Αποχώρησαν Μανδάς- Παπαχαρτοφύλης - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Αποχώρησαν Μανδάς- Παπαχαρτοφύλης

Την απόφαση τους να αποχωρήσουν από την διαιτησία ανακοίνωσαν οι Σάκης Μανδάς και Στάθης Παπαρχατοφύλης, οι οποίοι με επιστολή τους αφήνουν αιχμές για πολλούς για τους λόγους που δεν έγιναν διεθνείς.


Η πλήρης επιστολή είναι:
«Πληροφορηθήκαμε σήμερα την απόφαση της EHF για τη μη διεθνοποίηση μας και με την επιστολή αυτή θα θέλαμε να εκφράσουμε τις απόψεις μας για τα γεγονότα.

Καταρχήν πριν προλάβει κανείς να αποδώσει ευθύνες στην ΚΕΔ/ΟΧΕ ότι επιλεχθήκαμε να πάμε στο συγκεκριμένο σεμινάριο απροετοίμαστοι, δηλώνουμε κι αν μπορεί ας το διαψεύσει κανείς, ότι πριν φύγουμε για το εξωτερικό, υποβληθήκαμε επιτυχώς σε δοκιμασία τεστ κούπερ από τον Πρόεδρο της ΚΕΔ/ΟΧΕ και τους κ.κ Μπάβα και Νικολάου, στο γήπεδο Χαλανδρίου την 24/8/07, αφού ο κος Α. Νικολίτσας δεν υπόγραφε αλλιώς τη βεβαίωση με τους χρόνους μας στο συγκεκριμένο τεστ, έγγραφο που απαιτούνταν να προσκομίσουμε στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Σε προγενέστερο δε χρόνο πραγματοποιήσαμε πάλι επιτυχώς το παλίνδρομο τέστ στο εργομετρικό κέντρο ΔΑΪΣ, από όπου πήραμε και οδηγίες προπόνησης για τη βελτίωση των επιδόσεων μας από τον εργοφυσιολόγο κο Α. Ρόδη.

Έτσι φτάνουμε στην Ουκρανία όπου οι επιδόσεις μας στις δοκιμασίες ήταν οι εξής
Α. Γραπτά
Παπαχαρτοφύλης 100% και 99% και Μανδάς 99% και 85%
Β. Τεστ κούπερ
Μανδάς 2425μ, Παπαχαρτοφύλης 2410μ
Γ. Παλίνδρομο (Shuttle run)
Εκεί δημιουργήθηκε πρόβλημα από ένα λάθος του κριτή, που έδειξε κίτρινη κάρτα στον Ε. Παπαχαρτοφύλη και σταμάτησε όλη η σειρά (Κοσσοβάροι, Έλληνες, Σκοπιανός) στο επίπεδο 9,4 ενώ έπρεπε να κάνουμε 9,5. Όλοι εκτιμήσαμε ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα, αφού ήταν λάθος των εκπαιδευτών και απέμεναν 20 μέτρα για να ολοκληρωθεί το τεστ.

Όταν όμως συγκεντρωθήκαμε ξανά, οι εκπαιδευτές μας ανακοίνωσαν ότι είχαν κάνει λάθος, το επίπεδο ήταν 8,8 και ότι οι Κοσσοβάροι το είχαν περάσει, ο Σκοπιανός θα το ξαναέτρεχε και ότι εμείς είχαμε αποτύχει. Αυτό ξεσήκωσε τις έντονες διαμαρτυρίες μας αλλά και του Dragan Nachevski της Ομοσπονδίας της FYROM, (όλοι εκτός από εμάς συνοδεύονταν από εκπρόσωπο της ομοσπονδίας τους), αφού αφενός όλοι είχαμε ακούσει τον εκφωνητή να λέει επίπεδο 9,4 ενώ απορήσαμε για τη διάκριση μεταξύ του γκρουπ, αφού όλοι σταματήσαμε την ίδια στιγμή. Τελικά μετά από τις διαμαρτυρίες μας και τη βοήθεια που είχαμε και από τον κο Dragan Nachevski, επετράπη στον έναν από τους δύο να ξανατρέξει μαζί με τον Σκοπιανό και είπαν ότι αν το πέρναγε την επόμενη μέρα θα περνούσε η Ελληνική αποστολή. Αμέσως ενημερώσαμε την Αθήνα για τα τεκτενόμενα και είπαμε ότι υπήρχε σοβαρή προκατάληψη εις βάρος μας και ζητήσαμε βοήθεια. Τελικά την επόμενη μέρα έγινε η επανεξέταση επιτυχώς, κι έτσι στο κλείσιμο του σεμιναρίου ανακοίνωσαν ότι η εισήγηση θα είναι θετική για όλα τα ζευγάρια, μόνο που για εμάς και τους Κοσσοβάρους θα πρέπει να διευκρινιστεί αν δηλωθήκαμε στη λίστα Β πριν την ηλικία των 35, ένα θέμα γραφειοκρατικό όπως ανέφεραν. Μάλιστα μας έδωσαν και το σήμα της EHF.

Με το που γυρίσαμε στην Ελλάδα, γίναμε γνώστες πληροφοριών ότι κάποιοι από την Ελλάδα ενοχλούσαν τα γραφεία της Ευρωπαϊκής να μάθουν για τα αποτελέσματα, ενώ άρχισε να διαρρέεται εντέχνως ότι υπήρχε πρόβλημα. Έχοντας μείνει στα της θετικής εισήγησης, ζητήσαμε από την Ελληνική Ομοσπονδία να επικοινωνήσει αρμοδίως πράγμα που έγινε και στο οποίο υπήρξε η διαβεβαίωση ότι παρά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το παλίνδρομο, θα παίρναμε το σήμα. Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε και επικοινωνία με άλλον εμπλεκόμενο, ο οποίος επιβεβαίωσε τα παραπάνω. Και φτάνουμε στο σήμερα όπου πληροφορούμαστε ότι η απόφαση που λήφθηκε ήταν αρνητική και στηρίχτηκε στην εισήγηση του επικεφαλής στην Ουκρανία για την
εν γένει αγωνιστική απόδοση μας (σφυρίξαμε παιχνίδια με 20, 14 και 6 γκολ διαφορά),
μη επιθυμητή γνώση της Αγγλικής γλώσσας ενός εκ των δύο. Είναι άγνωστο γιατί ο εισηγητής που ήταν μπροστά στις γραπτές εξετάσεις δεν έκοψε αυτόν που είχε πρόβλημα με τη γλώσσα όπως έκανε με τον ένα από τους δύο Ουκρανούς ο οποίος ως δια μαγείας στην δεύτερη ευκαιρία που του δόθηκε μια και υπήρξε τεράστια κινητοποίηση από τους Ουκρανούς, έγραψε από 48% 77% με τη βάση να είναι το 75%.
αποτυχία του πάλι ενός εκ των δύο να περάσει μια δοκιμασία φυσικής κατάστασης (παλίνδρομο τεστ για το οποίο αναφερθήκαμε παραπάνω).

Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται ως δικαιολογίες για την αποτυχία αυτή, το βάρος της οποίας όμως αναλαμβάνουμε 100%. Ανακοινώνουμε δημόσια την αποχώρηση μας από τη διαιτησία. Ελπίζουμε η αποχώρηση αυτή να καλυτερεύσει τα πράγματα και να φτιάξει ‘την εικόνα της Ομοσπονδίας και της διαιτησίας σε Ελλάδα κι εξωτερικό’ όπως αναφέρει με ιδιαίτερη σπουδή ο συντάκτης του σημερινού δελτίου τύπου της ΟΧΕ, θέμα για το οποίο θα πρέπει να υπάρξει εν γένει προβληματισμός. Θεωρούμε δε την αναφορά για την εφαρμογή πειθαρχικού ελέγχου τουλάχιστον ατυχή.

Κλείνοντας, στα πρόσωπα των κ.κ Αγγελούδη και Νικολίτσα εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς το Δ.Σ και την ΚΕΔ/ΟΧΕ αντίστοιχα, για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και λυπούμαστε ιδιαίτερα για το αποτέλεσμα αυτό. Εμείς την εμπιστοσύνη αυτή προσπαθήσαμε όλο αυτό τον καιρό να την ανταποδώσουμε στους αγωνιστικούς χώρους, παίζοντας ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΑ, χωρίς να αποφεύγουμε τα δύσκολα όπως ενδεχομένως άλλοι. Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους καθώς και τους αθλητές, προπονητές και παράγοντες για τη συνεργασία που είχαμε . Πάνω από όλα όμως θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις συζύγους μας και τα παιδιά μας για τη στήριξη που μας παρείχαν όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό όπου μερικοί υπερέβησαν τα όρια της καλόπιστης κριτικής.

Με τιμή,
Α. Μανδάς, Ε. Παπαχαρτοφύλης

ΥΓ1. Ελπίζουμε ότι δεν θα διανοηθεί κανείς να μας χρησιμοποιήσει προς όφελος του. Όποιος θέλει και νομίζει ότι μπορεί, ας διαψεύσει το οτιδήποτε από τα παραπάνω.
ΥΓ2. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό. Νικήσατε.
ΥΓ4. Λυπόμαστε ιδιαίτερα για ένα μη εν ενεργεία διαιτητή και δύο εν ενεργεία διεθνείς. Τους θεωρούσαμε πολύ φίλους και πιστεύουμε ότι τους είχαμε σταθεί στα δύσκολα. Δεν περιμέναμε τέτοια ανταπόδοση.
ΥΓ5. Το non paper είναι στη διάθεση μας και φωτογραφίζει την προώθηση των Συρεπίσιου – Μερτινιάν και Παπαματθαίου – Χρηστίδη και ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ παρά τα τετελεσμένα που προσπάθησαν να επιβάλλουν .
ΥΓ6. Θα ήταν αχαριστία να μην ευχαριστήσουμε ονομαστικά τους Φ. ΜΠΑΒΑ, Γ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Κ. ΡΟΔΙΤΗ, Π. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ, Σ. ΜΙΓΚΑ, Ν. ΚΟΡΡΕ, Μ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ και Χ. ΠΙΛΑΦΑ για τη συμπαράσταση τους».

No comments