«Σπουδαίοι παίκτες» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

«Σπουδαίοι παίκτες»


Ο διεθνής Κροάτης Γκόραν Σπρέμ έπλεξε το εγκώμιο των ελλήνων παικτών

Ο Κροατία θεωρείται από πολλούς το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2010 της Αυστρίας, ωστόσο μέχρι τώρα δεν είχαμε κάποια επίσημη τοποθέτηση από στέλεχο της για την κλήρωση των προκριματικών, που θα την φέρει αντιμέτωπους με την Ουγγαρία, την Σλοβακία, την Ελλάδα και την Φινλανδία. Ο 29χρονος διεθνής αριστερός εξτρέμ της Κροατίας με την οποία έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2003, το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο το 2004 και ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της με 96 συμμετοχές και 241 γκολ, Γκόραν Σπρέμ, μίλησε στη «Sportday» για την κλήρωση. Ειδικότερα δε του ζητήσαμε να κάνει μία εκτίμηση για την Ελλάδα, καθώς γνωρίζει πολύ καλά τους Έλληνες διεθνείς: «Οποιος λέει ότι ο όμιλος είναι εύκολος, έχει λάθος εκτίμηση για τις ομάδες, που τον στελεχώνουν. Ο όμιλος είναι πολύ δύσκολος για όλους. Ολες οι ομάδες είναι πολύ καλές και είναι ικανές για πολλές νίκες. Ειδικά η Ελλάδα ήταν η πιο ανεπιθύμητη αντίπαλος από το 4ο γκρουπ δυναμικότητας και όλοι γνωρίζουμε ότι η θέση της δεν ήταν σε αυτό, άλλα αρκετά ψηλά στο 3ο. Είναι ικανή και μπορεί να κερδίσει όλες τις ομάδες στην έδρα της. Είναι ομάδα πολύ επυκύνδηνη. Πιστεύω ότι εμείς (η Κροατία) είτε εύκολα, είτε δύσκολα θα προκριθούμε, άλλα θα γίνει πιστεύω μεγάλη «μάχη» για την 2η θέση μεταξύ Ουγγαρίας και Ελλάδας. Δεν αποκλείεται μάλιστα να κριθεί και στα μεταξύ τους ματς. Γνωρίζω πολύ καλά την δυναμική της Ελλάδας γιατί είχαν την ευκαιρία να παίξω μαζί με πολλούς Έλληνες παίκτες (Γρηγόρης Σανίκης, Σάββας Καρυπίδης, Σπύρος Μπαλωμένος, Γιώργος Χαλκίδης) όταν ήμουν στην Μέλσουγκεν και μπορώ να πω ότι είναι σπουδαίοι παίκτες με μεγάλη ποιότητα. Ειδικά ο Γρηγόρης Σανίκης είναι από τους καλύτερους αριστερούς ίντερ στην Μπουντεσλίγκα και ο Σάββας Καρυπίδης, πρώτος σκόρερ της κατηγορίας, αυτό λέει πολλά. Κρατάω άριστες σχέσεις και είμαι φίλος με τα παιδιά. Δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι το έργο μας είναι εύκολο, κάθε άλλο». Ο παίκτης της Γερμανικής Νόρντχορν, έκανε και μία εκτίμηση και για τα παιχνίδια Ελλάδας- Ισπανίας για τα μπαράζ του Παγκοσμίου πρωταθλήματος 2009, που θα γίνουν στην χώρα του: «Εντάξει η Ισπανία είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκληση, άλλα οι Ελληνες μπορούν και έχουν τις δυνατότητες να κάνουν την έκπληξη».

«Μεγάλη ανάπτυξη το ελληνικό χάντμπολ»
Δηλώσεις ωστόσο έκανε για την κλήρωση και ο τεχνικός της Ουγγαρίας Λάζλο Σκαλίνσκι: «Η Κροατία είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Το ελληνικό χάντμπολ έχει μεγάλη ανάπτυξη λόγω των Ολυμπιακών αγώνων που φιλοξένησε και έτσι θα πρέπει να προετοιμαστούμε για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις δύο ομάδες. Η Σλοβακία έχει κάνει μεγάλη πρόοδο τελευταία, παίζει γρήγορο χάντμπολ και έχει πολλούς νέους παίκτες. Για τη Φινλανδία δεν μπορώ να πω αρκετά. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και δυνατοί για να επιτύχουμε στα προκριματικά»

Περιοδεία στην Ισπανία
Στην Ισπανία βρίσκεται ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ανδρών Νίκος Μάντζος για προσωπικές του υποθέσεις και με την ευκαιρία θα συλλέξει χρήσιμες πληροφορίες για την αντίπαλο της Εθνικής στα μπαράζ του παγκοσμίου πρωταθλήματος 2009. Ο Βεροιώτης τεχνικός συναντήθηκε με τον διεθνή πορτιέρο Κώστα Τσιλιμπάρη και αφού συζήτησαν για αρκετή ώρα, έκανα και ανταλλαγή DVD. Ο Τσιλιμπάρης του έδωσε παιχνίδια από το Πρίνσιπε Φελίπε της Σαραγόσα, ώστε να δει τι εστί αυτό το γήπεδο στο οποίο θα γίνει ο αγώνας και ο Μάντζος του έδωσε αγώνες της Εθνικής Ισπανίας, έτσι ώστε ο κερκυραίος πορτιέρο να μελετήσει το που σουτάρουν οι Ισπανοί διεθνείς. Ο Τσιλιμπάρης βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα, κάτι που απέδειξε πρόσφατα στο νικηφόρο (32-31) παιχνίδι της Αλγκεθίρας με την Γκρανολέρς την 27η αγωνιστική, αποτέλεσμα το οποίο κατά μεγάλο ποσοστό της εξασφαλίζει την παραμονή της.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗ SPORTDAY ΣΤΙΣ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2008

1 comment

Anonymous said...

Μην ανοίξετε το παραπάνω σχόλιο. Αν κάποιος το άνοιξε να κλείσει αμέσως τη σελίδα και να κάνει cancel στα παράθυρα που του άνοιξαν.