ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΝΤΟΜΠΟΙ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΝΤΟΜΠΟΙ


Το «GREEK HANDBALL» ακολουθεί τον ΠΑΟΚ στο μακρινό Ντομπόι και θα σας ενημερώνει με εκτενείς ρεπορτάζ για τις εξελίξεις και την παρουσία του στο κορυφαίο και πιο φημισμένο τουρνουά χάντμπολ της Ευρώπης, που διεξάγεται φέτος για 41η φορά. Ο πρωταθλητής Ελλάδας βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες στο Τέσλιτς (απέχει 30 χιλιόμετρα από το Ντομπόι) όπου και θα είναι η βάση του αυτές τις έξι ημέρες παραμονής του στην Βοσνία. Το ταξίδι ήταν ιδιαίτερα κουραστικό και διήρκεσε συνολικά 17 ώρες, διανύον τας συνολικά 1.000 χιλιόμετρα! Η αποστολή της ομάδας ξεκίνησε οδικώς χθες βράδυ στις 9:30 από την Θεσσαλονίκη και έφθασε στο Τέσλιτς σήμερα στις 4:30 το μεσημέρι. Διέσχισε αρχικά την ΠΓΔΜ, έπειτα την Σερβία και μετά ένα μέρος της Βοσνίας στα βορειοανατολικά της χώρας. Η ταλαιπωρία της ομάδας ουσιαστικά έγινε λόγω των τριών συνόρων που έπρεπε να περάσει και των χρονοβόρων διαδικασιών που χρειάζονται. Στα σύνορα της Σερβοβοσνιακά σύνορα όμως η ομάδα αναγκάστηκε να περιμένει δύο ώρες, λόγω γραφειοκρατικού προβλήματος. Συγκεκριμένα οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ είχαν απευθυνθεί προ καιρού στην πρεσβεία της Βοσνίας στην Αθήνα για να εκδώσουν βίζα στον πίβοτ Σωτήρη Μαραγκό, που έχει καταγωγή από την Αλβανία και έχει στην κατοχή του Αλβανικό διαβατήριο (οι Ελληνες, ο Σέρβος Γκρουμπάνοφ και ο Τσέχος Κόμινεκ δεν εχουν πρόβλημα). Ομως ήταν κλειστή λόγω διακοπών και τους είπαν πως η βίζα θα εκδοθεί στα σύνορα που βρίσκονται στην γέφυρα Πάβλοβιτς. Ωστόσο αυτό καθυστέρησε πάρα πολύ και μετά από διαβουλεύσεις των ανθρώπων του ΠΑΟΚ τελικά του επιτράπηκε η είσοδος στη χώρα, αλλά του κράτησαν το διαβατήριο για να εκδοθεί η βίζα! Σε όλες τις διαβουλεύσεις καταλυτικό ρόλο –φυσικά λόγω της γλώσσας- έπαιξε ο νεαποκτηθέντας Σέρβος αριστερός ίντερ της ομάδας Μίλαν Γκρουμπάνοφ, ο οποίος μπήκε κατευθείαν στο κλίμα της ομάδας.

Πρεμιέρα με Κρετέιγ
Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν κατάφεραν να κάνουν προπόνηση σήμερα το απόγευμα, αφού θεωρήθηκε εξαντλητικό μετά απ’ όσα πέρασαν να διανύσουν άλλη μια ώρα πήγαινε- έλα μέχρι το Ντομπόι, όπου βρίσκεται το γήπεδο των αγώνων. Ετσι έκαναν λίγο τρέξιμο στο γρασίδι που βρίσκεται έξω από ξενοδοχείο σε ένα καταπληκτικό τοπίο και λίγα βάρη. Αύριο στις 8:45μ.μ. ώρα Ελλάδας θα δώσουν το πρώτο τους ματς στο πλαίσιο του τουρνουά κόντρα στην γαλλική Κρετέιγ. Την Τετάρτη θα παίξουν (6:15μ.μ.) με την πρωταθλήτρια Μαυροβουνίου Μπουντούτσνοστ, την Πέμπτη έχουν ρεπό και την Παρασκευή θα κοντραριστούν (8μ.μ.) με την πρωταθλήτρια Βοσνίας Μπόσνα Σαράγεβο.

Φυσικά και ο στόχος του ΠΑΟΚ δεν μπορεί να είναι η διάκριση, εφόσον βρίσκεται μόλις στην δεύτερη εβδομάδα της προετοιμασίας του, αλλά το σίγουρο είναι πως θέλει μια αξιοπρεπείς εμφάνιση για το πρεστίζ του και κυρίως για να βοηθήσει ψυχολογικά την ομάδα το επόμενο διάστημα. Είναι πάντως ιδανική ευκαιρία να βρει η ομάδα τα πατήματα της και να ενσωματωθούν με τον καλύτερο τρόπο οι νέοι παίκτες. Σίγουρα οι απουσίες των Κοκκώνη (πίβοτ) και Τσακίρη (αριστερός εξτρέμ) είναι σημαντικές, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει πλήρες ρόστερ φέτος και ίσως είναι καλό να μάθει να δουλεύει από τόσο νωρίς με απουσίες διότι η χρονιά είναι μεγάλη και θα πρέπει όλοι οι παίκτες του να είναι έτοιμοι ανα πάσα στιγμή να μπούν και να προσφέρουν καλύπτοντας επάξια το κενό, οποιουδήποτε αθλητή.

Οι όμιλοι και το πρόγραμμ
Α’ όμιλος
Νόρντχορν (Γερμανία)
Βαρντάρ Σκοπίων (ΠΓΔΜ)
Βακερ Τουν (Ελβετία)
Σλόγκα Ντομπόι (Βοσνία)

Β’ όμιλος
Μπόσνα Σαράγεβο (Βοσνία)
Κρετέιγ (Γαλλία)
Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο)
ΠΑΟΚ (Ελλάδα)

Το αυριανό πρόγραμμα:
6μ.μ. Τελετή Εναρξης
7μ.μ. Σλόγκα Ντομπόι- Βαρντάρ Σκοπίων
8:45μ.μ. ΠΑΟΚ- Κρετέιγ
9:30μ.μ. Νόρντχορν- Βάκερ Τουν

Σαουλίδης: «Συμαντικό εφόδιο για το Τσάμπιονς Λιγκ»
Ο αρχηγός της ομάδας λίγο μετά την άφιξη της αποστολής στο Ντομπόι σχολίασε: «Είναι σημαντικό για την ομάδα που βρίσκεται σε ένα τόσο φημισμένο τουρνουά. Θα αποκτήσει μεγάλη εμπειρία και είναι σημαντικό εφόδιο στην προσπάθεια που κάνει να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο τουρνουά βρίσκονται ισάξιες ομάδες με αυτές που θα αντιμετωπίσουμε -Ζαπορόζιε (Ουκρανία), Στρόβολος (Κύπρος)- στα προκριματικά και για αυτό ήρθαμε εδώ να δείξουμε σοβαρότητα. Πρωταρχικός μας στόχος εδώ είναι να δέσουμε την ομάδα και συγχρόνως να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τα επίσημα ματς».

Πετρίδης: «Ειμαστε ένα κλικ καλύτεροι»
Ο πλέι μέικερ του ΠΑΟΚ Θόδωρος Πετρίδης από την μεριά του τόνισε: «Είναι καλό τουρνουά για να μπορέσουμε να πάρουμε ένα δείγμα για το τι μπορεί να καταφέρει φέτος η ομάδα. Θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα, αν και ακόμα είμαστε πολύ πίσω ωσε όλα, αφού έχουμε μόνο δύο εβδομάδες προετοιμασίας στα πόδια μας. Ο κύριος λόγος που είμαστε εδώ είναι για να δέσουμε οι παλιοί με τους νέους. Πιστεύω από την στιγμή που κρατήσαμε κατά 90% τον ίδιο κορμό με πέρσι και αποκτήσαμε την αφρόκρεμα των Ελλήνων παικτών και δύο ποιοτικούς ξένους, μπορούμε να πούμε πως είμαστε ένα κλικ καλύτεροι».


Λεζάντες:
Ομαδική φωτογραφία στο Ντομπόι, η άφιξη της ομάδας στο ξενοδοχείο στο Τέσλιτς και η απόγνωση του αρχηγού Αντώνη Σαουλίδη από την ταλαιπωρία.

1 comment

aris kafe-kafe said...

FOWOUNTE TA PALIKARIA OREE???AINTE WOUR NA TOUS FATEEEEE !! DEIXTE TOUS TI SIMENEI NA SE GRECOS!!!PAOK ISTE OREEEE!!! AERAAAAAAAAAAAAAA.....KALI TYCHI MAGES!!!