Μεγάλη νίκη της παίδων επί της Τυνησίας και πρόκριση στον τελικό - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μεγάλη νίκη της παίδων επί της Τυνησίας και πρόκριση στον τελικό



Μεγαλειώδης πρόκριση στον τελικό του 10ου Μεσογειακού τουρνουά της Τυνησίας πήρε η Εθνική Παίδων. Μετά από συγκλονιστική εμφάνιση και άμυνα για σεμινάριο η ομάδα του Παναγιώτη Ιατρούδη νίκησε 17-13 την διοργανώτρια χώρα στην Χαμαμέτ για τον 2ο ημιτελικό του θεσμού. Έτσι η Εθνική μας κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο της ιστορίας της και αύριο με αντίπαλο το Μαυροβούνιο στις 18:30 θα παίξει για το χρυσό.

Τυνησία- Ελλάδα 13-17 (2-7, 6-7, 5-3)
Ελλάδα (Ιατρούδης): Σάββας 7, Τσαμεσίδης 4, Ζωσιμίδης 3, Μωραϊτης 2, Ντουλματζής 1.



0-1 Τσαμεσίδης, απόκρουση Μπραουδάκη, Σάββας λάθος και 1-1 στον αιφνιδιασμό, απόκρουση σε Σάββα, δοκάρι Τυνησία, 1-2 Σάββας, 1-3 Σάββας, δοκάρι Τυνησία, 1-4 Τσαμεσίδης, απόκρουση Μπραουδάκη, απόκρουση Μπραουδάκη, πέναλτι για Τυνησία στο 7.20, άουτ (προσπάθησε να λομπάρει!), δοκάρι Τσαμεσίδης, απόκρουση Μπραουδάκη, βήματα Ζωσιμίδης, 2-4 στο 10.00, επιθετικό φάουλ Μωραϊτης, απόκρουση Μπραουδάκη, πέναλτι κερδίζει ο Σάββας στο 11.38, εκτελεί και 2-5, απόκρουση Μπραουδάκη, λάθος Τσαμεσίδης, αιφνιδιασμός Τυνησία, απόκρουση Μπραουδάκη, 2-6
Σάββας και τάιμ Τυνησία λίγο πριν ολοκληρωθεί το α' 15λεπτο, 2-7 Σάββας και τέλος 1ης περιόδου. Εξαιρετική η Εθνική στην άμυνα έχει παγώσει τους γηπεδούχους. Ιδανικό πρώτο 15λεπτο!

Β΄ 15λεπτο: Απόκρουση Μπραουδάκη, δίλεπτη σε Τυνησία παίρνει ο Τσαμεσίδης στο 16.09 και πέναλτι, εκτελεί ο Σάββας και αποκρούει ο τερματοφύλακας, απόκρουση Μπραουδάκη, πέναλτι κερδίζει ο Τσαμεσίδης, εκτελεί ο ίδιος και 2-8 στο 17.25, λάθος η Τυνησία (παίζουμε φανταστική άμυνα), 2-9 Ζωσιμίδης, 3-9 με λόμπα, όλο το γήπεδο σφυρίζει, κόλαση, λάθος Ντουλματζή, αιφνιδιασμός και 4-9, τάιμ για Ελλάδα στο 20.25 να ηρεμήσει λίγο η κερκίδα καθώς το ματς άρχισε από πλευράς Τυνήσιων να γίνεται πολύ σκληρό με την προτροπή του κόσμου, απόκρουση σε Τσαμεσίδη, 5-9, λάθος Μωραϊτη (έχουν σαφώς επηρεαστεί από την ατμόσφαιρα), απόκρουση Μπραουδάκη, 6-9, 6-10 Ζωσιμίδης, απόκρουση Μπραουδάκης, μπλοκ σε Τσαμεσίδη, απόκρουση Μπραουδάκη, πέναλτι κερδίζει ο Αποστολίδης στο 25.20, εκτελεί ο Τσαμεσίδης και 6-11, 7-11, 7-12 Μωραϊτης, 7-13 Ζωσιμίδης με αιφνιδιασμό, 8-13, απόκρουση σε Αποστολίδη, απόκρουση σε Σάββα, 8-14 Σάββας, άουτ Τυνησία, απόκρουση σε Ντουλματζή, άουτ Τυνησία και λήξη!
Στο 30΄ 8-14 για την εθνική μας που συνεχίζει εξαιρετικά. Στην άμυνα βοηθάει τα μέγιστα ο Τσαναξίδης (αλλαγή με Αποστολίδη) και το κυριότερο, ΔΕΝ ΜΑΣΗΣΑΝ από την τρομερά πιεστική ατμόσφαιρα που έχουν δημιουργήσει οι Τυνήσιοι στις εξέδρες.

Γ΄ 15λεπτο: Διακοπή στο 30.16 για τις πρώτες βοήθειες στον Σάββα (δεύτερη φορά που τον χτυπάνε), άμυνα 4-2 από την Τυνησία, δοκάρι η Τυνησία στον αιφνιδιασμό, πέναλτι κερδίζει ο Μωραϊτης και δίλεπτη για την Τυνησία στο 31.24, εκτελεί ο Τσαμεσίδης στο δοκάρι, λάθος η Τυνησία, δίλεπτη παίρνει ο Αποστολίδης (ήταν κόκκινη, αλλά δίστασαν οι Λίβυοι διαιτητες) στο 32.27 και πέναλτι, εκτελεί ο Σάββας και 8-15, 8-16, λάθος Σάββας, 9-16, λάθος Τσαμεσίδης, απόκρουση Μπραουδάκης, μπλοκ Τσαναξίδης, ριμπάουντ και πέναλτι για Τυνησία, άουτ!!! στο 36.00, 10-17 Μωραϊτης, δίλεπτη σε Ντουλματζή στο 36.56, απόκρουση Μπραουδάκη, πέναλτι για Τυνησία, αποκρούει ο Μπραουδάκης, μαν του μαν σε όλο το γήπεδο από τους Τυνήσιους, απόκρουση σε Τσαμεσίδη, απόκρουση Μπραουδάκης, απόκρουση σε Μωραϊτη, απόκρουση Μπραουδάκη και πέναλτι για Τυνησία, 11-16 στο 40.30, 11-17 Ντουλματζής, απόκρουση Μπραουδάκης, χτύπημα και σε Ντουλματζή, παίζουν βρώμικα οι Τυνήσιοι, άουτ Τυνησία, τάιμ Ελλάδα ενώ απομένουν 2,5 λεπτά για τη λήξη και η πρόκριση στον τελικό δεν χάνεται. Κρίμα που δεν έχετε την ευκαιρία να βλέπετε τον αγώνα, οι διεθνείς είναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΙ. Χτύπημα σε Καρκαλάτο, λάθος Τσάτσας, δίλεπτη σε Ηλιόπουλο στο 43.53 και πέναλτι, 12-17, λάθος Χαραλαμπίδη, το γήπεδο αδειάζει, φεύγουν οι Τυνήσιοι, θα έρθουν αύριο για τον τελικό της παρηγοριάς, 13-17, επιθετικό Τσάτσας και ΤΕΛΟΣ!!!! ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ. ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 6.30μ.μ.

13 comments

Anonymous said...

παιδια ποιος απιθανος αρθρογραφει?

Anonymous said...

κάποιος από τους journalist που ξέμεινε από το 2005 στην hamamet ..... Συγχαρητήρια μάγκες , αυτό που θα κατακτήσετε να είναι η πρόγευση για τις επόμενες διακρίσεις σε ευρωπαικό και παγκόσμιο επίπεδο που μπορείτε να χαρείτε.

Anonymous said...

Κάποιος που πήγε με δικά του έξοδα στην Τυνησία κι επειδή δεν υπάρχει live streaming το κάνει μετάδοση φάση φάση για τους πολλούς που έμειναν στην Ελλάδα και δεν μπορούν ούτε να το δουν, ούτε να το πληροφορηθούν αλλιώς από πουθενά. Αντί να κάτσει να δει τα ματσάκια με την ησυχία του. Μαλακία, ε;
Ο απίθανος

Anonymous said...

40802ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΟΧΕ ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ,,
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΑ ΕΚΜΗΔΕΝΙΖΟΥΜΕ ΟΛΑ!!!!

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Anonymous said...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΣΑΜΟ Γ. ΚΑΙ ΜΠΑΒΑ ΑΝΤ. ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΛΟΓΩ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΕΛΙΚΟ
ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΓΚΕΣ

Anonymous said...

Είμασθε τυχεροί που υπάρχει και ένας πραγματικά απίθανος και μας ενημερώνει.Ευχαριστούμε πολύ.
Ένας πατέρας αθλητή που βρίσκεται στην υπέροχη παρέα της παίδων στην Τυνησία.Μας κάνατε υπερήφανους.

Anonymous said...

ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ,ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ,ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΣΧΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ Μ@Λ@ΚΙΕΣ.ΤΟΣΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΠΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ.ΕΛΕΟΣ!!!!ΑΝΤΕ ΠΑΛΛΗΚΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΧΡΥΣΟ!!!!!

Anonymous said...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ , ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΟΥ , ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΥ , ΚΑΡΥΠΙΔΗ , ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΚΛΠ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ.

Anonymous said...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ και τους προπονητες της ομαδος και ευχαριστουμε τον κυριο που μας μετεφερε λεπτο προς λεπτο τους αγωνες ,πραγματικα η περιγραφη των αγωνων ηταν απιστευτη.
Ευχομαι να γυρισουν πισω με το χρυσο. .

Anonymous said...

χα χα !
ακόμη και τώρα βγάζετε χολή !
Κουραδομηχανές σκέτες

Συγχαρητήρια σε όλους

Anonymous said...

Kαλή επιτυχία στα παληκαράκια μας , να κυματίσει η σημαία μας στον ψηλότερο ιστό το βράδυ. Και αν πάλι δεν τα καταφέρετε δεν πειράζει.Είστε άξια και εδώ που φτάσατε

Anonymous said...

Ευχαριστούμε Μπράους, αν δεν ήσουνα εσύ απλά θα μαθαίναμε τα αποτελέσματα. Δεν θα ζούσαμε αυτές τις στιγμές (γιατί όσοι αγαπάμε το χάντμπολ τις ΖΟΥΜΕ μέσα από τις περιγραφές σου). Και επειδή από πέρσυ έχεις βρει το κοκκαλάκι της νυχτερίδας, είμαι σίγουρος ότι αύριο θα δεις από κοντά και άλλη κούπα στον ουρανό! Ζηλεύω απίστευτα που είσαι εκεί κύριε απίθανε...
Χ.Παπ.

Anonymous said...

Καποιος γλυφει καποιον!!!!!!!!!