Άγγιξε την πρόκριση ο Διομήδης - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Άγγιξε την πρόκριση ο Διομήδης

Τον αποκλεισμό από την Ευρώπη και το EHF Cup γνώρισε ο Διομήδης Άργους παρά την νίκη με 31-28 επί της Νέξε και την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε. Η Ελληνική ομάδα είχε ηττηθεί με 26-22 στην Κροατία και χρειαζόταν νίκη με 5 τέρματα διαφορά για να προκριθεί.
Η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, όπου προηγήθηκε 17-12 (26:04) με τον Νούγκοβιτς να πραγματοποιεί ωραίες επεμβάσεις και τον Σαμαρά (7 γκολ) να εκτελεί στην κόντρα. Ωστόσο δεν κατάφερε να «κεφαλαιοποιείσαι» αυτή την διαφορά και οι Κροάτες αντέδρασαν. Έσφιξαν την άμυνα τους και βρήκαν λύσεις από την περιφέρεια με τους Ίβιτς (9 γκολ) και Βέγκαρ (3 γκολ).

Έτσι μέσα σε 20 λεπτά είχαν καταφέρει να προηγούνται με 20-22 (45:00) με ένα επιμέρους σκορ 10-
3! Σε αυτό το σημείο ο Διομήδης δεν είχε αξιόπιστο περιφερειακό σουτ, ενώ και ο τερματοφύλακας Λέλιτς σταμάτησε από τα 6 μέτρα πολλές φορές τους παίκτες των «Λύκων» και ειδικά τον Τάσκοβιτς, ο οποίος από καλύτερος της ομάδας του στο πρώτο ματς, σήμερα ήταν ο μοιραίος παίχτης.
Παρά την ανατροπή από την Νέξε, ο Διομήδης με την συμπαράσταση 500 φιλάθλων που κατέκλυσαν το κλειστό της Νέας Κίου, γύρισε το ματς και με σερί 6-0, μετέτρεψε το 21-23 (47:03) σε 26-23 (51:27) και λίγο αργότερα στο 54:46 έφτασε στο +4 (28-24), αποκτώντας πλέον βάσιμες ελπίδες για την πρόκριση. Όμως τα δύο δίλεπτα που δέχθηκαν Μεγαλοοικονόμου και Σαμαράς, αποδείχτηκαν καθοριστικά, αφού σε ένα κρίσιμο σημείο είχε αριθμητικό μειονέκτημα. Ο Μαραγκός στο 59:30 σημείωσε το 31-27, αλλά ο χρόνος δεν έφτασε για να κάνει και άλλη επίθεση ο Διομήδης και έτσι οι Κροάτες τον σπατάλησαν, καταφέρνοντας να μειώσουν στο τελικό 31-28.

ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ- ΝΕΞΕ 31-28
Τα πεντάλεπτα: 2-2, 5-5, 8-9, 12-10, 16-12, 17-13 (ημχ.), 17-15, 19-18, 20-22, 24-23, 28-25, 31-28
ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Ζαραβίνας 1, Χαντέλης, Μεγαλοοικονόμου 7, Κρεμαστιώτης, Πασσιάς, Μάλλιος 2, Νούγκοβιτς, Μαραγκός 4, Σαμαράς 7, Ανανιάδης 2, Δεληγιάννης 4, Λοίζος, Μαστορογιάννης 2, Κεδέρης, Χατζηκωνσταντίνου 1, Τάσκοβιτς 1.
ΝΕΞΕ (Ζντένκο Κορντί): Λέλιτς Π., Μπούρες, Έτερ 1, Λέλιτς Φ. 6, Μρντένοβιτς 1, Τόμας, Κρούζιτς 1, Γιούργεβιτς 2, Σόκολιτς 1, Πίβατς, Βούγιτς, Μπόζιτς, Σάκιτς 2, Βέγκαρ 3, Τόμιτς Μ. 2, Ίβιτς 9.
Διαιτητές: Κάβαλαρ- Τσβένκο (Σλοβενία), Παρατηρητής: Καπράλης (Κύπρος), Δίλεπτα: 3-1, πέναλτι: 5/5-0/1.

«Έπρεπε να το πιστέψουμε λίγο παραπάνω»
Ο αρχηγός του Διομήδη Άργους Γιώργος Ζαραβίνας σχολίασε στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ: «Κάναμε μία μεγάλη κοιλιά, όπου στην επίθεση υστερήσαμε. Στην συνέχεια όμως γυρίσαμε πάλι το ματς και μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Ίσως έπρεπε να το πιστέψουμε λίγο παραπάνω. Παίζαμε κόντρα σε μία σπουδαία ομάδα».
Από την πλευρά του ο προπονητής του Διομήδη Δημήτρης Δημητρούλιας σχολίασε: «Κάναμε ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο, αλλά και ένα κακό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο. Στην πορεία βρήκαμε λύσεις και περάσαμε και πάλι μπροστά. Όμως κάναμε κάποια λάθη και στην Ευρώπη αυτά κοστίζουν. Τα δύο δίλεπτα που δεχθήκαμε σε σημείο όπου κυνηγούσαμε τη διαφορά έπαιξαν ρόλο. Πρέπει να βελτιώσουμε την σταθερότητα μας».

«Αξίζει τον σεβασμό μας το ελληνικό χάντμπολ»
Ο προπονητής της Νέξε Ζντένκο Κορντί μετά το ματς έπλεξε το εγκώμιο του Διομήδη και του ελληνικού χάντμπολ: «Ήταν ένα ματς πολύ όμορφο για τους θεατές με υψηλό ρυθμό και εξαιρετικές τακτικές από τους προπονητές. Ξέραμε ότι ο Διομήδης έχει την ίδια ομάδα 3 χρόνια και πως έχει κερδίσει πριν ενάμιση χρόνο ευρωπαϊκό τίτλο. Ξέρουν να παίζουν άμυνες που δυσκολεύουν κάθε ομάδα. Οι Ελληνικές ομάδες στην έδρα τους είναι πάντα το φαβορί. Το ελληνικό χάντμπολ βρίσκεται σε πρόοδο και αξίζει τον σεβασμό μας».

12 comments

Anonymous said...

Θα μας πει παλι για τους αστερισμους της ΑΕΚ αυτος ο αποτυχημενος ο Δημητρουλιας... Αντε στο μαντρι σας βρε μπαστουνοβλαχοι βοιδοφατσες που μου θελετε και Ευρωπη με αυτο το τσιρκο... Που πατε βρε..?? Καληνυχτα Ευρωπη, καληνυχτα Ελλαδα και αρχιστε τον σχεδιασμο για του χρονου!!! Χωρις ομαδα εχουν το θρασσος και μιλανε για την ΑΕΚ τα βλαχαδερα... Οσο κανει η ΑΕΚ, δεν κανει ολοκληρο το χωριο σας! Μιλαμε εχουμε κανει κοιλιακους απο τα γελια...

Anonymous said...

χάρηκες που αποκλείστηκε ελλ ομάδα !
μπράβο σου ρε !

κύριοι του Αργους συγχαρητήρια για την προσπάθεια,ψηλά το κεφάλι.

Anonymous said...

πες τα ρε 9 :31 επιτέλους ένας αντικειμενικός σε αυτό το μπλογκ! Η Ευρώπη είναι για ομάδες σαν την ΑΕΚ, τα αστέρια της ΑΕΚ, την λεγεώνα των υπερηρώων, πολύ κράτησε το παραμυθάκι σας πρασινοσκουφίτσες! Τώρα ήρθε ο λύκος ο Λαζόπουλος, με τα λυκόπουλα Μπακαούκα και σία, κρυφτείτε λιπόν στο μαντρί σας!

Εγγονός του Κορνήλιου Καστοριάδη

Υγ O λύκος και τα λυκόπουλα δεν έχουν ιεραρχικό χαρακτήρα αλλά είναι ένας προλεταρικός άτυπος τίτλος, εμπιστοσύνης για τα άτομα που πρωτοστατούν στα οδοφράγματα!

Anonymous said...

10 ¨12, τι ψηλά το κεφάλι ρε? έχει κοκκινίσει ο σβέρκος λέμε!
Δεν είμαστε Έλληνες...
Είμαστε της ΑΕΚ οπαδοί άθεοι, απάτριδες και αναρχικοί...

Εγγονός του Κορνήλιου Καστοριάδη

Anonymous said...

11 11 εκτός από ανίδεος και μικροαστός, είσαι και σεξιστής!

Anonymous said...

Κορνήλιε απο γυναίκες πως τα πάς? Ξέρεις τι σχήμα έχει...

Anonymous said...

άστους μωρέ τους καημένους! από ποδόσφαιρο είναι σκατά απόμπάσκετ τα ίδια από βόλλευ δεν υπάρχουν, πόλο,στίβο, δεν ξέρουν τι εστί βρήκαν φέτος το χαντμπολάκι και βγάζουν τα απωθημένα τους!! αν τους ρωτούσες πριν λίγα χρόνια τι είναι το χάντμπολ και πως παίζεται θα απάντούσαν σε ανοιχτό γήπεδο με μιαμακρόστενη μπάλλα με 16 παίκτες που κυνηγάνε να πιάσουν αυτόν που έχει την μπάλλα!!!

Anonymous said...

εγγονέ καταντάς μαλ..... το είπες μια φορά το είπες δεύτερη μας τα έπρηξες
δε λέω καλή ομάδα η Α.Ε.Κ. αλλά χαλαρώστε λίγο αν δεν ήταν ο Λαζόπουλος...

μπράβο στο Διομήδη που έπαιξε ωραίο handball αλλά...

Anonymous said...

Πολλά πράγματα αγγίζει τώρα τελευταία ο διομήδης ...

Κορνήλιος Καστοριάδης αυτοπροσώπος

Anonymous said...

Λοιπόν ανίδεοι μικροαστοί, μπάλα χτίζουμε δυναστεία και γηπεδάρα, εσείς παίξτε στα μαντριά σας. Μπάσκετ τραίνο για Α1 , σε 2 χρόνια ευρωλίγκα, βολλευ ανδρών είμαστε πρώτοι στην α1 με 2πλό σε οσφπ και παοκ και παμβοχαικο. στίβο είμαστε πρωταθλητές στις γυναίκες! πόλο δεν είχαμε ποτέ τμήμα...

για αυτό σβήστε... όσον αφορά το χάντμπολ η΄δυναστεία συνεχίζεται...

Anonymous said...

Προσοχη στο χτισιμο εγγονε!!!!!!
Προβλεπω να γινεται ο,τι και με το
"γιοφυρι της Αρτας"!!!!!
χαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχα...

Anonymous said...

άλλο το γιοφύρι της Άρτας και άλλο η γέφυρα της Αγιά σοφιάς...