ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ 33-31 ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ 33-31 ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ


Μπορεί τελικά να έχασε με δύο τέρματα διαφορά από την μεσογειακή ομάδα της Σερβίας, όμως η εθνική ομάδα των ανδρών έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση στο Ζάγιετσαρ. Και αυτό είναι το πλέον σημαντικό και αυτό που μένει σαν συμπέρασμα για την συνέχεια από ένα φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας καθώς οι  ομοσπονδιακοί τεχνικοί Μάντζος και Ιατρούδης έμειναν ευχαριστημένοι από την απόδοση των παικτών τους. Απέναντι σε  μια σερβική ομάδα, που να σημειώσουμε είχε προπονητή τον πρώην τεχνικό του Φίλιππου Βέροιας, ‘Ιβιτς, με πολύ καλό αγωνιστικό επίπεδο, οι έλληνες παίκτες ήταν μαχητικοί και μπορούσαν να είχαν πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα αν υπήρχε περισσότερη αποτελεσματικότητα κυρίως στις επιθετικές προσπάθειες. Έγιναν οι απαιτούμενες αλλαγές από τους ομοσπονδιακούς και αυτό σίγουρα έπαιξε το ρόλο του, όπως ρόλο έπαιξε και η πολύ μεγάλη ανοχή των διαιτητών στο σκληρό παιχνίδι των συμπατριωτών τους. Ριγανάς Βακάλης και Ανανιάδης χρειάστηκε να πάρουν την ιατρική φροντίδα από τον γιατρό της ομάδας όταν βγήκαν αιμόφυρτοι από τον αγωνιστικό χώρο.
Αναγνωριστικά ξεκίνησε το παιχνίδι του το εθνικό μας συγκρότημα και αυτό έδωσε στους Σέρβους τα περιθώρια να πάρουν προβάδισμα 1-2 τερμάτων στο σκορ. Καλές άμυνες και εξαιρετικές αποκρούσεις από τον Κουλούρη, ενώ μπροστά , σε οργανωμένη άμυνα έβγαινε το γκολ, αλλά με περισσότερη ευστοχία θα μπορούσε να είχε γίνει νωρίτερα η διαφορά. Κάτι που έγινε στην συνέχεια και ήταν αποτέλεσμα του καλού παιχνιδιού που έκαναν οι έλληνες διεθνείς. Ειδικά η άμυνα 4-2 με επιθετικούς προσανατολισμούς που έπαιξαν οι έλληνες παίκτες αναστάτωσε το παιχνίδι των Σέρβων αναγκάζοντας  τους σε πολλά λάθη.
Το τελευταίο δεκάλεπτο ανήκει στην ελληνική ομάδα που έκανε ένα καταπληκτικό ξέσπασμα.  Έχοντας πάρει ήδη προβάδισμα στο 25’ με 12-13, στο 27’ ο Ευαγγελίδης με το γνωστό του εκτελεστικό στυλ έκανε το 13-15 αναγκάζοντας τον Ίβιτς να πάρει το τάϊμ άουτ που δικαιούται. Όμως ο Τζούφρας στην συνέχεια από θέση πίβοτ άνοιξε την διαφορά στα 3 τέρματα (13-16) σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο τριαντάλεπτο.
Στην συνέχεια και αφού η διαφορά έφτασε στο συν 5 (14-19 στο 35), κάποια συνεχόμενα άστοχα επιθετικά λάθη, τα εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι Σέρβοι και με αντεπιθέσεις μείωσαν στο 39’ σε 19-20 και αφού η εθνική έπαιζε με δυο παίκτες λιγότερους από δίλεπτες αποβολές και ισοφάρισαν στο 41’ σε 21-21. Με τον τρόπο αυτό κατάφεραν να ξαναμπούν στο παιχνίδι και με την εικόνα από ελληνικής πλευράς να μην αλλάζει, πέρασαν μπροστά στα επόμενα λεπτά και δημιούργησαν προβάδισμα τριών τερμάτων (28-25 στο 49’). Η ατυχία της ελληνικής επίθεσης  μιας και χάθηκαν αρκετά τετ-α-τετ ήταν η αιτία να μείνει το προβάδισμα στους Σέρβους. Αν και οι έλληνες ισοφάρισαν σε 30-30, ένα σερί τριών τερμάτων από τους γηπεδούχους με σουτ από τα εννιά μέτρα διαμόρφωσε το τελικό 33-31. 

ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ
«Ήταν ένα σοβαρό τεστ με μια παραδοσιακή σχολή του χάντμπολ. Βρισκόμαστε στη διάρκεια προετοιμασίας, πιστεύω ότι δείξαμε χαρακτήρα. Είμαστε ευχαριστημένοι από όλους τους παίκτες μας. Κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Ένα κακό δεκάλεπτο στο δεύτερο μέρος έδωσε στους Σέρβους την ευκαιρία να προηγηθούν, όμως είχαμε την δύναμη να ξαναμπούμε στο παιχνίδι και αν ήμασταν λίγο πιο αποτελεσματικοί στις τελικές προσπάθειες θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει εμείς την νίκη. Είναι η καινούργια μεσογειακή ομάδα με πολλούς νέους αθλητές που μας δείχνουν ότι με δουλειά και υπομονή θα μπορέσουν γρήγορα στο μέλλον να στελεχώσουν την εθνική των ανδρών»
«Κάναμε κάποια λάθη και αυτό δυσκόλεψε το παιχνίδι μας» δήλωσε λακωνικά ο Ίβιτς από την άλλη πλευρά

ΣΕΡΒΙΑ 33
ΕΛΛΑΔΑ 31
Τα δεκάλεπτα: 5-4, 10-9, 13-16 (ημίχρονο) 19-20, 20-21, 33-31
ΣΕΡΒΙΑ: Ιβιτς Μάριανατς, Μάλεντσιτς 7, Τζιόρντιτς 4, Βίλόβκι 3, Χόλπερτ 5, Ίντζιτς 2, Νέναντιτς 2, Μέστερ, Στοϊκοβιτς, Ρινιτς 4, Τούβιτς 6.
ΕΛΛΑΔΑ (Μάντζος- Ιατρούδης): Κότφιφας, Κουλούρης, Βακάλης 2, Ευαγγελίδης 4, Ζαμπούνης 1, Δημάκης, Ριγανάς 9, Μισυρλής 2, Τζούφρας 7, Σεβαστιδής 1, Ανανιάδης, Τσάτσος 1, Μάλλιος 4, Κουτσικόπουλος.
Διαιτητές: Πάντζιτς- Μοσορίνσκι, Δίλεπτα: 4-4 Πέναλτυ :1/3- 2/6

*Δεν αγωνίστηκε προληπτικά ο Βύρωνας Παπαδόπουλος καθώς έπαθε μια ελαφριά θλάση στην προχθεσινή προπόνηση.
*Αμέσως μετά ακολούθησε το ματς Σερβίας- Ελβετίας του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού Γκόραν Πέρκοβατς

7 comments

Anonymous said...

Είδατε που θα μπορούσαμε να προκριθούμε αν είμαστε λίγο σοβαρότεροι στην αρχή των προκριματικών; Η Σλοβακία νίκησε μέσα στην Ουγγαρία και τώρα φαντάζει το πρώτο φαβορί για τη δεύτερη θέση, αφού περιμένει την άλλη εβδομάδα τους Ούγγρους στην Σλοβακία.

Anonymous said...

eixate den eixate toys dioxate toys anthropous.na eiste etoimoi gia megalo mpam.den tha to pisteute alla einai alitheia.

Anonymous said...

Όταν λες ότι τους διώξατε τους ανθρώπους ,τι εννοείς φίλε μου?
Ενημέρωσε και εμάς να ξέρουμε ποιό θα είναι αυτό το μεγάλο μπάμ που θα γίνει?
Γνωρίζεις κάποιες λεπτομέρειες?

Anonymous said...

siga siga tou skotomou tus kovo na feugoun.arketa.na iremisoun.oso yia sena pou rotas,ela pou den to jereis.afou eisai ejupnoulis.

Anonymous said...

Τρικυμια εν κρανιω..

Anonymous said...

den einai trukhmia file,apla stamataei h malakia kai to doulema.alloste to athlima allous thelei.trexate podarakia mou.opou fugei fugei.

Anonymous said...

ο καθένας λέει την παπαριά του και ότι κάτσει. Καλά σου είπανε 12:38 ότι έχεις τρικυμία στο κρανίο. Δεν υ΄πάρχει κανένα μπαμ εκτός από αυτο μέσα στο κεφάλι σου και την φαντασία σου...