1st Handball Summer School - greekhandball.com

Τελευταία νέα

1st Handball Summer School

Θεσσαλονίκη, 24 Ιουνίου 2008

Τέσσερις ημέρες απομένουν για την έναρξη ενός εκ των σημαντικότερων αθλητικών γεγονότων που σχετίζονται με το χάντμπολ. Στις 27 Ιουνίου αρχίζει στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, το Θερινό Handball Training Camp, με την επωνυμία «1st Handball Summer School».

Στη συνέντευξη Τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα, ο εμπνευστής του καμπ, Γιώργος Βασιλειάδης, δήλωσε: «Είναι μία πρωτοποριακή πρόγραμμα για το ελληνικό χάντμπολ. Τα παιδιά που θα πάρουν μέρος θα προπονηθούν βάσει του προγράμματος της VfL Gummersbach Akademie, αποκλειστικός φορέας του οποίου είναι το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης.

Στο πλευρό τους θα βρίσκονται κορυφαίοι εκπαιδευτές, όπως ο Έλληνας διεθνής αθλητής και παίκτης της VfL Gummersbach, Αλέξης Αλβανός, ο Ισλανδός διεθνής αθλητής και πρώτος σκόρερ στο τελευταίο παγκόσμιο πρωτάθλημα, Γκούντγιον Βαλούρ Σίγκουρτσον και ο επικεφαλής προπονητής του προγράμματος της VfL Gummersbach Akademie, Άξελ Ρένερ.

Οι τομείς στους οποίους θα δουλέψουν οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες είναι η ατομική τεχνική σε άμυνα και επίθεση και η ενδυνάμωση. Θα διαμορφωθούν γκρουπ ανάλογα με την ηλικία τους και θα εφαρμοστούν μέθοδοι ανάλογα με τις απαιτήσεις της ηλικίας. Επίσης θα τους παρέχονται συμβουλές διατροφής».

Προσωπικοί λόγοι δεν επέτρεψαν στον Αλέξη Αλβανό να παρεβρεθεί στη συνέντευξη Τύπου. Ο Έλληνας διεθνής αθλητής με γραπτή του δήλωση επισιμαίνει: «Η διεξαγωγή αυτού του καμπ είναι μία μεγάλη στιγμή για το ελληνικό χάντμπολ και τη Θεσσαλονίκη, η οποία θα το φιλοξενήσει. Ελπίζω να αποτελέσει μία αρχή που θα έχει συνέχεια και διάρκεια. Είναι πολύ σημαντικό γεγονός για τα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό και ιδιαίτερα το χάντμπολ και θα αποτελέσει σημαντικό εφόδιο για να κάνουν πρωταθλητισμό.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά και να προπονηθούν από κορυφαίους ανθρώπους του χάντμπολ, όπως ο φίλος και συμπαίκτης μου Βαλούρ Σίγκουρτσον. Δυστυχώς στην Ελλάδα το χάντμπολ δεν είναι επαγγελματικό, οπότε αυτό είναι ένα πάρα πολύ καλό βήμα για να δουν τα παιδιά ότι υπάρχει μέλλον και δυνατότητα ανάπτυξης του αθλήματος».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο τεχνικός σύμβουλος της ΟΧΕ, Παναγιώτης Κορορός. «Εκ μέρους της ΟΧΕ σας καλωσορίζω στη διοργάνωση του 1ου Θερινού Σχολείου Χειροσφαίρισης. Όπως είναι φυσικό, μία τέτοια πρωτοποριακή προσπάθεια δεν θα μπορούσε, παρά να τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης.

Στόχος αυτούς του 1ου Summer Handball School – VfL Gummersbach Akademie δεν είναι μόνο η ανάπτυξη εντός των κόλπων του αθλήματος, αλλά και η περαιτέρω προώθηση και προβολή του, μέσω ενός οργανωμένου εγχειρήματος, που αποτελεί αποτέλεσμα συνεπούς εργασίας και πολύχρονης εμπειρίας τόσο των διοργανωτών, όσο και των εκπαιδευτών. Η ΟΧΕ έμπρακτα συμπαραστέκεται στη συγκεκριμένη προσπάθεια για έναν ακόμη λόγο: για το γεγονός ότι πηγάζει από το χώρο της εκπαίδευσης, από το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, που έχει να επιδείξει μακρόχρονη και εξαιρετικά πετυχημένη παράδοση στο σχολικό αθλητισμό.

Δεν αρκεί λοιπόν να ευχηθούμε καλή επιτυχία στη φετινή πρώτη διοργάνωση αλλά και να εκφράσουμε την ευχή και την επιθυμία, ότι το Summer Handball School – VfL Gummersbach Akademie θα αποτελέσει στο εξής θεσμό στο χώρο της ελληνικής χειροσφαίρισης».

Χορηγοί 1ου Summer Handball School – VfL Gummersbach Akademie είναι οι εταιρείες ΣΟΥΡΩΤΗ ΑΕ, ΧΑΤΖΗΣ ΑΕ και Hotel Egnatia Palace. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΤ 3.

No comments