Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΕΩΝ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΕΩΝ

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης και η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος με τη συμπαράσταση και συμβολή του Δήμου Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν πριν από λίγο στο Αμφιθέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Τούμπας του Δήμου Θεσσαλονίκης την κλήρωση των ομίλων, του XVIII Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Χάντμπολ Νέων, το οποίο θα γίνει στη Θεσσαλονίκη από τις 17 έως τις 31 Ιουλίου.
Βάσει της διαδικασίας της κλήρωσης, η Ελλάδα (ως διοργανώτρια) είχε το δικαίωμα επιλογής ομίλου, κάτι που έγινε μετά το πέρας της κλήρωσης με κλειδάριθμο των υπολοίπων χωρών.
Όταν ήρθε η σειρά του 3ου γκρουπ δυναμικότητας (όπου ανήκει η Ελλάδα), ο τεχνικός της εθνικής νέων Κώστας Τσαβδαρίδης και οι συνεργάτες, επέλεξαν το 2οόμιλο.
Εκεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει τις: Δανία, Αμερική-1 (την 1η ομάδα που θα βγει από τα προκριματικά που θα γίνουν στην Αμερικανική Ήπειρο), Κατάρ, Αλγερία και Αμερική-5 (την 5η ομάδα από την Αμερικανική Ήπειρο).
Οι υπόλοιποι όμιλοι, που ανέδειξε η κλήρωση:

Α΄ όμιλος: Σλοβενία, Γαλλία, Σερβία, Τυνησία, Αμερική-4, Νορβηγία.
Γ΄ όμιλος: Αίγυπτος, Γερμανία, Αμερική-2, Ρωσία, Ν. Κορέα, Μπενίν.

Δ΄ όμιλος: Πορτογαλία, Σουηδία, Ισπανία, Αμερική-3, Ουγγαρία, Ιράν.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η εθνική μας ομάδα ανάλογα με την κατάταξη της, θα διασταυρωθεί στην επόμενη φάση, με αντίστοιχες χώρες του Α΄ ομίλου.

Την Παγκόσμια Ομοσπονδία εκπροσώπησε ο Σλοβένος Λεόν Καλίν (Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων IHF), ο οποίος ήταν υπεύθυνος και για τη διενέργεια της κλήρωσης.
Ο Λεόν Καλίν στην ομιλία του ευχαρίστησε την ελληνική ομοσπονδία και τον Δήμο Θεσσαλονίκης, για την άρτια οργάνωση της διαδικασίας της κλήρωσης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα μας, θα φέρει σε πέρας το σπουδαίο αυτό αθλητικό γεγονός.
Χαιρετισμούς απεύθυναν ακόμη, ο πρόεδρος της ΟΧΕ Σίμος Λαζαρίδης και ο Α΄ Αντιπρόεδρος και πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής Παντελής Χατζηωάννου,ενώ από το Δήμο Θεσσαλονίκης, χαιρετισμό απεύθυνε η Αντιδήμαρχος Νεολαίας, Αθλητισμού, Εθελοντισμού Μαρία Πασχαλίδου.
Ο πρόεδρος της ΟΧΕ, στην ομιλία του επεσήμανε: «Το σημαντικό αυτό αθλητικό γεγονός αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για το ελληνικό χάντμπολ και τον ελληνικό αθλητισμό, το οποίο είμαι πεπεισμένος ότι θα συμβάλουμε όλοι για να το κερδίσουμε. Η πόλη της Θεσσαλονίκης θα υποδεχτεί αθλητές από 24 χώρες που αποτελούν το μέλλον του παγκόσμιου χάντμπολ».
Από την μεριά του ο κ. Χατζηωάννου τόνισε: «Η Θεσσαλονίκη για δυο εβδομάδες θα γίνει το κέντρο του παγκόσμιου χάντμπολ, αφού θα την επισκεφθούν 550 αθλητές από 24 χώρες και με την συμβολή του Δήμου Θεσσαλονίκης πιστεύουμε ότι θα διοργανώσουμε πολύ καλούς αγώνες».
Τέλος, η κ. Πασχαλίδου, μετέφερε τον χαιρετισμό του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση της, ότι και αγωνιστικά η ελληνική ομάδα θα είναι αξιόμαχος αντίπαλος, σε όποιον και αν βρεθεί μπροστά της».
ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΝΕΩΝ:
Μετά την κλήρωση ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ομάδας Νέων Κώστας Τσαβδαρίδης, δήλωσε: «Επιλέξαμε ένα γκρούπ με τη λογική να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε στην διοργάνωση. Πρώτιστος στόχος είναι η πρόκριση στους «16» αλλά από εκεί και μετά επειδή όλα κρίνονται σε ένα παιχνίδι, δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος. Πρέπει να προσέξουμε να είμαστε από την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης, σε καλή σωματική και ψυχική κατάσταση. Έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά, που βλέπω ότι τον τελευταίο καιρό, ανεβάζουν ρυθμούς. Πιο σημαντικό όμως είναι ότι την ευεξία που νιώθω εγώ την νιώθουν και εκείνοι. Πολλά θα εξαρτηθούν βέβαια και από την αγωνιστική κατάσταση που θα είναι μετά τα πλει οφ στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά είμαστε αισιόδοξοι. Η ομάδα συγκεντρώνεται στις 16 Μαϊου για αιματολογικές και εργομετρικές μετρήσεις. Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας θα το κάνουμε πιθανότατα στο Καρπενήσι και από τις 18 Μαϊου έως 1η Ιουνίου, βάζουμε τις βάσεις στη γενική φυσική κατάσταση. Στο 2ο στάδιο, θα δουλέψουμε στην ειδική φυσική κατάσταση και θα κάνουμε τα πρώτα φιλικά. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε σε τουρνουά στο εξωτερικό και 10 ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, θα εγκατασταθούμε στην Θεσσαλονίκη».

17 comments

Anonymous said...

καλη κληρωση ολα τα λεφτα ειναι ομως τι θα κανουν τα πιτσιρικια στα χιαστι

Anonymous said...

υπαρχουν καπου αναρτημενες οι επιλογεσ του τσαβδαριδη?η ειναι ακομα νωρις?

Anonymous said...

kala egw lew mono oti o tsavdaridis tha prepei na arxisei na "douleuei" apo twra tis dikaiologies pou tha pei meta... oso gia tin klirwsi ,den uparxoun kales kai kakes klirwseis !!! auto pou lew ,to lew vasi twn apotelesmatwn mexri stigmis kai exontas mia mikri gnwsi tis dunamikotitas kapoiwn apo tis antipales omades ..... makari na diapseusto alla den nomizw !!!

Anonymous said...

proton!!liga ta logia sou gia ton tsavdaridi!!giati tetoioi ellines proponites diskolo na ksanaperasoun!!defteron tha elega ti ksereis gia tous adipalous tis ethnikis!pes mu me ti asxolise!!exete vgei oloi oi amiristoi kai milate!

Anonymous said...

σιγα ρε φιλε 2,33 ποιος ειναι και γιατι ειναι υπερανω κρητικης,ενημερωσε μας !
Πηρε νταμπλ με τον Δουκα,οκ
Επειτα ;
Ισως σου αρεσει επειδη προσπαθει να μιλαει αργα και με μειληχιο υφος,
Ισως οτι προσπαθει να κρατα ενα ουδετερο προφιλ,
Να μην αναφερθω τωρα στα κριτηρια επιλογης προπονητων απο την ΟΧΕ
τελος παντων : καλη επιτυχια στα παιδια

Anonymous said...

2,33 edo!pes mu enan kalitero!kai min mu peis matzos i iatroudis giati exeis mia moutza apo emena!

Anonymous said...

tha sou pw egw eimai o 12:03 ..... kranakis oso gia ton kompleksiko ton tsavdaridi ase file ... tha gelasoune kai oi petres to kalokairi !!!!! filakia ...

Anonymous said...

ναι όντως θα γελάσουν και οι πέτρες το καλοκαίρι!!!Ο Τσαβδαρίδης είναι καλός μόνο στο να managάρει τα πιτσιρίκια της εθνικής σε ποια ομάδα να πάνε την επόμενη χρονιά (βλέπε ΔΟΥΚΑΣ,ΑΕΚ πέρσυ)!Αυτός εκτός από προπονητής, είναι και οικογενειακός αθλητικός σύμβουλος!Μέχρι και τραπεζώματα του κάνουν οι γονείς των αθλητών που έχει στην εθνική.Τι να λέμε τώρα...

Anonymous said...

ποσο κομπλας εισα ρε καραγκιοζακο?δηλαδη αν η νεων αποτυχει το καλοκαιρι εσυ θα χαρεις και θα γελασεις γιατι δεν γουσταρεις τον τσαβδαριδη και τον καθε τσαβδαριδη που προπονει?εγω προσωπικα θα στεναχωρηθω γιατι α) αυτο το παγκοσμιο ειναι ισως η τελευταια ευκαιρια να ακουστει το αθλημα μας(γιατι η ανδρων αυτη τη στιγμη δεν δειχνει να μπορει να κανει κατι καλο)και β)εχουν επενδυθει καποια χρηματα -εν καιρω οικονομιων δυσκολιων-σ'ολη αυτη την ιστορια και αν δεν ερθει μια καλη θεση θα ειναι κριμα.εσυ σ'ολο αυτο που το βρισκεις το αστειο ,δεν ξερω.

Anonymous said...

prwton karagkiozakos eisai esu kai profanos asxetos me to thema..... to na les tin gnwmi sou den einai apagoreumeno akomh nomizw... i diki mou einai arnitiki kai tin paratheto gt pisteuw oti auti i genia athlitwn ,me tin sugkuria tou pagkosmiou aksize kaluteri tuxi apo ton tsavdaridi..... kai eidika meta apo to pathima tou korudallou pou profanos den egine mathima stous antropous tis oxe !!!!! to poios einai kompleksikos to kserei olos o handbolikos kosmos !!!!! filakia file tou tsavdaridi (pragmatika sou aksizoun sugxaritiria gt oi filoi tou tsavdaridoi eiste eidos pros eksafanisi kai prostateuomeno apo tis filozwikes organwseis !!!! ) ante geiaaaaaaaaaa .....

Anonymous said...

οντως εγω ειμαι ο κομπλεξικος...εγω κουβεντα δεν ειπα για τον τσαβδαριδη,μονο οτι θελω να παει καλα η νεων και οτι θα ειναι κριμα και στεναχωρο σε αντιθεση περιπτωση,ενω εσυ λες οτι αμα πατωσουν θα κανεις γελια κ ασχολεισαι με τον καθε τσαβδαριδη και τον καθε ματζο,κρανακη,ιατρουδη κλπ.εισαι κλασσικος τυπος που δε θες να παει καλα το αθλημα,αλλα προτιμας να αποτυχει γιατι θα γινει ρομπα καποιος που δε γουσταρεις.μπραβο ρε εισαι ανιδιοτελης και προφανως καθολου κομπλεξικος.εσυ αμα βγουν τελευταιοι οι νεοι να βγεις να πανηγυρισεις.ελπιζω μονο να μην εισαι προπονητης και να διδασκεις σε παιδια.γιατι τετοιοι μιζεροι κομπλεξικοι παρτακηδες σαν κ εσενα,αν και δεν ειναι ειδος υπο εξαφανιση στην ελλαδα,πρεπει καποια στιγμη να σταματησουν να υπαρχουν.

Anonymous said...

1on exoune petixoi se ethnikes omades polu xeiroteroi proponites apo ton tsavdaridi... opote mi milate kapioi gia apotixies... 2on oti san anthrwpos einai apo autous pou den goustarw kai egw proswpika den exei na leei me th douleia pou tou exei anatethei... kai to lew kai egw pou den ton goustarw exei polu kales gnwseis... apla den einai anthrwpos pou diaxeirizete kala tis eksousies pou exei... as euxithoume oloi kalh epituxia sta paidia MAS... kai me ton tsavdaridi tha logariastoume allh wra kai allh stigmh... ola sthn wra tous!

Anonymous said...

esu me eipes karagkiozako kai kompleksiko filaraki kai pragmatika den exeis idea..... to ti skeftomai kai to ti lew den paizei kanena rolo kai oute tha xarw oute tha stenoxorithw an to kalokairi i newn den paei kala..... exw idi stenoxwrithei gt auti i douleia anatethike se enan kompleksiko pou nomizei oti einai o mourinio tou handball... kai den thelei na ton vlepei oute i skia tou !!!!! to oti exei gnwseis einai alitheia opws kai ola ta alla pou lew egw einai episis alitheia !!!!! makari lew kai pali na diapseustw !!!oso gia to an thelw na paei kala to athlima ..... pali malakia eipes gt oute auto eksartatai apo emena alla apo kapoious asxetous pou den kserw me ti kritiria kanoun tous "tsavdaridides proponites ethnikwn omadwn" kai afinoun allous opws o kranakis stin ap'eksw gia proswpikous logous.... apla kai mono giati den glufoun katourimenes podies ...... filakia kai pali kai edw eimai an thes kai alli epeksigisi ...

Anonymous said...

του κρανακη του εχει προταθει εθνικη ομαδα κατα καιρους αλλα αρνειται για τους δικους του λογους.
οσον αφορα για τον τσαβδα θα κανει οτι του πει ο παντελης και τον βλεπω εθνικη γυναικων μαζι με τον κολλητο του μανατζερ των εθνικων ομαδων
φιλακια βαγγελη

Anonymous said...

poia ethniki omada tou exei protathei ? milame gia ton proponiti pou exei sarwsei tous titlous tin teleutaia dekaetia me toulaxiston 4 diaforetikes omades !!!!! kai fusika arnitai kai einai apoluta logiko giati an tha eprepe na tou protathei kati tha itan i ethniki antrwn ..... alla proswpika pisteuw oti kai tin ethniki newn me to kinitro tis diwrganwseis stin ellada tha dexotan na tin analavei !!!!!

Anonymous said...

1:35 egw eimai o 4:57... prin apo to 4:57 den eixa kanei allo sxolio... opote den se eipa egw auta ta epitheta pou proaneferes... simfwnw se ola auta pou les... alla ti mporoume na kanoume? na ta paratisoume ola kai na pame spiti mas? afou auto agapame... tha polemisoume me oti exoume... auto exoume kai me auto tha poreuthoume... sthn ellada uparxei genika provlima opws vlepeis eimaste pisw... se ola... to provlima mas ksekinaei apo polu psila o tsavdaridis einai apla mia stagona ston okeano... eimaste ena mpourdelo pantou... kai na sou pw kai mia allh apopsh sto prakatw... egw den lew na min einai o tsavdaridis proponiths se auth thn omada... giati nomizw oti ontws mporei na kanei wraia pragmata upo proipotheseis... egw thetw to eksis erwtima A. pios ton epivlepei an kanei swsta th douleia tou??? i OXE(se mesa)?? pios? o amuristos??? pion exei na fovate??? opws vlepeis loipon to provlima mas den einai o tsavdaridis... einai oti ektos apo ton tsavdaridi den uparxei kai kanenas allos na asxolithei... mia fora exei pei malakia o tsavdaridis an thimase perisi stis efimerides kai o monos pou ton evale sth thesh tou itan o kranakis...!!!! douleia tou kranaki itan??? pios tou vazei xeri otan kanei malakies??? kaneis!!! mono oi mnistires tou pagkou!!! epeidh sthn omospondia tous pezei sta daxtila... giati autoi einai amuristoi... kai kurios adiaforoi! kai mi sou pw kai animporoi sthn telikh... o skopos mou den einai na thiksw kapion i na tsakwthw... legontas ola auta ekthetw tous provlimatismous mou... kai tis apopseis mou... skeftome dunata!

Anonymous said...

eimai o 12:42 kai sumfwnw mazi sou ... exeis apoluto dikio ...dustixos !!!