Το παιχνίδι της αγωνιστικής. ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 30 :29 - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Το παιχνίδι της αγωνιστικής. ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 30 :29


Ο «δικέφαλος» του Βορρά επικράτησε 30-29 της ΑΕΚ στη Μίκρα και μείωσε την διαφορά του στους 3 βαθμούς από την δεύτερη θέση.
Νέο ενδιαφέρον απέκτησε το Πρωτάθλημα Α1 Ανδρών ΟΠΑΠ μετά την νίκη του ΠΑΟΚ με 30-29 επί της ΑΕΚ στο μεγάλο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής και 1ης του δευτέρου γύρου, που διεξήχθη μπροστά σε 500 θεατές στο κλειστό της Μίκρας. Ο «δικέφαλος» του Βορρά έτσι ξαναμπήκε στην διεκδίκηση του τίτλου, μειώνοντας στους 3 (18 έναντι 15 βαθμών) την διαφορά του από την δεύτερη «Ένωση», η οποία παρά τις σοβαρές απουσίες των Μπακαούκα, Βακάλη ήταν ιδιαιτέρως μαχητική. Η κάθε ομάδα είχε και
από ένα καλό ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει πολύ δυνατά στο ματς και να καταφέρνει με ένα γρήγορο σερί 4-0 να προηγηθεί 7-3. Στη συνέχεια με τους περιφερειακούς Σεβαστίδη, Παλάσκα, Ανγκελόφσκι να βρίσκονται σε πολύ καλή ημέρα και την άμυνα να κλείνει καλά τους διαδρόμους στην επίθεση της ΑΕΚ, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 12-5 και 15-6 στο 25’. Μάλιστα με την διαφορά των 9 γκολ να είναι η μέγιστη στον αγώνα, ο ΠΑΟΚ έκανε όνειρα ακόμα και κάλυψης της διαφοράς των 7 γκολ (27-20), με τα οποία είχε χάσει στον 1ο γύρο. Η ΑΕΚ ανέβασε ρυθμούς και μείωσε σε 16-11 με τα γκολ του Μαξίμοβιτς και το ημίχρονο έληξε 17-11. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη έκανε την αντεπίθεση της και σε συνδυασμό με την χαλάρωση του ΠΑΟΚ κατόρθωσε να φτάσει σε απόσταση αναπνοής (21-20) με ένα σερί 4-0 (από 21-16) στο 45’. Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του ματς ο αγώνας έγινε ξανά ντέρμπι. Στο τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι κράτησαν την μικρή διαφορά των 1-2 τερμάτων, χάρης τον εξαιρετικό Θόδωρο Πετρίδη που πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και πέτυχε το 29-27 και το 30-28. Ο Μαξίμοβιτς μείωσε δυόμιση λεπτά πριν το τέλος σε 30-29. Στα σαράντα δεύτερα πριν το τέλος ο Σεβαστίδης έκανε βήματα. Η ΑΕΚ κέρδισε φάουλ με τη λήξη, ο Κοκολοδημητράκης έκανε δύο σουτ κερδίζοντας ισάριθμα φάουλ και ο Παπαδόπουλος δεν κατάφερε σε νεκρό χρόνο να ισοφαρίσει, καθώς έστειλε την μπάλα στο τοίχος, όπου υπήρχαν μόλις τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ, λόγω αποβολών.

Υετίων: «Μετράει η νίκη»
«Γνωρίζαμε ότι ο αγώνας θα ήταν δύσκολος, παρά τις απουσίες που είχε η ΑΕΚ. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε καταπληκτική άμυνα και με συγκέντρωση στην επίθεση χτίσαμε μία διαφορά. Άλλωστε δευτερεύων στόχος μας ήταν η νίκη με οκτώ γκολ για να υπερκαλύψουμε τη διαφορά των επτά γκολ με την οποία χάσαμε στον πρώτο αγώνα και να έχουμε πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Στο  δεύτερο μέρος η άμυνα δεν λειτούργησε τόσο καλά, η ΑΕΚ έκανε την αντεπίθεσή της όμως εμείς κρατήσαμε τη νίκη και αυτό μετράει. Ίσως η ιδέας της κάλυψης της διαφοράς μας άγχωσε και χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας. Πάντως κερδίσαμε δίκαια και θεωρώ πλασματικό το σκορ. Μπροστά μας έχουμε τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με τον Φίλιππο. Πάμε για τη νίκη ώστε να έρθουμε πιο κοντά στην κατάκτηση του Κυπέλλου», δήλωσε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Στέλιος Υετίων.

Αρβανίτης: «Κουραστήκαμε και δεν είχαμε λύσεις»
Ο τεχνικός της ΑΕΚ Γιάννης Αρβανίτης από την άλλη πλευρά επεσήμανε: «Κάναμε ένα κακό πρώτο ημίχρονο, χάσαμε πολλά σουτ από τα έξι μέτρα και ψυχολογικά επηρεαστήκαμε. Στο δεύτερο κάναμε πολύ καλή προσπάθεια, επιστρέψαμε στην διεκδίκηση του αγώνα. Θεωρώ πως στο τέλος κάναμε κάποια λάθη, λόγω κούρασης και χάσαμε το παιχνίδι, λόγω έλλειψης βάθους πάγκου, άρα και λύσεων, αφού ούτε ο Κόντης μπόρεσε να αγωνιστεί, αλλά ούτε και ο Γεωργιάδης ήταν 100% έτοιμος από τον τραυματισμό του».


ΠΑΟΚ- ΑΕΚ 30-29
Τα δεκάλεπτα: 5-4, 13-6, 17-11(ημχ.), 20-15, 26-23, 30-29
ΠΑΟΚ (Στέλιος Υετίων): Γουργούμης Κνέζεβιτς, Τσακίρης 4, Πίτσιος 1, Ιωαννίδης 1, Ανγκελόφσκι 3, Παλάσκας 5, Τάτσης, Σεβαστίδης 3, Αποστολίδης Π., Πετρίδης 7, Αποστολίδης Β., Κοκώνης 3, Κεσίδης 3.
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφάτος, Αϊβάζης, Γεωργιάδης 1, Γιαννόπουλος 3, Κοκολοδημητράκης 3, Κουλούρης, Σύγγαρης,  Ασαρίδης 4, Οικονόμου,  Τσαούσης 6, Τούτσης 2, Ζαχάρης, Παπαδόπουλος 4, Μαξίμοβιτς 6. Διαιτητές: Τζαφερόπουλος- Μπέτμαν, Κόκκινη: 60’ Αποστολίδης (τρία δίλεπτα), Δίλεπτα: 8-7, Πέναλτι: 3/4-0/1.

1 comment

Anonymous said...

ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΝΑΟΥΣΑ ΡΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕ ΤΕΟ, ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΨΕΙΣ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΡΕ ΚΟΟΥΤΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΤΣΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ, ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΡΕ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΣΕ ΕΙΧΑ ΓΙΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙ, ΜΗΝ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΣΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ, ΠΑΙΞΤΕ ΣΤΑ ΙΣΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΞΙΖΕΤΑΙ ΘΑ ΠΑΤΕ Α1, ΑΣΕ ΠΟΥ ΚΑΙ 2οι ΝΑ ΒΓΗΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΦΟΙΒΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΠΑΙΞΤΕ..