Με το δεξί η Εθνική γυναικών στην πρεμιέρα του Challenge trophy - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Με το δεξί η Εθνική γυναικών στην πρεμιέρα του Challenge trophy

Εντυπωσιακή ήταν η Εθνική μας ομάδα στην πρεμιέρα της στο 8ο Διεθνές Τουρνουά Χάντμπολ Γυναικών «2014 IHF/EHF WOMEN'S CHALLENGE TROPHY» που διεξάγεται στην Λάρισα.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νίκησε στο ΕΑΚ Νεάπολης 29-19 την Λετονία για τον 1ο όμιλο και έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Από το πρώτο λεπτό η Εθνική μας ομάδα έδειξε τις διαθέσεις της και ήταν αποφασισμένη για την νίκη. Μετά το πρώτο αναγνωριστικό 10λεπτο (6-5), η Ελλάδα ανέβασε «στροφές» και ξέφυγε στο
σκορ (12-6) με αποτέλεσμα να φτάσει στο +8 (18-10) στο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος η «γαλανόλευκη» διατήρησε με ευκολία την διαφορά και έφτασε στην επικράτηση.
Οι διοργανωτές επέλεξαν ως κορυφαίες της αναμέτρησης την Λένα Μούρνου (Ελλάδα) και την Λάουρα Νεβερόφσκα (Λετονία). Αύριο η Εθνική αντιμετωπίζει το Βέλγιο στις 13:00 στο ΕΑΚ Νεάπολης.

«Έπρεπε να κερδίσουμε τον εαυτό μας»
Οι πρωταγωνιστές δήλωσαν στην συνέντευξη Τύπου
Γκίντα Οζόλινα (προπονήτρια Λετονίας): «Στην αρχή του αγώνα υπήρχε άγχος. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερα, ωστόσο και η ελληνική ομάδα μείωσε τον ρυθμό της. Από αυτή την ομάδα 8 παίκτριες μας ήταν και στο τουρνουά της Βουλγαρίας.
Κάναμε πολλά λάθη στην επίθεση για αυτό και η Ελλάδα πέτυχε πολλά γκολ στην αντεπίθεση. Μόλις φτάσαμε είδαμε πανό που διαφήμιζε την διοργάνωση και αυτό μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Οι διοργανωτές έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά και οι άνθρωποι είναι πολύ ευγενικοί και ευχάριστοι».
Λάουρα Νεβερόφσκα (αθλήτρια Λετονίας): «Προσπαθήσαμε, αλλά τα τεχνικά λάθη δεν μας άφησαν να διεκδικήσουμε την νίκη. Είναι πρώτη μέρα για εμάς και θα προσπαθήσουμε να είμαστε καλύτερες στην συνέχεια».
Σωκράτης Βακάλης (Ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας): «Δεν ξέραμε τι ακριβώς θα αντιμετωπίσουμε. Επικεντρωθήκαμε να κερδίσουμε τον εαυτό μας. Θέλαμε να παίξουμε γρήγορα και να βάλουμε σύγχρονα στοιχεία στο παιχνίδι μας, όπως πιεστικές άμυνες και γρήγορες αντεπιθέσεις. Σε μεγάλο βαθμό το καταφέραμε. Δεν αποφύγαμε τα λάθη, αλλά είναι γνώριμο της ηλικίας. Είναι ένα τουρνουά πολύ σημαντικό και πρωτόγνωρο για αυτά τα κορίτσια. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια».

Μούρνου (αθλήτρια της Ελλάδας): «Είμαι πολύ ευχαριστημένη για αυτή τη νίκη. Είμαστε μια ομάδα, όλες για μία και μία για όλες. Κάναμε μία καλή αρχή. Είμαστε έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο».

ΕΛΛΑΔΑ- ΛΕΤΟΝΙΑ 29-19 (18-10)
ΕΛΛΑΔΑ (Σωκράτης Βακάλης): Χατζηπαρασίδου 8, Χρυσή 1, Κοντοστεργίου 3, Ανδρίτσου 1, Καρσανίδου, Παρασκευαϊδου, Μούρνου 6, Μανδά, Στουγιαννίδου 3, Κεπεσίδου, Ιωαννίδου 2, Τσακάλου 3, Μασμανίδου, Λάμπρου 2, Κωστοπούλου.
ΛΕΤΟΝΙΑ (Γκίντα Οζόλινα): Λισόφσκα, Ολίποβα 2, Ματισάνε 1, Σέιτσα, Σλουμτσένκο, Κιρέγιεβα 4, Νεβερόφσκα 5, Οζόλινα, Λιέπινα, Μαλτσενιέτσε, Σερζάντε 4, Ροζενφέλντε, Μπρικμάνε 3.
Διαιτητές: Μπενάνι- Μπενάνι (Σουηδία), Παρατηρητές: Μανσάντο (Ισπανία), Φόρστρομ (Φινλανδία), κόκκινη: 57:21 Ροζενφέλντε (τρία δίλεπτα), δίλεπτα: 3-6, πέναλτι: 2/3-2/3.

3 comments

Anonymous said...

Καλό για ξεκίνημα το πρώτο παιχνίδι της εθνικής. Δουλεμένη φαινόταν η ομάδα σε αρκετα στοιχεία του παιχνιδιόυ της αν και σε αργό τέμπο για καλύτερες ομάδες. Καλή η περιφέρεια που μαζί με Βαφειάδου και Ζυγουρα, Μανιά από τις μικροτερες μπορουν να κάνουν αρκετά πράγματα και σε καλύτερο επίπεδο σε κανα 2 χρόνια (προκριματικά) .Πολύ καλή η Μούρνου επιθετικά (αν και στην άμυνα χανεται λίγο στο μέτρημα) που επανήρθε στις Εθνικές. Θα ήθελα την Χατζηπαρασίδου σαν εξτρέμ και όχι στο πλαιυ . Αλλά θετική εντύπωση και μπράβο στον Βακάλη που φαίνεται να έχει καλό κλίμα μέσα στην ομάδα.

Anonymous said...

Τι είναι αυτό το Τσαλεντζ τρόφι?Τσαλεντζ κόφι μου φαίνεται.Για να μην κοροιδευόμαστε μεταξύ μας,οι αντίπαλες ομάδες είναι οι χειρότερες χώρες στο γυναικείο χαντμπολ!

Anonymous said...

καιοι ηλικίες είναι κανονικά γυναικών ή είναι κατω απο 23 ετών ή 21;