Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΒΑΚΑΛΗΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΒΑΚΑΛΗΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


Ο έμπειρος τεχνικός θα έχει άμεσο συνεργάτη τον Γιώργο Αντωνίου- Δηλώσεις και βιογραφικά των νέων ομοσπονδιακών
Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδας ανακοινώνει την πρόσληψη των Σωκράτη Βακάλη και Γιώργου Αντωνίου στις Εθνικές ομάδες Γυναικών. Η συμφωνία είναι μέχρι τον προσεχή Ιούνιο με προοπτική ανανέωσης για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ο Σωκράτης Βακάλης αναλαμβάνει την Εθνική Γυναικών, έχοντας άμεσο συνεργάτη του στις μικρές Εθνικές ομάδες τον Γιώργο Αντωνίου.

«Θα προσπαθήσω να αλλάξω το ρου της ιστορίας»

Ο Σωκράτης Βακάλης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΧΕ για την νέα σελίδα της καριέρας του: «Υπάρχουν πολλά προβλήματα. Θα προσπαθήσω να αλλάξω το ρου της ιστορίας του ελληνικού γυναικείου χάντμπολ στις Εθνικές ομάδες. Είναι δύσκολη η συγκυρία. Δεν ξέρω αν θα είμαι ο πιο καλός προπονητής θα προσπαθήσω όμως να είμαι ο πιο πεισμωμένος. Έχω βαθιά γνώση του γυναικείου χάντμπολ. Θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ πάνω στις αδυναμίες μας. Κάποια στιγμή θα θέσω ένα στόχο που δεν έχει τολμήσει κανείς και θα κάνω την αυτοκριτική μου, αλλά και θα κριθώ. Το κλειδί στις επιλογές θα είναι το πόσο μπορούν οι αθλήτριες να δεσμευθούν πάνω στην σκληρή δουλειά και στις θυσίες που πρέπει να κάνουν. Περιμένω την συστράτευση όλων. Σέβομαι  όλους τους ανθρώπους που υπηρετούν το γυναικείο χάντμπολ και ζητώ την συμπαράσταση τους».

Το βιογραφικό του Σωκράτη Βακάλη
Γεννήθηκε στις 5 Ιανουαρίου του 1968. Το 1983 ξεκίνησε την αθλητική του καριέρα στον Άρη Νίκαιας και δέκα χρόνια αργότερα ανέλαβε ως προπονητής το γυναικείο τμήμα του συλλόγου. Το 1994 ολοκλήρωσε τις σπουδαίες του στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών. Το 2002 βρίσκεται στην Εθνική Νεανίδων και στο πλευρό του Ρώσου Ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής Γυναικών Αμπιλόκοφ και έπειτα του Νορβηγού Όλσον ως συνεργάτης με παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Την τριετία 2005-2008 πηγαίνει στον Φιλώτα Φλώρινας, όπου κατακτά 3 Πανελλήνια πρωταθλήματα Κορασίδων και Παγκορασίδων. Την περίοδο 2009-2011 οδηγεί τον Αρίωνα Πτολεμαϊδας στην Α1 Γυναικών και έπειτα στην έξοδο στην Ευρώπη για πρώτη φορά στην ιστορία του, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα παίρνει με τις νεάνιδες το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και δύο χάλκινα μετάλλια με τις νεάνιδες και τις κορασίδες του συλλόγου.

«Επιμονή και στόχοι»
Ο Γιώργος Αντωνίου από την πλευρά του σχολίασε: «Είναι μεγάλη τιμή και πρόκληση για μένα η πρόσκληση της Ομοσπονδίας. Γνωρίζω τον Σωκράτη Βακάλη πολλά χρόνια. Το κλειδί της δουλειά μας θα είναι η επιμονή και οι στόχοι. Θα χρειαστούμε τη βοήθεια όλων. Από αυτή την προσπάθεια δεν πρέπει να λείψει κανένας».

Το βιογραφικό του Γιώργου Αντωνίου
Γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου του 1963. Πρώτος σύλλογος ήταν ο Πολλικράτης. Το 1986 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο φυσικής αγωγής του Βουκουρεστίου. Έπειτα ακολούθησε ο Θρίαμβος Αθηνών το 1986, ενώ από το 1989 έως το 1993 ήταν προπονητής στην γυναικεία ομάδα του Θριάμβου. Το 1991 ολοκληρώνει την αθλητική του καριέρα. Από το 1994 μέχρι το 2006 βρίσκεται στις ακαδημίες του Άρη Νίκαιας, κατακτώντας 3 Πανελλήνια χρυσά Νεανίδων και 3 Κορασίδων. Το 2006 ήταν συνεργάτης του Γιάννη Βαρελτζή στο ανδρικό τμήμα του Κορωπίου και παράλληλα στις ακαδημίες του συλλόγου. Τα τελευταίο δύο χρόνια προπονούσε το Καματερό στην Α2 Γυναικών.

16 comments

Anonymous said...

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΑΣ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ.
ΓΙΑΝΝΗΣ Α..

Anonymous said...

Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία ,όσο για την σκληρή δουλειά είμαστε σίγουροι,μακάρι να σε ακολουθήσουν όλοι στο δρόμο που θα χαράξεις.
Ένας θαυμαστής της δουλειάς σου από Καστοριά. Η.Τ

Anonymous said...

καλά ο Αντωνίου αλλά για τον άλλον τα ξεχάσατε τα καλά του 2004 ???

Anonymous said...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΟΧΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΧΑΝΤΜΠΟΛ.ΠΑΝΤΕΛΗ ΕΠΡΕΠΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ? ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΦΥΓΑΝ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ (ΚΑΡΑΚΕΧΑΓΙΑΣ)ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΑΝΟΙΞΗ.
Χ.Μ.

Anonymous said...

συγχαρητήρια και στους 2 προπονητές!!Μακάρι να είναι αυτή η ώρα που το γυναικείο χάντμπωλ θα ορθοποδήσει!!

Anonymous said...

ΜΠΡΑΒΟ, ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ.

Anonymous said...

ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟ ΡΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.ΩΡΑΙΑ, ΠΗΡΑΜΕ ΤΟΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΏΝ Ή ΤΟΝ ΝΑΠΟΛΕΩΝ Ή,,,,
(ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΟΠΩΣ ΤΟ 2004)

Anonymous said...

Καλός προπονητής ο Βακάλης,αλλά πολύ ανακατώστρας και κωλοτούμπας...Προσέξτε κορίτσια..
2004 - πριν και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες..

Anonymous said...

ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΛΕΤΕ.ΚΟΜΠΛΕΞΑΡΕΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ

Anonymous said...

Άμα δε ξέρεις, μη μιλάς χαζούλι(α)..
Άντε γειά..

Anonymous said...

αναξιοκρατικα βρεθηκε στην εθνικη νεανιδων το 2002-- τα αποτελεσματα στην νεανιδων ηταν τραγικα--στον αριωνα ειχε ροςτερ για τιτλο και δεν τα καταφερε-- η εθνικη χρειαζεται προπονητη που εχει παρει τουλαχιστον πανελληνιο τιτλο σε ανδρικο η γυναικειο πρωταθλημα--ευχομαι να τα καταφερει και να διαψευτω

Anonymous said...

Πως είναι δυνατόν αυτός που έχει αποτύχει στον πιο σημαντικό στόχο που είχε θέσει ποτέ η Εθνική γυναικών,και που η αλήθεια είναι πως τότε υπήρχε το υλικό,να αναλαμβάνει για άλλη μια φορά μια τόσο σημαντική θέση?Πόσο αποτυχημένοι είμαστε τελικά εμείς οι Έλληνες και πόσο αυτοκαταστροφικοί?
Ευθυνόφοβους και ψεύτες δεν χρειαζόμαστε άλλους!Φτάνει πια!!!

Anonymous said...

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΓΝΩΣΕΙΣ .ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑ.

Anonymous said...

αυτοί που κρίνουν μια επιλογή πριν δουν κάποιο αποτέλεσμα...θα μπορούσαν να κάνουν και το ίδιο για το πολιτικό σύστημα!!Δυστυχώς στην Ελλάδα τους άξιους ανθρώπους και τους επαγγελματίες θέλουμε να τους ρίχνουμε....αλεξίπτωτο όμως είναι οι δουλεία τους οπότε όπου και να πέσουν δε θα πονέσουν!!!καλή αρχή!!

Anonymous said...

να δουμε τα αποτελεσματα της εθνικης νεανιδων και γυναικων στην θητεια του βακαλη στην εθνικη,ποσα χρηματα κοστισε η ολη προσπαθεια και ποσο εξελιχθηκε το γυναικειο χαντμπολ.Τι παραπανω διαθετει ο προπονητης και τι επιπλεον προσφερει η οχε για να μην εγκληματισουμε παλι πανω στην νεα φουρνια του γυναικειου ελληνικου χαντμπολ?

Anonymous said...

POIOS ANTONIOU TO PALTO APO TIN ERIMO? THA VALETE KANENA NEO PROPONITI?