Πρωταθλητής Ελλάδας ο ΠΑΟΚ στις γυναίκες - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πρωταθλητής Ελλάδας ο ΠΑΟΚ στις γυναίκες


Το πρώτο πρωτάθλημα της στην 5χρονη ιστορίας της πανηγυρίζει από σήμερα το απόγευμα η γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος» του Βορρά επικράτησε με 26-19 της Ορμής Λουξ στον 3ο και τελευταίο τελικό της Α1 Γυναικών, που διεξήχθη στη Μίκρα και με 2-1 νίκες στέφτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας.  Είναι ο 4ος τίτλος του ΠΑΟΚ στο χάντμπολ μετά τα δύο πρωταθλήματα της ανδρικής ομάδας (2009, 2010) και το ένα κύπελλο (2012) και το πρώτο τρόπαιο της Θεσσαλονίκης στα 32 χρόνια ιστορίας του γυναικείου χάντμπολ!
Ο ΠΑΟΚ είχε την συμπαράσταση 800 και πλέον φίλων της ομάδας και κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Πατρινής ομάδας που επί έξι σερί χρόνια κατακτούσε το πρωτάθλημα.
Παρά την απουσία της βασικής πλέι μέικερ Λένας Μούρνου, λόγω τιμωρίας, η Ορμή ξεκίνησε πολύ
καλά και προηγήθηκε 1-4 και 5-8 στο 15’. Ο ΠΑΟΚ με ένα σερί 8-1, γύρισε το ματς και πέρασε μπροστά 13-9 στο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχες συντήρησαν την διαφορά, φτάνοντας στο 16-12 και στο 20-12, κατακτώντας τελικά την νίκη- τίτλου.
Την απονομή μεταλλίων στην Ορμή έκαναν ο Πρόεδρος της ΔΕΠ Αθανάσιος Μανδάς και ο Πρόεδρος επιτροπής Επικοινωνίας Κώστας Βιολιτζής, ενώ στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ, την απονομή των μεταλλίων και του τροπαίου έκαναν ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Παντελής Χατζηιωάννου και το μέλος του Δ.Σ. Τόλης Αποστολίδης.

 «Ο ΠΑΟΚ αρχίζει να γράφει ιστορία»
Αμέσως μετά το ματς η προπονήτρια του ΠΑΟΚ Γρηγορία Γκόλια τόνισε στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ: «Στο πρώτο ημίχρονο το ματς ήταν ισορροπημένο, στο δεύτερο εμείς συνεχίσαμε στον ίδιο ρυθμό, ενώ η Ορμή ξέμεινε από δυνάμεις και φυσική κατάσταση. Η δουλειά ήταν το κλειδί της επιτυχίας και επιμονή σε κάποια πράγματα που κατηγορήθηκα όλη τη σεζόν, αλλά στο τέλος δικαιώθηκα. Τώρα πρέπει να συνεχίσουμε, ο ΠΑΟΚ αρχίζει να γράφει την δική του ιστορία στο γυναικείο χάντμπολ. Πρέπει να έχουμε διάρκεια, ενώ και οι ευθύνες είναι περισσότερες στο μέλλον. Ο κόσμος ήταν δίπλα μας, τον ευχαριστούμε, έπαιξε μαζί μας. Του ζητήσαμε συγνώμη μετά την ήττα μας στον 2ο τελικό στην Πάτρα και τώρα τον αποζημιώσαμε. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην διοίκηση του ερασιτέχνη, σε όλο το προπονητικό τιμ και τους φυσιοθεραπευτές και τον
κ. Χασεκίδη που… τρέχει την ομάδα».

«Και του χρόνου εδώ θα είμαστε»
Από την πλευρά της Ορμής η αρχηγός Άννα Στράτου επεσήμανε: «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ ήταν άξιος αντίλαλος και πρωταθλητής. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό το ότι φτάσαμε ως εδώ, παρά τις αντιξοότητες. Σήμερα έλειπε και μια βασική μας αθλήτρια, η Λένα Μούρνου. Με την πορεία μας νιώθουμε νικήτριες. Και του χρόνου πάλι εδώ θα είμαστε».

ΠΑΟΚ- ΟΡΜΗ 26-19
Τα δεκάλεπτα: 3-5, 6-8, 13-9 (ημχ.), 16-12, 22-16, 26-19
ΠΑΟΚ (Γρηγορία Γκόλια): Ιωαννίδου, Νούλα 3, Σμαρδέλη, Τράικοβιτς, Ανθίτση 2, Τζέριτς, Μπίμπα, Χατζή, Λογδανίδου 7, Προκοπίδου 5, Βαφειάδου 4, Στρατάκη 5, Παυλίδου, Στάικου.
Ορμή (Ράτκο Τζούρκοβιτς): Κασάπη, Μίλασιτς 8, Κορομηλά, Καράγιωργα 4, Νούσια 1, Στράτου, Έλληνα 1, Μίσκοβιτς, Δημητρίου 3, Ρώσση, Χάλα, Ευαγγελίδου 1, Ματαρώνα, Συζίνου 1.
Διαιτητές: Τσάκωνας- Χασκής, Πέναλτι: 5/6-2/3. Δίλεπτα: 3-2

*Ο αγώνας μεταδόθηκε σε Live Streaming σε συνεργασία της Ορμής Λουξ με το Sportshero.gr

Η ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
1982: Άρης Νικαίας
1983: Άρης Νικαίας
1984: Άρης Νικαίας
1985: Άρης Νικαίας
1986: Αθηναϊκός
1987: Αθηναϊκός
1988: ΓΕ Βέροιας
1989: ΓΕ Βέροιας
1990: ΓΕ Βέροιας
1991: ΓΕ Βέροιας
1992: ΓΕ Βέροιας
1993: ΓΕ Βέροιας
1994: ΑΣΕ Δούκα
1995: Αναγέννηση Άρτας
1996: Αναγέννηση Άρτας
1997: Αναγέννηση Άρτας
1998: Αναγέννηση Άρτας
1999: Αναγέννηση Άρτας
2000: Αναγέννηση Άρτας
2001: Αναγέννηση Άρτας
2002: Αναγέννηση Άρτας
2003: Αναγέννηση Άρτας
2004: Αναγέννηση Άρτας
2005: Αναγέννηση Άρτας
2006: Αναγέννηση Άρτας
2007: ΑΣΕ Ορμή
2008: ΑΣΕ Ορμή
2009: ΑΣΕ Ορμή
2010: ΑΣΕ Ορμή
2011: ΑΣΕ Ορμή
2012: ΑΣΕ Ορμή
2013: ΠΑΟΚ

23 comments

Anonymous said...

Γιατί δεν λέτε κάτι για την Γκόλια τώρα?

Υ.Γ Έγώ έχω άποψη τεκμηριωμένη. Εσείς????

Σκούφας Δημήτρης

Anonymous said...

Τι έγινε ρε παιδιά τέλειωσε το δηλητήριο κοπήκαν οι γλώσες,πρωτάθλημα πήρε(η μπίξια και η δίξια) ...κανείς???
Τελικά ρε φίλε αυτό αξίζει περισσότερο,να μη μιλάει κανείς...!!!!!!
Μέχρι και το σαιτ της οχε ...έπεσε

Anonymous said...

Σκούφα άλλη δουλειά δεν έχεις ή σε πήρε για δικηγόρο η Γκόλια;Εξέφρασε την άποψη σου εκεί που σου την ζητούν.Ή μήπως παριστάνεις τον Ζορό;Δεν παίζεσαι ρε φίλε

Anonymous said...

Μπραβο στην Γκολια που καταφεραι να παρει να φτιαξει ομαδα με πολλες αλλαγες καθε χρονια και με υπομονη.Οπως και η ΑΕΚ ετσι ξεκινησαι. Αρα η συνταγη ειναι ιδια γιατι υπαρχει ειδικο βαρος της φανελας. Η συμπνοια η οργανωση και η εργατικοτητα εφερε αποτελεσμα. Αντε να ξαναπΑρει το γυναικειο κατι απο τα παλια και να βγει απο το σκοταδι.Μπραβο ΚΑΙ παλι ΓΚΟΛΙΑ ΑΛΛΑ και στις παικτριες σου.
Υ.Γ. Αυτη ειναι η μοιρα των προπονητων . Συνεχως κριτικη και τις περισσοτερες φορες εκτου ασφαλους κακοπροαιρετη.,
Βρε Δημητρη κριμα που δεν εμοιασες στο Φιλο μου τον Σωκρατη τον Αδελφο σου. Παντα ερειστικος Αγαπητε Δημητρη.Βαλε ενα στοπ επιτελους.
Συναδελφος απο Ν.ΕΛΛΑΔΑ

Anonymous said...

το πρωταθλημα στον ΠΑΟΚ το εδωσε ο προπονηταρας ο ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ δεν ξερετε τι βλεπετε γατακια...

Anonymous said...

Ας είναι καλά o προπονητής κ.Ratko που για μια φορά ακόμη απέδειξε ότι είναι ένα γυμνό γαμώτο. O τύπος δεν υπήρχε χθες , αν η γιαγιά μου καθόταν στον πάγκο θα μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα την ομάδα. Αυτός οχι μόνο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις αθλήτριες που είχε αλλά φρόντισε και να τις ξεφτιλίσει. Οι παίκτριες της ορμής κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό με τον τσαμπουκά τους και τον χαρακτήρα τους.

Anonymous said...

'Οπου γάμος και χαρά και ο Τάκης πρώτος!Ας μην είχε αυτό το ρόστερ και θα σου έλεγα κάτι.

Anonymous said...

Συγχαρητήρια σρο γυναικείο τμήμα χάντμπολ του ΠΑΟΚ που παρά την κατάκτηση του πρωταθλήματος έχουν κρατήσει ήπιους τόνους και αξιοσέβαστη συμπεριφορά με τις μετρημένες δηλώσεις τους.
Αυτή είναι η αθλητική νοοτροπία που διακατέχει τις πραγματικά μεγάλες ομάδες οι οποίες χτίζονται σιγά σιγά , χωρίς αλλαγές προπονητών στην πρώτη ήττα, και με αλληλοσεβασμό και εμπιστοσύνη διοίκησης και ρόστερ.( βλέπε ΑΡΓΟΣ -ΔΟΥΚΑΣ-ΑΕΚ- Ν.ΙΩΝΙΑ.ΚΛΠ)
Εκεί στην ΟΡΜΗ τι πάθατε?
Κατάπιατε κανά θερμόμετρο?
Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό λέει μια σοφή παροιμία. Περαστικά στον μεγαλοπαράγοντα που ξόδεψε τα τριπλάσια μπορεί και παραπάνω για να έρθει δεύτερος.Μπράβο όμως στα κορίτσια που έδωσαν ότι μπορούσαν για να φτάσουν στον τελικό.
Φιλάκια απο την πρωταθλήτρια θεσσαλονίκη.

Anonymous said...

Καλησπερα,θελω να πω μερικα απλα πραγματα που οπως φαινεται οι καποιοι κυριοι εδω μεσα ειναι ανικανοι να καταλαβουν.Οταν μια ομαδα χτιζεται εχει ως σημαντικο στοιχειο οτι οι αγωνες θα γινουν με ολες τις παιχτριες,ποσο μαλλον τις βασικες.Αν καποιοι δεν καταλαβαν η ορμη θα μπορουσε να ειχε παρει το πρωταθλημα στο 2-0.οπως ηρθαν τα πραγματα ομως χρειαστηκε και 3ος αγωνας στην καυτη εδρα του παοκ,χωρις ομως την καλυτερη παιχτρια του πρωταθληματος.αν λοιπον κυριοι επαιζε η μουρνου που ειχε πολυ-συζητηθει σε αλλο συνδεσμο,τοτε τα πραγματα θα ηταν τελειως διαφορετικα.τωρα απλα βουλενεται τα στοματα σας γιατι δεν ξερει ουτε το αθλημα πως παιζεται και γιατι ο μεγαλοπαραγοντας που λετε καποιοι δεν εχει πανηγυρισει ουτε ενα ουτε δυο αλλα 6 πρωταθληματα.

Υ.Γ.1 Συγχαρητηρια στην ομαδα του παοκ εδειξε σταθεροτητα σε ολη την διαρκεια του πρωταθληματος.

Υ.Γ.2 Ποσο "μικρη" μπορει να ειναι η γκολια που παιρνει Time out στα 27" απεναντι στην ομαδα που εχει πανηγυρισει τα 2 πρωτα πρωταθληματα του συλλογου,σεβασμος 0,αλλα αυτη ειστε κυρια μου!!!

Anonymous said...

Ποιος είχε τη φοβερή ιδέα να σηκώσει το κύπελλο η Τζέριτς ας απαντήσει κάποιος από Θεσσαλονίκη μεριά.Αρχηγό δεν είχε η ομάδα,πόσο μικρός είσαι Χασεκίδη.

Anonymous said...

Ανώνυμα ανθρωπάκια του Χάντμπολ. Για την Γρηγορία μιλάμε.....και όχι για την ψυχανάλυση του χαρακτήρα μου. Δεν με πάτε???? Διώρυγα.........της Κορίνθου. Δεν με νοιάζει!!!! Αλλά είχα , έχω ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΩ ΑΠΟΨΗ. Με στοιχεία και όχι με απαξιωτικές εκφράσεις.Λοιπόν η Γρηγορία απέδειξε ότι με την ΠΟΛΥ-ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ-ΠΟΙΟΤΙΚΉ δουλειά μπορείς να κάνεις υπερβάσεις. Αυτό είναι το συμπέρασμα. Τα άλλα εκ του πονηρού.

Υ.Γ
1. Οι ''φίλοι'' του αδελφού μου φοράνε παντελόνια και βάζουν υπογραφές.
2. Δεν θα επανέλθω, οπότε ρίξτε χολή

Σκούφας Δημήτρης

Anonymous said...

Ήσουν ποτέ στο γήπεδο για να δεις την ουσιαστική δουλεία?Ή έτσι σου είπε?Το μέλλον θα δείξει,και θα δεις πόσο λάθος είσαι 'μεγάλε'Τάκη!

Anonymous said...

αληθεια οποιοι βαζουν σχολια ειδαν καθολου την ιστορια των πρωταθληματων ? γραφει για καποιοα χρονια να το εχει παρει ο παοκ το πρωταθλημα ασ ειναι καλα η ορμη που εβγαλε απο τα σπλαχνα τησ καποιεσ καλεσ παικτριες που πηγαν στον παοκ και βοηθησαν να παρει μπροστα για την ορμη τι να πειτε εχει τοσα πρωταθληματα στην πλατη της και εχασε ενα μονον ε λοιπον περιμενετε και θα δειτε

Anonymous said...

Γιατί να φύγαν άραγε?Αναρωτήθηκες?Οχι βέβαια γιατί ξέρεις!Κοίτα να σου φύγουν και οι καινούργιες γιατί πάλι τα ίδια κάνεις και χειρότερα,και μετά να δώ ποιες θα έρθουν να παίξουν.Σεβασμός στους αθλητές!

Anonymous said...

Δεν θελει καμια ελληνιδα ΠΑΙΧΤΡΙΑ να ερθει στην πατρα κογκακι!!!ειδικα με αυτα που εκανες φετος στις παιχτριες που ολοι τα γνωριζουμε..Η πατρα μολις τελειωσε..ψαξε για ξενες τωρα ..αλλα τι κριμα πλεον δεν μπορεις να εχεις οσες θες!!!!!

Anonymous said...

Μαζεψες φετος τις τελευταιες ελληνιδες που εφαγαν τα παραμυθια σου γιατι δεν σε ηξεραν..οι παλιες ομως σε ξερουμε..για αυτο τωρα κλαψε ελευθερα...

Anonymous said...

συγχαρητητρια στον ΠΑΟΚ ηταν αξιος πρωταθλητης..μαζεψε τις περισσοτερες που ηθελαν να γ@@@@@ουν τον κογκα..αντε κοριτσια πατε και οι φετινες σε μια αλλη ομαδα να ειμαστε 2 ομαδες....χαχα

Anonymous said...

αν και Αρειανος εδωσε το πρωταθλημα στον Παοκ ο σουπερ-κοουτς,
μεγαλε Τσαβ μονο εσυ τα κανεις αυτα!!!!!

Anonymous said...

Συμπεριφορά:Απαράδεκτη!
Αξιοπιστία:Ανύπαρκτη!
Αλλά να μου πεις και σένα Αντρέα σε λένε.Πρέπει να τιμήσεις το "ΘΑ".
Γι'αυτό θα μείνεις μόνος και θα σου κουνάνε όλοι το μαντίλι για άλλη μια φορά Αντρέα μου.Και όπως φέτος με τις περισινές δικές σου παίχτριες να σου το παίρνουν το κυπελλάκι μεσα απ'το χεράκι,το ίδιο θα πάθεις και απο τις φετινές.Να αλλάξεις τον κανονισμό στην ΟΧΕ να παίζουν μόνο ξένες του χρόνου γιατί αλλιώς βλέπω την Σουζάνα βασική.Αν δεν σε παίρνει κλείσ'το το μαγαζί.Δεν είναι κακό

Anonymous said...

παρτε φορα απτον ομπλο και ελατε κλ@στε μας τα @@.

Anonymous said...

11.59 εγω σου πήρα και τα σώβρακα!αλλά έρχονται κι 'άλλοι!Ουρά κάνουν.

Anonymous said...

Αν το παιρνε η Ν.Ιωνία (ή καμιά άλλη ομάδα που τα σπρώχνει )θα μας πρήζατε τα ...συκώτια(άσε που και ο πρόεδρας θα κουνούσε το κυπελλάκι μαζί με τις παίχτριες του όπως έκανε και με την ΑΕΚ) στις αναφορές μέχρι και απο που κλ@νει το μπαρμπούνι της ...αντε να μη πω και δώσω και αξία,θα λέγατε,γατάκια δημοσιογραφίσκοι και προπονηταράδες του @~%#*...αλλά έτσι είναι οταν αρχίζουν τα πράματα και κάνουν κανα βήμα προς Β.Ελλάδα σας πιάνει τρέλλλλλα!!!!
καθίστε αναπαυτικά εκεί που κάθεστε(στην ...ανάπτυξη εκεί που είναι το σίγουρο χρήμα) και πίτσα μπύρα καναπε!!!!!!

Anonymous said...

τι να κάνουν ρε φίλος αφού δεν υπάρχει σάλιο ,πως θα τα αρπάξουν αυτοί που τα αρπάζανε μέχρι τώρα, γιαυτό πέφτουν δυο-δυο οι ομάδες Α2...???