«Το χάντμπολ είναι το καμάρι της πόλης μας» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

«Το χάντμπολ είναι το καμάρι της πόλης μας»


Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Κώστας Ιωαννίδης μιλάει για την προσπάθεια της ομάδας χάντμπολ

Αναμφίβολα στις εποχές που ζούμε και με την οικονομική κρίση να επηρεάζει πολλές προσπάθειες, η στήριξη μιας ομάδας από τον Δήμο της είναι όχι μόνο σημαντική, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις και ζωτικής σημασίας. Το καλό παράδειγμα που Δημάρχου Βύρωνα Νίκου Χαρδαλιά παλαιότερα με το χάντμπολ και τώρα με το βόλεϊ, προσπαθούν να το υιοθετήσουν και άλλοι Δήμοι, ο καθένας με τον τρόπο του. Ενας από αυτούς είναι και ο Δήμος Βριλησσίων που στέκεται κοντά στον αθλητισμό με όλες του τις δυνάμεις. Ειδικότερα ο Δήμαρχος της πόλης Κώστας Ιωαννίδης που είναι «φαν» και από τα ιδρυτικά στελέχη του χάντμπολ προσπαθεί να βοηθήσει όσο μπορεί την ομάδα της πόλης και ένα μερίδιο της φετινής πορείας με την 5η θέση στο πρωτάθλημα, της εξόδου στην Ευρώπη μετά από 13 χρόνια και την συμμετοχή στο φάιναλ- φορ του Κυπέλλου του ανήκει. Το handball.gr τον συνάντησε στο γραφείο του μαζί με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου Λουκά Οικονόμου και η συζήτηση που έγινε ήταν άκρως ενδιαφέρουσα.

«Δίνουμε κάθε χρόνο 200.000 Ευρώ»
Την ίδια στιγμή που κάποιοι άλλοι Δήμοι δεν δίνουν ούτε ένα ευρώ στα σωματεία τους, τα οποία μαραζώνουν μην έχοντας να πληρώσουν ούτε οδοιπορικά ο κ. Ιωαννίδης αποκαλύπτει: «Είμαστε ίσως και ο μοναδικός δήμος που δίνει το 1,5% των τακτικών εσόδων του, που είναι περίπου 200.000 Ευρώ, σε όλα τα σωματεία της πόλης με μία τέτοια εξίσωση, ώστε να είναι δίκαιη η κατανομή. Και αυτή η εξίσωση έχει γίνει αποδεκτή απ ‘ όλα τα σωματεία. Ετσι το χάντμπολ και ένα- δύο ακόμα αθλήματα που έχουν τις ίδιες προδιαγραφές (προϊστορία, υποδομές, διακρίσεις) λαμβάνουν ένα σημαντικό ποσό κάθε χρόνο ως επιχορήγηση περί τις 28-30.000 Ευρώ. Και υπάρχει και μπόνους των 5-6.000 Ευρώ σε περίπτωση που επιτευχθεί κάποια σημαντική διάκριση.
Αυτά τα ποσά σίγουρα θα επηρεαστούν, διότι και οι επιχορηγήσεις των Δήμων μειώνονται από το κράτος, λόγω της οικονομικής κρίσης. Ο αθλητισμός στα Βριλήσσια πηγαίνει πολύ καλά. Και σε σωματειακό επίπεδο και σε επίπεδο δήμου. Υπάρχουν 16 τμήματα που διδάσκουν από λάτιν χορό μέχρι μπάσκετ. Και σπάνια αθλήματα, όπως τοξοβολία κ.α. Υπάρχουν και άλλα 13 σύλλογοι που δραστηριοποιούνται σε πολλά αθλήματα, όπως σκάκι, μπέιζμπολ, ταε κβο ντο, Κουν φου κ.α.».

«Είμαστε περήφανοι για το χάντμπολ»
Αναφερόμενος στην προσπάθεια της ομάδας χάντμπολ και της μεγάλης ιστορίας που έχει τόνισε: «Για το χάντμπολ είμαστε περήφανοι στα Βριλήσσια εδώ και πολλά χρόνια. Μάλιστα ήμουν και από τα ιδρυτικά μέλη του εκπολιτιστικoύ συλλόγου και μέσα στο πρώτο Δ.Σ. αυτού, που στην συνέχεια δημιούργησε το χάντμπολ. Ετσι όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθούμε τους αγώνες της ομάδας με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση. Εξάλλου τα περισσότερα παιδιά που απαρτίζουν τον σύλλογο είναι Βριλησσιώτες πράγμα σπάνιο για κάποια ομάδα που πρωταγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο. Είναι πολλά χρόνια στην ομάδα και τους αξίζουν συγχαρητήρια διότι πονάνε την φανέλα και τιμούν την πόλη και μάλιστα πολλές φορές με... ψίχουλα ή και χωρίς χρήματα! Η διοίκηση και αυτή από την μεριά της έχει κάνει θυσίες και καλή διαχείριση στα χρήματα που παίρνει από τον Δήμο. Εμείς θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε το χάντμπολ με όλες μας τις δυνάμεις.
Θα υπάρχει το μπόνους της συμμετοχής τόσο στο φάιναλ- φορ του κυπέλλου, όσο και για την έξοδο στην Ευρώπη. Αυτό το τελευταίο γεγονός μάλιστα ενδεχομένως να προκαλέσει τον ενδιαφέρον αρκετών επιχειρήσεων που βρίσκονται στην πόλη για επιπλέον χορηγίες».

«Μεγάλη απήχηση στη νεολαία το χάντμπολ»
Σε παραλληλισμό με την προσπάθεια που κάνει στον αθλητισμό ο Δήμος Βύρωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, ο Δήμαρχος Βριλησσίων επισημαίνει: «Το ίδιο κάνουμε και στα Βριλήσσια. Πέρας της επιχορήγησης που είναι πολλαπλάσια σε σχέση με αυτά που δίνουν άλλοι Δήμοι, προσπαθούμε με τις επιχειρήσεις που δραστηριοπουούνται στην πόλη μας (που δυστυχώς δεν είναι πολλές) να βοηθήσουμε τα σωματεία. Πρέπει να τονίσουμε φυσικά ότι στα Βριλήσσια δεν επιχειρούμε να φτιάξουμε μια υπερομάδα (π.χ. όπως ο Αθηναϊκός παλιά στο χάντμπολ), αλλά έχουμε πολλές ομάδες που χρειάζονται την υποστήριξη και έχουν μεγάλη ιστορία. Το ποδόσφαιρο συμπληρώνει 50 χρόνια και πέρσι ήταν στην Δ’ Εθνική, το βόλεϋ –που έχει πολλές επιτυχίες στο παρελθόν- ...φλερτάρει ξανά με την Α1 γυναικών και έχουμε και επίσης επιτυχίες και στα άλλα αθλήματα, διότι το μυστικό είναι πως είναι οικογενειακές προσπάθειες, με τους περισσότερους παράγοντες να προσφέρουν από την τσέπη τους. Αδιαμφισβήτητα όμως το καμάρι της πόλης μας είναι το χάντμπολ. Η απήχηση που έχει το άθλημα στην νεολαία είναι απίστευτη. Αν έρθετε ένα απόγευμα στο γηπεδάκι που υπάρχει πίσω από το Δημαρχείο κάνουν προπόνηση παιδιά 14,15,16 ετών φέρνοντας μάλιστα και διακρίσεις. Μάλιστα οι κερκίδες όταν παίζει η ανδρική ομάδα γεμίζουν από μικρά παιδιά, κάτι που δεν το βλέπεις σε άλλα αθλήματα. Στην πόλη μας το άθλημα έχει μεγάλη παράδοση και η φουρνιά που έρχεται είναι πολύ καλή».

«Ανοιχτοί στο να πάρουμε κάποια διοργάνωση
Για το ενδεχόμενο ο Δήμος να αναλάβει κάποια διοργάνωση του αθλήματος του χρόνου είπε χιουμοριστικά: «Ρωτήστε τον κ. Ραγκούση» και συνέχισε λέγοντας: «Είμαστε ανοιχτοί εφόσον μας γίνει πρόταση και θετικοί, αν και οι εποχές είναι δύσκολες. Ωστόσο και η ομοσπονδία πρέπει και αυτή από την μεριά της να βοηθάει περισσότερο αυτά τα σωματεία».

2 comments

Anonymous said...

τι εγινε κωστα. μετα τον αθηναικο[χαρδαλιασ]τον θερμαικο[παρασχοσ]τον παοκ[σαουλιδησ]το γυναικιο[κογκασ] βρηκαμε καινουργιο μαξιλαρι?που εισουν τοσο καιρο?παλι μετα απο αγωνα των γυναικων εκανεσ εμφανιση!

Anonymous said...

Καλο θα ηταν κ.Χατζηδημητριου να κανεις τετοιες συνεντευξεις-αφιερωματα απο ολα τα σωματεια του F4 του κυπελου(οχι οτι τα Βριλησσια δεν το αξιζουν,εχουν κανει πολυ καλη πορεια φετος και σιγουρα ειναι απο τις σταθερες δυναμεις του αθληματος και απο αυτες που πραγματικα αξιζουν θεση στην Α1) και να το αναρτησεις σε οσα blog μπορεις και να το βαλετε σε οσες περισοοτερες εφημεριδες μπορεις.