Διασυρμός για την ΑΕΚ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Διασυρμός για την ΑΕΚ

Tο χειρότερό της πρόσωπο παρουσίασε η ΑΕΚ στον μικρό τελικό του α' προκριματικού ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ που ολοκληρώθηκε στο Πρεσόφ της Σλοβακίας. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας χωρίς ίχνος μαχητικότητας με κακή ψυχολογία και με πολλά προβλήματα διασύρθηκε με 40-23 από την οικοδέσποινα Τατράν που κατέλαβε την 3η θέση στον όμιλο αφήνοντας 4oυς τους «κιτρινόμαυρους» που θα συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία στο β’ γύρο του EHF Cup (φάση των «64»). Εκεί θα αντιμετωπίζουν μία εκ των Ολίμπους (Μολδαβία) ή Λίμπουργκ (Ολλανδία).

Η εξέλιξη του αγώνα
Το ξεκίνημα της ΑΕΚ δεν είχε καμία διαφορά σε σχέση με αυτό που έκανε κόντρα στην Παρτίζαν. Μόλις στο 6’ οι «κιτρινόμαυροι» ήταν πίσω στο σκορ με 5-0 και ο Μπακαούκας καταφέρε να σπάσει το ρόδι στο 6’30’’.
Τα προβλήματα στην άμυνα της ΑΕΚ δεν επέτρεπαν να κλαπούν μπάλες και να βγουν αιφνιδιασμοί με τους Σλοβάκους να βρίσκουν πολύ εύκολα διαδρόμους τόσο από την περιφέρεια όσο και με διεισδύσεις.
Στην επίθεση, με τον Νίκο Κοκολοδημητράκη να είναι κλεισμένος, το περιφερειακό σουτ ανύπαρκτο και η άμυνα 5-1 των Σλοβάκων που προσαρμοζόταν σε 3-2-1 δεν άφηνε πολλά περιθώρια στους πρωταθλητές Ελλάδας.
Στο 10’ η Τατράν είχε ξεφύγει με 8-1 ε τον Αρβανίτη να καλεί τάιμ άουτ και να ζητάει από τους παίκτες του να βελτιωθούν στην άμυνα. «Δεν μπορούμε να πάμε ξεκούραστα. Μην περιμένετε. Δουλέψτε στις επαφές. Μην περιμένετε» ήταν το γενικό νόημα των οδηγιών του τεχνικού της Ένωσης.
Στο 11’32’’ ο Μπάκα είχε λανθασμένη εκτέλεση πέναλτι και αμέσως οι Σλοβάκοι δουλεύοντας με το πίβοτ έκαναν το 9-1. Οι επαφές που ζήτησε στη άμυνα ο Αρβανίτης είχαν αποτέλεσμα, αφού ήρθε και το πρώτο κλέψιμο και ο αιφνιδιασμός με τον Μνπακαούκα να μειώνει σε 9-2 και στην επόμενη επίθεση ο Γεωργιάδης σε 9-3 και κάπου εκεί η ΑΕΚ άρχισε να δείχνει πως μπορεί να πάρει μπροστά.
Όμως οι Σλοβάκοι δουλεύοντας πολύ μεθοδευμένα στην επίθεση κατάφερναν να δημιουργούν τις απαραίτητες ευκαιρίες με διεισδύσεις και με αιφνιδιασμούς κάνοντας το 12-3 στο 16’ και 13-4 στο 19’ και 15-4 στο 20’.
Παράλληλα, ο τερματοφύλακας των Σλοβάκων ήταν σε εξαιρετική ημέρα, κάτι που δεν συνέβαινε με τον Ευγένιο Κουλούρη (μπήκε ο Καφφάτο στο 21’) που βρέθηκε πολλές φορές εκτεθειμένος από την άμυνά του.
Η εικόνα της ΑΕΚ χειροτέρευε όσο περνούσε η ώρα, υπήρχε εκνευρισμός και πολλά λάθη με τη διαφορά να συνεχίσει να αυξάνεται (16-4 στο 22’, 18-5 στο 25’). Η ΑΕΚ σκόραρε με το σταγονόμετρο την ώρα που οι Σλοβάκοι εκμεταλλευόμενοι και τις δίλεπτες αποβολές που δέχθηκαν οι «κιτρινόμαυροι» απλά φρόντιζε να ελέγχει τον αγώνα και να συντηρεί τη διαφορά πάνω από τα δέκα γκολ κλείνοντας το ημίχρονο με τριπλ σκορ στο +14 με 21-7!

Η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε και πολύ για την ΑΕΚ που κατάφερε φέρει σε πιο… γήινα επίπεδα τη διαφορά μειώνοντας σε 24-14 στο 36’ χωρίς όμως να μπορεί να πάρει τον έλεγχο στο ρυθμό του αγώνα.
Οι Σλοβάκοι χωρίς να χρειάζεται να καταβάλουν ιδιαίτερη προσπάθεια ανέβασαν και πάλι τη διαφορά στο +14 (29-15 στο 42’) και στο +15 (31-16 στο 43’) με τους παίκτες της Ένωσης να μοιάζουν να τα έχουν παρατήσει. Ακόμα κι όταν έβρισκαν διαδρόμους προς την εστία της Τατράν είχαν κακές επιλογές.
Στο τελευταίο τέταρτο το ματς απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα με τη διαφορά να εκτοξεύεται στο +16 (36-20 στο 53’) και στο +17 (37-20 στο 54’) με τους Σλοβάκους να προσπαθούν να προσφέρουν θέαμα σε κάθε ευκαιρία που τους δινόταν ανεβάζοντας της διαφορά στο +18 (40-22 στο 59’) με τον Μπακαούκα να μειώνει σε 40-23 στο 10’’ πριν το τέλος.

«Μας τιμώρησε η Τατράν»
Απογοητευμένος εμφανίστηκε στη συνέντευξη τύπου ο Γιάννης Αρβανίτης μετά τη βαριά ήττα από την Τατράν και στάθηκε στον τρόπο που αντιμετώπισε η ΑΕΚ το παιχνίδι: «Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να είμαστε πνευματική έτοιμοι για αυτό το ματς. Από την αρχή η Τατράν έδειξε πως ήταν πολύ πιο έτοιμη για αυτόν τον αγώνα από ότι εμείς. Δεν είχαμε συγκέντρωση, δεν είχαμε καμία καλή στιγμή μέσα στον αγώνα και η Τατράν μας τιμώρησε».
Από τη μεριά του ο Φάνης Τσαούσης δεν θέλησε να αναζητήσει δικαιολογίες: «Δυστυχώς υπάρχουν κι αυτά τα παιχνίδια. Η Τατράν είναι πιο έτοιμη ομάδα από εμάς. Δεν καταφέραμε να μπούμε σε αυτό το παιχνίδι. Δικαιολογίες για το ματς θα μπορούσαν να βρούμε πολλές αλλά πρώτα να πρέπει να κοιτάμε τι κάναμε εμείς οι παίκτες και κάναμε ένα από τα χειρότερά μας παιχνίδια».

Τα δεκάλεπτα: 8-1, 15-4, 21-7 (ημίχρονο), 27-15, 34-19, 40-23
Τατράν (Σ. Ράσιτς): Κρίστοπανς 8, Κόπτσο 5, Χρίστκα 4, Κροκ 4, Πέκαρ 6, Ούρμπαν 2 Μαζάρ 2, Μαρούσακ 1, Ραντσένκο 1, Κούκρικα 1, Τουμιντάλσκι 2, Τσιπ 1, Κρούπα, Αντλ, Μπόχατς, Γκούζι 3
ΑΕΚ (Γ. Αρβανίτης): Καφφάτος, Μπακαούκας 8, Γεωργιάδης 3, Γιαννόπουλος 2, Βακάλης 4, Κοκολοδημητράκης, Κουλούρης, Κόντης 3, Ασαρίδης, Οικονόμου, Τσαούσης 3, Τούτσης, Ζαχάρης, Παπαδόπουλος

Πέναλτι: 4/5-2/3
*Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Παρτίζαν επικράτησε με 33-26 της Πόρτο πήρε την πρώτη θέση και το εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

4 comments

SNIPER said...

γιατι ρε παιδια "διασυρμος";
Τοσο μπορει αυτη η ομαδα,αυτο ειναι το επιπεδο του αθληματος στην ελλαδα!
Ακομη και στην φωτο βλεπει κανεις οτι δεν μιλαμε για αθλητες,αλλά για κατι αλλο,κατι μεταξυ σερβιτορου κ δημοσιου υπαλληλου με κοιλιτσα !

Anonymous said...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΑΙΒΑΖΗ,.....ΧΑΧΧΧΑΧΑΧΑ!!!
ΘΑ ΕΒΓΑΖΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΦΩΤΟ ΣΤΑ ΕΝΑΕΡΙΑ ΤΩΝ ΣΛΟΒΑΚΩΝ....

Anonymous said...

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ,ΔΕΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΑΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ,ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΟΛΟ "ΝΑΙ"ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΜΗΣΙΔΕΣ.ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΩΣ? ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΤΡΙΞΕΙ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥΣ!

Anonymous said...

Όταν το άθλημα είναι ερασιτεχνικό δεν μπορείς να περιμένεις κάτι πολύ παραπάνω.Στο ματς με την Παρτιζάν έδειξαν ποιότητα και προσήλωση,σε αυτό με την Τατράν φάνηκε η έλλειψη φυσικής κατάστασης και συγκέντρωσης.Η διάρκεια είναι το ζητούμενο για την ΑΕΚ και για κάθε ομάδα που το παλεύει χωρίς πολλά λεφτά.