ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, 34-22 ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, 34-22 ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Κανένα περιθώριο αντίδρασης, αλλά και αμφησβήτησης της υπεροχής της δεν άφησε η Εθνική μας ομάδα χάντμπολ των ανδρών στην Ιταλία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα πλέι- οφ του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2011 συντρίβοντας με 34-22 την «σκουάντρα ατζούρα» στο Αλκαμο μπροστά σε 1.200 Ιταλούς. Οι έλληνες διεθνείς παρουσιάστηκαν παθιασμένοι στον αγωνιστικό χώρο και με σημάδια ωριμότητας. Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο η Ελλάδα ξεδίπλωσε το ταλέντο της και έχοντας τρεις παίκτες «κλειδιά», άνοιξε την πόρτα της νίκης.
Με τον Δημήτρη Τζιμούρτο να τρέχει... σφαίρα στον αιφνιδιασμό, τον Γρηγόρη Σανίκη να εκτελεί από την περιφέρεια και τον Δημήτρη Καφφάτο (21/39 αποκρούσεις με 2 πέναλτι ) να κατεβάζει τα «ρολά» η Ελλάδα «καθάρισε» το ματς πολύ γρήγορα, μόλις στο 37’ όταν το κοντέρ έδειξε 17-27. Η άμυνα της Εθνικής κράτησε 20 λεπτά (27-47) με μόλις δύο γκολ παθητικό με το σκορ να γίνεται από 12-16, 15-27, ενώ η διαφορά μεγάλωσε ακόμα περισσότερο (μέγιστη το +14 με 20-34) παρά το γεγονός πως μετά το 40’ μπήκαν στον αγώνα όλοι οι παίκτες της 14αδας.

«ΤΕΛΙΚΟΣ» ΜΕ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
Σήμερα (7:45μ.μ.) η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο και με νίκη θα παίξει στα μπαράζ του Ιουνίου. Το παιχνίδι θα είναι σίγουρα πολύ πιο δύσκολο από το χθεσινό κόντα σε μια ομάδα με πολλά προσόντα και μεγάλα αστέρια, όπως ο τερματοφύλακας Γκόραν Στογιάνοβιτς τον οποίο οι διεθνείς πρέπει να βρουν τρόπο να τον... προσπελάσουν. Ο έμπειρος πορτιέρο της Γκούμερσμπαχ ήταν συμπαίκτης με τον Αλέξη Αλβανό για τρία χρόνια πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μυστικά, όπως φυσικά και με τους άλλους διεθνείς μας που αγωνίζονται στην Μπουντεσλίγκα. Σε αυτά τα ματς δύσκολα η τακτική παίζει μεγάλο ρόλο, αλλά το πάθος και η θέληση.

ΙΤΑΛΙΑ- ΕΛΛΑΔΑ 22-34
Τα δεκάλεπτα: 4-3, 8-11, 12-17 (ημχ.), 13-23, 17-27, 22-34
ΙΤΑΛΙΑ (Εκουιζοίν) Φόβιο, Σίρσι, Κονστάντζο 4, Ντι Μάτζιο 1, Μαιόνε 2, Ράντοβτσιτς 2, Σκάταρ 3, Τόκιτς 3, Τουμπαρέλο, Ρουμπίνο 1, Ραντόζκοβιτς 2, Ινερέμπνερ 1, Μπίζορι 2, Οπαλιτς 1.
ΕΛΛΑΔΑ (Μάντζος- Ιατρούδης): Αλβανός 3, Σανίκης 8, Βασιλάκης 5, Μπαλωμένος 1, Χαλκίδης 1, Τζούφρας 1, Ζαραβίνας 3, Τζιμούρτος 8, Σαμαράς 2, Παπαδόπουλος, Καφφάτος, Κότσιφας, Μαστορογιάννης 2, Ριγανάς. Διαιτητές: Νίλσεν- Λόρεντσεν (Δανία), παρατηρητής: Μάιερς (Ολλανδία), Δίλεπτα: 3-6, Πέναλτι: 1/6-3/3
*Εκτός 14αδας έμειναν οι Μεγαλοιοικονόμου, Ευαγγελίδης, Ναουμίδης, Γεωργιάδης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ:
Δημήτρης Καφφάτος: «Ηταν το πρώτο ημίχρονο από τα δύο που πρέπει να παίξουμε. Είχαμε πολύ καλή αμυντική λειτουργία, βρήκαμε τις λύσεις και ήμασταν πολύ ώριμοι. Πρέπει να παίξουμε το ίδιο πειθαρχημένα και κόντρα στο Μαυροβούνιο», σχολίασε.
Αλέξης Αλβανός: «Ήταν πιο εύκολη η νίκη από ότι περιμέναμε. Κρατήσαμε και δυνάμεις στο τέλος για το ματς με το Μαυροβούνιο, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Θα είναι ένα τελείως διαφορετικό ματς και μας περιμένει πολύ δύσκολη αποστολή. Δείξαμε χαρακτήρα και μας έφυγε το μεγαλύτερο μέρος του άγχους, το οποίο είχαμε»

6 comments

Anonymous said...

bravo paidia!sigxaritiria gia tin prokrisi!mas kanate perifanous.euxaristoume

Anonymous said...

apotelesmata a2 andron?

Anonymous said...

Sygxarhthria ston kwsta Gkanth pou an kai paraith8hke akolou8hse thn apostolh opws yposxe8hke kai malista amis8i parakalw !!!

Anonymous said...

mprabo se ola ta paidia kai tous proponhtes . apedeixan gia allh mia fora pws an einai mia gro8ia polla mporoun na petyxoun.
tous axizoun polla sygxarhthria (mono autous)

Anonymous said...

Έγιναν οι αγώνες της Α1 Γυναικών στις 17/01/10;

Anonymous said...

ΣΤΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ.