο +
αεροπορικό εισιτήριο +
έως 25€/άτομο για έξοδα αεροδρομίου ή διατροφής με απόδειξη
Για ακτοπλοϊκή μετακίνηση:
Εισιτήριο πλοίου με καμπίνα + 30€ έξοδα διατροφής/άτομο με απόδειξη.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
Τα στελέχη αγώνων εφόσον προέρχονται από τον ίδιο Σύνδεσμο θα πρέπει κατά κανόνα να μετακινούνται με ένα αυτοκίνητο.
Στα έξοδα διατροφής, διαμονής, κλπ με παραστατικά θα καταβάλλεται το μάξιμουμ εφόσον τα παραστατικά αναγράφουν ποσό ίσο ή μεγαλύτερο από αυτό. Σε περίπτωση που το ποσό είναι μικρότερο από το μάξιμουμ θα καταβάλλεται το αναγραφέν ποσό. ΠΧ εάν το τιμολόγιο ξενοδοχείου για δίκλινο είναι 85€, θα καταβάλλονται 80€. Εάν είναι 70€, θα καταβάλλονται 70€ (όχι 80€).

Anonymous said...

Πολύ ωραίες όλες οι παραπάνω προτάσεις , η καταβολή των χρημάτων ποτέ θα γίνεται ? μετά από ένα χρόνο ? επίσης ένα μέσο αυτοκίνητο καίει 8-9 λίτρα ανά 100χλμ Χ 1.65 η αμόλυβδη περίπου 0,15-0,16 το χλμ. Και θα δίνουν 0,18 ? . Οκ να μας δίνουν τα δικά τους αυτοκίνητα να μετά κινούμαστε γιατί τα δικά μας θα θέλουν service Λαστιχα κτλ. Και θα φορτώνονται με χλμ. Το έχετε χάσει εντελώς

Anonymous said...

τι π@@@@@@ιεςειναι αυτες? Απεργια ειναι προ πυλων.

Anonymous said...

Στην διαδρομή του Χάντμπωλ δεν υπήρξε ποτέ ο λιμεναρχης και το γιουσουφακι του.Ποιος έδωσε το δικαιωμα σ'αυτα τα καραγκιοζακια να διευθύνουν ένα άθλημα στο οποίο ποτέ δεν προσέφεραν το παραμικρό μόνο πήραν και παίρνουν.τα τίποτα ορίζουν και ξεοριζουν Προέδρους κάνουν οπότε θέλουν εκλογές .εκβιαζουν απειλούν.