Η συνέντευξη τύπου για το Challenge trophy στη Λάρισα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η συνέντευξη τύπου για το Challenge trophy στη Λάρισα

Στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε σήμερα η επίσημη συνέντευξη Τύπου του Διεθνούς Τουρνουά Χάντμπολ Γυναικών «2014 IHF/EHF WOMEN'S CHALLENGE TROPHY». Μια σημαντική διοργάνωση που φιλοξενείται από την Τετάρτη 26 έως την Κυριακή 30 Μαρτίου στο ΕΑΚ Νεάπολης Λάρισας.

Οι διοργανωτές απηύθυναν κάλεσμα προς όλους τους Θεσσαλούς να παρακολουθήσουν τους αγώνες και να στηρίξουν την προσπάθεια των ομάδων και ιδιαίτερα της Εθνικής μας ομάδας που βρίσκεται στον 1ο όμιλο με αντιπάλους τις Λετονία, Βέλγιο και Μολδαβία.



Παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Λάρισας κ. Κώστας Τζανακούλης, o Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος κ. Παντελής Χατζηιωάννου, ο Προπονητής της Εθνικής Ελλάδος κ. Σωκράτης Βακάλης και η αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος κ. Αριάδνη Μασμανίδου.

«Ευχαριστούμε την ΟΧΕ που μας εμπιστεύτηκε»

Κώστας Αγοραστός (Περιφερειάρχης Θεσσαλίας): «Από τις 26 έως τις 30 Μαρτίου η καρδιά του Χάντμπολ θα χτυπά στη Λάρισα και στη Θεσσαλία. Οκτώ ομάδες μαζί με την Εθνική μας θα έχουνε την ευκαιρία να αγωνιστούν για την πρώτη θέση, αλλά και την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης (InterContinental Challenge Trophy). Καλούμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο, η είσοδος είναι ελεύθερη, να έρθει στο γήπεδο να βοηθήσει την Εθνική μας ομάδα να διακριθεί και να παρακολουθήσει μεγάλες αθλήτριες. Ταυτόχρονα να ευχαριστήσω όλους τους φορείς και ιδιαίτερα την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει για άλλη μια φορά. Σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων καθώς και με άλλους φορείς εδώ στην πόλη ενωθήκαμε, διεκδικήσαμε, πήραμε αυτό το διεθνές τουρνουά και ευελπιστούμε και αισιοδοξούμε να αναπτυχθεί το άθλημα και στη Θεσσαλία».

«Η Λάρισα αγαπάει το χάντμπολ»
Κώστας Τζανακούλης (Δήμαρχος Λαρισαίων): «Άλλη μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση στην πόλη της Λάρισας και ευρύτερα στη Θεσσαλία. Είναι γνωστό σε όλους ότι ο Δήμος Λαρισαίων από παλιά είχε φροντίσει και είχε φέρει πάρα πολλές και μεγάλες αθλητικές οργανώσεις στην πόλη της Λάρισας. Από τότε που έγινε η αιρετή Περιφέρεια ενώσαμε τις δυνάμεις μας και συνεχώς κάνουμε τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις. Μία από αυτές είναι και το διεθνές τουρνουά χάντμπολ των γυναικών και εγώ, ως δήμαρχος Λαρισαίων, θέλω να καλωσορίσω τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, τους προπονητές και βέβαια όλες τις ομάδες που θα είναι αυτές τις ημέρες στη Λάρισα. Να τους ευχηθώ να περάσουνε καλά και να δώσουν αυτό το θέαμα που όλοι περιμένουμε, γιατί το χάντμπολ είναι ένα άθλημα που το αγαπάει η Λάρισα, η οποία πάντοτε είχε ομάδες. Νομίζω, ότι με τέτοια τουρνουά μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα παιδιά να το αγαπήσουν».

«Πιστεύω στην ομάδα, μπορούμε την πρωτιά»
Παντελής Χατζηιωάννου (Πρόεδρος ΟΧΕ): «Αρχικά θα ήθελα να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στο περιφερειάρχη και φίλο μου, Κώστα Αγοραστό, γιατί από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε τις προσπάθειες που κάνει η Ελληνική Ομοσπονδία Χάντμπολ για να διαδώσει το άθλημα στην περιφέρεια και κυρίως στην σπονδυλική στήλη της Ελλάδος, δηλαδή την Θεσσαλία. Από την πρώτη στιγμή που είπαμε, ότι θέλουμε να αναπτύξουμε το χάντμπολ ο περιφερειάρχης ήταν δίπλα μας. Κάναμε εκδηλώσεις με παιδιά, τα οποία έφτασαν μέχρι και 1000 σε αριθμό, στο Βόλο και τη Λάρισα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον Δήμαρχο Λάρισας για τη συμπαράστασή του και τους φορείς που από την πρώτη στιγμή ομολογουμένως ήταν δίπλα μας. Θεωρώ, ότι η Λάρισα θα πρέπει να είναι ο πρωταρχικός στόχος της Ομοσπονδίας για την εξάπλωση του αθλήματος. Ήδη με κινήσεις και του κ. περιφερειάρχη από πέρσι έχουμε ξεκινήσει και έχουμε φτιάξει ομάδα και φέτος θα ξεκινήσει και δεύτερη και σκοπεύουμε να κάνουμε τη Λάρισα ένα από τα κέντρα του χάντμπολ στην Ελλάδα. Ένα τέτοιο τουρνουά, όπως είναι το «2014 IHF/EHF WOMEN'S CHALLENGE TROPHY» στο οποίο συμμετέχουν οχτώ ομάδες γυναικών, συμπεριλαμβανομένης της δικιάς μας ανεβάζει το επίπεδο κυρίως του γυναικείου χάντμπολ στην Ελλάδα και του γυναικείου αθλητισμού γενικότερα. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε πιστεύω ότι τέτοιες οργανώσεις μας δίνουν σε όλους μας κουράγιο για να συνεχίσουμε και να προσπαθήσουμε περισσότερο προκειμένου να πάμε το άθλημά μας εκεί που του αξίζει. Θα ήθελα και εγώ να ευχηθώ να έχουμε καλή επιτυχία σαν τουρνουά και στην ομάδα μας να διακριθεί. Την πιστεύω, πιστεύω στα κορίτσια, στο προπονητικό τιμ, σε όλους τους ανθρώπους της ομάδας και θεωρώ, ότι έχουμε δυνατότητα στο τέλος να είμαστε και πανηγυρικά μαζί εδώ και να γιορτάσουμε την πρώτη θέση και την πρόκριση στο (InterContinental Challenge Trophy) που ακολουθεί».

«Είμαστε καλά προετοιμασμένοι»
Σωκράτης Βακάλης (Ομοσπονδιακός τεχνικός): «Με τη σειρά μου θέλω να εκφράσω τη χαρά μου που βρίσκομαι στην πόλη της Λάρισας και στην περιοχή της Θεσσαλίας. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι είμαστε προετοιμασμένοι πάρα πολύ καλά, είμαι πολύ περήφανος για τη δουλειά που κάνανε οι αθλήτριές μου, καθώς δουλέψανε πάρα πολύ σκληρά και ευελπιστούμε να βγει όλος αυτός ο κόπος στο γήπεδο. Είναι πάρα πολύ καλές, μαχητικές, έχουν προπονηθεί πολύ σκληρά και έχουμε φτιάξει ένα πολύ οικογενειακό κλίμα. Νομίζω, ότι αξίζουν να πετύχουν πολλά, κάτι που όμως η αγωνιστική πράξη θα το δείξει. Πηγαίνουμε με αισιοδοξία για να κατακτήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Είναι πολύ δύσκολο το τουρνουά, αλλά θεωρώ ότι έχουμε τα φόντα και τις ικανότητες να το κερδίσουμε».

«Διέξοδος για την Ελλάδα ο αθλητισμός»
Αριάδνη Μασμανίδου (Αρχηγός Εθνικής Ομάδας): «Να ευχαριστήσω και εγώ όσους συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση του «2014 IHF/EHF WOMEN'S CHALLENGE TROPHY» στη Λάρισα. Μας χαροποιεί πάρα πολύ το γεγονός, ότι θα παίξουμε εντός έδρας και ελπίζουμε ο κόσμος να ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας. Εμείς μπορούμε να τους υποσχεθούμε, ότι θα προσπαθήσουμε, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, όπως είπε και ο κ. Πρόεδρος, ιδιαίτερα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που και ο αθλητισμός είναι μια διέξοδος για τον ελληνικό λαό. Είχαμε κάποιους σοβαρούς τραυματισμούς μαζί με μερικά άλλα προβλήματα, αλλά και λίγες μέρες προετοιμασίας. Όπως όμως είπε και ο προπονητής δουλέψαμε πολύ σκληρά και όλα τα κορίτσια έχουν αρκετή θέληση και πολύ πάθος και περιμένουμε όλες μας για την Τετάρτη».

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν ακόμη ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Θανάσης Παιδής και ο προπονητής χάντμπολ του Ιπποκράτη Λάρισας κ. Βασίλης Γκουράβας.

No comments