ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΣΤΑ 44 ΤΟΥ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΝΣΤΑΝΤΖΑ ΖΟΡΑΝ ΚΟΥΡΤΕΣ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΣΤΑ 44 ΤΟΥ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΝΣΤΑΝΤΖΑ ΖΟΡΑΝ ΚΟΥΡΤΕΣ!


Ηταν αυτός που ήθελε διακαώς τον Νίκο Ριγανά

Σοκ στο ρουμάνικο χάντμπολ, αλλά και στην οικογένεια του αθλήματος σε όλη την Ευρώπη προκάλεσε η είδηση του θανάτου του προπονητή της Κονστάντζα Ζόραν Κούρτες. Ο 44χρονος πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Σερβίας πέθανε από καρδιά χθες το βράδυ λίγο μετά της 11 στο ξενοδοχείο του (Φλόρα hotel) στην παραλιακή περιοχή Μαμάια. Από το απόγευμα της ίδιας ημέρας άρχισε να μην αισθάνεται καλά. Ενας φίλος του κάλεσε τις πρώτες βοήθειες με το ασθενοφόρο να φτάνει γρήγορα (7 λεπτά) στο ξενοδοχείο. Παρά τις προσπάθειες όμως των γιατρών -με καρδιοπνευμονική ανάνηψη- που κράτησαν σχεδόν μια ώρα ο Κούρτες πέθανε.
Ηταν ο προπονητής που ήθελε διακαώς τον Νίκο Ριγανά στην ομάδα και μάλιστα οι δύο πλευρές βρίσκονται ένα βήμα πριν την οριστική συμφωνία.
Ο Κούρτες γεννημένος στις 23/12/1965 στο Νόβι Σαντ της Σερβίας ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες όλα τα ΜΜΕ Ρουμανίας και Σερβίας έχουν πρώτο θέμα την είδηση με συνεχή ρεπορτάζ.



12 τρόπαια σε λίγα χρόνια καριέρας!
Βρισκόταν στην Κονστάντζα από τις 29 Σεπτεμβρίου 2008 και είχε κατακτήσει ήδη 2 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα, ενώ φέτος οδήγησε για πρώτη φορά ρουμάνικη ομάδα στην οχτάδα του Τσάμπιονς Λιγκ!
Θεωρείτο από τους ανερχόμενους τεχνικούς με ήδη μεγάλη καριέρα σε διεθνές επίπεδο.
Αγωνίστηκε 11 χρόνια στην σπουδαία Γιούγκοβιτς, όπου μετέπειτα ανέλαβε προπονητής της. Επειτα πήγε στην Σιντελόν, στον Ερυθρό Αστέρα, στην Βοιβοντίνα Νόβι Σαντ, στην Ουγγρική Πικ Ζέγκεντ και την Αιγυπτιακή Αλ Αχλί, πριν καταλήξει στην Κονστάντζα.
Μέχρι τώρα στην καριέρα του εκτός από τα τρόπαια με την Κονσάντζα είχε κατακτήσει 3 πρωταθλήματα και 3 κύπελλα Σερβίας, ένα πρωτάθλημα Αιγύπτου.
Αξίζει να σημειωθεί πως με την Παρτιζάν έφτασε δύο φορές σε ημιτελικά ευρωπαϊκών κυπέλλων, στο Τσάλεντζ Καπ και στο Κύπελλο Κυπελλούχων.

Δύο μετάλλια με Εθνική Σερβίας
Ο Κούρτες είχε ακόμα στο βιογραφικό του εξαιρετική πορεία στις Εθνικές ομάδες της Σερβίας. Το 2003 (σε ηλικία 37 ετών) οδήγησε την ομάδα Ανδρών της Σερβίας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπου κατέλαβε την 8η θέση και ως βοηθός κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Το 1999 με πρώτο προπονητή τον Ζίβκοβιτς και το 2001 Ποκράιετς.

4 comments

1961 said...

Ω γαμώτο και εγώ δεν αισθάνομαι πολύ καλά τώρα τελευταία!!!

Anonymous said...

RE FILE 3:01,DROPI IPARXUN KE ORIA STO XIOUMOR.

1961 said...

Φίλε 7:34,έχεις δίκιο,συγγνώμη για το σχόλιο και συγγνώμη που άργησα να σου απαντήσω-ΕΙΜΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!!:)))

Anonymous said...

είσαι και καλάμας και αγράμματος.