ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ

«Οι αθλητές της Ομάδος ΧΑΝΤ-ΜΠΩΛΛ του ΠΑΟΚ , σεβόμενοι την πολυετή παρουσία μας στον χώρο αλλά και την αγάπη για το άθλημα που υπηρετούμε, νοιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε την οργή μας για όσα έχουν συμβεί κατά την διάρκεια του αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας που διεξήχθη στο ΔΓ ΜΕΝΙΔΊΟΥ στις 06/02/2010 και να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Κατ’ αρχήν όπως είχε επισημανθεί επισήμως και από τον Σύλλογό μας , το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν έπρεπε να διεξαχθεί στο συγκεκριμένο γήπεδο, το οποίο είναι ξεκάθαρα ακατάλληλο για την πραγματοποίηση τόσο σημαντικών αγώνων με υψηλό βαθμό επικυνδυνότητας για την δημιουργία επεισοδίων αλλά και άλλων άσχημων καταστάσεων σαν αυτές που έζησαν τα μέλη της αποστολής μας.

Το κλίμα που με τέχνη ομολογουμένως διαμόρφωσαν κάποιες πληρωμένες-οπαδικές κιτρινόμαυρες γραφίδες μιλούσε για ένα παιχνίδι χωρίς αύριο για την γηπεδούχο ομάδα η οποία έπρεπε να πάρει πάσει θυσία την πολυπόθητη νίκη με την βοήθεια του «υπέροχου» κόσμου της ο οποίος έπρεπε να δημιουργήσει «καυτή» ατμόσφαιρα.

Ο επισημος ΠΑΟΚ με συντονισμένες ενέργειες κατά την διάρκεια της εβδομάδος που προηγήθηκε του αγώνα, είχε τονίσει προς όλους τους αρμόδιους φορείς για την επικυνδυνότητα του αγώνα και είχε απαιτήσει αυξημένα μέτρα ασφαλείας .

Αντ’αυτού εμείς βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την παρακάτω κατάσταση:

Τα μέλη της αποστολής μας είχαν την προστασία κατά την προσέλευση και την αποχώρησή της από το ΔΓ Μενιδίου από την Αστυνομία, αλλά από το κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού δεν μας προστάτεψε κανένας και για αυτό κατά την διάρκεια του αγώνα γίναμε μάρτυρες τραγελαφικών καταστάσεων που τραυματίζουν βαριά το άθλημά μας αλλά και παράλληλα το εκθέτουν αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτό το θέατρο του παραλόγου είχε και ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη!!!

Οπαδοί της ΑΕΚ ανενόχλητοι έκοβαν βόλτες ένα και πλέον μέτρο εντός του αγωνιστικού χώρου εμποδίζοντας , σκουντώντας, τραβώντας την φανέλα, κλοτσώντας, φτύνοντας μας και γενικότερα δημιουργώντας ένα κλίμα τρομοκρατίας. Άλλωστε το μόνο που τους χώριζε από τον αγωνιστικό χώρο ήταν ένα σχοινί(!!!!!!)

Όταν διαμαρτυρηθήκαμε μέσω του αρχηγού μας στο 46ο λεπτό ότι συναθλητής μας δέχθηκε κτύπημα από οπαδούς της ΑΕΚ, ο καθ’ύλιν αρμόδιος κομισάριος του αγώνα απήντησε ότι «δεν μπορω να στείλω στο σημείο εκείνο ασυνομική δύναμη γιατί δεν πρόκειται να τελειώσει το παιχνίδι»!

Ευτυχώς που χάσαμε και τελείωσε το παιχνίδι, θα συμπληρώναμε εμείς!

Κατά την διάρκεια του αγώνα, στο ημίχρονο, αλλά και μετά το τέλος του αγώνα , στα πέριξ του αγωνιστικού χώρου και των αποδυτηρίων περιφερόταν άνθρωποι της επίσημης(??) ΑΕΚ με οπαδικά διακριτικά οι οποίοι το μόνο που δεν έκαναν ήταν να κατευνάσουν τα πνεύματα και να μας παρέχουν προστασία. Ένας δε «αυτοαποκαλούμενος» ελπίζουμε γενικός αρχηγός του τμήματος δήλωνε στο ημίχρονο ότι αυτή είναι η φιλοξενία μας και άμα σας αρέσει !!!!!

Κατά την λήξη του αγώνα και μετά από την γεμάτη οπαδική αφοσίωση ενέργεια ενός συναθλητή μας της ΑΕΚ να γρονθοκοπήσει αναίτια τον συμπαίκτη μας Γιαν Κόμινεκ (γεγονός που είναι ορατό ξεκάθαρα στο βίντεο του αγώνα) , «φίλαθλοι» της ΑΕΚ μπήκαν στο γήπεδο και προπηλάκισαν εμάς και μέλη της αποστολής μας και καταφέραμε να φτάσουμε στα αποδυτήρια μας μόνο μετά από παρέμβαση μιας διμοιρίας των ΜΑΤ.

Μέσα σε όλα αυτά θα θέλαμε να προσθέσουμε και κάποιες ακόμη «λεπτομέρειες»:

Υπήρχε και παιχνίδι εκτός από όλα τα παραπάνω, υπήρχαν(??) και διαιτητές, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να ολοκληρωθεί ομαλά ο αγώνας, έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν… Άλλωστε νίκησε η ΑΕΚ …και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε «ομαλά».

Υπήρχε και άνθρωπος της ΔΕΑΒ ο οποίος μας έλεγε ότι κανονικά με τις συνθήκες που επικρατούσαν στο Μενίδι δεν έπρεπε να ξεκινήσει καν, αλλά δεν είναι δική του αρμοδιότητα η απόφαση….

Υπήρχαν(??) στον αγωνιστικό χώρο , αλλά και στις κερκίδες, άνθρωποι θεσμικά επιφορτισμένοι να υπερασπίσουν τις ίσες συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα, αλλά και την αξιοπιστία και την εικόνα του ταλαιπωρημένου αθλήματός μας.

Υπήρχε επίσης ευτυχώς τηλεοπτική κάλυψη, για ναμην χρειαστεί να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες!

Τελικά μάλλον η προσπάθεια όλων να τελειώσει το παιχνίδι, χωρίς τίμημα, στέφθηκε με επιτυχία, αλλά δυστυχώς είχε αγωνιστικό «τίμημα» για την ομάδα μας. Ο ΠΑΟΚ θυσιάστηκε στον βωμό του «ομαλού» πρωταθλήματος, χωρίς εμφανή παρατράγουδα και επικοινωνιακό κόστος. Έπρεπε πάση θυσία να διατηρηθεί το προσωπείο ενός πρωταθλήματος χωρίς επεισόδια και εικόνες βίας, να μην χαθεί και η εικόνα ενός πρωταθλήματος χωρίς επεισόδια, εικόνες βίας. Τι να κάνουμε? Κάποιος θα πρέπει να δυσαρεστηθεί , «έτυχε» να είναι ο ΠΑΟΚ…

Τελειώνοντας , και αφού έχουμε κρατήσει για εμας τους ίδιους κάποια σημαντικά συμπεράσματα θα θέλαμε να απευθύνουμε τις παρακάτω ευχαριστίες:

Ευχαριστούμε πολύ… «αυτούς» που σκέφτηκαν την ομαλή μας αποχώρηση απο το γήπεδο και δεν μας επέτρεψαν να κάνουμε το «λάθος» να νικήσουμε την ΑΕΚ μέσα στο Μενίδι.

Ευχαριστούμε….την Επίσημη ΑΕΚ που μας επιφύλαξε μια τόσο «θερμή» φιλοξενία.

Ευχαριστούμε…. τους οπαδούς της ΑΕΚ που μας υπενθίμισαν για μια ακόμη φορά την εθνική μας προέλευση.

Ευχαριστούμε… όλους τους υπευθύνους που διασφάλισαν την «ομαλή» διεξαγωγή του αγώνα και έβγαλαν την «υποχρέωση» της ολοκλήρωσης του αγώνα.

Συγχαρητήρια , καλή επιτυχία στην συνέχεια, απλά θα θέλαμε να υπενθιμίσουμε ότι για όποιους προσβλέπουν σε άμεσα και προσωρινά αποτελέσματα εις βάρος της λογικής και της αξιοπρέπειας ισχύει ένα ακόμη σοφό ρητό του Ελληνικού λαού: «Όποιος σπέρνει ανέμους, δυστυχώς, θερίζει θύελλες».

Υ.Γ.: Να μην ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε μερικούς «έγκριτους» δημοσιογράφους, οπαδούς και μη, για την απόλυτη σιωπή τους.

Με τον μόνο τρόπο που μπορούμε να τους το ανταποδώσουμε από την πλευρά μας είναι με την δική μας σιωπή , από εδώ και στο εξής.

Με εκτίμηση,

ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΧΑΝΤ-ΜΠΩΛΛ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

9 comments

Anonymous said...

ΕΠΕΙΔΗ ΕΒΛΕΠΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΟΣΟ ΗΣΑΣΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΣΚΟΡ, ΔΕΝ ΚΟΥΝΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΦΟΥ ΕΛΗΞΕ.ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΧΑΣΑΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΕΚ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΖΕΣΤΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΤΕ, ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΝΤΕΡΜΠΥ.

Anonymous said...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΣΟ ΚΑΤΑΦΟΡΑ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΠΑΟΚ.ΚΑΘΩΣ ΔΙΑΒΑΖΑ ΤΗΝ ΤΟΣΟ ΛΕΠΤΟΜΕΡΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΙΑΣ ΣΑΣ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΡΟΜΟ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΤΟΦΑΝΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΒΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΟΜΑΔΑΣ...ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΕΑΝ ΘΥΜΟΣΑΣΤΕ ΤΙ ΕΠΑΘΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΠΑΚΑΟΥΚΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΣΥΝΟ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΤΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕ Ο ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΑ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΑ ΚΟΣΜΙΤΙΚΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΤΟΛΙΖΑΝ ΟΙ ΑΚΡΩΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟΙ ΜΕ ΤΟ SAVOIR VIVRE ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ.ΑΚΟΜΗ ΘΥΜΗΘΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΙΧΑΤΕ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΤΣ.ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ...ΒΕΒΑΙΑ ΗΣΑΣΤΑΝ ΚΥΡΙΟΙ ΕΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΚΑΙ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΕΥΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΜΕΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗ ΠΟΛΗ ΣΑΣ...ΤΕΛΟΣ ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΣΑΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΠΟΣΟ ΟΜΟΡΦΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΠΕΡΥΣΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΗ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ...ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΤΟ ΕΙΠΤΕ ΠΡΩΤΟΙ:«Όποιος σπέρνει ανέμους, δυστυχώς, θερίζει θύελλες».ΜΑΛΛΟΝ ΤΩΡΑ ΘΕΡΙΖΕΤΑΙ...ΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΝΙΔΕΙΝ... ΚΑΙ ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΡΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ... ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΩΝ ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΟΥΣ ΣΠΑΡΜΕΝΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ...

Anonymous said...

Βεβαια η φιλοξενια του ΠΑΟΚ στο δανεικο Μικρα 3 ειναι αμιμητη. Οταν περσυ επεφταν οι ροχαλες βροχη, ο κος Α.Σαουλιδης μπροστα στις καμερες εδειχνε οτι σταζει η οροφή... με εξωτερική θρεμοκρασία ανω των 25. Οταν περιμεναν το πουλμαν της ΑΕΚ για "υποδοχη" που ηταν τοτε οι "συναδελφοι" αθλητες?
Αφηστε τα αυτα και μην γινεστε περιγελος

ΥΓ. Κε Πετριδη γιατι δεν τα ειπατε εσεις αυτα και βαλατε ταχα τους αθλητές? Νέα μεθοδος αυτή και δύσκολα προσωποποιούμενη ή μηνυσιμη ε?

Anonymous said...

EΣΥ 2.11 ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΣΤΑ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ (ΜΙΚΡΑ3) ΠΕΡΙΣΥ. ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΟΤΙ Η ΕΠΙΣΙΜΗ ΑΕΚ ΕΒΓΑΛΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΥΕΛΛΕΣ...ΤΑ ΠΛΕΥ ΟΦΦ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ...ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΑΛΙΟ...

Anonymous said...

aek kai paok den thelate sto protathlima;
eponymes omades me kosmo kai kiros
geytite ta tora kirioi
kai einai mono i arhi
skefteite na mpei i aek sta pley-off
paok aek thessaloniki oute to fantazomai

Anonymous said...

ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ.!!!!ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΟ ΣΥΝΤΥΡΗΤΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΑ.!!!

Anonymous said...

Oμοιος στον Ομοιο και η κοπριά στα λάχανα.

Anonymous said...

ΠΑΟΚ ΓΕΡΑ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!
ΠΑΟΚ ΓΕΡΑ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!
Τι το θέλετε το χάντμπολ ρε παιδιά; καλά είστε με το ποδόσφαιρο. Αφήστε τη Φιλιππάρα να διδάξει πολιτισμό και αθλητισμό.
Κατάμεστο το παλατάκι σήμερα!!! Άντε και εις ανώτερα.

Anonymous said...

Ο Α.Σ. ΠΑΟΚ με χθεσινή του ανακοίνωση απαντά στην αντίστοιχη της ΑΕΚ, στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Δικέφαλος απολαμβάνει τις κρατικές επιχορηγήσεις νέων και σύγχρονων γηπέδων απλόχερα από την Πολιτεία, κάτι που δεν γίνεται με το σωματείο των Αθηνών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Α.Σ. ΠΑΟΚ αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Ο Α.Σ. ΠΑΟΚ, κατά παρέκκλιση της πάγιας θέσης του, να μην εμπλέκεται σε «χαρτοπόλεμο» ανακοινώσεων με άλλα σωματεία, είναι υποχρεωμένος να το κάνει για να απαντήσει στην ανακοίνωση της ΑΕΚ με την οποία θεωρητικά αυτή απαντά στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αθλητές του τμήματος χάντμπολ του Συλλόγου μας μετά τον αγώνα ΑΕΚ – ΠΑΟΚ στο Μενίδι το Σάββατο 06/02/2010.
Στην αιχμή ότι η ομάδα της ΑΕΚ δεν «…απολαμβάνει τις κρατικές επιχορηγήσεις νέων και σύγχρονων γηπέδων που παρέχονται απλόχερα τα τελευταία χρόνια στο Σωματείο του ΠΑΟΝ (Πυλαία, Μίκρα)…», απαντούμε ότι το μεν ιδιόκτητο κλειστό γήπεδο PAOK SPORTS ARENA στην Πυλαία Θεσσαλονίκης κτίστηκε σε ιδιόκτητο οικόπεδο που δώρισαν οι φίλοι του ΠΑΟΚ Αφοί Δεδέογλου και μετά από πολλά χρόνια αγώνων των εκάστοτε διοικήσεων του ΠΑΟΚ και των οπαδών του, με την βοήθεια και την διευκόλυνση βέβαια της Ελληνικής Πολιτείας, όπως οφείλει αυτή να κάνει απέναντι σε κάθε Σωματείο που δραστηριοποιείται στον Ελληνικό Αθλητισμό και διαθέτει ιδιόκτητη έκταση για την στέγαση των αθλητικών του εγκαταστάσεων.
Όσο για το κλειστό της Μίκρας το επονομαζόμενο και «Σπίτι του Χάντμπολ», ο ΠΑΟΚ κάνει χρήση του γηπέδου – ορθά όπως συνομολογεί και στην ανακοίνωσή της η ΑΕΚ – όπως και όλες οι άλλες ομάδες της Θεσσαλονίκης και όπως αντίστοιχα κάνει και η ποδοσφαιρική ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και η μπασκετική ΑΕΚ στο Ελληνικό (και παλαιότερα στο ΟΑΚΑ).
Το αν η ομάδα της ΑΕΚ δεν έχει την «ίδια και ισότιμη αντιμετώπιση από την Πολιτεία στο αντίστοιχο κλειστό του Γέρακα» είναι κάτι για το οποίο προφανώς δεν φταίμε και δεν χρειάζεται να απολογηθούμε, αλλά είναι θέμα της ΑΕΚ και της Ελληνικής Πολιτείας.
Αναφορικά με τις αιτιάσεις περί των συνθηκών που αντιμετώπισε η ομάδα της ΑΕΚ στον α’ γύρο στη Μίκρα και την φιλοξενία την οποία έτυχε η αποστολή της και μόνο η αναφορά σε αυτή τη δεδομένη στιγμή – μήνες μετά – και αφού προηγήθηκε η ανακοίνωση των αθλητών του ΠΑΟΚ, καταδεικνύει το πόσο προσχηματικές είναι.
Σχετικά με το θέμα της διαιτησίας και το «δώρο του περσινού πρωταθλήματος» παραπέμπουμε στην ανάδειξη της ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ ως 9ης καλύτερης ομάδας σε όλα τα αθλήματα από τον ΠΣΑΤ, στην είσοδό της στους Ομίλους του Champions League, όπου έχει την τύχη να συναγωνίζεται με ευρωπαϊκά μεγαθήρια, καθώς και στις δηλώσεις όλων των προπονητών για το ποια ήταν η καλύτερη ομάδα στην περίοδο που πέρασε.
Όπως παγίως πράττουμε δεν θα ασχοληθούμε με τις συνθήκες του αγώνα στο Μενίδι, το Σάββατο 10/02/2010, παρά μόνον με τον τουλάχιστον ατυχή χαρακτηρισμό των αθλητών του ΠΑΟΚ, από την επίσημη ΑΕΚ – και έχει σημασία αυτό – ως «ανιστόρητα παιδάκια»,αφού δεν χρειάζεται να ξέρεις ιστορία για να καταγγείλεις καταστάσεις που κατά την γνώμη σου δημιουργήθηκαν εις βάρος σου ή στην καλύτερη περίπτωση ήσουν αυτόπτης μάρτυρας. Θεωρούμε επίσης ότι εν έτη 2010 ουδείς μπορεί να απαγορεύσει σε κανέναν την ελεύθερη έκφραση της άποψής του.
Τέλος όσον αφορά την επίκληση της κοινής καταγωγής των δύο Σωματείων θα την θεωρήσουμε ειλικρινή αν γινόταν πριν από τους αγώνες ΑΕΚ – ΠΑΟΚ στην Αθήνα και όχι όπως διαχρονικά γίνεται όταν η ΑΕΚ έρχεται στην Θεσσαλονίκη».