Το χάντμπολ στον εορτασμό της Ολυμπιακής ημέρας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Το χάντμπολ στον εορτασμό της Ολυμπιακής ημέρας

Κάθε χρόνο στις 23 Ιουνίου εορτάζεται σε όλο τον κόσμο η «Ολυμπιακή ημέρα», δηλαδή η ημέρα ίδρυσης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) το 1894 στο Παρίσι, ενώ τις αθλητικές δράσεις στη χώρα μας η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α.), στέλνουν μηνύματα υπέρ του αθλητισμού για όλους!

Τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014, παιδιά κάθε ηλικίας κατέφτασαν για να γνωρίσουν και να εκπαιδευτούν στα αθλήματα του χάντμπολ, της τοξοβολίας, της ξιφασκίας της πυγμαχίας και του γκολφ. Από πλευράς χάντμπολ παρόντες ήταν οι Ολυμπιονίκες του αθλήματος Δημήτρης Καφφάτος, Σπύρος Μπαλωμένος και το τεχνικό επιτελείο της ΕΑΠ/ΟΧΕ.
Το πρόγραμμα τελέστηκε υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και συμμετείχαν
αρκετά στελέχη της Ολυμπιακής οικογένειας.
Υπογράφηκε και η σημαντική συνεργασία της ΕΘΝ.Ο.Α. με την Costa Navarino, με το Ολυμπιακό πνεύμα να χαράσσει μια ακόμη διαδρομή στην Πελοπόννησο. Στο πλαίσιο υποστήριξης της διάδοσης των Ολυμπιακών αξιών και ιδεών, η Costa Navarino ετοιμάζεται να υποδεχτεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, την έκθεση Ολυμπιακών Ενθυμημάτων της Ακαδημίας, με τίτλο: «Οι Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες 1894-2012. Η Συμβολή της Ελλάδας στα Τεκμήρια», όπου επισκέπτες από όλο τον κόσμο θα μπορούν να γνωρίσουν την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και τα Ολυμπιακά Ιδεώδη. Στον χώρο αυτό θα λειτουργήσει το τέταρτο εκπαιδευτικό κέντρο Ολυμπιακής Παιδείας στην Ελλάδα, στο οποίο οι μαθητές θα διδάσκονται το εκπαιδευτικό βιβλίο της Ακαδημίας: «Αξίες Ολυμπιακές! Από την Ολυμπία προς... όλο τον Κόσμο! Ένα Μαγικό Ταξίδι!» το οποίο θα διατίθεται εκεί σε διάφορες γλώσσες. Tα έσοδα από την αγορά αυτού του μοναδικού βιβλίου θα ενισχύουν το έργο της Ολυμπιακής Ακαδημίας.

  • Click to enlarge image nayarino_095.JPG
  • Click to enlarge image nayarino_119.JPG
  • Click to enlarge image nayarino_121.JPG
  • Click to enlarge image nayarino_123.JPG
  • Click to enlarge image nayarino_133.JPG
  • Click to enlarge image nayarino_138.JPG
  • Click to enlarge image nayarino_147.JPG
  • Click to enlarge image nayarino_148.JPG
  • Click to enlarge image nayarino_159.JPG

No comments