TO “ΦΟΡΤΙΟ” ΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

TO “ΦΟΡΤΙΟ” ΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ


Του Ηλία Ζαπαρτίδη Msc Βιολογία της ΆσκησηςΤο επίπεδο της φυσικής κατάστασης που απαιτείται από τους χειροσφαιριστές έχει αρκετά αυξηθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της εξέλιξης των κανόνων του παιχνιδιού, που κατά συνέπεια έχουν επηρεάσει την τεχνική κατάρτιση αλλά και τακτική του κάθε αγώνα. Η αγωνιστική χειροσφαίριση απαιτεί από τους αθλητές μυϊκή δύναμη και ισχύ, ταχοδύναμη, υψηλή αερόβια και αναερόβια ικανότητα, και ευκινησία. Χαρακτηρίζεται από σύνολο διαφορετικών κινήσεων, αλμάτων, εναλλασόμενων ταχυτήτων, επαναλαμβανόμενων επιταχύνσεων, αλλαγών κατεύθυνσης, σημαντικών επαφών μεταξύ των αντιπάλων και τεχνικοτακτικών κινήσεων σε σύντομο χρόνο.
Η αλλαγή του κανονισμού παιδιάς (άμεση σέντρα) είχε ως συνέπεια την αύξηση του συνολικού
αριθμού των επιθέσεων κατά 10-15%, όπως προκύπτει από τα συγκριτικά στατιστικά στοιχεία των Παγκόσμιων πρωταθλημάτων γυναικών των ετών 1999 και 2003.
Σύμφωνα με τις ποσοτικές αναλύσεις αγώνων χειροσφαίρισης, η συνολική απόσταση της μετατόπισης στο χώρο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα κυμαίνεται από 2.800-7.000 m, ανάλογα με την αγωνιστική θέση του αθλητή και την ποιοτική στάθμη του αντιπάλου και με πιο αντιπροσωπευτικές τιμές τα 4.500-6.500 μέτρα. Από τη μετατόπιση αυτή, τα 1.500μ περίπου εξελίσσονται σε αργό τέμπο, τα 300 σε μέγιστες ταχύτητες, 870μ με ταχύτητες 75% και 1200μ βάδισμα, ενώ με μέσο τέμπο καλύπτονται περίπου 1.500μ. Σύμφωνα με μελέτη που έγινε στη διάρκεια του Παγκοσμίου κυπέλου στη Γερμανία, η συνολική απόσταση που καλύπτουν οι αθλητές εκφράζεται σε 34.3±4.9% περπάτημα, 44.7±5.1% τροχάδην, 17.9±3.5% γρήγορο τρέξιμο και 3±2.2% μέγιστη ταχύτητα. Οι πλάγιοι παίκτες είναι εκείνοι που καλύπτουν τη μεγαλύτερη συνολικά απόσταση (3710±210 μέτρα) με σημαντική διαφορά από τους ενδιάμεσους, οι οποίοι φαίνεται να καλύπτουν κατά μέσο όρο 2839±150 μέτρα. Οι παίκτες γραμμής καλύπτουν περίπου 2787±239 μέτρα, ενώ οι τερματοφύλακες - όπως ήταν αναμενόμενο-  καλύπτουν τη μικρότερη συνολικά απόσταση (2058±290 μέτρα) με σημαντική διαφορά από όλες τις άλλες θέσεις. Οι πλάγιοι καλύπτουν σημαντικά μικρότερη απόσταση με αργό τέμπο αλλά σημαντικά μεγαλύτερες αποστάσεις με γρήγορο τρέξιμο και πλήρη ταχύτητα. Η διάρκεια των μέγιστων ταχυτήτων δεν υπερβαίνει τα 2-3 δευτερόλεπτα.
Στη διάρκεια ενός αγώνα εκτελούνται κατά μέσο όρο 770 μεταβιβάσεις (678-891) και 53 ρίψεις (26-67), με τις ομάδες που κερδίζουν να έχουν ποσοστά αποτελεσματικότητας 52.46%, ενώ οι ηττημένες 43.33%. Οι περισσότερες ρίψεις εκτελούνται από τους περιφερειακούς παίκτες με μέσο όρο τις 22.67  και ακολουθούν οι ρίψεις από τους ακραίους, 9.8 κατά μέσο όρο. Οι ρίψεις ύστερα από αντεπίθεση είναι κατά μέσο όρο 6.42, αλλά οι νικήτριες ομάδες των αγώνων παρουσίαζουν διπλάσιες αντεπιθέσεις (8.69 έναντι 4.12) και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα (80.66% έναντι 68.68%) σε σύγκριση με τις ομάδες που χάνουν τον αγώνα. Επίσης η συχνότητα των αντεπιθέσεων αλλά και η αποτελεσματικότητά τους είναι μεγαλύτερη στο πρώτο ημίχρονο από ότι στο δεύτερο (56.1 έναντι 43.9% και 77.1 έναντι 66.9% αντίστοιχα). Παλαιότερες έρευνες αναφέρουν πως η καρδιακή συχνότητα δεν ξεπερνά τους 210 σφυγμούς / λεπτό και κυμαίνεται από 150-186, όταν ο αντίπαλος είναι αδύναμος και σε 168-210 όταν υπάρχει ισάξιος αντίπαλος. Η πρόσληψη οξυγόνου κυμαίνεται στα 73-90% της μέγιστης, δηλαδή περίπου 45-55 ml·kg-1·min-1, αφού η VO2max έχει τιμές από 50-67 ml·kg-1·min-1. Παλαιότερη έρευνα έδειξε πως οι τιμές του γαλακτικού οξέος δείχνουν να παραμένουν χαμηλές (3-7mmol/l) και μάλιστα να μειώνονται κατά τη διάρκεια του αγώνα. Κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικού αγώνα που έγινε στη Γαλλία, η συγκέντρωση του γαλακτικού οξέος στο αίμα βρέθηκε στα 4-9mmol·l-1 και οι μέγιστες τιμές παρατηρήθηκαν μεταξύ του 10ου και 25ου λεπτού. Σε αθλητές χειροσφαίρισης ηλικίας 15-17 ετών η συγκέντρωση του γαλακτικού οξέος δε ξεπέρασε τα 4mmol·l-1  στο ημίχρονο και στο τέλος του αγώνα.
Σε πρόσφατη εργασία, έγινε προσπάθεια καθορισμού των ενεργειακών απαιτήσεων των παικτών κατά τη διάρκεια του αγώνα, σε πλάγιους και ενδιάμεσους της Εθνικής ομάδας της Ρωσίας. Βρέθηκε πως οι ενδιάμεσοι κινούνται κατά 25.9% περισσότερο από τους πλάγιους στην αεροβική ζώνη, ενώ οι πλάγιοι 15% και 12.1% περισσότερο από τους ενδιάμεσους στην αερόβια-αναερόβια και αναερόβια γλυκολυτική ζώνη αντίστοιχα. Σύμφωνα με τον ερευνητή, οι διαφορές στην αεροβική ζώνη οφείλονται στη μεγαλύτερη αγωνιστική δραστηριότητα των ενδιάμεσων σε εύρος σφυγμών από 91-150 ανά λεπτό. Στην αερόβια-αναερόβια ζώνη, οι διαφορές εμφανίζονται εξ αιτίας της σημαντικά μικρότερης δραστηριότητας των ενδιάμεσων σε εύρη σφυγμών από 161-170 και 171-180 ανά λεπτό σε σχέση με τους πλάγιους. Τέλος στην αναερόβια γλυκολυτική ζώνη, στο εύρος σφυγμών από 181-210 ανά λεπτό, η αγωνιστική επιβάρυνση των πλαγίων είναι σημαντικά μεγαλύτερη από εκείνη των ενδιάμεσων .
ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Delamarche, P., et al., (1987). Int J Sports Med, 8, 55-59.
Luig, P., et al., (2008). 13th Annual Congress of the ECSS, 9-12 July, Estoril, Portugal.      
Ohnjec, K., et al., (2008). Kinesiology, 40(1), 69-79.
Perš, J., et al., (2002). Hum Mov Sci, 21, 295-311.
Ronglan, T., et al., (2006). Scand J Med Sci Sports, 16, 267-273.
Sidorchuk, S. (2007). EHF Periodical, Vienna.
Yiannakos, A., et al., (2005). Int J Perf Sport, 5(3), 62-72.


21 comments

Anonymous said...

ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ, Ο ΖΑΠ Ή Ο ΒΑΡΕΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ?

Anonymous said...

Ευτυχώς που είναι ο Βαρέλας γιατί ακόμη μετρήσεις και πανεπιστημιακές εργασίες θα έκανε το χάντμπολ.

Anonymous said...

Καλό Ηλια!!!

Anonymous said...

ΓΙΑΥΤΟ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ. ΑΠΟ ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ ΣΕ ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ. ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΟΠΕΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΣΤ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Anonymous said...

ΚΑΙ ΠΟΥ ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΑ. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Anonymous said...

Μπράβο Ηλία! Νομίζω ότι όλοι μπορούμε καιπρέπει να βοηθήσουμε σε μια τέτοια αξιόλογη προσπάθεια!

Anonymous said...

Μπράβο και πάλι μπράβο Ηλία!Γιατί όμως κινείται αυτόνομα? Όταν ήταν στην ΟΧΕ,γιατί δεν ακουγόταν τίποτα από όσα είχε προτύνει για την ανάπτυξη του αθλήματος?Ο Ηλίας είναι ανιδιοτελής εραστής του αθλήματος με πολλές γνώσεις και διάθεση προσφοράς.Θα μπορούσε να είναι επιστημονικός συνεργάτης της ΕΑΠ/ΟΧΕ.
Ο τεχνικός σύμβουλος και ο μάνατζερ είναι άσχετοι με την ανάπτυξη και γίνονται επικίνδυνοι με όσα προκηρύσουν συνεχώς.Μου θυμίζουν την τρόικα που βάζει περισσότερη δουλειά,μεγαλύτερες υποχρεώσεις,κόβουν μισθούς,βάζουν πρόστιμα και μιλάνε συνεχώς για την ανάπτυξη του αθλήματος. Αυτοί πληρώνονται για να υπηρετούν την τακτική της ΟΧΕ, για την εξαφάνιση του ελληνικού χάντμπολ.Το απογοητευτικό είναι ότι είναι προπονητές, διοικητικοί του ΣΥΠΧΕ και βάζουν τρικλοποδιές στους συνάδελφους προπονητές...!!!Καλύτερος ήταν ο Κορορός γιατί ήταν ανιδιοτελής,ασχολήθηκε με το αντικείμενό του και προσπαθούσε να υποστηρίξη το άθλημα.Αυτό που γίνεται σήμερα είναι άκρως επικίνδυνο για την ανάπτυξη του αθλήματος.Χρειαζόμαστε ανθρώπους όπως ο Ηλίας, για να βοηθηθεί πραγματικά το αναπτυξιακό χάντμπολ.

Anonymous said...

ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΑΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ...
ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ,ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΟΧΕ.
ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ,ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ.
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ...ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΨΕΙΣ ΚΑΤΙ ΧΤΥΠΑ ΤΟ ΝΩΡΙΣ,ΠΡΙΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΤΕΙ!!!

Anonymous said...

Αυτός ο Ηλίας που έχει δουλέψει προπονητικά; Έχει κάποια ηλικιακή ομάδα; Έχει εφαρμόσει αυτά που λέει με αποτελέσματα; Ποίοι είναι οι παίκτες του ; Ξέρει κάποιος να μας ενημερώσει. Άν είναι τόσο προπονητικά ενημερωμένος και ικανός γιατί δεν τον εκμεταλλεύεται κάποιος σύλλογος.

Anonymous said...

PLAKA KANOUME TORA...EDV EPIKEFALHS ANAPTIXIS INE O IATROUDIS,POTE DOYLEPSE ILIKIAKA O TIPOS??? ILIKIAKA DEN INE MONO EFIVIKO.....INE MINI AGORAKIA KORITSAKIA KAI ALLA POLLA ,POTE TA EKANE OLA AFTA KAI TON EVALAN EPIKEFALI SE TETOIA PROSPATHIA??
POTEEEEEEEEEEEE
NA MIN PO GIA ALLOUS GIGA SIGA PERIMENO NA DV AN THA ALAKSOUN KATI ALLIOS THA POYME POLLA....!!!

Anonymous said...

Αλήθεια Παναγιώτη πότε δούλεψες με ανάπτυξη εσύ; Ειδικά στις γυναίκες είσαι the best! Για ανάπτυξη λέμε ....πρώτη φορά το βλέπουμε αυτό !

Anonymous said...

ΡΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ? ΒΡΕΘΗΚΑ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ν ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ Κ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΜΑΣ? ΗΛΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ, ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ..
ΕΝΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Anonymous said...

Δηλαδή 10:54 πιστεύεις οτι ο Ιατρούδης είναι ακατάλληλος για το πόστο που έχει αναλάβει,οκ δεν μας είπες όμως ποιον θεωρείς ικανό? κάνε την πρόταση σου να πέσει λίγο γέλιο.

Anonymous said...

ΤΑΣΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΡΑΣΙΔΗΣ

Anonymous said...

Μπορεί να αναλάβει? ξέρεις?, και μετά από αυτόν, το χάος?

Anonymous said...

εδώ τίθεται το ερώτημα:
-η κότα έκανε τ αυγό ή το αυγό την κότα?
με άλλα λόγια:
ο Ηλίας που εξηγεί επιστημονικά ή ο Παναγιώτης που κέρδισε πρωταθλήματα στο ανδρικό αλλά ποτέ σε ηλικιακά στα οποία ο Τάσος έχει σαρώσει.
Τα ονόματα,θεωρώ ότι μικρές διαφορές θα φέρουν στο αποτέλεσμα(=άνοδος του επιπέδου)
Οταν δεν μπορείς να κάνεις 10-12 προπονήσεις την εβδομάδα για 5-8χρόνια,δεν μπορείς να ανταγωνιστείς αυτούς που τις κάνουν,όσο ταλέντο και αν έχεις,όσο έξυπνα και αν λειτουργείς.
Και εδώ έρχεται η διαχρονική ευθύνη της ΟΧΕ η οποία δείχνει να πιστεύει (και αυτή) σε μάγους και αστρολόγους,αγνοώντας ή αδιαφορώντας για τους βασικούς κανόνες που διαμορφώνουν τις υψηλές επιδόσεις.
Προφανώς κάποια προβλήματα είναι αντικειμενικά και ίσως αξεπέραστα,
αλλά αν δεν λυθούν αυτά μέλλον δεν υπάρχει.

Anonymous said...

Κ. ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΗΛΙΚΙΑΚΑ. ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ?

Anonymous said...

Σσσσσσσς τώρα ρουφιανακια του παναγιωτάκη κ του γιωργάκη

Anonymous said...

Τον Γιωργάκη.... να τον αφήσεις ήσυχο. Αυτός είναι πάντα στα δύσκολα. Όπως και τώρα που ρισκάρει τη φήμη του με αυτή την Εθνική την οποία στην ουσία τον παρακάλεσαν να αναλάβει. Να θυμάσαι επίσης ότι παρά τον βρώμικο πόλεμο που είχε δεχθεί ποτέ δεν έσκυψε, ποτέ δεν προσκύνησε, ποτέ δεν παρακάλεσε αυτούς που μοίραζαν θέσεις και χρήμα.

Anonymous said...

ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG ΕΧΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΠΑΞΙΩΣΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ: Δ.ΣΚΟΥΦΑ-Σ.ΣΚΟΥΦΑ-ΜΑΝΤΖΟ-ΙΑΤΡΟΥΔΗ-ΚΡΑΝΑΚΗ-ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ-ΑΡΒΑΝΙΤΗ-ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗ-ΣΕΙΡΕΚΙΔΗ-ΔΑΝΗΛΟ-ΣΚΑΡΛΟ-ΠΑΥΛΙΔΗ-ΚΑΡΑΚΕΧΑΓΙΑ-ΒΑΡΕΛΤΖΗ-ΤΡΙΑΝΑΦΥΛΛΙΔΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝ ΛΥΔΩΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΠΟΣΤΑ (ΒΛΕΠΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ).ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ? ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΝ Η ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΘΟΥΝ Η ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ Η ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ Η ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ. ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ.ΑΥΤΟΙ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.ΓΕΛΑΝΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΟΣΟ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ.ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΡΑΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΕΧΟΝΤΑΣ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΥΣ?

greekhandball.com said...

@4.28
Θα μου επιτρέψεις να σου κάνω μια διόρθωση. Σχολιαστές για δικούς τους λόγους (ίσως και συμφέροντα)έχουν απαξιώσει ή λοιδορήσει ανθρώπους του αθλήματος και όχι το blog που εκφράζεται πάντα επώνυμα μέσα από τα κείμενα του διαχειριστή του.

Επειδή μέσα από τη αντιφατική συμπεριφορά ορισμένων ip (επικριτικά και εγκωμιαστικά ταυτόχρονα σχόλια για το ίδιο άτομο από την ίδια ip) διακρίνω μια προσπάθεια ώστε το GREEK HANDBALL να οδηγηθεί στον μετριασμό των σχολίων, κάνω γνωστό για μια ακόμα φορά ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί και επαναλαμβάνω εκ νέου την πολιτική σχολιασμού:

"Το GREEK HANDBALL δημοσιεύει χωρίς έλεγχο, αυτόματα, κάθε σχόλιο καθώς θεωρεί ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε ή σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι θίγεστε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας"