ΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΑΕΚ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΑΕΚ


Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, έστω και με ένα παιχνίδι παραπάνω, πέρασε η ΑΕΚ μετά την σημαντική νίκη της με 23-22 επί του Δούκα στο κλειστό του Πανελληνίου στην πρεμιέρα της 10ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών. Η «Ένωση» έλεγχε το παιχνίδι στην μεγαλύτερη του διάρκεια, έχοντας έναν πολύ καλό Δημήτρη Καφφάτο κάτω από τα δοκάρια, ο οποίος πραγματοποίησε 17 επεμβάσεις (σε 38 σουτ) με ποσοστό 45%! Κατάφερε μάλιστα και «έτρεξε» σε αρκετά σημεία του ματς πετυχαίνοντας τουλάχιστον 8 τέρματα στην αντεπίθεση με «αιχμή του δόρατος» τον Διονύση Γεωργιάδη, ο οποίος τελείωσε το ματς με 7 γκολ, ενώ κρίσιμα τέρματα πέτυχαν και οι Παπαδιονυσίου, Μπακαούκας.

Από την πλευρά του ο Δούκας σε ένα ακόμα ντέρμπι στάθηκε πολύ καλά, αλλά υστέρησε στις λεπτομέρειες και στα κρίσιμα σημεία, ενώ αυτή τη φορά δεν είχε σε καλή ημέρα τον αριστερό ίντερ
Παναγιώτη Νικολαΐδη που είναι ένα από τα βαρόμετρα της ομάδας. Στο δεύτερο ημίχρονο η είσοδος του Μουντζουρίδη άλλαξε προς το καλύτερο την εικόνα του με τον έμπειρο δεξιό ίντερ να προλαβαίνει να σημειώνει 10 τέρματα! Η άμυνα 3-3 που χρησιμοποίησε προς το τέλος του ματς δυσκόλεψε αρκετά την «Ένωση» και παραλίγο να «κλέψει» την ισοπαλία, αν ευστοχούσε στην τελευταία επίθεση του ματς.
Ο Δούκας προηγήθηκε 2-4 στο 10', αλλά με 4-0 σερί η ΑΕΚ πέρασε μπροστά 6-4 στο 16'. Η ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη πριν κλείσει το ημίχρονο έφτασε ακόμα και στα 3 γκολ (9-6 στο 51:54, 10-7 24:11), ενώ παρά την μείωση του σκορ σε 10-9 με γκολ των Γκέρτσου και Τζηρά, δύο τέρματα από τον Γεωργιάδη έδωσαν αέρα τρία γκολ (12-9) στην ΑΕΚ στο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ προηγήθηκε 13-10 (31:49), αλλά οι φιλοξενούμενοι με ένα επιμέρους σκορ 7-2 μέσα σε 10 λεπτά μετέτρεψαν το σκορ σε 15-17, βάζοντας «φωτιά» στο ματς. Η ΑΕΚ συνήλθε γρήγορα και με ένα 3-0 σερί και τον Γεωργιάδη να «χτυπάει» ξανά στην κόντρα έκαναν το 18-17 (44:10) και από εκείνη την στιγμή το παιχνίδι πήγε γκολ- γκολ. Η ΑΕΚ στο τελευταίο πεντάλεπτο πήρε διαφορά 3 γκολ (23-20) με γκολ των Μπαλωμένου, Μπακαούκα στο 56:30, αλλά ο Δούκας δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Γκέρτσος και Μουντζουρίδης στο 59:10 μείωσαν σε 23-22, ο Αλβανός έκανε βήματα και ο Δούκας είχε την τελευταία επίθεση 40 δευτερολέπτων να ισοφαρίσει. Μάλιστα πέρασε και 7ος παίκτης γηπέδου ο Τόμπρος, αντί του τερματοφύλακα Μαγκαφουράκη, αλλά η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» δεν κατόρθωσε να σημειώσει τέρμα.

Δηλώσεις

Γιάννης Αρβανίτης (τεχνικός ΑΕΚ): «Περιμέναμε ένα κλειστό παιχνίδι. Είχαμε έναν πολύ Καφφάτο σήμερα που κάλυπτε όποια αμυντικά κενά είχαμε. Η άμυνα μας στάθηκε καλά. Η προωθημένη άμυνα 3-3 του Δούκα μας προβλημάτισε. Είναι μια άμυνα που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Στο τέλος που προηγηθήκαμε με 3 γκολ έπρεπε να ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι και να μην δώσουμε δικαίωμα στον Δούκα να ξαναμπεί στο ματς και να διεκδικήσει την ισοπαλία».
Τάσος Παπαδιονυσίου (πίβοτ ΑΕΚ): «Κερδίσαμε μία καλοδουλεμένη ομάδα που παίζει έξυπνα και έχει καλές τακτικές. Το γνωρίζω από την περσινή μου θητεία. Εμείς βρήκαμε τον τρόπο να κερδίσουμε. Κρατάμε τους 2 βαθμούς της νίκης».
Διονύσης Γεωργιάδης (αριστερός εξτρέμ ΑΕΚ): «Ήταν ένα κρίσιμο παιχνίδι. Το θέλαμε και οι δύο. Εμείς ελέγχαμε το ματς και ήμασταν μπροστά στο σκορ στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Στο τέλος δείξαμε μεγάλη ψυχραιμία και τα καταφέραμε».
Γιώργος Τόμπρος (πίβοτ Δούκα): «Κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Για ένα ακόμα ματς φτάσαμε κοντά, αλλά δεν τα καταφέραμε. Η άμυνα μας δεν στάθηκε όπως θα έπρεπε».

ΑΕΚ- ΔΟΥΚΑΣ 23-22

Τα δεκάλεπτα: 2-4, 7-6, 12-9 (ημχ.), 14-14, 18-18, 23-22
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Μπακαούκας 6, Γεωργιάδης 7, Γιαννόπουλος, Μπαλωμένος 4, Τσακνής, Συγγάρης, Ασαρίδης, Οικονόμου, Αλβανός 1, Ναουμίδης, Τσαούσης, Παπαδιονυσίου 5, Κουρέτας, Παπαδόπουλος, Χερουβείμ.
ΔΟΥΚΑΣ (Γιώργος Κρανάκης): Μουντζουρίδης 10, Γεωργίου, Τόμπρος 1, Τζηράς 5, Γκέρτσος 3, Ζαμπούνης 1, Νικολαϊδης 2, Αργυράκης, Γεωργιάδης, Αραπακόπουλος, Ζαλώνης, Μισαηλίδης, Μαγκαφουράκης, Κλεώπας, Κοτελίδας, Στούμπης Π.
Διαιτητές: Πατιός- Τσιάνας, δίλεπτα: 5-3, πέναλτι: 3/3-3/4

11 comments

Anonymous said...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ!!!!!!

Anonymous said...

Τον ξανθό τον ΑΕΚτζή πως τον λένε;

Anonymous said...

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΟΥΚΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΕΝΑ ΓΡΗΓΟΡΟ Κ' ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ HANDBALL ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ ΕΝΑ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ Κ' ΧΩΡΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΑΜΥΝΕΣ,ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΕΚ

Anonymous said...

αυτοι οι διαιτητες ηταν πολυ ''μικροι'' για εναν τετοιο αγωνα...

Anonymous said...

για εναν τοσο κρισιμο αγωνα, νομιζω οτι το καλυτερο διδυμο θα ηταν τσακωνας- μερτινιαν

Anonymous said...

Moutzouridi, pote tha sygxronisteite epitelous me ton Nikolaidi na peksete kai oi 2?
Tha paizei mia o enas mia o allos??
Travaei o enas den travaei o allos...??

Anonymous said...

5.31!tsakonas dilomenos aektzis den sfirizei aek!kai mertinian kolima meta ta orgia me ton sirepisio!!ksereis pio einai kai to kalitero didimo ipne!to thema pleon einai oti sta 10 mats pou tha deis a1 zitima ama ta 2 tha exoun normal dietisia!

Anonymous said...

Normal διαιτησία????καλό...το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις??????

Anonymous said...

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους (παίχτες-διαιτήτες)!!!!!!!
Είχαμε καιρό να δούμε ενά ματς ωραίο με πλεονεκτήματα συνέχεια και το παιχνίδι να κοιλάει γρήγορα!Μακάρι να το ξαναδούμε γρήγορα!

Anonymous said...

ΣΙΓΑ ΡΕ ΔΙΑΙΤΗΤΗ, ΣΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΙ 2-3 ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΧΕΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΡΑ ΣΟΥ.

Anonymous said...

ta orgia me to mertinian-sirepisio ta eidame sto seminario to Septemvrio otan efigan oi proponites tis AEK apo to seminario.oi diaitites diakiothikan kirie 7:51
mia zoi me ntavatzilikia kai me apeiles kata zois ton anthropon i AEK thelei protathlima.kirioi simazefteite giati kamia fora sas vlepo stin Odo Evelpidon....exoun gnosi oi filakes